Dagbog 2011 Dagbog 2010 Dagbog 2009 Dagbog 2008 Dagbog 2007 Dagbog 2006 Dagbog 2005 Dagbog 2004 Diverse billeder Feriebilleder 2004 Feriebilleder 2005 Bryllupsbilleder Other e-mail me


gen_97.1.gif

Dagbog 2007


Dagbog 2007

 

01.01.2007 Så er vi kommet igang med et nyt år. Vi bruger årets første dag på at pakke lidt ned og rydde op efter julen og nytårets strabadser.

02.01.2007 Lars Jakob starter på de sidste par arbejdsdage i Ikast før turen går sydpå. Malene kommer forbi til kaffe, og vi aftaler at pigerne skal finde et tidspunkt at lege sammen på, inden vi tager afsted.

05.01.2007 Næsten hele familien er til lægeservice i dag. Anna var til 5 ugers og alt ser fint ud. Hun fik ordnet navlen, så den kan blive helt lukket. Signe fik kigget på hendes vandvorter, og vi har fået en tid til hende, så hun kan få dem skrabt af. Lars Jakob fik checket den never ending hals- og finger betændelse. Det ser nu ud til at være bedre, men jeg fik lidt pencilin med til CH.

 

Efter servicen gik på kommunen for at få lavet pas til pigerne. Desværre havde vi ikke deres dåbsattester med, så Betina må af sted igen i næste uge.

 

07.01.2007 Så er det nye år for alvor kommet i gang. Vi har brugt årets første dage på at få pakket vores hus ned i Lind. Vi har heldigvis fået hjælp fra mange sider, hvilket har gjort, at vi har kunnet  have en relativ kort periode i flytterod.

 

Signe var med Laura og Malene i svømmehallen i går, hvor de nye dykkerbriller blev skyllet. I dag skal hun om til Signe H for at lege – det skal nok blive godt.

 

Nu glæder vi os efterhånden meget til at kunne komme i gang i Basel med at få lavet en ”ny” hverdag. Lars Jakob rejser til Basel i dag for at starte på arbejde mandag. Vores flyttelæs bliver hentet på onsdag og vil ankomme til Basel tirsdag. Så har vi jeg lidt tid til at få det på plads inden resten af  familien støder til.

 

Anna underholder os stadig om aftenen. Heldigvis er det nu rykket til at være sidst på aftenen og ikke først på natten, hvilket betyder, at vi får en god nattesøvn.

08.01.2007 Så er jeg kommet ind i lejligheden i Basel. Som i kan se på billederne, så foregår det hele lidt teenage agtigt med madras på gulvet og en standerlampe. Der mangler kun en six-pak i køleskabet. Jeg har arbejdet hårdt med indretningen, og allerede fået sat et badeforhæng op. Jeg har dog nu fået en nummer på en handy-man, som kan hjælpe med at hænge nogen lamper op og samle nogen skabe.

09.01.2007 Endnu en dag er gået på jobbet i  Basel og hjemme i Lind har Betina formået både at holde styr på børnene og få pakket færdig. I morgen kommer flyttemændende og henter vores ting. Betina er stoppet med at amme og Nan'en er fundet frem til stor tilfredshed for Anna - og så vel også resten af familien.

18.01.2007 Pyha det har været et par travle uger. Hernede i Basel kom flyttemændene i tirsdag med vores ting. Alt er vel ankommet og jeg er i fuld gang med udpakningen. Nu er det efterhånden kun kontoret, der roder lidt. Der er dog lige et udfordring med Anna's seng, som enten mangler et par skruer eller så er det håndværkeren, der mangler at se sammenhængen. Søndag inviterede Ulla og Peter og deres drenge mig med på skitur. Vi kørte op til Melchsee Frutt , hvor der ligger et fint skisted. Jeg legede udstyr, og vi kørte med skiliften op i 1920 m højde, hvor vi havde nogen gode timer på ski.

I morgen går turen hjem til pigerne, som har boet hos Stense. Det bliver dejligt at se dem igen

26.01.2007: Så er hele familien ankommet til Basel. I går kørte vi fra Snejbjerg kl. 9.20 og vi landede i Basel kl. 00.30 En lang dag men vi var nødt til at dosere rigeligt med pauser til pigerne. Vi havde fint føre til turen på trods af at Europa vist er blevet ramt af en del sne. Turen gav jo også debut til vores nye bil - Ford S-Max - Lars Jakob hentede den hos Nellemann onsdag aften, hvor de have slidt hårdt for at få den gjort klar.

I dag har vi været hos myndighederne sammen med Yvonne for at få vores opholdstilladelser og papirer. Det gik fint - Lars Jakob manglede dog at medbringe et billede, så jeg skulle gå ud i fotoautomaten for at få lavet et billede. Jeg blev dog bedt om at tage min hue af, da de syntes at jeg stærkt lignede en kriminel :)

På vej hjem fra byen lykkes det Lars Jakob at få sendt Signe og Betina med en sporvogn i den forkerte retning uden selv at komme med - døren til barnevogne var i den anden ende af toget. Samtidig havde Lars Jakob alle vores billetter og Betina's pung. Så vi måtte køre "på røven". Det kan nok være hun svedte over hverken at have billet eller penge med. Og værre blev det, da hun opdagede at Tram'en kørte i den gale retning. Vi mødtes dog alle igen i lejligheden. Eftermiddagen er gået med lidt arbejde og udpakning. Signe har leget rigtig fint, og hun virker til at være glad for at være genforenet med legetøj og DVD'er. 

27.01.2007: Efter en god nattesøvn er vi klar til at få pakket de sidste ting ud. Om formiddagen ringer vi også til Malene og synger fødselsdag sang. Signe og Lars Jakob begiver sig ud i sneen for at lege og prøve den nye legeplads. Signe er ret begejstret for gynge. Om eftermiddagen  kører vi en tur i Ikea for at hente forskellige møbler, men må du undlade et garderobeskab, da der også er grænser for, hvor meget kan pakke ind i en Ford S-Max. Aftenen bliver brugt på at se VM håndbold på tysk tv og samle Ikea møbler.

29.01.2007: Idag har vi fået samlet Anna's tremmeseng, og vi beslutter at nu skal hun prøve at sove i den. Det går overraskende fint - vi er kun inde ved hende nogle gange, så falder hun i søvn og sover til kl. 6 næste morgen. Hun har spist enormt meget idag, så hun skulle også gerne være "tanket op".

30.01.2007: Signe, Anna og Betina tager til Allswill med Tram'en for at møde Yvonne i banken, hvor Betina skal have oprettet en konto. Bagefter går vi over til Norafin, hvor Lars Jakob arbejder. Sammen går vi alle over og spiser frokost.

01.02.2007: Vi har lige siddet og set håndbold. Desværre tabte vi semifinalen til Polen efter omkamp - øv. Betina og pigerne har haft besøg af Yvonne idag. De har været ude at kigge på indkøbsmuligheder og børnehaver

Signe viste Yvonne alle hendes ting, og der blev lavet løbebane i gangen. Det går i alt sin enkelthed ud på, at man skal løbe den ene vej igennem gangen og så hoppe tilbage. Og om Yvonne, der bestemt ikke er nogen vårsunge, ikke havde fået sin BH på, skal jeg ikke kunne sige, men det var et syn for guder, da hende og Signe hoppede igennem gangen. Det havde nær givet to blå øjne. Jeg måtte simpelthen gå ud i køkkenet for ikke at knække sammen af grin :) Hele lejligheden er faktisk taget i brug som legeværelse. Heldigvis tager det ikke så lang tid at rydde op igen, pånær når alle puslespillene er hældt ud på gulvet på værelset.

Her har vi så lige et lille billede af vores nye Ford S-Max

03.02.2007: Natten til fredag oplevede vi et jordskælv. Det var ligesom en bil kørte ind i huset - der kom bare ingen lyd. Jordskælvet er forårsaget af nogen boringer, som der er blevet foretaget i undergrunden.

07.02.2007: Vi har været inviteret op til vores nye overboer. Det er en engelsk/italiensk familie med 3 børn. En pige på 4 år (Emma) og et hold tvillinger på 10 måneder. Emma sov desværre da vi kom derop, og hun er en lige så langsom vågner som Signe. De nåede dog at lege lidt, og de virkede vældig rare.

09.02.2007: Lars Jakob har været på tur til fabrikken i Mildenau. Pigerne har været ude at besøge 2 børnehaver sammen med Yvonne, og Signe skal nu starte i den ene i begyndelsen af marts. Det er onsdag og fredag formiddag i 3 timer, og den ligger kun 10 minutters gang fra, hvor vi bor. I morgen er det Signes fødseldag, og vi har gået og gjort klar til dagen - pyntet bord og Betina har gjort mad klar. Ulla og drengene kigger forbi i morgen formiddag, og Rikke og Lars kommer og besøger i morgen eftermiddag.

10.02.2007: Idag er det Signes 3 års fødselsdag og vi starter selvfølgelig dagen med at synge fødselsdagssang for hende. Vi må synge 1. vers af "I dag er det Signes fødselsdag" hele tre gange inden hun vågner (Vi kan nemlig ikke huske de andre vers).

Signe får en masse gaver bl.a. en cykel og en barbiehest, begge dele bliver taget i brug med det samme. Overboerne kommer forbi med en lille ting til Signe. Senere kommer Ulla og Alexander (og deres nye hund, Nina) til formiddagskaffe/frokost og midt på eftermiddagen kommer Lars og Rikke. Vi tager ind til byen (smutter lige omkring Ulla for at låne madkulør, der absolut ikke kan opdrives hernede, så det kommer på vores danske indkøbsseddel) og derinde oser vi lidt rundt. På trods af at vi nu er 4 voksne og 2 barnevogne/klapvogne lykkes det os at komme rundt i sporvognene i samlet flok.

12.02.2007: Jeg er kommet med i en dansk pigegruppe, hvor vi er 11 (danske) piger der mødes en gang om måneden. Næste gang skal de godt nok ud og spille Curling, så det har jeg meldt fra til - kan ikke rigtig svinge kosten med 2 børn på armene. Derudover er vi 3-4 danskere der har spædbørn, født stort set samtidig, så vi er ved at etablere en dansk mødregruppe. Vi skal mødes første gang 6/3 hos Athena.

Anna tager godt på, hun er nu oppe på 6,5 kg. så hun er ved at være en basse at slæbe rundt på. Hun smiler og pludrer meget og hun er også begyndt at forsøge at gribe ud efter ting, som vi holder op foran hende. Hun er rigtig nem at putte og hun sover fra kl. 20 til kl. 6 om morgenen uden afbrydelser - dog har hun den sidste uge spist lidt ved 3-4 tiden, men plejer de ikke også at sætte forbruget lidt op i to-måneders alderen? Hendes mave-kvaler er ovre, hvis vi bare husker at lade hende bøvse godt og ikke propper for meget mad i hende.

Signe er glad for Anna - nogle gange lidt for glad, og hun kan ikke helt forstå at Anna ikke kan lege vilde lege. Anna tilgengæld flækker i et smil når Signe kommer over og snakker med hende, men hun bryder sig altså ikke specielt meget om at Signe kysser hende.

På torsdag tager vi til Herning for at holde Annas barnedåb (og Signes fødselsdag) på søndag. Vi håber og tror på at det nok skal blive en hyggelig dag.

Foråret er så småt på vej hernede. De snakker om 15-17 grader sidst på ugen og folk er så småt begyndt at sidde ude og spise frokost - hvis der lige er læ og solskin.

GULDKORN:  Her kommer der et guldkorn, som jeg bare måtte skrive ned: Signe er på toilettet for at lave pølser:

Betina: "Hvordan går det?"

Signe: "Det går godt"

Betina: "Er du færdig?"

Signe: "Nej, nej - jeg sidder bare og tænker lidt"

Betina: "Nå, hvad tænker du på?"

Signe: "På at vi skal huske at vaske min nye badedragt!"    ;)

21.02.2007 Puha - dagene flyver afsted. I weekenden har vi været i Danmark for at holde Anna's barnedåb. Vi havde fået logi ved Lene og Punger  - det var rigtig dejligt og også hyggeligt at være sammen med dem i nogen dage. Lørdag kom Maria, Jimmie og Stense og de hjalp med at dække bord og lave mad. Søndag tog vi så til familiegudstjeneste i Lind Kirkecenter. Det var absolut en af de bedre kirkelige oplevelser. Den fik ikke for lidt med mini konfirmander på kor og Johannes døberen i udklædning. Efter det at vandet var blevet tørret af hovedet kørte vi alle ud til Lene og Punger, hvor vi havde en hyggelig efter middage med familen. Hen på eftermiddagen fik vi kagemand i anledning af  Signes fødselsdag. Mandag aften pakkede vi bilen og kørte igen mod Basel, hvor vi ankom tirsdag morgen - godt trætte.

01.03.2007: I weekenden var vi oppe at spise ved Ulla og Peter og drengene lørdag aften. Søndag kørte vi til Tyskland for at besøge et badeland. Det var lidt trangt med omklædning fordi familieomklædningen var blevet besat af franske skoleelever, som skulle indtage deres frokost. Vi havde Anna med i vandet i ca. 20 minutter. Det gik rigtig fint. På vej tilbage hentede vi mad ved MacDonalds. Desværre sov Signe mens vi hentede det, og hun vågnede først da vi var hjemme og maden var på bordet. Det resulterede i, at hun trode nogen havde været forbi med MacDonalds til os.

