Dagbog 2011 Dagbog 2010 Dagbog 2009 Dagbog 2008 Dagbog 2007 Dagbog 2006 Dagbog 2005 Dagbog 2004 Diverse billeder Feriebilleder 2004 Feriebilleder 2005 Bryllupsbilleder Other e-mail me


gen_97.1.gif

Dagbog 2009


 

. .

31.12.09: Lidt billeder fra vores nytårsaften i Basel

30.12.09: Vi er tilbage i Basel igen efter en travl men dejlig juleferie. Vi holdte juleaften hos Jette og Kim med hele Rasmussen familien. Det var rigtig hyggeligt. I juledagene fik vi besøgt forskellige venner og den 27,12 havde barnedåb for Rasmus. Det var præsten Mogens Svendsen, som stod for det kirkelige, og vi spiste på restaurant Marco Polo. Vi havde en rigtig fin dag - Rasmus sov det meste af dagen, så han kunne ikke rigtig blive vist frem.

  19.12.09: Vi lægger lige ud med et par guldkorn fra pigerne: Signe har fået ros for noget klippe-klister halløj, der skal forestille en ønskeseddel. hun har klippet billeder ud af et legetøjskatalog og limet dem på et stykke papir. Lars Jakob roser hende for at hun er så god til at "bastle" som det hedder på tysk. Signe siger, lidt beskedent: "jeg kan godt li', når I kan li det, jeg laver"

Anna læser op af et "brev" (en reklame): "Kære mor, har du det godt, jeg elsker dig, kommer du snart og besøger mig. Kærlig hilsen Anna"

Det har sneet de sidste par dage, og vi er ved at være lidt spændte på at køre til Danmark på onsdag. Tirsdag vil vi holde juleaften med pigerne, men flæskesteg, juletræ og gaver - det glæder vi os alle til. Det bliver også dejligt at komme til Danmark en tur og se familien og venner til både jul og barnedåb. De sidste gaver er ved at være på plads, så nu håber vi bare på godt vejr at køre i.

16.12.09: I dag faar vi den foerste sne, og vi har faaet hentet juletrae, og der bliver saa smaat pyntet op til jul. Pigerne har ogsaa bagt pebernodder et par gange. LJ er startet paa det nye arbejde ved Harlan, og det har indtil nu vaeret rigtig spaendene og sjovt. Det gaar rigtig fint med Rasmus. Han sover naesten igennem hver nat og spiser rigtig godt. Anna er ogsaa begyndet at aabne lidt mere op i bornehaven og herhjemme faar den fuld gas med tyske sange.

21.09.09: Rasmus er nu blevet to måneder. Vi har nydt dem, og de er gået voldsomt stærkt! Rasmus er en livlig fyr - han elsker at pludre med os, og han er bestemt ikke fedtet med smilene. Læberne bliver næsten krænget fra øre til øre og øjnene stråler, når han smiler til os. Det varer ikke længe, før der kommer lyd på smilene.

Han kan næsten holde hovedet selv nu, og han følger os med øjnene og drejer hovedet efter os.

Rasmus er blevet glad for sin sut, men der skal en klud over hovedet for at hjælpe med at holde sutten i munden. Det er også hyggeligt hule-agtigt - noget som pigerne også altid har været glade for.

Han er også glad for at sidde i bæreselen fra Baby-Bjørn. Et par minutter i den og han snorksover med hovedet op ad fars eller mors bryst.

Betina føler ikke altid at der er mælk nok, og sommetider gider Rasmus hende ikke. Så supplerer vi med en flaske med Modermælkserstatning, det fungerer rigtig fint. Omvendt er der også tidspunkter, hvor Rasmus ikke vil ha' flasken, men hellere en tår mælk fra mor. Så vi prøver os stadig frem.

Vi har fundet en god soverytme med Rasmus. Som regel vågner han og vi andre ved 6 tiden. Så er han vågen et par timer, og skal så puttes igen ved 8 tiden, hvilket passer med at Betina skal af sted med pigerne (i hvert fald efter 1/12). Rasmus sover 1½-2 timer, er vågen igen i 2 timer og tager så en lang lur om eftermiddagen, gerne 3-5 timer. Om aftenen blunder han lidt ind imellem amninger/flaskerne. Et par nætter har vi oplevet at han har sovet fra mellem kl. 21 og 22.30 og helt indtil mellem kl. 5 og 6 om morgenen. Det er super dejligt og giver lidt mere overskud til forældrene.

Idag har vi været til 2 mdr. kontrol. Han vejer nu 5.690g. og måler 60 cm. og så fik vi ham vaccineret.

20.11.09:Lars Jakob er med Peter på Medica i Düsseldort. Medica er en stor messe for alle muligt medicinsk udstyr. Betina og børnene spiser aftensmad hos Ulla i deres nye hus i Reinach.

