Dagbog 2018

 

 

 

1/1-2018: Det har sneet igen og trappen må skrabes fri før vi kan komme ud. Vi er kommet lidt sent i seng, men en frisk gåtur i sneen gør os godt. Selvfølgelig vil ungerne ikke men, de hygger sig indendøre i stedet for. Resten af ferien går med at stå på ski, skovle sne, slappe af, skovle mere sne og den nye æbleskivepande kommer i brug.

12/1-2018: Vi får en sms fra naboen i Bellwald, der fortæller os, at glasset i vores hoveddør er blevet smadret, da sneploven kørte forbi og smed et læs sne ned i haven. Så vi må have fat i forsikringen og en glarmester, der kan lave døren, men ikke med samme slags glas. Det nye glas skal bestilles, og der går faktisk 3 måneder inden glasset er repareret.

20/1-2018: Signe er taget på konfirmandweekend med den danske præst og resten af gruppen af konfirmander. De skal bo i præstegården i Geneve fra lørdag til søndag, forberede og gennemføre søndagens gudstjeneste og samtidig have det sjovt med hinanden. Da Lars Jakob kommer til Geneve søndag for at deltage i gudstjenesten, forlyder det at de har haft det fantastisk hos Lars-Erich og Birte (præsteparet).

27/1-2018: Vi har endnu engang været i Bauhaus for at købe klinker, da de snart skal i gang med at lave badeværelset i kælderen. Her skal alt rykkes ud og laves nyt. Rasmus og Lars Jakob tager ned til hytten og har en drengeweekend med skiløb. Vi piger hygger os herhjemme og Anna overnatter hos Jill fra lørdag til søndag, så Signe og Betina spiser inde i byen og har hyggeaften på sofaen.

29/1-2018: Signe tager på skilejr med skolen – en uge i Andermatt, hvor de står på ski og nyder at være væk hjemmefra. Klassen har et godt sammenhold, og det er dejligt at se Signe tage glad afsted og komme glad hjem igen.

Morfar kommer for at fejre Signes fødseldag på forhånd, og selvom der ikke bliver tid til en tur i bjergene, så hygger vi os imens han er her.

9/2-2018: Vinterferien er startet og Signe har fødselsdag i morgen. Hun har inviteret 4 piger til overnatning og samtidig ankommer familien Beck, så her er fuldt hus både til aften og til morgenmaden.

10/2-2018: Signe og hendes veninder bliver vækket af morgensang og efter at have spist pandekager til morgenmad, tager pigerne afsted. Om eftermiddagen tager vi sammen med familien Beck på skøjtebanen og om aftenen spiser vi alle på Vapiano.

11/2-2018: Idag tager vi til Bellwald igen, Tina, Karsten, Mathias, Sebastian og Sofia er med os og selvom vi ikke har så meget plads i hytten, så finder vi alligevel plads til alle. Det bliver til et par dage med masser af ski, kælketure og dejlige timer sammen. Om torsdagen kører familien Beck til Zürich for at flyve hjem igen tidligt fredag morgen. Om eftermiddagen lejer jeg og Bea snesko og går op til Mittelstation. Imens er ungerne på ski med Luc, Leonie og Loris. Turen op med snesko er meget anstrengende, da der igen er faldet sne i nat og i alt er vi nu oppe på at der ligger mellem 1,5 og 2 meter sne – hvilket kan ses ved skiltet der markerer vandreruten.

16/2-2018: Familien Beck er taget hjem igen, og Lars Jakob er kørt til Basel for at arbejde et par dage. Idag kommer han så tilbage til Bellwald og han har Lene og Bjarne med. Vi skal være her sammen de næste par dage. Pigerne har lejet snowboards og vi har fået en instruktør til dem et par timer her i formiddag. Imens kælker Rasmus og jeg 4 gange ned af kælkeruten, så jeg er godt træt i armene af at bremse.

I løbet af de næste par dage hygger vi os med Lene og Bjarne, som får stået på ski og kælket, så faster har blå mærker og bukkede ribben. Da vi skal hjem tager Rasmus og Betina toget, mens de andre kører i bilen. Om onsdagen d. 21/2-2018 tager ungerne og Betina ind til Fasnacht, men det er så koldt, at vi kun holder ud at være der en times tid.

23/2-2018: Mormor og Erik er kommet for at passe ungerne, da vi på mandag tager til Dubai. På tirsdag d. 27/2-2018 har vi kobberbryllup og det har vi valgt at fejre bare os to i Dubai. Mere om det senere.

24/2-2018: Der er Binninger Fasnacht, og heldigvis er vejret lidt mildere i dag, så vi tager alle ned i byen og ser et par timers guggemusik og konfetti.

26/2-2018: Vi tager afsted til Dubai mandag morgen og kommer hjem igen fredag middag. Mormor og Erik holder skansen in Basel.

26/4-2018: Det er blevet tid til at vi skal holde konfirmation for første gang. Betina tog til DK allerede i går for at få købt det sidste ind, pyntet op og få dækket borde hos Lene og Bjarne, som har sagt ja til at lægge hus til festen. I aften ankommer så resten af familien fra Basel og i morgen er den store dag for Signe.

27/4-2018: Dagen starter med at pigerne bliver kørt til frisør hos Susan Bramming. Da håret er sat og vi har kigget på det lille føl Susans hest har fået i sidste uge, kører vi tilbage til Snejbjerg for at skifte tøj og blive klar til kirken. Signe skal være i kirken kl 10.30 for at være med på gruppebilledet. Vi andre ankommer kl. lidt i 11, hvor hele familien venter på os. Der er mange kendte ansigter blandt familierne til de andre konfirmander, og dem får vi også hilst på.