Mandag begyndte 3 dages karneval i Basel. Vi mødtes inde i byen kl. 16.00, hvor vi gik ned på Barfüsserplatz, hvor vi oplevede en rigtig flot parade. Ca. 10.000 mennesker deltog i optoget, og der  var gjort rigtig meget ud af udklædning mv. Tirsdag tog Betina og pigerne sammen med Ulla og drengene til børnekarneval. Det var også rigtig sjovt, og de havde en god eftermiddag i byen. Alt i alt har karnevallet været en rigtig sjov og positiv oplevelse med en masse liv i byen.

Desværre kan ikke rigtig sætte nogen billeder på nettet i øjeblikket, da vi har glemt vores kamera hos Lene og Bjarne. De holder iøvrigt indflytterfest på lørdag, og vi ønsker jer alle en rigtig god fest  - skål.

Pigerne ser ud til at trives rigtig fint. Signe skal jo starte i børnehave på onsdag, og det vi spændte på. Anna sover stadig hele natten og mængden af mælk, der indtages stiger støt. Hun er begyndt at få noget at den schweiske modermælkserstatning, men det går fint. Hun er begyndt at pludre meget, når hun er vågen, og hun er rigtig god til at holde hovedet selv.

02.03.2007: Vi har haft besøg af Michael og Mairide Travers. De var interesserede i at se vores lejlighed. De havde bamser med til pigerne, og Signe delte rundhåndet ud af peanuts. Michael blev dog flere gange bedt om at sige tak til hende, når hun gav ham saltstænger. Det var ret morsomt høre hende opdrage på ham.

04.03.2007: Det er kanon vejr idag, så vi går en tur op i Bruderholz. Bruderholz er den lidt pænere del af Basel, og pludselig meddeler Signe, at hun skal lave pølser. Vi er heldigvis i en park, så Betina hiver hendes bukser ned og holder hende i skovskiderstilling. Signe bliver dog nok lidt overrasket over sig selv, så hun vælger at melde pas, og heldigvis kommer der ikke nogen forbi.

05.03.2007: Så har vi bagt endnu en portion rugbrød - det er sat'me guf med nybagt brød med lun leverpostej fra Lind Slagter. Det er minus'et ved at rykke så langt sydover - ingen rugbrød, ingen leverpostej, ingen 3-stjernet spegepølse og ingen stærk lakrids!

Ellers går det godt hernede, vi skal i dansk mødregruppe imorgen (tirsdag), så der skal Signe forhåbentlig lege med Johanne igen. Det er pigen fra en anden dansk familie der er hernede på 3. år. Johanne er 14 dage ældre end Signe, så de svinger rimelig godt. De har også en dreng, August, som er født samme dag som Anna.

Jeg har leget tur-guide for en af LJ's kollegaers kone idag. De er irere og skal til at bosætte sig hernede. Så vi fik formiddagskaffe og gik en lang tur i området. Hun fortalte at en 6-årig dreng på tragisk vis blev dræbt ved karnevallet i sidste uge. Han ville bukke sig ned efter noget at det snolder/legetøj, der var blevet kastet ud til publikum fra nogle af karnevallets køretøjer. Uheldigvis kom der i det samme sådan et køretøj, der som regel bliver trukket at en lille lastbil eller en traktor. Den kørte hen over ham - chaufføren kunne simpelthen ikke se ham. Sørgelig slutning på et ellers festligt arrangement
.

07.03.2007: Signe er begyndt i børnehave idag. Betina cyklede ned med hende kl. 9.00, og hun hentede hende igen halv tolv. Det er gået rigtig fint. De bagte boller, og hun legede godt med de andre børn. Fremover skal hun afsted onsdag og fredag formiddag. Signe er også begyndt at sige nogen ord på både tysk og engelsk. Hun kan sige "Jeg hedder Signe" på tysk og englesk samt Danke og thank you.

09.03.2007: Vores maver er begyndt en transformation til Schweiziske forhold. Det gør, at vi alle desværre fiser lidt kraftigt i øjeblikket og det har blandt andet udløst følgende dialog mellem Signe og Betina:

Betina og Signe sidder i sofaen, og Signe slår en ordentlig skid.

B: Ah Signe - du skrupskider jo tøs!

S: Griner og siger - Det kommer ikke over til dig - jeg sidder jo ovenpå den.

---

Signe og Betina skal i badekar. Signe er hoppet i lidt før Betina, og Betina spørger om Signe har tisset i vandet.

S: Ja, ja men kun i denne her ende, så du kan bare sætte dig dernede.

11.03.2007: I eftermiddag har vi gået en lang tur rundt i byen. Vejret har været fantastisk, og vi sad udenfor og fik vores kaffe fra Starbucks Vi gik hele vejen indtil byen og fik set en masse forskellige kvarterer og steder. Der var en del mennesker ude at lufte forårs traveskoene og cabrioleterne var også kommet ud af garagen. 

13.03.2006: Idag har vi haft besøg af den danske mødregruppe i Basel. Vi er 4 mødre med børn, alle født i november 2006. Det er rigtig hyggeligt at have nogen at snakke babyer - og meget andet - med, selvom vi er langt væk hjemmefra.

14.03.2007: Ja tiden flyver afsted, men hvad går vi egentlig og laver på sådan en almindelig onsdag i Basel. Anna vågnede lidt i 6 og var klar til den første mælkebajer. Det er Betina, der klarer den (LJ springer til, når han har fri dagen efter). Betina og Anna kommer ind og putter lidt i sengen igen indtil vækkeuret ringer kl. 6.00. Herefter almindelig morgenklargøring, hvor Signe på et tidspunkt viser sig - som regel temmelig søvndruken. Betina når i bad inden LJ kører på arbejde ca. 7.30. I dag går Betina ned og afleverer Signe i børnehaven ca. kl. 9.00 og henter hende igen ved middagstid. De spiser frokost med hjemmelavet rugbrød og leverpostej fra Keld. Anna er også med et par gange i løbet af formiddagen, og ved ca halv to tiden bliver hun puttet og sover gerne hele eftermiddagen. Betina og Signe får handlet lidt i supermarkedet og leger lidt. Nu kan de også komme lidt ud, og cyklen bliver flittigt brugt. LJ kommer hjem mellem ca. 17.30 og 18.00, og vi laver aftensmad og leger lidt. Pigerne bliver badet, og vi har indført en løbeordning, hvor vi hver anden aften skiftes til at løbe en lille tur. Når pigerne er puttet får vi tid til at  svare på alle de mails, som vi får, skrive lidt på vores hjemmeside, og ikke mindst se Forbrydelsen  og Anna Piil . Ved elleve tiden er det slut og endnu en dag er bag os.

15.03.2007: Idag har Ulla indviet os i shopping i Tyskland, nærmere bestemt Lörrach. Når man handler derovre får man momsen retur, det er noget i retning af 19%, så det er værd at tage med. Signe var lidt skuffet over at vi ikke skulle have taget af bilen, når vi nu var kommet ud og køre i Ullas smarte bil (Audi A4 cabriolet), men vi havde selvfølgelig også Anna med, og jeg synes ikke lige at hun skulle have så meget luft i håret.

Og apropros håret, så er der stadig noget tilbage, men hun er da ved at blive lidt tyndhåret på udvalgte steder. Hun er iøvrigt rigtig god til at holde hovedet og sidder nu med rank ryg, med kun lidt støtte, når hun sidder på armen eller på skøddet af en af os. Hun ligger også og spjætter med benene og tager fat i sine tæer, men hun gør ikke rigtig antræk til at ville rulle om på maven - eller bare siden. Hun bliver STIKTOSSET når vi lægger hende på siden eller maven. Næh, så er det noget bedre at sidde i sin skråstol og lege med legetøjet. Så kan hun også følge med i hvad vi andre laver. Og hun følger især gerne med i hvad Signe laver.

Idag har vi fået svensk pølseret til aftensmad, og det plejer Signe at være helt vild med. Det gik faktisk også godt med at spise idag, men det var lidt stærkt, så der røg også en del saftevand ned. Og da hun så rejste sig fra bordet og slog en ordentlig bøvs, så kom der sgu' fyld med. Hun kunne ikke en gang lokkes med en is til at tage den grimme smag bagefter.

Weekenden kommer vist til at stå på afslapning og rengøring før Anders (LJ's kollega) kommer herned tirsdag-torsdag og mormor kommer onsdag.

16.03.2007: På vej hjem fra børnehaven idag rundede vi lige legepladsen, hvor der for en gangs skyld var en del andre børn. Signe havde insisteret på at løbe på løbehjul ned til børnehaven og hjem igen, så det var naturligvis også med på legepladsen. En lille pige på ca. 2 år viste stor interesse for løbehjulet, men Signe var ikke i humør til at dele det med hende. Så hun forsvarede sit løbehjul og hev det til sig, hvorefter den lille pige satte tænderne i Signes ene lillefinger! Så blev der da først ballade og pigens mor og jeg fik hurtigt skilt de tudende kamphøns ad. Men så var den tur på legepladsen slut!

Vores handyman Emil Charmo har været her og hænge et par lamper mere op og nogle gardinstænger. Så nu må Betina i gang med at lægge gardiner op.

18.03.2007: I dag har Lars Jakob gennemgået forskellige sportsgrene med Signe. Vi talte en del om, at når man sparker til en bold med foden, så hedder det fodbold, og når man kaster, så hedder det håndbold. Så ville jeg lige lave et kontrolspørgsmål for at sikre mig, at det sad ordentlig fast, og jeg spurgte, hvad det hedder, når man kaster med bolden?. Signe svarede straks "Basket". Det må hun have set i Hunni show på DR1.

30.03.2007: Så er vi tilbage. Jeg (LJR) har været i Danmark i sidste uge. Det meste af tiden gik med møder i Tytex, men jeg nåede heldigvis også at nå at se lidt til familien. Stense har været i Basel fra d. 21. til d. 30. marts, hvor hun hjalp Betina med at passe pigerne. De hyggede sig rigtigt, og var blandt andet en tur i zoologisk have. Lørdag gik vi alle sammen en tur ind til Basel, hvor vi gik en dejlig tur i den gamle bydel. Dagene gik så hurtigt at vi slet ikke nåede i svømmehallen, men til gengæld fik vi nydt det gode vejr med lange gåture. Vi var også i Grün 80, som er en park med sø og legeplads. Der mødtes vi med Athena, Davina, Emilie og Liam. Signe hyggede sig rigtig meget med Davina og Emilie. Fredag fulgte vi Signe i spielgruppe og derefter fulgte Betina Stense ind til banegården og satte hende på bussen til lufthavnen. Det var egentlig meningen at LJ skulle have kørt Stense i lufthavnen (han skulle have været hjemme torsdag aften), men hvad gør man ikke for at undgå svigermor. Man misser da bare sit fly i Kastrup, så man er nød til at blive en ekstra nat i DK! Vi er nogle der tror på, at han med vilje ikke har hørt, at de har kaldt ham over højtalerne.

Øverst: Mormor og Signe nyder foråret på terassen - Anna er begyndt at side med ved bordet.

Nederst: Piger i zoologisk have - Anders og Lars Jakob imponere Stense med deres pc'ere.

31.03.07 - 02.04.07: I weekenden har vi været en tur i Interlaken. Det er en by, der ligger inde i  Alperne i nogen helt fantastike omgivelser. Der er store bjerge på alle sider og byen ligger mellem 2 store søer. Vi kørte nogen ture op i bjergene og nødt de fantastike udsigter. Vi boede på et lille hotel i Interlaken, og på et tidspunkt, da jeg skulle parkere bilen og ville bakke ind sagde Signe - "Vær nu forsigtig far - der holder nogen biler bagved".

Lidt stemningsbillder fra Interlaken.

Øverst tv: Udsigten fra hotelværelset - th: Betina giver Anna mad - øllen er til faren :)

Nederst tv: Den store bygning i baggrunden er vores hotel - th: Jaaaah, far har givet pommes Fritter til frokost.

03.04.2007: Anna er begyndt at sidde i sin Tripp Trapp stol når vi andre spiser. Hun er også begyndt at få lidt grød og vælling. Det går rimeligt, bortset fra at hun falder i trancelignende søvn, når hun får sin aftenvælling, så hun når aldrig at spise op. Vi er også begyndt at eksperimentere lidt med web-cam og messenger, vi har blandt andet været online med Lene og punger. Vi så dem mest, hørte dem ikke så meget, da de havde problemer med udstyret. Hvis I skulle få lyst til at snakke med os og se os på messenger kan I finde os på lars_jakob@post.tele.dk . Idag har Betina klippet Signes pandehår, og med fin succes, hvis jeg selv skal sige det.

Vores plan har hele tiden været, at Betina og pigerne skulle hjem til oktober. Men nu går vi og overvejer at blive hernede alle fire indtil januar. Det vil lette hverdagen for os alle i de sidste 3 måneder af året; LJ skal ikke bo i en tom lejlighed, Betina skal ikke være alene-mor i tre måneder og måske er vi heldige at Anna kan komme ind i Koustrupgård til 1/2, hvor der normalt er udskiftning af børn. Alt dette kræver dog at Betina kan få forlænget sin orlov fra Nordea, men det ser umiddelbart ikke ud til at være noget problem. Det er dog ikke helt afklaret endnu. Og så har det også den fordel, at der nu er endnu flere måneder at komme herned i, hvis der er nogen, der skulle få lyst til det!

07.04.2007: Julen varer lige til påske - heldigvis ikke vejrmæssigt. Vi har 18-20 grader, så vi har brugt de første påskedage på at være zoologiskhave og i dag har vi været inde i byen. Eftermiddagen har vi kunnet nyde på terassen. Signe har fået nye solbriller, og Anna har fået lov at få de gamle - Signe har cyklet rundet iført solbriller og cykelhjelm udenfor terassen.  Det gik dog lidt hårdt ud over faren, da hun mente, at jeg skulle gribe hende, da hun kørte forbi mig. Hun kørte på fuld drøn frontalt ind i mig, og håndbremsen satte et fint aftryk på mit (k)næ.