19.11.09: I aften har vi været til Herbstmesse i Signe's Kindergarten. Børnene havde lavet boder, hvor de solgte legetøj, popcorn og man kunne prøve dåsekast. Der var virkelig gjort noget ud af boderne og lokalet var flot pyntet. Alle forældre havde taget kage mv med, og der var opstillet en grill, hvor vi grillede pølser. Det var en rigtig hyggelig aften.

12.11.09: Signe har idag haft beøsg af Daniksha fra børnehaven. De fulgtes sammen hjem efter børnehaven, og vi lavde frokostpizza sammen med dem. De legede sammen et par timer inden vi fulgte hende hjem igen.

Anna går nu uden ble om dagen. Hun klarer selv toiletbesøg i fin stil - om natten har hun dog stadig ble på. Vi kæmper meget for at få hende vendet af med at bruge sutten, men i den process viser hun virkelig sit temperament og stædighed, så det går ikke helt som forældrene vil - endnu.

Rasmus sov igennem for første gang i nat - fra 22.30 til 6.00. Det håber vi, at han bliver ved med.

Et af de store temaer i øjeblikket - både i Schweiz og i Danmark er svineinfluenza. I Danmark er rigtig mange syge, og hernede er der en del syge i Signe's kindergarten og et par skoleklasser i området er blevet lukket. Vi krydser og vakser fingre for, at vi får fri.

10.11.09: LJ har haft to dage på Harlan - mit nye arbejde. Jeg var indbudt til et møde vedr. et nyt system, som de skal have indført. Betina havde derfor sin ilddåb med børnene, hvor aflevering, afhentning, spisining og amning skulle gå op i en højere enhed. Det er forløbet rigtig fint

7.11.09: Lidt nye billeder af Rasmus.

6.11.09: Ulla og Peter er ved at pakke huset ned, og de har noget brugt legetøj, som vi kører forbi for at kigge på. Vi drager derfra med et Playmobil sørøverskib og en kæmpe kasse med Flexitrack.

5.11.09: Anna, Signe og LJ tager i den lokale svømmehal om eftermiddagen. Svømmehallen er ikke så stor, men omklædning og vandtemperatur er helt i top, så vi bader og hygger os godt.

Signe er begyndt at gå selv hjem fra Kindergarten. Hun har gjort det et par gange nu, og hun er rigtig stolt, når hun kommer hjem.

25.10.09: Maria besøger os i weekenden. Michael er nede for at spille kørestolsrugby, og lørdag kører vi til Notwill for at heppe. Det er sjovt at se dem spille, og der bliver gået til sagen. Signe hjælper Maria med at uddele frokost til holdet.

27.10.09: Et af mine (LJ) mål under min kombinedered barsel og job periode var, at komme med Signe i Kindergarten en dag. Så da vi for et par uger siden fik et brev om, at der skulle være en formiddag om affaldshåndtering, og de gerne ville have nogen forældre med, så meldte jeg mig jo straks. Så igår gik Signe og jeg sammen mod børnehaven, hvor vi medbragte en pose egetproduceret affald, som vi skulle prøve at sortere. Det blev en forrygende formiddag, hvor affald blev sorteret på mange forskellige måder. Vi skulle og bastle med affaldet, og her skete der desværre et lille uheld for en dreng i den gruppe, som jeg havde opsyn med. Han fik klippet sig i en finger, så det begyndte at bløde. Frau Ruf (pædagogen) trøstede mig dog med, at han heller ikke var så god til at klippe (drengen blev også trøstet).

Vi har også gjort os lidt betragtninger over vores liv for 10 år siden sammenlignet med idag. Sammenligningen går på forskellen mellem at have spædbørn og en tur i byen. Man lugter af barnets gylp – man lugter af sit eget opkast; Man har ondt i ørerne efter barnets uafbrudte skrigen i flere timer – man har ondt i ørerne af høj musik; Man får ikke sin nattesøvn – man får ikke sin nattesøvn; Man får gylp på trøjen - man får læbestift på skjorten.

25.10.09: Den årlige Herbstmesse er begyndt i Basel. En af attraktionerne er verdens største transportable pariserhjul, som Anna og LJ prøvede. Ellers er der på alle byens pladser optillet boder og forlystelser.

  23.10.09: Så er der lidt billeder klar til fra vores tur til Danmark, hvor vi både besøgte familien på Sjælland og Jylland.

22.10.09: Så er Rasmus blevet en måned gammel - igår. Han har haft nogen dage, hvor han har været noget utilfreds et par timer om dagen, men nu går det bedre. Betina har suppleret amning med en afsluttende flaske, og det var åbenbart løsningen for nu virker han rigtig godt tilfreds. Vi har meget kontakt med ham, når han er vågen, og han er begyndt at sige kontrollerede lyde og smile lidt. Pigerne er stadig ikke kommet over nyhedsinteressen, men det er dejligt, at de er glade for ham.

