Buddha-skål, kartoffel-bøffer, sprøde kikærter og dressing

 

 Buddha-skål, kartoffel-bøffer, sprøde kikærter og dressing  

Sprøde kikærter:

1 ds. Kikærter, skyllede og tørrede

1 spsk olivenolie

1 tsk. Paprika

1/2 tsk chilipulver

1/2 tsk stødt spidskommen

1/2 tsk hvidløgspulver

lidt salt og peber

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Hæld kikærterne i en skål med olivenolie og krydderierne. Rør rundt til ærterne er godt dækket, fordel dem på en bageplade med papir og bag dem i ca. 25 min.

Kartoffel-bøffer:

550 g. kartofler (evt. søde kartofler)

1 æg

1 spsk boghvedemel

2 dl. Havregryn

3 spsk tomatpure

2 fed hvidløg

1/2 tsk. Cayennepeber

1 tsk paprika

1 tsk stødt spidskommen

salt og peber

Skræl og skær kartoflerne i grove stykker, som koges til de er møre (ca. 10-15 min.) Hæld vandet fra og mos kartoflerne groft. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele godt sammen. Form ca. 8 bøffer af blandingen, drys dem let med lidt ekstra boghvedemel. Pas på ikke at bruge for meget boghvedemel, for så bliver bøfferne hvide og beholder ikke deres flotte farve.

Læg bøfferne på en bageplade med papir, bag dem i ovnen i 15 min ved 200grader varmluft, skru op til 250 grader og bag dem yderligere ca. 10 min, men hold øje med dem, de skal være sprøde og gyldne udenpå og bløde indeni.

Tahindressing:

1 fed hvidløg

saften af 1/2 citron

1 tsk akaciehonning

2 spsk tahin (sesampasta)

salt og peber

1/2-1 dl. Vand

Kom alle ingredienser i en blender, blend til du har den ønskede konsistens. Tilsæt derfor kun lidt vand af gangen.

Server det hele på en tallerken med Nüsslisalat (feldsalat), kartoffel-bøffer, kikærter, squash i strimler, avokado i strimler og evtl. Lidt græskarkerner eller ristede pinjekerner.

 

 

  

 

20141024_002
20160924_002
20141125_003
20151025_002
20141102_001
20160520_001
20180304_Tomatsuppe
20151001_003
20141206_001
20150111_002
Buddah Kartoffel_1
20151001_001
Fried Rice_1
20150119_003
20151001_002
Fried Rice_2
20160815_002
20170102_Risret2
20150119_001
20150107_003
20170106_Harry_Potter
20160303_001
20150102_004
20140819_002
20150119_002
20160423_001
20141125_002
20151219_001
20151025_001
20140911_001
20150905_002
20140529_001
Kartoffel__Muffin_2
20151105_003
Buddah Kartoffel 2
20150119_006
20160103_005
20160423_004
20151105_001
20150831_009
20160229_002
20170110_Harry_Potter_Suppe
20150119_004
20160423_002
20141102_002
20160423_003
Pasta_All_In
20140819_001
20160803_001
20151025_003
20160221_002
20160103_001
20160303_002
20150831_011
20141118_01
20160229_001
20160924_001
20160103_003
20151105_002
20140911_002
Kartoffel_Muffin_1
20141230_001
20151221_001
20150107_002
20150102_003
20160924_003
20141230_002
20160103_004
20150831_010
20150831_012
20170102_Risret1
20160520_002
20150904_003
20151121_001
20160221_001
20160103_002

  

 

You are here: Home Mad Opskrifter Varme retter Buddha-skål, kartoffel-bøffer, sprøde kikærter og dressing