I påsken var vi en tur i den franske by Rueqwihr. Det er en rigtig hyggelig gammel by med masser af mulighed for at købe vin og se storke, som har bygget reder flere steder i byen.

14.04.2007: I dag har LJR været til frisør af anden ætnisk herkomst. Det var billgt DKK 90,00, men absolut også en oplevelse. Chefen havde bla en læring/assisten, som han konstant kiggede meget strengt på. Når så assistenten var færdig med at klippe en kunde, så sprang han selv til, og klippede videre på kunden i flere minutter - til stor morskab for hele salonnen. Det gjorde jo at tingene tog lidt tid, men jeg blev heldigvis klippet skævt af chefen. Da jeg kom hjem blev jeg beordret i bad, da jeg havde en kraftig dift af anden ætnisk herkomst.

 16.04.2007:  Lars Jakob er taget til Danmark for at deltage i nogle møder, så pigerne er alene på skansen i et par dage. Vi har fået en afklaring på forlængelsen af vores ophold, alt er faldet på plads, så vi bliver her til januar 2008. Betina skal starte arbejde igen 4. februar 2008 - der er godt nok længe til, men tiden skal nok komme til at gå stærkt, det plejer den jo.

Forleden dag, da Signe vågnede i klapvognen (efter vi havde været ude og gå en tur) sagde hun: Ahrj mor, hvorfor blinker min fod? Den sov selvfølgelig bare, men hun syntes altså at den blinkede.

I den anden ende af vores blok ligger der en lejlighed, hvor vi hidtil har troet at der boede en (stakkels) familie med 5 små børn, for vi kunne se 5 tremmesenge, når vi kiggede ind af vinduerne. Men det viser sig, at det er en børnehave/legestue (Schneeflöckli). Det fortalte vores overboere os, for deres Emma er lige startet derhenne. Så Betina gik derhen og spurgte om de havde plads til Signe en enkelt formiddag om ugen. Det havde de, så der starter hun imorgen, tirsdag. Det er så planen, at hun skal gå i Schneeflöckli hver tirsdag formiddag og i Binggis hver onsdag og fredag formiddage. Det bliver godt for hende at komme igang igen, der har nemlig været lukket i Binggis nu i 14 dage i anledningen af påsken. Det var aldrig gået i DK, hva'?

Anna har opdaget sin egen stemme idag. Signe var i bad og mens Betina vaskede hendes hår, sad Anna i skråstolen og kiggede på. Signe sang lidt og snakkede som sædvanlig, og pludselig udstødte Anna et højt hyl. Hun blev så forskrækket over sig selv, at hun først smilede, så så hun forundret ud og til sidst gav hun sig til at græde. Efterfølgende har hun udstødt flere hyl, men hun er ikke blevet helt så forskrækket, nu griner hun mest bare af sig selv.

Vi har haft en lang periode, hvor Anna ikke sov ret meget i løbet af dagen. 3-4 timer ialt af 2-3 omgange. Denne vane kom stort set samtidig med at vi begyndte at give hende grød. Måske har hendes krop ikke været helt klar til at optage næringen i grøden, og derfor er hun vågnet hurtigt igen pga. sult. Det prøver vi nu at vende om på, så vi har taget grøden fra hende igen. Derudover putter vi hende igen, hvis hun vågner "for tidligt" ude i barnevognen. Det går bedre for hver dag og idag har hun sovet 3 timer i træk omkring middag. Derudover sov hun 1 time formiddag og 1 time sidst på eftermiddagen.

20.04.2007: Igår havde vi en rimelig sjov aften. Emma og hendes mor kom forbi og spurgte om vi ville komme op til dem for at få aftenskaffe, fordi de nu har overlevet det første år med tvillingerne. Det ville vi naturligvis gerne. Da vi havde fået kaffe ville Emma ned for at se vores nye springvand. Hendes far fulgtes med hende ned i fællesområdet, og her udspillede der sig en temmlig morsom scene. Hendes far er ca. 2 meter lang med tilhørende lange arme og ben. I mørket løb de så rundt og legede tagfat. Hendes far forrest med armene flagrende meget højt oppe i luften. Somme tider var han så godt nede i knæ for at gemme. Signe synes det så sjovt ud, så hun løb ned for at være med. 2 små piger  løbende rundt efter en lang mand på 2 meter. Det skal opleves.

Ellers står weekenden på afslapning - det skulle blive godt vejr, så vi regner med at gå et tur indtil byen.

Signe leger meget prinsesse i øjeblikket. Men prinsesser kan også blive trætte. Nederst er det Anna, der stritter med tæerne. Hun er begyndt at trille fra maven og om på ryggen. Så hver gang vi lægger hende på maven for at træne det, vender hun sig lynhurtigt om på ryggen igen. Hun bliver kun liggende på maven hvis hun kan få lidt underholdning af Signe.

24.04.2007 I går blev Anna dårlig i løbet af eftermiddagen og kastede op flere gange. Det gik dog heldigvis over sidst på eftermiddagen, men da havde hun også lavet en solid sending i barnevognen og i flere håndklæder. Hun har heldigvis sovet godt i nat, og idag har hun været i fin form igen. Vi har stadig fantastik vejr, og vi har fået det trådløse netværk til at række ud på terassen, så hjemmekontoret kører også udendørs - det er skønt.

Signe og jeg var lidt oppe at diskutere idag (hun mente at det var okay at kyle legetøj i hovedet på Anna, på trods af at jeg havde bedt hende lade være mange gange), så til sidst sendte jeg hende ind på værelset for at tænke sig lidt om. Da jeg efter 5 minutter stak hovedet ind (og så lidt skrap ud) spurgte jeg hende, om der var noget hun ville sige. "Ja" sagde hun "hvornår skal vi spise middag"? Så er det altså lidt svært at være den sure mor.

I morgen kører vi et smut til Holland, hvor Lars Jakob skal besøge en kunde. Vi bliver så en ekstra dag for at kigge lidt på Amsterdam.

Betina og Signe foran Anne Franks hus                            Signe og Lars Jakob ved siden af en statue af Anne Frank

Øverst tv: Vores hotel - th: en af de utallige kanaler i Amsterdam

Nederst tv: Stemningsbillede fra Leidseplein - Th: Anna og Lars Jakob får en godnat bajer. Til højre ses Ice til moren - og nej Punger den er ikke fra fødselsdagen :)

12.05.2007: Vi havde lovet Signe at vi skulle i svømmehallen og vi havde fundet en på nettet. Den så fin ud, og den ligger ikke langt fra hvor vi bor. men da vi kom derud opdagede vi, at der kun var udendørs bassin, og det syntes vi måske var lige frisk nok - især for Anna. Så vi kørte hjem igen - til stor skuffelse for Signe, naturligvis.

13.05.2007: Idag fandt vi så endelig den "rigtige" svømmehal. Begge piger og Lars Jakob var i vandet. Anna var ikke i så længe, kun ca. 10 minutter, men hun tog det egentlig meget pænt. Hun er jo endnu ikke så vant til at svømme, så hun så lidt overrasket ud, da Lars Jakob dyppede hende under vandet. Efter svømmeturen fik vi lidt frokost i det fri.

17-20.05.2007: Morfar og Jette har været på besøg. De kom torsdag aften og Signe tog imod dem med ordrer om, at de tog deres sko af, "for mor har lige vasket gulv!" Fredag tog vi ind til byen og nød solen og en kølig øl. Om lørdagen smurte vi madpakker og tog til Wasserfalle. Der tog vi liften op og gik ned. Morfar vrikkede om på foden lige da vi var begyndt at gå ned, men det gik fint alligevel. Om aftenen nød vi igen det gode vejr, denne gang på terassen. Søndag morgen stod vi tidligt op og satte alle kurs mod Danmark. Lige før Hamborg flyttede Betina og pigerne over i morfar og Jettes bil og kørte med dem til Sjælland, mens Lars Jakob drønede til Jylland. Her skulle han deltage i en del møder og holde en ansættelsessamtale med en ny medarbejder.

Vi fik dem vækket igen :)

21-23.05.2007: Signe, Anna og Betina har været på Sjælland, hvor de har boet hos mormor. Mandag d. 21/5-07 startede vi med at tage til Køge for at købe en ny klapvogn. Herefter ville vi lige runde gågaden og Signe ville gerne lege i sandkassen foran BR. Uheldigvis kom hun til at tisse i bukserne, så sandet blev helt vådt. Vi skyndte os at gå/løbe væk derfra og over til mormors arbejde, så hun kunne se efter pigerne mens jeg løb ud for at købe rene bukser og underbukser. Det er hvad der sker! Om eftermiddagen var vi til forsinket 5 måneders undersøgelse og vaccination med Anna. Lægen var godt tilfreds med hendes "kurver" - hun vejer nu 7,6 kg. og er 67 cm lang. Hun spiser også rigtig fint, og det går godt med grøden igen. To gange om dagen spiser hun en skål-fuld og så får hun selvfølgelig stadig mælk og vælling. Hun har dog fået lidt hård mave, så vi har købt noget sveskegrød, som måske kan afhjælpe problemet.

22.05.2007: Signe var med Maria i børnehaven Troldehøjen i dag. Betina afleverede hende omkring kl. 10 og så tog Maria hende med hjem ved 13 tiden. Signe nød virkelig at være med dernede, og mange af børnene kunne kende både Signe og Betina - selvom det er ved at være 4 måneder siden at hun har været der sidst. Om eftermiddagen tog vi til Køge, hvor Betina skulle klippes. Da jeg var færdig hos frisøren mødtes jeg med Signe, Anna, Maria og mormor, der havde gået rundt i byen imens. Signe blev helt ked af det og sagde, at hun ikke kunne kende mig. Måske skal jeg ikke lave så meget strit i mit hår fremover...

23.05.2007: Idag tager vi tilbage til Basel sammen med Maria og Jimmie. Vi skal flyve fra Kbh til Basel, og det bliver rigtig spændende hvordan Signe og Anna tager det. Der er læs på da vi tager toget ind til Kastrup. Inde i lufthavnen starter vi med at få lidt at spise - vi er i god tid - for derefter at stille os i kø til check in. Efter lidt tid i køen bliver vi taget ud og bedt om at gå til en anden skranke (ren service, det skulle gå hurtigere ved den anden skranke). Vi når lige at tjekke ind, så bryder transportbåndet sammen og vi bliver så jaget tilbage til den første skranke for "luggage drop". Her er der en mand der snyder foran Betina, og jeg bliver temmelig sur på ham. Så han får en melding om at vi andre står altså også i kø og om han dog ikke har nogen kø-kultur!! Det har han åbenbart ikke, og da han siger "du er jo tjekket ind lille dame, så de flyver nok ikke uden dig" ser jeg næsten rødt. "Heldigvis" stopper transportbåndet igen, men jeg får lov at sætte vores kufferter og gå - han må pænt vente til båndet kører igen. Damerne ved tjek ind skranken havde måske luret ham?! Den der ler sidst...

Da vi kommer ind i flyveren falder både Anna og Signe i søvn inden vi når ud til startbanen, så de (især Signe) når slet ikke at opdage starten. De sover næsten hele vejen, Signe vågner dog da vi skal til at lande. Men alt i alt en god tur, så vi tør godt at flyve med dem igen.

24.05.2007: Vi tager Maria og Jimmie med ind til byen for at vise dem den del af Basel. Jimmie har slået foden ugen før, så vi tager Tram'en derind og hjem igen. Vi går ned igennem gågaden og op omkring domkirken, hvor der jo er en fantastisk udsigt ud over Rhinen. Om aftenen griller vi mellem regndråberne.

25.05.2007: Vi tager bussen til zoo og hygger os der i nogle timer. Bl.a. får vi et ret godt kig på løverne der ligger og sover lige inden for ruden, de er max. en meter fra os. Aberne er også altid god underholdning. Efter frokost kommer der lidt regn og vi søger ly under et træ, hvor vi næsten bliver antastet af havens store hane. Jimmie må jage den væk med klapvogen. Da vi går mod udgangen siger Signe: Vi fandt ikke kongepingvinerne, så vi så bare de andre pingviner. Da vi kommer tilbage til lejligheden er Lars Jakob kommet hjem fra Danmark med camplet og et utal af danske varer.

Lidt senere kører vi ud til Lene i Reinach, hvor campletten skal opbevares. Vi er lidt spændte på, om vi kan få den op på højkant, men det går fint med hjælp fra Lene og hendes gartner.

26.05.2007: Lars Jakob kører Maria og Jimmie i lufthavnen - ret tidligt om morgenen - og efter at have slumret lidt igen står vi op, spiser morgenmad og går ind til byen. Vi tilbringer en lille time på pladsen bag ved Universitetet, der er dejlig skygge og ro. Signe får løbet lidt rundt og tisser bag et træ. Om eftermiddagen nyder vi et glas Asti og nogle jordbær som vi lige har købt i byen. Signe opdager at Emma bader i springvandet, så hun finder badebukserne frem og springer så i. Hun er ikke til at drive op, selvom hun fryser. Hun stiller sig demonstrativt inde midt i bassinet, så Betina til sidst må hoppe i vandet for at få hende med op. Emma og hendes mor og far kommer ned til et glas rødvin på terassen og de har taget en speciel italiensk aperitif med til os. Den er MEGET sur/tør, men vi drikker den høfligt og siger "uhm - very nice". (Vi håber ikke at de kan læse det her)

27.05.2007: Formiddagen går med oprydning, vasketøj og rengøring. Vejret er for en gangs skyld ikke det bedste, så vi kan ligeså godt være lidt effektive indendøre. Det er ellers ikke det vi for gjort mest ved, for det er da sjovere at være udenfor, når det er godt vejr. Taina og hendes farmor kommer forbi med nogle billeder de har taget af Signe, Anna og Taina og vi inviterer dem til kaffe og kage om eftermiddagen. Taina skal lige hjem og sove til middag først. Da de kommer ved tre-tiden, spørger vi om Taina har fået sovet: Det har hun ikke, men det har hendes farmor!