< Signe har været til gymnastik to gange nu, og hun synes det er rigtig sjovt. De er 8 på holdet, og der er et par stykker med fra hendes Kindergarten.

< I weekenden kom Jette, Kim, Henrik og Louise på et lille besøg. De kom fredag eftermiddag, og vi spiste sammen. Lørdag middag var Anna og Signe inviteret til Ada's fødselsdag på Mac Donalds inde i byen, så vi tog alle derind, og mens Anna og Signe var til fødselsdag, gik vi en tur i Kleinbasel. Søndag formiddag kørte familien Bramming nordpå igen, hvor de oplevede en meget spændende hjemtur :)

13.10.09: Så er vi alle tilbage i Basel igen. Vi kørte tilbage lørdag og havde en fin men lang tur. Søndag slappeded vi af efter et par travle uger. Mandag formiddag er Annemette og Emma kommet ned for at besøge os et par dage. Emma leger rigtig godt med Anna og Signe og der er masser af hænder til at passe godt på Rasmus.

I morgen skal Signe starte på gymnastik - det glæder hun sig meget til. Vi får desuden besøg af mødregruppen og Signe, Ole og Andrea kommer forbi til aftensmad.

8.10.09: Der har været lidt stilhed på dagbogen de sidste par uger, men det skyldes nu ikke stilhed i vores liv. Et hurtigt nyhedsresume siden sidste opdatering viser blandt en køretur til Danmark, hjælp til flytning for Maria + møde hendes nye svigerfamilie, et par fødselsdage, dansk efterårsvejr med blæst og vandret regn, møde med skattediretøren, hospitalsindlæggelse og 2 mindre operationer - ja og en del andet.

Det var så overskrifterne. Som sagt har vi ikke kedet os. Sidste onsdag kørte vi mod Danmark kl. 4.30 - noget spændte på, hvordan Rasmus ville tage køreturen, og om Anna ville nyde opholdet i bagegerummet (hun sad dog på et sæde). Turen gik ganske fint med faktisk kun en enkelt krise. Vi sejlede over med Rødby - Puttgarten og her havde Rasmus åbenbart ikke fanget, at "cafeteriet" kun havde åbent i 45 minutter, så der måtte lige efterammes på vogndækket. Velankommet til Herfølge/Køge området brugte vi torsdag i Køge by, hvor vi blandt andet besøgte oldemor. Vi fik også besøgt Maria i casa "ude på landet", og Anna og Signe fik smagt hendes blommer sammen med Skipper. Torsdag aften havde Jette og Steen inviteret på en bid brød, og vi havdee en hyggelig aften sammen.

Fredag var store flyttedag for Maria. Da der var mange mennesker med håndværker talent valgte vi at fokusere på proviant og baconstegning. Maria har fået et skønt lille hus, hvor Anna og Signe fik lov at sove til lørdag. Vi var inviteret til middag hos Jim, hvor vi havde en rigtig hyggelig aften, hvor vi fik snakket meget og mødt hans børn. Jim gave nogen gode staldtips til, hvordan man forholder sig til at ens 13 årige datter har inviteret 44 mennesker til havefest.

Lørdag gik med at fejre Erik's 49 års fødselsdag sammen med hans familie, og søndag gik turen så mod Jylland i stiv kuling. Vi gjorde vores indtog hus Lene og Bjarne, hvor vi hurtigt bredte os ud over 3 ledige værelser. Vi havde Rasmussen klanen samlet søndag eftermiddag til kaffe og Lene's hjemmebag med store æg. Mandag besøgte vi Rikke og Lars, som jo også lige har fået en ny lille guldklump.

Tirsdag var Lars Jakob en tur på Tytex, hvor vi sammen drak morgenkaffe. Betina var en tur forbi lægen, da hun har haft lidt blødninger. Lægen ville godt ha Betina til en scanning, og vi var heldige at få en tid allerede om eftermiddagen. Scanningen viste, at der stod en del blod i livmoderen, som de anbefalede at få fjernet, så onsdag skulle vi møde til en udskrabning på sygehuset.

Onsdag hentede Malene Signe, så hun kunne følges med Laura i skole og Anna kørte også med. Betina, Rasmus og LJ kørte mod sygehuset til et par timers "underholdining". Vi kom hurtigt igennem blodprøve og møde med narkoselægen, og kl. 13.00 var vi klar til indgrebet. Tidsmæssigt gik det helt planmæssigt, og Betina var tilbage på stuen en time senere - letter omtåget efter narkosen. Resultatet var dog mere tvivlsomt for et par timer senere begyndte det at bløde igen, så det hele endte med en ny tur i narkose og indgreb. Rasmus og jeg hyggede os med modermælk på flaske, og vi fik fin service af personalet. Vi blev også inviteret op på opvågningsstuen, hvor Betina blev overvåget efter det andet indgreb. Alt forløb nu fint, men Betina tager lige en ekstra overnatning for at få lidt blod og energi tilbage. Børnene har taget festlighederne i stiv arm, og vi håber, at Betina bliver udskrevet i morgen, så vi kan køre mod Basel i weekenden.