Efter den kirkelige akt, godt styret igennem af præsten Dorte Kirkegaard, bliver Signe hentet af Allan i hans flotte restaurerede amerikanervogn. Anna, Rasmus og Gustav indtager bagsædet og Signe stråler på forsædet.

Imens har Bjarne hentet mad i Lind og køkkenpigerne er ankommet. Der er god stemning, dejligt vejr og Signe har sammensat menuen – til forret en Thaisalat med kylling, til hovedret stegt flæsk med persillesovs, til dessert har Lene og Ninna lavet islagkager og til ”skrub-af-mad” er der tarteletter og hotdogs.

Vi holder en tale for Signe, hvori hun får gaverne fra os – blandt andet en weekendtur til London med Lars Jakob. De skal afsted allerede fredagen efter, og vi har i al hemmelighed aftalt det hele med Signes lærer.

Anna har lavet en sang på ”se min kjole”, hvor Signe skal gætte indholdet i gaverne og først derefter må få gaven. Den sidste gave får hun dog selvom hun ikke gætter indholdet – en koncertbillet til ”Seebach musical” i juli – vi skal afsted Signe, Anna, Maria og Betina.

Rasmus har selv valgt et vedhæng til et armbånd og i det hele taget får Signe rigtig mange flotte gaver. Hun får også en lang række videohilsner, fra nær og fjern. Lars Jakob har klippet videoerne sammen og lagt musik ind over, det blev super godt.

4-6. maj 2018: Signe og Lars Jakob er i London

6/5-2018: Betina løber Basler Frauenlauf, som er 5 km. Da jeg er en del af en gruppe, hvor nogle helst vil gå, så er det sociale vigtigere end tiden, så vi lunter os igennem de 5 km på 47 min.

21/5-2018: Idag skal Betina løbe ”Royal Run” som er 10 km igennem København, i anledningen af Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Jeg er taget til DK allerede om lørdagen, hvor jeg sammen med Tina bor i deres sommerhus i Tisvilde. Vi cykler, spiser dejlig mad, drikker lidt rosevin og nyder en for-sommerweekend inden det går løs mandag aften.

De 10 km er langt for mig, jeg har aldrig før løbet 10 km i et stræk, men selvfølgelig har jeg løbet dem med pauser. Tina og hendes svigerinde Marianne er toptrænede og slæber mig med igennem Københavns gader, fra Frederiksberg Rådhus, ned forbi søerne, til Kgs. Nytorv (hvor dagens bedste musikoplevelse stod – et stort kor der sang Volbeat – det hjalp mig ned til Amalienborg, hvor Mary heppede og stod klar til at give high five – troede jeg. Det viste sig at jeg i det øjeblik jeg passerede Mary med min venstre arm løftet til en hilsen, opdagede at jeg havde Team Tvilling på min højre side. Det var naturligvis dem hun heppede mest på, ikke mig.

De sidste to km fra Tivoli og op mod Frederiksberg var hård og gik opad. Jeg lukkede mig helt inde, så kun målstregen og hørte kun mit eget åndedræt og Tina der sagde ”kom så, du kan godt”. Lige inden målstreget så jeg ud til højre, og der stod mor og Erik og heppede på os.

Da vi kom over målstregen (i tiden 1.06.37) og havde fået medaljer, mødtes vi med far, fik en kop kaffe og gik sammen mod S-toget. Far havde stået lige ved startlinien, men i den modsatte side af, hvor jeg løb, så ham så jeg desværre ikke undervejs. Dog vidste jeg at han var der, og det er jo i sig selv skønt.

Godt trætte og alligevel høje på dagens oplevelse ankom vi til sommerhuset i Tisvilde. Næste morgen gik turen tilbage til hhv. Dublin og Basel. Tina har fået blod på tanden og vil nu prøve kræfter med flere km, mens jeg nok fremover holder mig til de ca 5 km.

Sommerferien står for døren og i år har vi valgt en lidt anden ferie end vi plejer. Vi har besluttet at være i DK i tre uger, lege turister og forhåbentlig nyde det gode vejr.

Vi kører fra Basel lørdag d. 30/6 kl 5 om morgenen og ankommer i Rødvig hos Maria og Michael om aftenen - lige til kanelsnegletid. Gustav og Silas sover allerede, men næste dag hygger vi os i haven om formiddagen. Om eftermiddagen tager vi piger til Seebach musical og drengene tager på Bregentved dyrskue.

2/7-2018: Om mandagen laver vi en udflugt til Boesdal Kalkbud og spiser madpakker ved vandet. Vejret er skønt, og hvad er sjovere end en ordentlig vandkamp, børn og voksne. Om aftenen kommer far til mad og vi holder lidt før-fødselsdag for både Lars Jakob og Maria.

Tirsdag. 3/7-2018: Lars Jakob har fødseldag, så vi starter med gaver og morgenbrød. Derefter kører vi til København, hvor vi starter med at tjekke ind på hotel Steelhouse. Derefter går vi igennem byen, Ørstedsparken til Torvehallerne ved Nørreport, hvor vi spiser frokost. Turen går videre til Kongens Have og ind og se Kronjuvelerne og Gobelinerne på Rosenborgs Slot. Om aftenen spiser vi på MASH og går derefter over på Islands Brygge hvor der er godt med liv og stemning.

 

 
 
 
 
 
 
 
You are here: Home Dagbog Dagbog 2018