Anna ligger på et tidspunkt på madrassen på gulvet (på ryggen), men pludselig har hun vendt sig om på maven og ligger med hovedet inde under gardinet og siger underlige lyde. Hun kan jo absolut ikke se fidusen i at ligge på maven, så hun får sig hurtigt vendt om igen, og resten af dagen gør hun ikke antræk til at ville vende rundt igen. Det er da heller ikke rart at ligge på sådan en tyk mave!

28.05.2007: Idag er Anna netop 6 måneder. Vi tager et billede af hende kl. 14.40, som er det tidspunkt hvor hun blev født. Ja, et halvt år går stærkt.

29.05.2007: Imorges, mens jeg var ved at gøre mig færdig på badeværelset - pigerne var færdige - lægger jeg lige Anna i sin seng og tænder for uroen, det plejer hun at synes er hyggeligt. Og det er det også idag. Det er endda ekstra hyggeligt, for da jeg kigger ind til hende et par minutter senere er Signe kravlet op til hende og de to ligger og rå-hygger i tremmesengen. Skønt!

Signe kommer i børnehave ved halv-ni-tiden og Betina og Anna mødes med Athena og Liam. Vi går i M-park og handler lidt. Bagefter drikker vi formiddagskaffe hos os. Athena har et sminkebord med til Signe. Det er et som Athenas piger har arvet fra en pige, mens de boede i Afrika. Da Signe kommer hjem fra børnehave bliver bordet straks taget i brug og resten af eftermiddagen leger vi frisør og sminkestue. Der er ingen rigtige farver i, det er nok heldigt nok, ellers ville vi begge have lignet fastelavnsris, da Lars Jakob kom hjem.

Jeg sidder i sofaen og giver Anna en flaske. Signe sidder ved spisebordet og drikker lidt juice. Da koppen er tom siger hun: Mor jeg vil gerne have lidt mere juice. Ja, siger jeg, næste gang jeg kommer op og stå, så skal jeg nok finde lidt til dig. Så kommer hendes (skræmmende) svar: "For fanden, mor, det er NU!" Så kunne jeg lige høre mig selv - igen.

Vi skal have asparges-suppe til aften og Anna får lov at smage. Det kan hun godt lide, men hun er ikke for pjattet med den pasta, der er i. Det skal nu nok komme.

01.06.2007: Vi tager i mødregruppe ude hos Athena. Johanne og Signe leger rigtig godt sammen indtil Davina og Emilie kommer hjem fra skole - så glemmer Signe alt om Johanne. Signe ser rigtig meget op til Emilie og Davina som er hhv. 7 og 5 år. Og de elsker hendes opmærksomhed!

Anna er den eneste af de tre (Liam, August og Anna) der kan sidde. Til gengæld kan hun ikke trille (eller gider ikke), de andre triller rundt som små bolde.

Da vi tager hjem fra Athena tager vi direkte om på legepladsen, som skal indvies officielt idag. Der er kun Signe og Emma af børn, og så er hele plejehjemmet kommet ud til gratis sandwich og vin. Plejehjemmet ligger lige overfor legepladsen, så det er da belejligt at få lidt gratis mad og drikke - også selvom det pisse-regner ;)

Om aftenen tager vi ud til Lene og Ian og spiser pizza og drikker lidt rødvin. Athena, Henrik, Emilie, Davina og Liam er der også. En anden dansker (Nathascha) og hendes ældste søn Elia er der også. Det er rigtig hyggeligt og igen leger pigerne bare så godt sammen.

02.06.2007: Vi er som regel de eneste der bruger haven her i blokken, men i dag er der et ægtepar, der er kommet ned for at spille badminton. Signe står og kigger på dem. Lars Jakob spørger hende, om hun kan se, hvad de laver. Signe svarer: "ja, de spiller med sådan en lille lampe". Det er nok fjerbolden hun mener, der er en lille lampe...

03.06.2007: I nat har Signe sovet uden ble (efter eget ønske). Vi bærer hende ud på toilettet inden vi går i seng og hun tisser også. Næste morgen er hun tør og går fint ud og tisser på toilettet.

Da vi har spist frokost spørger Betina om Signe har lyst til at hjælpe med at gøre rent. Det synes hun nogen gange er sjovt - så fedter hun lidt rundt med en klud inde på sit værelse og i de vindueskarme, hun kan nå. Men i dag svarer hun: "Næh, jeg tror, jeg vil skrive mine erindringer".  Vi er ved at falde ned af stolene af grin, og Betina må så selv igang med støvkluden idag. Det skal siges at "erindringerne" ikke er skrevet endnu, selvom historien nok ville have været kort. Og hvor hun har det fra... Tja, i Mummitroldene skriver Mummifar sine erindringer, så det er nok derfra.

04.06.2007: Endnu en tør nat efter sovende aftentisning. Vi tager i Ikea sammen med Ulla. Signe spørger lige Ulla: "Og hvad med drengene, har de det godt"? Ja, tak siger Ulla. "Nå, det var fint, Ulla. Og hvad med Nina har hun det også godt"? "Og hvad med Peter, har han det godt"? Ulla svarer pænt, at de har det godt alle sammen, og vi smiler lidt af Signes voksne måde at spørge på. Hun er i det hele taget meget omsorgsfuld. Igår stak hun lige en af tvillingedrengene, (Emma's lillebror) et kys på panden og sagde: "Hvor er du altså sød og kær når du sover". Han sov ikke, men han forstår jo heller ikke dansk, så det kan være lige meget.

Midt på eftermiddagen kommer Signe ud fra sit værelse kun iført badebukser og meddeler, at nu skal hun altså ud og bade i springvandet. Hun bliver meget sur og ser så forurettet ud, da Betina siger, at dét skal hun altså ikke. Det er ikke vejr til at bade idag. Hold da op et spetakel! Hun bliver virkelig stiktosset og siger at hun altså SKAL ud og bade med Emma (overboen). Til sidst må jeg love, at hvis Emma kommer ned for at bade, så må hun naturligvis også bade. Men der går lang tid før hun tager badebukserne af, for hvis nu Emma kommer - så skal hun jo være klar...

05.06.2007: Igår kom Signe lidt sent i seng, fordi vi fik pandekager til aftenskaffen, så hun kan ikke tisse, da vi bærer hende ud på toilettet inden vi går i seng. Det resulterer da også i, at hun tisser i sengen tidligt i morges. Men pyt, det kan heldigvis vaskes...

Hurra - Anna har nu sovet fra 9.00-11.15 her til formiddag. Det er meget længe siden, vi har prøvet at hun sover så længe i løbet af dagen. Jeg kan næsten ikke finde ud af, hvad jeg skal lave, når hun sover så længe. Så er det jo ikke nødvendigt at multi-taske - det er uvant for mig...

I eftermiddag vil vi pakke en lille madkurv og tage på skov-tur ude under træerne i haven. Vejret er fantastisk, så det skal nok blive godt. Måske skal Signe en tur i springvandet...

08.06.2007

10.06.2007: LJR skriver: Søndag morgen men Betina og jeg er meget tidligt oppe. Jeg skal være i lufthavnen i Zurich kl. 7.45 for at komme af sted til USA. Betina kører mig i lufthavnen, og vi kommer afsted uden pigerne vågner og efter en lille time, er vi i Zurich. Check-in går uden problemer og nu sidder jeg ved gaten – klar til at komme ud i flyet. Jeg skal være i USA indtil fredag og besøge Norafin i Asheville og Tytex i Woonsocket. Jeg glæder mig til at se fabrikken i Asheville og tilbringe et par dage med Mitch for at lære ham bedre at kende. Derudover er det altid rart at komme forbi Tytex Inc. Hvor der lige nu sker en masse forandringer.

 

Zurich lufthavn er jævnt kedelig – i hvert fald i det hjørne jeg er havnet, så ventetiden bliver brugt på at skrive lidt i dagbogen og drikke morgenkaffe. Det sprang jeg over da jeg stod op J Jeg skal flyve over New York, og jeg håber vejret er godt , så jeg kan få lidt af den spændende udsigt med. Jeg har downloaded ”De sorte Spejdere”, som jeg sidder og høre, så der bliver grinet lidt, så folk omkring mig kigger lidt mærkeligt.

 

Så er jeg i luften – kl. er ….. ja det er jo et godt spørgsmål, når man hænger over Atlanten. På uret siger den 13.05, men på landingsstedet er kl. kun 7.05, og jeg befinder mig jo et eller andet sted midt i mellem . mmm det kan give anledning til en del tankespin. Min sidemand i flyet har netop demonstreret at indholdet af en halv dåsesodavand er lige nok til at dække den lår samt skødet, hvis man vælger at hælde det. Det valgte han (vist nok ved et uheld)  heldigvis var det ham selv det gik udover. Vi har fået vores Pasta & Chicken, og nu viser de en tvivlsom Hugh Grant film, så jeg har valgt at skrive lidt til vores dagbog.

 

Jeg tilbringer et par timer i JFK i New York, inden jeg skal videre mod Charlotte. Det er ikke den mest spændende lufthavn at være i. Højdepunktet er en pige, der gør et godt forsøg på at tage livet af min Dell i Security. Jeg møder hende igen senere, hvor hun undskylder mange gange - jeg må have set noget gnaven ud.

 

Kl. er 04.16 og jeg er ankommet til hotellet i Asheville. Turen sluttede lidt dramatisk uden kuffert, men ligesom jeg sidder her og skriver ruller kufferten ind, så nu slipper jeg for at møde op på fabrikken i morgen og lugte lidt surt. Nu vil jeg finde tandbørsten og så i seng efter en lang dag.

 

11.06.2007 LJR skriver: En noget turbulent nat i USA. Jeg har ikke sovet så meget, så det er blevet til en ekstra kop kaffe i løbet af morgnen. Ligenu sidder jeg og arbejder lidt på hotellet og hører DSD inden jeg bliver hentet. På Tytex spiser de is pga varmen - herovre er det lidt gråt men varmt. Betina har lige SMS'et, at Anna har fået sin første tand. Den er opdaget i IKEA  - det kommer ikke bag på mig :)

 

12.06.2007: LJR forsætter på turen i USA: Kl er 6.00 og jeg har været vågen et par timer. Det går ikke helt godt med jetlagget denne gang L Jeg bliver hentet kl. 7.00, så jeg gør mig klar og får lidt morgenmad. Mitch henter mig, og vi kører ud til fabrikken, hvor vi har en god snak omkring at flytte nogen aktiviteter til Tytex Inc. Kl. 10.00 kører Mitch mig i lufthavnen, hvor jeg skal flyve vide til Charlotte. I security kommer jeg igennem den helt store tur, så da jeg lidt senere sidder ude i flyet og bliver kaldt op, og får at vide, at jeg ikke er blevet checket, bliver jeg en smule overrasket. Flyet er i forvejen forsinket, så da en temmelig bestemt dame, beder mig forlade flyet for at blive checket igen, ser det ikke godt ud. Heldigvis holder de flyet tilbage indtil jeg er blevet checket igen, og nu sidder jeg velankommet i Charlotte, og venter på næste fly til Providence.

I går aftes var jeg ude at spise med Mitch - vi kørte først lidt rundt i området os så blandt andet et hotel og resort område, der hedder Grove Park Inn - check lige deres website. Hvis i ikke har holdt bryllup endnu, så kunne dette absolut være en mulighed, hvis der lige skulle være nogen 100.000, der brænder i lommen. Mitch har boet et par år i Tyskland, så vi talte lidt om amerikansk vs europærisk kultur. Mithc fortalte, at amerikanerne gerne vil søge harmoni og ro i alting - det synes jeg dog ikke hænger særligt godt sammen med deres hang til ekstremer på alle måder, så det havde vi en god snak om. Som eksempel, så har de jo en meget liberal våbenlov, men "taber" Janet Jackson bh'en under Super Bowl, så lammes landet næsten. På tv kører der 2 store ting lige nu. Fængslingen eller mangel på samme af Paris Hilton, og det andet tema er en dokumentar om Anna Nicole Smith (hun er/var bindegal).

Kl 03.27 - jeg er kommet til Providence, og har lige været et smut inde i mallen for at købe lidt tøj - dollaren er temmelig attraktiv, så når Levis koster $27.00, så er det med at hamstre lidt. Det blev også til en kjole til Signe og Anna fra Gab. Nu er jeg på hotellet i Woonsocket, og nu gælder det om at få et par timer på øjet inden dagen begynder på kontoret hos Tytex i morgen. Jeg glæder mig til at se dem alle sammen igen + de nye, da det efterhånden er længe siden, at jeg har mødt dem sidst.

13.06.2007: Efter en god dag på kontoret, kører jeg ca. 20 km til et factory outlet, der hedder Wrentham . Her findes afsindig mange butikker med gode varer, og jeg tror aldrig, at jeg har købt så meget tøj i mit liv - måske ikke så imponerende for nogen, sagt af manden, der køber 2 par sko i løbet af året, men kufferten er fyldt godt op nu.

15.06.2007: Efter et par gode dage hos Tytex Inc. går turen hjemad. 10.30 kører jeg fra kontoret i Woonsocket mod Logan Airport i Boston. Her skal jeg aflevere min bil, og jeg kører efter skiltene med biludlejning. Det viser sig dog at det selskab, som jeg har lejet hos IKKE har et kontor i lufthavnen, så efter et par telefon opkald finder jeg ud af, at jeg skal køre et stykke fra lufthavnen for at aflevere bilen. Heldigvis har jeg god tid, så det når ikke at blive kritisk. Jeg flyver fra Boston til New York, hvor jeg går flyet til Zürich. Turen forløber helt planmæssigt, og lørdag formiddag kl. 9.30 møder  jeg Anna, Signe og Betina på vores Tram-station. Det er dejligt at se dem alle sammen igen.