27.09.09: Fra 4 --> 5 kunne være overskriften på dette lille indlæg. Vi skal jo nu vende os til at have en baby i huset igen. Anna virker pludselig rigtig stor, når man sammenligner hende med Rasmus, men der er også andre ting, som vi skal forholde os til, som vi synes er anderledes, end da vi fik Anna.

På det praktisk plan er vi nu meget glade for vores bil, der har 3 sæderækker. Når vi skal køre de lange ture, kan vi sætte Anna om på den 3. række, hvor hun hygger sig med DVD og egen kopholder. Heldigvis synes hun det er sjovt. Derudover har vi købt en tagboks til bagagen, så vi også selv kan være i bilen. Idag har vi været på en lille prøvetur, som forløb fint. Rasmus sov hele turen, og Betina og Anna fik sig også en lur - som sædvanlig. Da vi havde puttet pigerne ... nåh nej, nu hedder det børnene(vi har begge 2 kaldt Rasmus for "hun" flere gange) i torsdags, var det sjovt at gå rundet i huset. Der sov børn i alle værelserne på 2. sal - det var meget hyggeligt.

Der også andre ting, som er forandret. Da vi fik Signe var der vel nærmest lidt kamp om at have hende - da vi fik Anna passede pengene - en til hver og så afsted. Med 3 børn skal der pludselig planlægges og forklares lidt mere grundigt, så alle mand er med og får en god oplevelse. Det skal vi også lige vende os til.

Betina var i fredag på sygehuset for at møde ammerådgiverne. De har virkeligt gjort det godt. De nøjes ikke bare med at stirre på Betina flotte barm, men tager initiativ til nogen løsninger med mælkenedsættende medicin, el-pumpe der kan klare 2 bryster på en gang, de har givet brystmassage, hvilket jeg dog ikke syntes var nødvendigt for det kunne jeg da klare. Resultatet er også at amningen fungerer udemærket, og Betina bruger pumpen til den overskydende mælk, hvilket der er en del af.

24.09.09: Så er familien genforenet igen. Over middag kørte Anna, Signe og LJ op for at hente Rasmus og Betina på sygehuset. Formiddagen var gået med at dual pumpe mælk fra Betina's bryster, hvor produktion og efterspørgsel endnu ikke er helt afstemt. Vi fik så en Medela brystpumpe - den store model - med mulighed for aftapning på begge bryster på engang.

Anna og jeg havde desværre taget rugbrød for sent op af fryseren, så vi besluttede at tage vores sidte måltid alene sammen på MacD. Det var rigtig hyggeligt, og bagefter hentede vi så Rasmus og Betina. Vi er nu alle hjemme og skal så igang med at indtage aftensmaden, hvor alle mand får skåret maden ud i hapser. Børnene af indlysende årsager og for de voksnes vedkommende fordi, vi sikkert sidder med Rasmus - det bliver hyggeligt. Det er også en lidt sjov fornemmelse, at der nu ligger 3 børn og sover (gerne inden kl. 20.00). Nu man kan ikke gå ind på et værelse uden, at der ligger en og sover.

På tandfronten kan jeg også melde alt vel. Jeg har ingen smerter haft efter sprængingen, så de smerte stillende - den gode på recept - ligger stadig i skabet.

22.09.09: Så er første døgn i vores nye "store" familie gået. Nedenfor er der lidt stemningsbilleder fra dagen, der slutter med en træt storesøster. Betina og Rasmus er stadig på sygehuset, hvor alt forløber fint. Der er kommet gang i amningen, og Rasmus sover meget, så Betina får også tid til at samle kræfter igen.

Dagen har jo også budt på en for Lars Jakob meget grænseoverskridene handling - jeg har fået bortsprængt en visdomstand. Jeg ankom meget bleg til tandlægen kl 12.00, men kl. 12.30 forlod jeg ham igen med min visdomstand i en pose. Jeg mærkede intet til indgrebet, men er nu lidt spændt på, om der kommer nogen festligheder efterfølgende men indtil nu er det forløbet over alt forventning. Jeg havde frygtet noget MEGET slemt, hvilket dog nok er lidt svært at skabe sympati for i disse fødselstider.

Anna og Signe viser stor intersse for Rasmus og vil gerne røre ved ham. Anna bliver desuden hyperagtigt, når vi træder ind på sygehuset - jeg ved ikke om, hun år inhaleret noget god ilt for hun er godt nok livlig og have med derop. Signe har sat storken ud, og flere af naboerne har lige skulle høre til, hvordan det er gået.

Vi vil gerne takke for de mange hilsner på Facebook, sms, mail mv. Specielt alle kommentarerne med, at Rasmus ligner sin far er jo dejlige - så får vi jo 2 helt usædvanligt flotte fyre i familien :) .

21.09.09: Kl. 4.20 i nat blev Rasmus født på Bruderholz Spital i Basel.

00.30: - De første veeer begynder for alvor

01.30: Vi ringer til sygehuset, der beder os komme, og vi ringer til Ulla og Peter, der kommer og kigger efter pigerne.

02.00: Vi ankommer til sygehuset og bliver vist ind i fødestue 4 af Frau Bühler og frau Bolis

02.45: Der bliver kørt strimmel, der viser at Rasmus har det fint og veerne er gode

03.00: Livermoderen er 5 cm åben

03.30: Vandet går

04.00: Livemoderen er nu helt åben og Betina må begynde at presse

04.20: Rasmus kigger frem :)

04.50: Betina er blevet syet lidt men har det fint

05.00 Betina får Rasmus over og ammer for første gang. Alle har det godt. Han måler 54cm og vejer 4.460 g.

18.09.09: .... og vi venter og venter. I dag var vi endnu engang forbi sygehuset for lige at blive cheket. De kørte en strimmel som ikke viste tegn på, at der er noget akut under opsejling. Vi skal så derop igen på tirsdag. Vi har fået et lille sjovt spil kørende med lægen. Under vores første besøg fortalte han, at han ikke må give hånd pga svineinfluenza, hvilket er helt fint med os, men hver gang vi møder ham, så stikker han næven frem for at hilse. Så må vi lige minde ham om, at det må han ikke, hvilket han bliver noget flov over hver gang. Vi morer os vældigt.

Tirsdag bliver desuden en anden dramatisk dag. Sidste weekend havde jeg (LJ) ondt i en tand, så jeg ringede og fik en tid ved en dansk tandlæge i Basel. Smerten er dog (selvfølgelig) forsvundet i løbet af ugen, men jeg tog derop alligevel. Han kiggede lidt ind i gabet på mig og spurgte så, hvordan det så ud med mine visdomstænder. Det havde vi så en god snak om og fik taget nogen fine billeder og resultatet er, at jeg nu skal tage noget antibiotika indtil på tirsdag, hvor han så vil fjerne visdomstanden, som han iøvrigt konsekvent omtalte som en gorillatand ?? Så tirsdag kan gå hen og blive en ualmindelig spændende dag for os alle.

16.09.09: Vi går stadig og venter på, at fødslen skal gå igang. Vi var til kontrol i mandags, hvor de målte hjertelyd mv. og alt er fint. Åbenbart for fint for han vil ikke ud. Næste kontrol er på fredag og så må vi jo se. Signe var på udflugt med Kindergarten igår hele dagen, og i dag har de fået taget billeder, så hun har meget at fortælle. En af Anna's pædagoger, der studerer, har spurgt om hun må skrive om Anna på hendes studie. Det har vi sagt ja til. Hun vil blandt andet filme hende i nogen situationer samt observerer lidt ekstra på hende. Hun siger stadig ikke så meget dernede, men virker glad for at være der, og vi overvejer snart at filme noget med hende herhjemme, så de kan se, at hun herhjemme snakker som et vandfald - hun overgår faktisk Signe ligenu.

I søndags kom Kate og Klaus forbi, og vi tog sammen op og besøgte en rideskole, hvor der var åbent hus. Børnene fik en tur på en pony, hvilket var et stor hit.

12.09.09: Nu går vi alle og venter på at Rasmus snart skal melde sin ankomst. Betina har da små tegn på, at noget er under opsejlning, men det helt store bliver det ikke til - endnu. I weekenden går vi og hygger herhjemme. Pigerne er trætte efter en travl uge, så de har slappet af med dukker, lidt film og et par småture i byen. Mandag skal Betina til kontrol på sygehuset igen, og så må vi, hvad der sker.

Den 1. december starter Lars Jakob på nyt arbejde. De sidset detaljer er kommet på plads, og det meste ser ud til at flaske sig med hensyn til barsel, arbejdssted, opgaver mv - det bliver rigtig godt, og jeg glæder mig rigtig meget til at begynde.

I går aftes var vi en tur oppe ved Ulla og Peter & drengene og spise. Det var rigtig hyggeligt og både voksne, børn og Ninna havde en dejlig aften. Ellers følger vi lidt med i Caroline Woznyaki bedrifter i US Open, hvor hun er kommet i semifinalen - det er rigtig sejt.