16.06.2007: Vi bruger dagen på afslapning. Om eftermiddagen mødes vi i "haven" med en del af naboerne, hvor brevet vedr. brug af haven bliver meget flittigt diskuteret. Heldigvis er alle enige om, at det ikke kan passe, at vi skal leve efter de regler (ingen baden i bassinet, ingen skovtur, ingen boldspil og fuldstændig ro), og nogen har hørt, at brevet vil blive trukket tilbage - det håber vi meget på.

19.06.2007: Idag holder Taina 3 års fødselsdag og vi er inviteret med. Festen bliver holdt ude ved en skøn, gammel gård, hvor man næsten stadig kan dufte hestene. Deres bokse står endnu inde i stalden og deres navneskilte hænger der også endnu. Men det er mange år siden, at hestene selv har været der. For rundt om gården ligger der nu boligblokke, en villavej og endda et hospital. Men der er stadig en lille have med græs og træer, der hygger børnene sig. De voksne sidder i skyggen (det er hunde-varmt) og nyder kolde drikkevarer og noget af den brasilianske mad, som Tainas mor, Raphaella, og hendes familie har lavet.

Det er en oplevelse at være med til en fødselsdag i en fremmed kultur. Brasilianerne går meget op i fødselsdage og Taina er nærmest sat op på en pidestal i dagens anledning. Inde i laden er der lavet et bord med en kæmpe fødselsdagslagkage og bagved hænger en plakat med et billede af Taina (2x3m). Alt service er indkøbt specielt til dagen. Det er dog kun paptallerkner mv., men det er den dyre slags med Lillibi på. Lillibi er en tegneseriefigur, som er meget populær. Der er kræset for detaljerne.

Tainas gaver bliver samlet i en stor kasse og så skal hun lukke dem alle sammen op "på en gang" - det er brasiliansk tradition. Men da Tainas far er schweizer, får han gennemtrumfet, at hun kan få nogle af gaverne hen ad dagen. Han kan godt se, at det andet er for overvældende for én, der bliver 3 år.

Børnene danser inde i laden og kommer en gang i mellem ud og spiller bold eller laver sække-vædeløb. Det er rigtig sjovt at se på.

Der er flere forskellige nationaliteter; en fra Venezuela, en fra Frankrig, MANGE fra Brasilien og så selvfølgelig også en del schweizere. Plus os tre danskere. Så snakken går lystigt på mange sprog.

Så skal der synges fødselsdagssang. Alle børnene bliver linet op mellem bordet og plakaten - Taina selvfølgelig i midten. De voksne står på den anden side af bordet og så synges der - først på schwisser-dytsch. Herefter går alle brasilianerne amok i en fødselsdagssang, så alle 15 børn står og ser måbende på de gyngede, vuggende, syngende, klappende brasilianske damer. De har altså noget med rytme, så det er meget svært at stå stille og klappe på dansk manér. Til sidst fyrer de vel nok 100 blitzer af lige i hovedet på børnene - det skal jo foreviges. Så er det altså nok for dagens hovedperson, så hun giver sig til at græde og så holder de inde. Herefter er der snolderposer og lidt mere leg i skyggen fra træerne. Det var virkelig en oplevelse.

Lars Jakob henter os ved 18-tiden, han når lige at komme ind og se stedet og ønske tillykke. Kl. 18 kommer alle de voksne i familien, så dem, der har været der indtil nu, var kun forældre til de små børn i familien. Så Taina må til det igen, det bliver vist en træt pige, de får med hjem i aften.

23.06.2007: I dag er det Sct. Hans og vi skal mødes med nogen af de andre danskere for at fejre det. Vi er ved at lave mad, så vi kan grille derude. Signe har leget med Taina ovre ved hendes farmor. Det var sidste gang de så hinanden i seks uger, da Taina skal på i ferie i Brasilien, hvor hendes mor er fra. Malene har skrevet, at de har bestilt billetter til at komme ned at besøge os. Det glæder vi os meget til.

Ved 16.30 tiden tager vi tram'en sammen med Peter, Ulla, Kasper og Alexander ud til en lille grøn plet i Reinach, hvor vi skal mødes med de andre danskere. Der er bål/grill-plads og nogle borde og bænke. De er dog alle optaget, dels af en serbisk familie, dels af nogle store teenagere, der ryger noget mistænkeligt tobak og vandpibe og hører hård rock. Så vi sætter os alle på vores medbragte tæpper og hygger os sammen. Børnene leger, nogle spiller fodbold og nogle er gået ned til Birseck (floden).

Pludselig meddeler Signe at hun skal lave pølser, og da vi er på skovtur, er der ikke meget andet at gøre end at gå over i skovbrynet. Lars Jakob holder hende i "skov-skider-stilling" mens hun først tisser. Da vi når til "nr. 2" holder Betina en affaldspose ind under hendes numse. Og midt i seancen siger Signe - omsorgsfuld som hun er: "nu er der altså ikke lige nogen, der skal træde i mit tis".

Anna sidder med på tæppet og spiser både pastasalat og pølser. Desværre fik hun på et tidspunkt overbalance og vælter. Hun snurrer nærmest en omgang og lander elegant med baghovedet på Signes tallerken, der er fuld af ketchup! Så hun var rødhåret resten af aftenen.

Da vi har spist vores mad, tager den serbiske familie hjem og to borde bliver hermed ledige. Et par af danskerne skynder sig at sætte sig ved det ene, mens teenagerne tager det andet. Hen på aftenen kommer der flere og flere af de dér stor-rygende teenagere - til sidst er der vel omkring 50-60 stykker. Så vi pakker sammen og går op til Reinach, hvor der er noget musik i et telt. Her står vi udenfor og får er par øl og sodavand, inden vi ved midnatstid tager tram'en hjem igen. Det var en rigtig hyggelig aften, som vi håber vil gentage sig en anden gang.

24.06.2007: Vi sover længe (kvart over ni) og efter morgenmaden cykler Lars Jakob og Signe en lang tur rundt i det bakkede landskab. De kører på Betina's cykel, som for det første er halv-flad på baghjulet og for det andet er lidt lille til Lars Jakob. Så det var en hård omgang.

Da de kommer hjem igen, får vi frokost og Anna spiser for første gang rugbrøds-hapser. Det går egentlig meget fint, hun hakker dog noget i det, når der er en kerne i. 

Efter frokost finder Lars Jakob Signe inde på kontoret. Hun er ved at iføre sig badebukser og har fundet sit nye badebassin frem. Da Lars Jakob spørger hvad hun laver, bliver hun lidt flov og siger: "Jamen far, det ér varmt nok idag." Og ja, det er 25 grader, så hun må gerne bade idag. Hun nærmest springer i badebukserne mens vi puster bassinet op og fylder vand i. Det sidste hjælper hun selv til med - med vandkanden.

Emma og hendes familie har lige sat sig i haven, men Signe hiver Emma ind på terrassen, så hun kan være med til at bade. Så kommer tvillingerne også og til sidst deres forældre. Det er altid hyggeligt, og nu er bassinet i hvert fald indviet.

Sidst på eftermiddagen er Signe igen på kontoret. Lars Jakob finder hende igang med noget, som alle 3 årige piger med langt hår vel SKAL prøve - nemlig at klippe sig selv! I første omgang ser det ikke så slemt ud, men ved nærmere eftersyn (Vi kunne ikke forstå, at der kunne blive ved med at falde hår af) har hun faktisk taget en god bid af håret i højre side, lige ved tinningen. Det er MEGET kort lige der. Men måske ses det ikke så meget, når hendes hår hænger løst.

Da Betina spurgte hende, hvorfor hun dog havde gjort det, svarede hun: "Jamen mor, det trængte til at blive klippet..." Ja, det er jo et logisk svar!

Anna er nu endelig ved at se meningen med at ligge på maven. Hun har fundet ud af, at hun rent faktisk kan bevæge sig lidt rundt om sig selv, og ved lidt hjælp fra en af os andre, kan hun også skubbe sig frem over gulvet (vi sætter lige en hånd bag ved hendes fødder, så skubber hun sig selv frem).

Til aften spiser Anna frikadelle, kartoffel, gulerod og blomkål (og det gør vi andre jo altså også).

29.07.2007: Sidste feriedag. Torsdag morgen kom vi tilbage til Basel efter næsten 3 ugers ferie på Las Dunas i Spanien. Det har været 3 dejlige uger, hvor vi har slappet af. Dagene er gået med ture til stranden om formiddagen, og om eftermiddagen har vi været ved poolen, hvor Signe og Anna har badet meget. Ninna, Lasse, Ida og Viktor var også dernede og sammen med dem besøgte vi blandt andet Parc Adventura syd for Barcalona. Her var vi også sammen med Allan og Jytte og hendes børn. Annemette og Emma var også en uge på Dunas og lørdag kørte vi dem op til et slot, som Lindved klanen havde lejet. Bortset fra de første par dage så har vi haft rigtig fint vejr, og vi har alle fået en pæn kulør - desværre forsvinder den jo hurtigt :(

Mens vi har været afsted har forskellige venner og familie lånt vores lejlighed i Basel. Vi håber, at alle har nydt det - det ser i hvert fald sådan ud på de dejlige breve, som i har lagt til os.

Den sidste ferieweekend har vi tilbragt med at få vasket vores tøj, og pigerne har fortsat baderiet i vores lille bassin. Vi skal nok hurtigst muligt lægge billeder på fra ferien.

 

Øverst tv: Anna og Signe på legetæppet. Øverst th: Lasse i favoritposition med rødvin ved siden af weberen

Nederst tv: Viktor, Ida, Peter og Signe på vej på legepladsen. Nederst th: Signe på stranden

Signe tisser til stor morskab for Annemette

Emma foran Port Aventura                                                                                        Benjamin og Signe i Port Aventura

Signe og Benjamin i kano                                                                                             Victor, Benjamin, Signe og Ida

31.07.2007: Betina har idag haft Anna og Signe til frisør. Det var  Philippe på Güterstrasse, der fik fornøjelsen. De var begge rigtig gode til at sidde stille, og heldigvis var hans udvalg af blade tilpasset hans kunder på dagen, som da Lars Jakob blev klippet bestod af det sidste nye nummer af Playboy samt diverse krigsblade krydret med meget afklædte piger. Som ekstra tillæg havde han også et magasin med det sidste nye inden for campingvogne.

Vi har iøvrigt haft en flystyrt i Basel. En pensioneret flykaptajn ville sætte en eller anden rekord, men under starten gik noget galt, og hans fly faldt ned i en beboelsesejendom i Basel .

01.08.2007: Den 1. august er nationaldag i Schweiz på linie med den franske bastiliedag. Vi havde set, at det ville blive fejret oppe på Bruderholz, så efter aftensmaden puttede vi pigerne i klapvogne og kørte op til Bruderholz. Her var samlet en masse mennesker. Der var et par timers "underholdning" med et lokale jodlekor, alpehorn og en enkelt tale. Alt i alt ikke det store raballer. Til gengæld var fyrværkeriet sidst på aftenen en rigtig flot oplevelse. Dagen minder lidt om en samblandning af dansk nytår og sankt hans, og der var en rigtig fin stemning trods den lidt magre underholdning.

02.08.2007: Idag har vi taget imod Thomas, Susanne, Alberte og Asger samt Mette - deres Au Pair. De er netop flyttet fra Herning til Basel. Thomas skal arbejde sammen med Lars Jakob. 

Betina og pigerne gik op til dem i eftermiddags og hjalp lidt med at kigge efter børnene. De aftalte at vi skulle lave aftensmad, så de kunne slippe lidt nemt om det. Vi grillede og fik snakket lidt og nu er de kørt tilbage til deres 107 flyttekasser :) Børnene legede rigtig fint sammen i haven, så det ser lovende ud.

06.08.2007: Morfar og Jette er på vej hjem fra Spanien, og de har besluttet at holde ind forbi os et par dage på vejen hjem. De bor ude på campingpladsen i Reinach, men er selvfølgelig her meget af tiden. Vi griller og spiser her om aftenen.

07.08.2007: Morfar og Jette har sovet i vognen ude på campingpladsen og de kommer herind, når de får øjne. Signe er i børnehave om formiddagen, og da morfar og Jette kommer, går vi direkte over og henter Signe. Det er et værre møgvejr, så vi tager i Skt. Jakobshalle og handler ind til aftensmaden. Vi skulle egentlig have grillet og spist ude ved campingvognen, men morfar og Jette beslutter at lave mad til os her på Gilgenbergerstrasse i stedet for. Regnen pisker ned. Signe og Jette får et par timer til at gå med at lege prinsesser, de er begge i tylskørt og har totter i håret. Signe kommanderer Jette ud i "kareten" - for nu skal de til bal på slottet. Jo, de er meget ømme i hver deres lyserøde tylskørt.

08.08.2007: Morfar og Jette kører mod Danmark igen og vi begynder at pakke til vores tur til Danmark.

09.08.2007: I aften sætter vi kursen mod Danmark, for vi skal til bryllup ved Kirsten og Jan på lørdag. Vi kører sidst på eftermiddagen og holder lige ind for at spise aftensmad. Vi har lavet sandwich og kartoffelsalat hjemmefra, så det indtager vi på bagenden af camp-let'en. Den har vi taget med til Danmark, for den skal ud til Allan og stå igen. Anna sidder i sin autostol oppe på camp-let'en, til stor morskab for et hollandsk ægtepar, der også er holdt ind for at spise aftensmad. Men det er hundekoldt, så vi skynder os at kaste maden i munden og køre nordpå.