Vi har været på Kürbis marked, hvor pigerne fik lov at købe et græskar, som vi har lavet udhulet og lavet lamper med.

05.09.09: I dag er vi kørt en tur til Freiburg i Tyskland. Vejret er rigtigt fint til at gå en lille bytur og Freiburg viser sig at være en rigtig hyggelig gammel by. Rundt i alle gaderne flyder små kanaler, som dog er lidt bøvlede at passere med klapvognen. Der er rigtig mange mennesker i byen, og der er mange dejlig pladser, hvor der er markededer. Vi finder heldigvis også en Starbucks, hvor vi får slukket kaffetørsten. Vi er hjemme sidst på eftermiddagen, og pigerne leger rigtig fint i haven. Om aftenene hører vi Danmark - Portugal i radioen. Kampen ender (lidt heldigt) 1-1, og Danmark er stadig på ret kurs til VM 2010.

01.09.09: Så er den første måned i efteråret startet. Vi lægger ud med dejlige temperaturer i den pæne ende af 20'erne. Generelt har vejret været rigtig fint på den her side af ferien. Jens Jørgen har meldt at hjemturen er gået rigtig fint, og at der er indkøbt ny stok.

I morgen skal Betina til scanning på sygehuset igen. Herhjemme er der indkøbt stork, som er flot pyntet med navnskilt og bånd - den venter nu bare på at blive sat op.

31.08.09: Jens Jørgen har besøgt os i weekenden. Han kom med fly til Zurich fredag eftermiddag, hvor LJ hentede ham. Lørdag havde vi planlagt at køre til Alsace, men Anna og LJ var lidt sløje, så vi kørte en tur rundt i nabolaget i stedet for. Om eftermiddagen kørte vi op til vandtårnet ved Bruderholz og fik en kop kaffe. Søndag kørte vi med en veteransporvogn rundt i byen og fik set en masse ting. LJ fik en først ophidset debat med en fangruppe for FC Basel, der også var med på turen, men de bød senere på en øl og en god snak. Pigerne legede med Farfar og nød hans selskab, og han deltog livligt i Signe's opfunde muslingespil.

Fredag var Ulla og Peter forbi til en hurtig frokost. Ulla var med rundt og hente pigerne i Kindergarten i tilfælde af, at der skulle blive brug for det ved fødslen. Ulla er nu helt klar med diverse telefonnumre - også til taxa såfremt Peter er stukket af med bilen

27.08.09: Det er vores 4 års bryllupsdag idag. Dagen er ikke blevet fejret specielt - det må vi tage lidt revance for senere. Den sidste uge har der været masser af liv i huset. Steen og Jette har været forbi, og Jettes datter Karina og Jacob kiggede også forbi et par dage. I søndags var de på udflugt til Pilatus mens vi kørte med Erik og Stense ud for at se Erik springe faldsskærm. Det var en rigtig spændende eftermiddag, hvor blandt andet Signe hjalp Erik med at pakke skærmen. Se Erik's spring på facebook.

Mandag til onsdag har LJ været i Mildenau en tur, og Stense og Erik har hjulpet Betina med børnene. De var også en tur på sygehuset for at pynte Rasmus seng. Nu går vi bare og venter på, at fødslen starter men inden når vi lige at få besøg af Jens Jørgen et par dage. Han er heldigvis blevet fit for fight igen ovenpå en sportsskade.

Signe har lidt en periode nu, hvor hun driller Anna og ikke lige hører så godt efter. Det håber vi, at vi kan få lidt styr på inden konkurrencen om opmærksomhed øges. Heldigvis går det rigtig fint i børnehaven med dem begge 2. Signe er begyndt at få lidt mere tyskundervisning sammen med et par engelske piger - det går hun meget op i.

20.08.09: Vi har idag haft årets varmeste dag - 37 grader. Der har ingen vind været overhovedet, så det har været meget varmt. Stense og Erik er ankommet - også efter en meget varm køretur. Erik skal springe i faldskærm i weekenden, så vi håber, at se nogen flotte spring. Lørdag kommer Steen og Jette forbi i et par dage, så masser af liv i huset.

Familien Aggersbjerg er kommet hjem efter deres fantastike tur rundt i verden. Peter og Alexander var lige hurtigt forbi for at hente den taske, som LJ havde med hjem fra USA. Vi glæder os til at bruge noget tid sammen med dem, for at høre mere om deres tur og planer.

14.08.09: Pigerne er nu startet op i Kindergarten. Det er forløbet rigtig fint, og det er gået ganske godt med at komme op om morgnen. Igår var Kate, Johanne og August forbi om eftermiddagen, hvor der blev badet i badebasinnet og drukket kaffe.