Om aftenen ringer Lars Jakob til Jens Jørgen, som er meget tæt på at have solgt sit hus. De potentielle købere har været der samme eftermiddag og de kommer igen om aftenen. Det er en god nyhed at køre så langt på.

10.08.2007: Vi mødes med Jens Jørgen i Kolding ved 8-tiden, han har lovet at køre Camp-letten til Herning, så er vi fri for at tage den med til Sjælland. Samtidig har han Lars Jakobs smoking med, for den ene halvdel af den hang ude ved Lene og Bjarne - bukserne havde vi selv hernede. Gu' ved hvorfor det er blevet skilt fra hinanden? 

Vi rammer Køge ved 11-tiden og efter en lækker frokost tager vi ind til Køge, for Lars Jakob trænger til at blive klippet. Signe og Anna bliver i Herfølge, mormor tager sig af Anna og Signe kommer ned til Maria i børnehaven. Inde i Køge spiser vi frokost med morfar og Jette efter at Lars Jakob er blevet klippet. Om aftenen tager vi over til Maria og Jimmie for at fejre Maria's fødselsdag.

11.08.2007: Idag skal vi til bryllup ved Kirsten og Jan, så vi står relativt tidligt op og kører til kirken. Vielsen skal foregå kl. 11, men brudeparret kommer 10 minutter for sent. De kørte sammen og sad fast i trafikken, men vi var da ved at blive lidt nervøse for om vi var kommet forgæves. Vielsen forløber rigtig fint og eftermiddagen og festen om aftenen er bare rigtig god. Vejret var perfekt til have-fest og omgivelserne var super. Og traditionen tro så varer sådan et bryllup til tidligt næste morgen, så det er godt at det er med overnatning.

Imens vi er til bryllup er Anna og Signe med moster, Jimmie og mormor i zoo i København. Om aftenen er de alle til fest nede ved Bo og Lise.

12.08.2007: Efter at have fået morgenmad med brudeparret og de andre gæster kører vi mod Ringsted, hvor vi har aftalt at mødes med Maria, mormor og pigerne. Maria har været nede ved Bo og Lise igen om formiddagen, og Bo har taget nogle billeder af børnene. Dem glæder vi os rigtig meget til at se.

Efter at have fået Signe, Anna og alle deres pakkenelliker over i bilen, kører vi nu mod Snejbjerg, hvor vi skal bo hos Morten, Malene, Laura og Magnus indtil torsdag. Lars Jakob skal arbejde, og Betina har 114 ærinder, der skal klares i de par dage. Samtidig vil vi jo også gerne være sammen med familien Dohm, men det bliver desværre kun til aftensmad og om aftenen, at vi rigtig ses.

13.08.2007. Signe, Anna, Laura, Betina, Dorte, Amalie og Lukas tager i Legoland. Men inden da tager jeg ind forbi sundhedshjørnet med Anna, for at tjekke om hun er ok. Det undrer mig at hun endnu ikke kravler. Men sundhedsplejersken siger, at det er helt normalt og at hun sagtens kan være en af dem, der lærer at kravle og gå samtidig. Hun fejler i hvert fald ingenting og vægt og længde er også i orden.

kl. 17 mødes vi med Lars Jakob på Knudmoseparken 40, for vores lejere Heinrich og Ulla vil gerne leje huset noget længere, og det falder jo fint i tråd med, at vi har besluttet at blive her lidt endnu.

Kl. 18.30 mødes vi med Jette, Kim, Henrik, Louise, Thomas, Emil, Lene, Bjarne og Jens Jørgen for at spise middag med dem på den mexicanske restaurant i Herning. Det er rigtig hyggeligt, og her får vi så fortalt den del af familien, at vi bliver i Basel lidt længere tid end først beregnet.

14.08.2007: Idag skal Betina ind og sige op i Nordea, da vi jo har besluttet os for at blive hernede i et par år endnu. Men Solvejg ringer til HR afdelingen og det viser sig, at jeg kan søge orlov i op til 3 år, når jeg følger ægtefælle til udlandet. Så det gør jeg selvfølgelig.

15.08.2007: Formiddagen bruger pigerne og Betina på at handle diverse ind, og eftermiddagen bruger vi ude ved farfar. Vi spiser frokost sammen og derefter går vi om og ser hans nye andelsbolig. Han har netop skrevet under på salget af Nørretoften samme formiddag, så det er en glad mand, der viser os rundt i hans nye hus.

Herefter tager vi om til Tina og Jakob og drikker eftermiddagskaffe. Signe og Cecilie leger godt sammen, mens Anna og Freja bare kigger lidt på hinanden. Andreas får besøg af en kammerat, så Tina og jeg har god tid til at snakke. Jeg er lige på loftet ovre i nr. 40, der er en del kasser med tøj til Anna og en gå-vogn, som vi skal have med hjem.

16.08.2007: Vi kan vist ikke have det hele selv, så Janni og Tommy lover at tage lidt af vores bagage i deres bil. Vi kører ud til dem og drikker formiddagskaffe og får afleveret lidt bagage til dem.

Eftermiddagen bruger jeg til at pakke bilen i, inden Lars Jakob kommer hjem fra arbejde. Da vi har spist, vender vi bilen mod syd og kører tilbage til Basel.

17.08.2007: Kl. 7 om morgenen triller vi ind på Gilgenbergerstrasse. Efter et hurtigt bad og lidt tømning af bilen, dukker Janni, Mathilde og Tommy opå ved 8 tiden. De skal være her en uges tid og vi ser virkelig frem til at hygge os sammen. Signe og Mathilde leger bare godt fra starten, selvom alle er trætte - der er kun nogle få kampe. Men det er ikke mellem Signe og Mathilde - det er Signe vs. os eller Mathilde vs. Tommy og Janni.

18.08.2007: Janni, Anna og Betina tager til Ikea for at kigge på en sovesofa - vi finder ikke nogen. Imens tager de store piger og deres fædre ind til byen, hvor vi møder dem til frokost. Om eftermiddagen drikker vi Asti og spiser jordbær på terrassen.

19.08.2007: I dag tager vi til Europapark i Rust ved Freiburg. Det bliver en rigtig god tur, hvor både store og små får prøvet diverse forlystelser. Signe og Mathilde bliver også malet i ansigtet, hvilket får Anna til at skrige højt af begejstring.

 

Signe og Mathilde er blevet malet i hovederne

Anna beundrer de flotte piger

27.08.2007: Idag har vi 2 års bryllupsdag. Anna er noget snottet og varm (måske tænderne), så da det ringer på døren ved 16-tiden er Anna og jeg lige skvattet i søvn på sofaen. Det er Ulla, der ringer på. Hun kommer for at hente børnene, de skal passes deroppe, mens vi skal på date. Jeg er totalt overrasket, og får lidt travlt med at pakke nattøj mv. til børnene. Ulla har en kuvert med, hvori der ligger et brev fra Lars Jakob. Der står at jeg skal tage tram'en ind til BarfüsserPlatz og møde ham på en cafe. Uha, det giver helt sommerfugle i maven... Jeg er lidt sent på den, men vi når lige en øl/cola før vi skal ned og spise. Lars Jakob har bestilt bord på en restaurant, der har udsigt over Rhinen, så det er virkelig romantisk. Vi slutter aftenen af med en kop kaffe på Starbucks, og tager så hjem for at hente pigerne. Anna sover i barnevognen, men Signe er stadig vågen og i hopla. De har vist rigtig hygget sig hos Peter og Ulla og drengene.

02.09.2007: En rigtig slapperweekend. Lørdag var vi i Tyskland for at proviantere og Signe legede et par timer med Taina. Anna er begyndt at få et par tænder mere. Specielt i undermunden kan man se et par riskort stikke frem. I formiddags har Signe haft alle Peter Plys bamserne i skole - tavlen blev sat ind i stuen og bamserne sat foran. I den kommende uge får Lars Jakob besøg af Karin og Lene fra Tytex, som skal hjælpe med nogen opgaver for Norafin. Det skal nok blive sjovt.

03.09.2007: Vi har meldt Signe ud af den ene børnehave, hun fik ingenting ud af at være der, da der efterhånden kun var småbørn derovre. Og vil hun lege med en baby, kan hun ligeså godt gøre det herhjemme. Til gengæld har vi nu fået rengøringshjælp. Martha kommer hver mandag og støvsuger, vasker gulvene og ordner badeværelserne. Det betyder så, at vi tre piger går en tur imens. Idag tog vi i Skt. Jakobs Halle for at tømme H&M for strømpebukser mv. - så er vi klar til efteråret. Lars Jakob har brokket sig lidt over at vi aldrig købte noget til ham, så idag købte vi en dynevest til ham. Den blev han glad for.

Anna er jo vild med musik. Hun sidder og rokker, bare hun hører to strofer musik. Idag gik det så vidt for hende, at hun rokkede, da en informationsstemme i bussen fortalte, at næste station var Dreispitz og hvilke busser og trams der gik derfra. Hun er også godt i gang med at få tænder. Der er nu tre i undermunden og fortænderne foroven er næsten igennem. Hun brokker sig ikke over det, sover bare lidt mere uroligt. Hun æder stadig som en hest - et sikkert hit er pasta, mens gulerødder og broccoli ikke er helt så interessant. Så gulvet ligner som regel gulvet i abeburet i Zoo, når hun er færdig med at spise.

Signe ser meget Emil fra Lønneberg i øjeblikket. Så hun går tit rundt og siger: Din forbistrede unge...! Det er godt at folk omkring os ikke forstår hende, så ville de tro, at det er noget jeg kalder hende.

07.09.2007: Anna og jeg er startet til musik. Det er rigtig skægt, og hun var helt stor i hovedet da vi rendte rundt - 12 mødre og 12 børn - og sang og dansede. Det var lige noget der passede hende. Så kørte fødderne rigtigt rundt på hende, som om de var på kuglelejer. Det ser lidt skægt ud, når tæerne drejer rundt den ene vej og fødderne drejer rundt den anden vej. Om aftenen kom Ulla, Alexander og Kasper og spiste.

10.09.2007: Igår kørte vi en tur til Ribeauville i Alsace. Det var en hyggelig tur, hvor vi blandt andet spiste frokost på en restaurant, der ligger lige ned til en sø. Signe fik lov at smide pizzaskorper ud til ænderne - det var et hit. Vi kørte videre til en frugtgård, hvor vi handlede lidt frugt, og det blev og til et par flasker vin. På vej hjem fik Signe hevet i dørhåndtaget til bildøren. Det gav anledning til en del skæld ud, og vi måtte holde ind for at få lukket døren. Vi fortalte Signe, at det måtte hun ALDRIG gøre mere, ellers kan hun ikke komme med ud at køre igen. Den tyggede hun kort på, hvorefter hun spurgte med gråd i stemmne, hvordan hun så skulle komme i IKEA :)

11.09.2007: På trods af Signes lille fadæse med bildøren, får hun alligevel lov til at komme med Ulla og Betina i Ikea idag.

Anna er begyndt at kravle - det vil sige, hun kravler med armene mens hun sidder på det ene ben og slæber underkroppen hen over gulvet. Men det er skønt, at hun er begyndt at bevæge sig.

Fem tænder er nu kommet igennem - to foroven og tre forneden.

12.09.2007: Vivian fra dansker-gruppen har inviteret til samling idag. Så Ulla har været så sød at komme og hente os. Lars Jakob er rejst til Danmark - meget tidligt i morges. Da Anna kun har sovet 1½ time sammenlagt idag, går hun allerede i seng lidt efter kl. 19. Så Signe og mig tager PC'eren med ind i vores seng og ser Peter Plys og spiser snolder. Det er rigtig hyggeligt. Signe er nu faldet i søvn, mens jeg opdaterer hjemmesiden.

15-16.09.2007: Malene, Morten, Magnus og Laura kommer på besøg hos. De flyver fra Hamburg og lander i Basel fredag middag, hvor de tager Tramen ud til os. Vi har nogen rigtig hyggelige dage sammen og pigerne leger rigtig godt. Lørdag går vi en tur indtil byen, hvor der er musik rundt omkring i byen. Søndag går vi en tur op i Bruderholz og mandag tager Betina dem med i Zoo.

Balloner fra MacDonalds                                                            Prinsesse Laura

Morten tager en morfar                Hygge på bænken i Bruderholz

23.09.2007: Vi er alle taget til Danmark for at flytte for Jens Jørgen. Fredag fløj vi fra Basel til Kastrup. Der var flere med fra Tytex og Norafin og både Anna og Signe nåede at underholde dem. Flyveturen gik fint - Anna græd lidt i starten men faldt heldigvis i søvn. I Kastrup kunne Lars Jakob ikke finde togbilleterne, så der måtte købes nye :(

Maria og Stense hentede Anna og Betina i lufthavnen og Signe og Lars Jakob tog toget til Herning, hvor Emil hentede os. Lørdag morgen stod vi tidligt op, og kørte til Lind, hvor vi spiste morgenmad inden flytningen startede. Jette og Kim kom med en stor trailer og vi fik hurtigt kørt tingene ned i "ungdomsboligen".

Flyttemændende holder en pause                                           Punger kører tur med Signe og Nicoline

Farfar havde sørget for en solid frokost                                     Farfar fylder skabene og Punger leger med strøm

Jens Jørgen foran "Ungdomsboligen" på Holmegaardsvej.  Farfar bærer tingene ud i traileren.