Anna er blevet rigtig god til at gå uden ble, og hun kommer og siger, når hun skal på toilettet. Nogen gange beder hun om at få en ble på, hvis hun skal lave større ting. De fortalte i Kindergarten, at hun var kommet og fortalt, at hun skulle Pippi Mache = tisse.

13.08.09: LJ er hjemme igen fra Thailand. Arbejdsmæssigt har det været en rigtig fin tur, og denne gang fik jeg også mulighed for at se lidt af dette spændende land. Onsdag var mors dag i Thailand så fabrikken havde lukket. Formiddagen tilbragte jeg sammen med Svend Erik http://www.hedevang.blogspot.com/ som fik lidt specialundervisning. Til middag tog jeg tilbage til hotellet, hvor jeg havde aftalt at mødes med Carl Erik, som vi give mig en rundtur i Pattaya og omegn.

Ja Ja tænket nogen - det lyder "eksotisk", men det blev nu en ganske harmløs eftermiddag og aften. Vi startede med at besøge et 174 højt udkigstårn. Vi kørte med elevatoren op, hvorfra vi havde en fantistik udsigt over området. Nedturn valgte vi at gøre uden på tårnet. Fra toppen var der trukket en wire, hvor der var fastspændt en kurv. Vi stillede os op i kurven og blev langstomt hejst ned. En rigtig fed fornemmelse. Vel nede fik vi fat i en taxe, hvor vi overtalte chaufføren til at køre os rundt til forskellige ting for 280 Bath = 45 DKK. Vi startede med at besøge en figur af lokal søhelt, som står og kigger over vandet. Der var også flere buddiske symboler og flere lokale, der sad og bad. Efter en nøje indspæktion af dette, hvor vi også fik tilbudt et portræt af os selv indsat i en tallerken, kørte vi videre til en meget stor Budda figur. Her kunne man købe 5 små fugle i bur for 100 Bath. Man tog så fuglene med op til Budda figuren, hvor man skulle lukke dem ud. Det skulle give held at gøre dette. Efter denne lille hellige gerening fik Carl Erik og jeg os en snak om de forskellige forreningsmodeller, som vi nu havde set thai'erne benytter. Vi blev enige om, at vores taxa chauffør måtte være noget misundelig på fugledamerne. Han får 280 Bath for at køre os rundet et par timer, og har udgifter til bil og benzin, og fugledamerne får 100 Bath for at give os 5 fugle, som vi lukker ud. Fuglene fanger de lynhurtigt igen, og så scorer de igen 100 bath.

Vores chauffør var nu ikke helt uden salgstalent. Han hev en mappe frem, og viste os billeder af en skydebane, som han mente vi skulle besøge. Vi forklarede ham, at vi jo er fra Danmark og meget fredelige mennesker, så skydning var ikke lige os. Han gav dog ikke op, og foreslog i stedet en ridetur på elefant. Til sidst overgav vi os, og kørte med ham ud til skydebanen - ja alt var samlet et sted viste det sig. Straks vi var ankommet blev vi omringet at sælgere, der tilbyd timer på skydebanen, kørset i ATM, smagsprøer på kokosflager, der lignede storetånegle. Vi valgte dog elefantturen på 1/2 time. Det var en sjov oplevelse - vi red ud igennem det område, hvor medarbejderne i parken bor. Det var noget værre slum, og der var affald over alt. Alligevel blev vi begge facinerede af turen, som vi sammenlignede lidt med, hvis vi havde været på ridetur genenm et almindeligt villakvarter. Vores elefantschauffør var heller ikke nogen dårlig sælger, så han nåede lige at sælge os 2 ringe lavet af elefanthår. Jeg skal dog lige have prøvet at holde den under en ligther for at cheke smeltegraden. Han tog også en masse billeder for os, så han fik jo også en slat bath. Iført vores nye lillefinger ringe tog min partner Carl Erik og jeg videre mod Pattaya med vores chauffør. Vi blev sat af ved strandpromenaden, og vi gik et par kilometer langs stranden, hvor vi blandt andet spiste aftensmad og gik forbi nogen af de mange berømte/berygtede barer. Da det jo var et usædvanligt flot par med lillefingerringe, der kom gående, så fik vi mange henvendelser fra pigerne - hvor af nogen af dem nok var mænd?? Godt trætte efter en kanon dag var vi tilbage på hotellet kl. 20.30

07.08.09: Den første uge efter ferien er næsten overstået. Betina har brugt ugen på at få overblik over alle papirer mv i forbindelse med Rasmus' ankomst. Det ser ud til, at vi undgår skilsmisse i denne omgang, da vi vist får lov at bruge Amsted som efternavn. Betina har været til info-aften på sygehuset, så nu har vi vist også styr på de praktiske ting vedr "leveringen". Vi har absolut sommer ligenu med ca. 30 grader, så soppebassinet bliver flittigt brugt. Vi har fået bestilt tur til Jens Jørgen, så han kommer ned og besøger os sidst i August.