24.09.2007: Signe og Lars Jakob tager toget til Kastrup og der mødes vi alle for at flyve tilbage til Basel. Flyveturen går rigtig fint, begge pigerne sover næsten hele vejen. Da vi vækker Signe ved landingen, siger hun skuffet: Mor, vi fik slet ikke noget at spise idag. Jo, svarer vi, vi andre har spist mens du sov. Og faktisk er det løgn, at hun ikke fik noget at spise, for hun konsumerede en milky way chokolade i søvne.

26.09.2007: Idag har Kate, August og Johanne været på besøg. Signe og Johanne leger så fint sammen, de klæder sig ud som prinsesser med vinger og den nye flamingo-danser-kjole som mormor har købt er i den grad inviet! Vi laver også kastanjedyr. Når vi går hen til børnehaven, går vi nemlig på en allé, som er fuld af kastanjetræer. Der har vi samlet de første nok 200 kastanjer. Alléen hedder Delsberger Allé og er kendt for at være den smukkeste gade i Basel. Den er også virkelig flot med store (kastanje)-træer der danner espalier hen over vejen.

Anna kravler nu rigtigt, så det går over stok og sten! Hun rejser sig op på knæ, hvis hun kan holde fast i noget, og man skal være hurtig med at lukke havedøren og opvaskemaskinen - ellers er hun hurtigt ude på terrassen eller inde blandt beskidte tallerkner mv. Vi har en aftale med Signe om, at hun gerne må lukke døren ind til sit værelse, hvis hun gerne vil lege lidt i fred for en nysgerrig lillesøster. Men hun må ikke smække døren i hovedet på Anna. Det går også rigtig godt, ingen uheld endnu. Anna har til gengæld luret, hvor de spændende ting er, for hun kravler lige forbi sit eget værelse og ind til Signe. Og hvis Signe en sjælden gang har lukket døren, sidder Anna udenfor og "kalder". Det lyder nogenlunde sådan her: Aah-aah. Men vi er ikke i tvivl om at det er Signe hun kalder på.

Anna kan også sige "a det" mens hun peger rundt med sin lille fedtede pegefinger, og hun klapper, vinker og viser hvor stor hun er, når vi beder hende om det.

Hun er også begyndt at sove rigtig godt i løbet af dagen, 1½-2 timer både formiddag og eftermiddag. Det er dejligt, så får Signe og jeg også tid til at lege lidt.

28.09.2007: Her til aften stod Signe med lukkede øjne, og ville lige bukke sig ned efter et eller andet på gulvet. Desværre stod hun lidt for tæt på sofabordet, så hun knaldede hovedet lige ned i hjørnet og fik en lille flænge i øjenbrynet. Og når hun så samtidig har et sår på læben som følge af tørre læber, hun har pillet i - plus hun har været lidt for tæt på Anna's negle og derfor har flere kradsemærker i ansigtet, så er det lige før vi ikke vil tage hende med uden for. Hun ligner godt nok en der har fået tæsk!

Guldkorn: Den anden dag sagde Signe: Mor, du bliver så skrap på mig når far er hjemme, men mest når far ikke er hjemme. Ja, svarede jeg, det er fordi du ikke kan opføre dig ordenligt. Signe: Bliver du også skrap på mig om 100 år. Betina: Ja, hvis du ikke opfører dig ordenligt, så gør jeg. Signe: Hvad med til næste år...? Jo, det skulle der vel være en chance for... ;)

Guldkorn: Betina giver Anna en youghurt. Uden på er der en tegning af en lille hund, der står med en banan i hånden. Signe spørger: Mor, er den der youghurt med banansmag - eller med hund?

5-7.10.2007: Betina og Anna er taget til Danmark. Betina skal til gammel klassefest i Køge, så mormor lægger kost og logi til, og er sammen med Maria barnepige lørdag aften. Lørdag formiddag er vi i Køge for at handle lidt, bl.a. en ny telefon til Betina, som har mistet den gamle. Vi besøger også morfar og Jette, og på torvet møder vi Oldemor.

Flyveturene går rigtig godt, Anna er eksemplarisk og sover en del. På vejen hjem er flyveren kun halv fuld, men med om bord er Athena og Henriks piger Emilie og Davina, som selv har taget turen frem og tilbage til Danmark for at besøge deres bedsteforældre.

Da vi sidder i Københavns lufthavn og venter på at komme ud til flyet, kravler Anna lidt rundt ved gaten. Jeg har lagt mærke til at der ligger en hund med sådan et dækken på, hvor der står et eller andet. Da Anna kommer lidt for tæt på den (synes jeg) går jeg selvfølgelig over efter hende. Der kan jeg se, at der på dækkenet står "Epilepsihund". Hunden og damen sidder ved siden af os i flyet, og jeg tænker på, hvad det er, den hund kan, men drister mig ikke til at spørge. Hjemme igen, læser vi i Jyllandsposten (som jeg har købt i lufthavnen) en artikel om netop denne dame og hendes hund, som er Danmarks første epilepsihund. Hunden kan advare hende i god tid før hun får et anfald - det er da imponerende.

Imens Anna og jeg har været i Danmark, har Lars Jakob og Signe hygget sig herhjemme. De har været på besøg på Lars Jakobs arbejde og lørdag tog de ind til byen og hyggede sig. Lørdag eftermiddag tager de en tur på legepladsen, og der møder de 3-årige Robert og hans mormor. Robert, hans mor og far samt en to måneder gammel pige er lige flyttet hertil fra Danmark, og de bor i samme lejlighedskompleks som os. De har ikke noget netværk hernede endnu, så jeg vil helt sikkert gå over og invitere hende på en kop kaffe en af dagene.

17. - 20.10.2007: Annemette og Emma er kommet herned for at besøge os. Efter at jeg har hentet dem i lufthavnen, tager vi ned og henter Signe i børnehaven. Signe bliver helt vild, da hun ser Emma og Annemette uden for vinduet. Om torsdagen har Lars Jakob fri, så der tager vi ind til byen og Signe "viser" vores gæster hvordan man sejler over Rhinen. Det er hundekoldt så vi kommer ikke igennem hele byen, men lidt fik vi da vist dem. Fredag tager vi til musik med Anna mens Signe er i børnehave. Lørdag går vi en tur i Bruderholz, hvor Emma "klager" over sine trætte ben og fødder. Men hun er alligevel ikke mere træt end at hun kan løbe rundt med Signe og kravle i træer.

Robert og hans mor (Anne Kirstine) kommer forbi for at sige, at Robert har fået skoldkopper, men Signe har haft dem og det gør ikke noget hvis Anna også får dem, så de kommer indenfor til leg og kaffe. Vi fik ikke skoldkopper.

Vi aftaler at vi kommer op til dem mandag til mere kaffe og leg, og Signe og Robert leger bare rigtig godt sammen. Simone, Roberts lillesøster, har nu også fået skoldkopper - vi har stadig ikke fået smittet Anna.

25.10.2007: Vi skal i mødregruppe hos Kate idag, og jeg har lovet at forhøre mig ved de andre, om vi evt. kan udvide gruppen med Anne Kirstine. Det er de andre med på, så vi aftaler at mødes alle sammen hos Athena næste torsdag.

Om aftenen kommer Lene og Bjarne, de har varer med til os fra Danmark, så nu er fryseren godt fyldt igen.

26.10.2007: Fredag tager Lene med Anna og mig til musik, og efter en frokost tilberedt at d'herrer Punger & Punger tager vi op til wasserfalle. Vi tager svævebanen op og går ned. Punger får desværre lidt vabler på sine fødder, så han pylrer lidt :) Men det var hårdt for alles ben.

27.10.2007: Det fandt vi i hvert fald ud af lørdag, hvor vi gik hele eftermiddagen rundt i Basel. På flere pladser var der opstillet marked og masser af boder, så der var mange mennesker i byen. På vej hjem skulle vi lige handle det sidste til aftensmad mv. Lene og jeg gik i Coop, og da vi kom ud igen, sad Signe og sov i barnevognen. Bjarne var også træt af sine vabler, men mon ikke smerterne forsvandt lidt, da der kom nyindkøbte cigarer og cognac på bordet efter aftensmaden. Det blev selvfølgelig også tid til at spille lidt partners, som Lene og Betina vandt!

28.10.2007: Lene og Bjarne kører hjem igen efter morgenmaden. Om eftermiddagen er vi inviteret til kaffe hos Anne Kirstine og Michael. Det er rigtig hyggeligt, og vi får snakket lidt om en masse praktiske ting. Bl. a. vil de gerne have Martha (vores rengøringshjælp) til at komme hos dem også, så det lover jeg at undersøge.

01.11.2007: Idag tager vi i mødregruppe hos Athena og Anne Kirstine, Robert og Simone er med. Det går rigtig fint, vi ser nærmest ikke de store børn for de er gået med Davina over på legepladsen.

04.11.2007: Lars Jakob tager til USA idag, så vi kører ham til Zürich lufthavn tidligt om morgenen. Om eftermiddagen henter vi mormor i Basel lufthavn, hun bliver hernede hele ugen og det er jo altid dejligt med et sæt ekstra hænder.

05.11.2007: Da Martha kommer for at gøre rent, tager vi 16'eren ind til byen for at gå på dukkehusmuseum. Det er rigtig lækkert vejr, så vi går først lidt rundt i byen og ser Herbstmessen, som er over hele byen (det var det samme, som vi så med Lene og Bjarne). Herefter tager vi ind på dukkehusmuseet og vi runder af med is og kaffe på McDonalds.

07.11.2007: Da Signe har været i børnehave tager vi i Ikea, hvor vi blandt andet køber et knald-rød højglans DVD skab. Det er skide smart og passer godt til de andre røde ting hun har på værelset. Signe har "Margen-brot" med hjem fra børnehave. Det er kage der er skåret ud i små stykker ligesom brownies, og den smager af honninghjerte og chokolade. Det er en kage, der hører årstiden og Herbstmessen til.

08.11.2007: Vi skal igen i mødregruppe, denne gang hos Christine. Anne Kirstine og Simone er med, men Robert er taget i Zoo med sin farmor og farfar, der er på besøg. Så Signe og Johanne leger sammen, og det går som altid godt.

09.11.2007: Signe kommer i børnehave og vi andre tre fortsætter om til musik. Om eftermiddagen kommer Martha for at spørge om jeg vil følge hende hen til Anne Kirstine. Det gør jeg selvfølgelig, og senere kommer Robert, Simone og Anne Kirstine herned for at få kaffe og "husly" mens Martha gør rent hos dem. Signe og Robert tager ALT legetøjet op af både Signe og Annas kasser, og smider det på gulvet inde på Annas værelse. "Vi leger far, mor, børn og er på skovtur" siger de. De hygger sig så godt, at Robert bliver her en halv time ekstra da hans mor går hjem. Og oprydningen tog kun 20 minutter bagefter.

Om aftenen da Signe og Anna er i bad siger Signe: "Jeg snakker med Tutta i telefonen" (Tutta er hendes nye usynlige ven, der har afløst de 4 Laura'er). Hun fortsætter: "Hendes navn starter med D R S K"... :)

10.11.2007: Lars Jakob er vendt hjem fra USA. Selvom det tog ham lidt længere tid end forventet at komme ud og aflevere den lejede bil, så nåede han alligevel den planlagte afgang. Signe og jeg møder ham ved tram'en lidt over to. Der er selvfølgelig stor gensynsglæde. Lars Jakob har udnyttet den lave dollarkurs til at shoppe lidt til os alle sammen. Bl.a. har han købt bluser til pigerne og en barbie-klistermærkebog til Signe. Den er et stort hit hos hende.

Idag er Anna gået hele vejen rundt om sofabordet, selvfølgelig med et godt greb i bordkanten. Hun kan også selv sætte sig ned igen, når hun er kommet op at stå. Men hun er stadig for usikker til at slippe, det der har hjulpet hende op, og hun står heller ikke uden støtte, så der går nok lige lidt endnu inden hun tager sine første vaklende skridt. Men hvor bliver hun altså bare STOR...! Alt for hurtigt...!

16.11.2007: Ulla og Peter skal til curling med skolen, så vi skal passe Alexander og Kasper. De kommer ligefør spisetid, og vi har en hyggelig aften sammen. Signe synes det er rigtig spændende at have drengene på besøg, og der bliver set film, tegnet og hoppet i sengene.

17.11.2007: Idag er der jule-hygge-komsammen i den danske klub, som vi kommer i. Vi mødes i en skov i Reinach og der får vi alt hvad jule-hjertet kan begære: Glögg, æbleskiver, varm kakao, snolderposer, peberkager osv. Vi slutter af med alle at spise på en kinesisk restaurant. Alle børnene er meget trætte da vi tager tram'en hjem ved 21.30 tiden.

    

Anna, Signe og Betina roder i skovbunden                                  Anna har fundet et fint blad

      

Signe får en tår varm cacao                                                         En udsnit af danskerne i Basel på juleskovtur i Reinach

Dagen slutter på kinesisk restaurant med buffet og pinde.

18.11.2007: Vi vågner op til en sms fra Janni og Tommy - de har fået en pige (Nicoline) i nat. Alt er gået godt, og det er selvfølgelig dejligt at høre. Om formiddagen kommer Taina over og leger med Signe og om eftermiddagen tager vi i "svømmehallen" - det er vist mere noget kur-bad, men det er rigtig lækkert og børnene er velkomne! www.badenweiler.de/cassiopeia. Vandet er 35 grader, så vi er i vandet i en time uden at fryse. Men pigerne bliver meget trætte og de sover lige så snart vi kommer ud i bilen.

19.11.2007: Ulla og pigerne og jeg tog i Toys 'R us i Freiburg. Der fik vi handlet lidt julegaver og fødselsdagsgaver.

GULDKORN: Jeg har bedt Signe rydde lidt op, og så siger hun: "Mor, jeg er altså bare en pige, der ikke forstår, hvorfor vi skal rydde det hele op, når det alligevel skal ryddes frem igen, det forstår jeg altså ikke, mor".

20.11.2007: Idag er Anna gået rundt i hele lejligheden - med gåvognen foran og med store-Lise deri. Det gik rigtig fint, hun blev kun sur, når hun kom til en "endestation" og skulle hjælpes rundt om hjørnerne. Selvom hun nød det, blev hun varm som bare pokker - hendes hår var helt vådt bagefter. I aften åbner byens julemesse. Der er officiel åbning kl. 18.30, hvor Basels kvindelige borgmester Eva Herzog tænder lyset i det store juletræ på Barfüsserplatz. Så vi har aftalt at mødes derinde og få lidt julestemning ind i kroppen.

 

Anna i gåvognen                                         Far har købt juletræ - "Made in China" med lys monteret og det hele. Grenene skulle blot foldes ud.

21.11.2007: GULDKORN: Signe viser mig en tom plastik-skål og siger: "Der er en fisk man ikke kan se - den hedder Aviola - det betyder Gerda på "fisk's"."

26.11.2007: En dejlig afslappende weekend er gået - lørdag tog vi en tur til engelsk julebazar i Allschwill. Det var meget engelsk og til stor morskab fandt vi Remax-Yvonni's bil parkeret LIGE FORAN indgangen til bazaren. Vi kørte et hurtigt smut gennem byen på vej tilbage, hvor vi så lidt på julemarked. Søndag kørte vi en tur til Schwarzwald for at et finde et godt sted at få eftermiddagskaffen - det lykkedes dog ikke rigtigt, så det blev bare til en lille køretur.

På torsdag kommer Farfar herned og besøger os et par dage. Det glæder vi os til, og vi har planlagt nogen ture rundt i byen, så han kan få set Basel.

28.11.2007: Idag bliver Anna 1 år. Tænk som tiden dog går - men det må jo være et tegn på, at den går godt. Anna ved åbenbart at det er hendes fødselsdag idag, for hun vågner kl. 6 og er frisk som en havørn. Lars Jakob henter lidt gaver til hende, og dem pakker vi op i fællesskab inde i vores seng. Det er selvfølgelig gavebåndet og papiret der er det mest spændende. Signe vågner ved 7-tiden og hjælper Anna med at pakke lidt flere gaver op. Vi har også gemt lidt til i eftermiddag. Indtil videre har hun fået: En ny dyne m. pude og en kjole fra mormor, 500 kr. fra morfar og Jette, et sæt tøj fra fam. Windfeld, en hue, et par strømpebukser, en tre-hjulet cykel fra os. Signe fik også lidt af Tina og Jakob - hårelastikker og hårspænder - og det er allerede taget i brug. For som hun siger: "Jeg elsker jo at pynte mig". 

29.11.2007: Lars Jakob holder fri idag og starter med at køre til Tyskland og få vinterdæk på bilen. Ved et-tiden kommer mødregruppen, for alle de små har jo haft fødselsdag inden for 14 dage. Så vi holder fælles fødselsdag med boller og kage. De små forstår ikke meget af det, men vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag.

Sidst på eftermiddagen kommer farfar og Lars Jakob kører i lufthavnen og henter ham. Han har haft en god tur, men han har også haft guide på i Kastrup og dermed fået VIP-behandling. Farfar har bl.a. masser af leverpostej med til os, så vi får rugbrødsmadder til aften.

30.11.2007: Vi starter med at sove længe (dejligt). Efter morgenmaden går vi alle til musik, hvor Signe også får lov at være med. Efter en god frokost - også med lun leverpostej - tager Signe og Lars Jakob farfar med rundt i byen "by tram". Imens slapper Anna og Betina af derhjemme.

01.12.2007: Vi sover igen længe (kl. 8) og op ad formiddagen tager vi sporvognen ind til byen for at se lidt på julemarked. Vi har bestilt bord til frokost på restaurant Mövenpick kl. 13, men da vi har været rundt om domkirken, Barfüsserplatz og Marktplatz og kl. kun er 12.15 tager vi chancen og går ind i restauranten. Det er godt vi har bestilt bord, for der er mange andre end os, der har fået lyst til frokost. Farfar er noget forkølet, og Signe hoster en del, så de starter med suppe. Anna charmer en stor del af restauranten - så meget at de fire voksne mennesker, der sidder ved bordet bag ved os ikke snakker sammen - de flirter med Anna! Anna fik for øvrigt på sin fødselsdag sin 8. tand. Uden problemer igen, heldigvis.

Om eftermiddagen tager Signe over og leger med Robert, der lige er kommet hjem fra Danmark.

Vi har hængt julesokker op på pigernes værelser - så er det spændende om julemanden kommer i nat og lægger pakker i. Signe er spændt på om han både kan nå at komme til Basel til hende og til Snejbjerg og putte noget i Lauras julesok.

05.12.2007: Så nærmer julen sig, og vi bruger noget tid på ko-ordnering af julegaver. Vi vil her jo gerne lige henlede til afsnittet på vores site, der hedder ønskeseddel (Faster) Betina har fået klaret de fleste, og de er pakket ind og gjort klar i poser til transport til Danmark. Imorgen skal pigerne med Robert og Anna Kirstine i zoo for at se pingvinerne gå tur. Signe håber ikke de bider, men hun er nået frem til, at det gør de nok ikke, da de kun kan lide fisk.

08.12.2007: I formiddag tager vi på lidt juleshopping i Skt. Jakobshalle. I eftermiddag er der juletræsfest i den danske club basel. Festen starter med julegudstjeneste kl. 14 (den når vi ikke) og herefter er der glögg, æbleskiver mv. i et selskabslokale. Julemanden kommer med store snolderposer og vi synger og danser om juletræ. Vi slutter af med rugbrødsmadder med leverpostej, spegepølse og ost.

Idag kom Signe med to GULDKORN:

Betina siger til Anna: "Du er for vild". "Hva'" siger Signe "er jeg gravid?"

Da vi kører hjem fra juletræsfest kører vi på et tidspunkt forbi en stor H&M reklame, hvorpå der er en meget letpåklædt dame. Så kigger Signe ud af vinduet og siger (til hende på plakaten): "Hejsa, hvorfor ligger du dér?" 

20.12.2007: I aften kører vi nordpå, så pigerne har brugt dagen på at pakke. Lars Jakob kommer lidt tidligere hjem fra arbejde og får pakket bilen inden han tager op til Peter og Ulla, hvor firmaet holder juleafslutning. Vi henter ham ved 21-tiden og kører så mod Danmark.

21.12.2007: Vi er i Herfølge ved 10.30-tiden. Mormor kører Signe ned til Moster i "hendes" børnehave. De hygger sig vist begge med den ordning, og vi ser dem først sidst på eftermiddagen. Kl. 17.30 kører vi ind til morfar og Jette, hvor vi skal holde for-jul. Det er som sædvanlig dejlig mad og gode pakker. Anna tager sine første spæde skridt mellem julegaverne - det er stort!

22.12.2007: Vi starter dagen med at tage ind og besøge oldemor. Bagefter runder vi lige Køge by, hvor en enkelt gave fra igår skal byttes. Om aftenen spiser vi med mormor, Maria, Jimmie og Lavan. Også her er der god mad og gode gaver i farvande. Men det er absolut godt, at gaverne bliver fordelt lidt ud over nogle dage, ellers havde det nok været for overvældende for børnene.

23.12.2007: Så kører vi til Jylland og vi har mormor med. Første stop er hos Laura, der bliver 4 år idag. Det er dejligt at se dem alle igen, og også rigtig hyggeligt at hilse på nogle af de andre gæster - bl.a. Morten og Maria, der venter en pige mere om en god måneds tid.

Herefter kører vi om til Lene og Bjarne. Annemette og Emma kommer og spiser med. Derefter introducerer Lene og Bjarne "Bezzerwizzer" for os. Vi spiller 4 spil - og vi vinder "selvfølgelig" dem alle 4 - med god hjælp fra mormor!

24.12.2007: Idag skal vi "bare" være hos Lene og Bjarne. Dagen går med hygge og hele seancen med madlavning, borddækning mv. Lars Jakob og Bjarne insisterer på at den ene and skal steges i Weberen, den skal de nok klare. Så kan de samtidig få en jule-grill-pølse og en kold øl.

Alle gæsterne kommer sidst på eftermiddagen, og efter den rigtig lækre julemiddag, hvor dog den ene mandel blev væk (måske har Signe eller faster Lene spist den) danser vi om juletræ. Signe synes at det er helt vildt sjovt - især da Lene førte an i "nu' det jul igen" op over deres seng.

Så starter det helt store gaveorgie. Godt at juletræet er et forsamlingshus værdigt i størrelse, for der er virkelig mange pakker.

Det er dejligt med en aften sammen med familien Rasmussen m.fl. og den bliver da også over 2 inden vi kommer iseng - trætte og mætte.

25.12.2007: Vi kører til formiddagskaffe hos Janni, Tommy, Mathilde og lille, nye Nicoline. Godt også at se dem igen, og se at de er godt i gang med at være fire nu. Nicoline virker meget nem og vi får også begge lige holdt hende. Mmmm, følelesen af (næsten) nyfødt er nu dejlig. Signe og Mathilde leger godt sammen, man kan ikke mærke at det er 4 måneder siden, de har set hinanden sidst.

Herefter tager vi til Sunds for at se familien Brammings flotte, ombyggede hus. Skøn dansk frokost og dejligt samvær med dem igen. Signe og Henrik sidder næsten på skødet af hinanden og ser en film på Henriks værelse :)

Så kører vi til Lind for at hente noget børnetøj på loftet i Knudmoseparken 40. Vi får en kort snak med Heinrich og Ulla. Derefter går vi over til Tina og Jacob, hvor vi for en kort stund havde parkeret børnene og mormor, som også er blevet slæbt med på rundtur. Det er også dejligt at se dem igen. Signe og Cecilie leger igen bare godt, Andreas er smuttet over til Mathias. Freja og Anna tusser lidt rundt og leger sammen og hver for sig. Vi håber at Anna vil lade sig inspirere af Freja, der går så flot.

26.12.2007: Morgenkaffe hos Jens Jørgen, så får vi også set hans nye bolig efter at den er blevet indrettet. Den er virkelig flot og hans nye møbler passer så godt. Det kan han godt være tilfreds med - og det er han vist også :)

Herefter kører vi mormor til banegården, hvor hun tager toget tilbage til Sjælland. Vi har budt hende meget køren rundt osv. men det var dejligt at have hende hos os i julen.

Anna trækker vejret i små stød, hun er meget snottet, hoster og har feber, så Lene ringer til vagtlægen for at høre om de vil tjekke hende. Det vil de gerne, så vi kører derind. Der er noget ventetid, men det går fint alligevel. Lægen lytter/kigger kort på hende - hun er vist bare alm. snotforkølet. Da vi ikke længere har noget gult sygesikringskort, koster dette besøg os 800 kr. Det har vi ikke på os, så LJ kører op i byen for at hæve penge. Imens går vi andre ud i venteværelset, hvor Signe højt, klart og tydeligt synger: "la la la la - Anna fejler ikke noget som helst..." Moren bliver ret rød i hovedet og føler mig som en hypokonder, de andre i venteværelset griner! ØV!!

27.12.2007: Idag kører vi tilbage til Basel, men inden har vi som altid nogle ting der skal klares. Vi starter hos lægerne kl. 10, hvor Anna skulle have været vaccineret. Men hun er snottet og igår havde hun feber, så de vil ikke vaccinere hende. Men hun bliver tjekket og alt er ok. Hun ligger vægtmæssigt under sin kurve, men hun har også skrantet de sidste 14 dage-3 uger.

Så tager vi i Nordea, hvor vi hilser på dem der er på arbejde samt henter noget tøj som Cate og Emilie har haft lånt.

Herefter skal vi til tandlæge. Betina starter med at gå ind og Signe hjælper klinikassistenten (Anna) med at tage billeder og hælde vand i koppen. Det synes Signe er for fedt! Og så kan man endda støvsuge det op bagefter!! Herefter er det Signes tur, og hun lægger sig pænt og åbner munden. Ingen brok - heller ikke da de renser/pudser hendes tænder. Mens LJ er i stolen, tager vi andre over og handler nogle af de varer, som vi ikke kan få hernede.

Nå, næste stop er Babysam hvor vi skal have en ny autostol til Signe og en ny barnevognskasse. Det tager sin tid, men endelig kan vi køre til Snejbjerg og få pakke til hjemturen. Vi kører fra Snejbjerg kl 15.

28.12.2007: Vi lander i Basel kl. 2 om natten. Skynder os op og sover og da vi vågner igen er vi nogenlunde friske. Men vi tager en dag på gulvet med ungerne og deres julegaver. Det er bare hygge.

29.12.2007: Betinas 31. års fødselsdag. Jeg får en radio, der kan tage alle de danske kanaler (og 9.668 andre), så nu kan vi høre dansk radio. Det er da lidt fedt!

Vi kører en tur til Grand Ballon, for vi har besluttet at Signe skal prøve at stå på ski. Det går helt vildt godt, hun synes det er så sjovt. Så det vil vi absolut gøre igen. Eneste minus er, at Anna ikke er opsat på at sidde i en barnevogn og kigge på, mens vi andre hygger os i sneen. Og hun gider ikke kælke - i hvert fald ikke idag. Så efter et par timer kører vi hjem igen. Men helt sikkert en god tur.

30.12.2007: Vi kører i Badenweiler badeland - det er meget mere noget for Anna. Signe er som sædvanlig ikke til at drive op af vandet.

31.12.2007: Vi skal op til Anne Kirstine og Mikael og holde nytår. Det kan I læse mere om under 1.1.2008.


gen_96.1.gif