03.08.09:Så er vi kommet igang med arbejde igen. Weekenden har vi brugt på at pakke ud fra ferien og få kæmpet os igennem vasketøjet. Pigerne har fri en uge endnu inden Kindergarten begynder igen. I dag var vil til scanning på sygehuset. Alt er stadig vel, og det trækker op til (endnu) en stor baby - han er lige nu ca. 2900 g.

Som sagt har vi haft en dejlig ferie. Den føste uge var vi i Frankrig. Maria kørte sammen med os til campingpladsen efter en dramatisk afhenting af den campingvogn, som vi havde lejet. Det tog næsten 3 timer at hente den, fordi campingfar ikke havde styr på noget som helst. Der var 5 medarbejdere til at betjene 3 kunder, men det kunne de bare ikke finde ud af. Lars Jakob var meget tæt på bare at køre derfra uden vogn for i stedet at købe et lille telt til turen. Afsted kom vi dog og i Frankrig mødtes vi med Lene, Bjarne og Nicoline. Vi havde fået pladser ved siden af hinanden på en lille hyggelig plads med et fint (men koldt) pool område og en fin fiskesø. Vi mødte også nogen andre danske familier, som også havde børn med, så pigerne fik leget en hel masse. Sidst på ugen stødte familien Bramming også til, og vi havde nogen dejlige dage sammen. Vi nåede også et par udflugter blandt andet til et vandfald og Dino Zoo

Vejret var ikke helt med os og specielt om natten fik vi en del regn. Vi forblev dog tørre, men regn på et bliktag larmer meget. En mere dramatisk episode udspillede sig også. En dag vi skulle på udflugt holdte vi uden for campingpladsen og ventede på Lene og Bjarne. Bjarne skulle lige have gjort hans batiktryk færdigt før de kunne køre. Mens vi ventede kom en flok på ca 25 tyrekalve løbende hen mod bilen på en nærliggende mark. Betina noterede så, at hegnet var væltet så tyrekalvene havde fri adgang til at løbe ud på vejen. Lars Jakob flyttede bilen lidt, og ud sprang Betina (temmelig gravid) og gav med fast stemme kalvene besked på at de skulle ind på marken igen. Lars Jakob prøver med et fransk "FERME!!" at forklare kalvene at de skal tilbage på marken. Ud fra campingpladsen kommer så endelig Bjarne, der hurtigt fanger den dramatiske situation - forestil dig 25 tyrekalve igennem en campingplads. Det vil ikke efterlade meget under Camplet størrelse i oprejst tilstand. Bjarne vælger dog ikke at hjælpe med at fange dyrene men stiller bilen midt i udkørslen og finder kameraet frem og filmer i stedet situationen. Det lykkes at få alle kalve tilbage på nær 5, som forsvinder ud af vejen.

Efter at have tilbragt en uge i Frankrig havde vi besluttet for at køre mod Spanien. Vi pakkede sammen fredag i øsende regnvejr og kl. 16 trillede vi sydpå. Vi tog en overnatning i campingvognen på en rasteplads omkring Orange og midt på eftermiddagen lørdag holdte vi foran Camping Las Dunas. Vejret var nu blevet rigtig fint igen, og det skulle vise sig at holde de næste 2 uger, hvor vi stort set ikke så en sky på himlen. Ninna og Lasse med familie lå også på Las Dunas, og de hjalp os på plads med vognen.

De næste dage forløb med en rutine med morgenmad, hvorefter vi tog til poolen for at bade. Pigerne kom med i LaLaDu mini klubben, hvor de et par formiddage brugte et par timer. Omkring middag gik vi tilbage til cmapingvognen, hvor vi spiste frokost og hvilede lidt. Vi fik Anna til at sove til middag i klapvognen næsten hver dag. Sidst på eftermiddagen gik vi så til stranden for at bade. Pigerne havde skovle og spande med, så vi kunne bygge sandslotte og Signe blev ret glad for at bade i vandkanten. Ved poolen blev Signe rigtig god til at dykke, og hun kunne til sidst dykke ned på bunden efter ting.

Et par aftner spiste vi sammen med Ninna og Lasse og en aften mødtes vi med Susanne og Allan og Allans forældre på Borgen, hvor vi spiste sammen. Det var rigtig hyggeligt.

Vores eneste udflugt var en kort tur til et indkøbscenter i Girona, hvor vi handlede lidt i H&M og spiste frokost på MacDonalds (vores eneste Mac besøg i 3 uger)

01.08.09: Så er vi hjemme igen efter en veloverstået sommerferie. Vi har haft en rigtig dejlig tur, som vi nok skal vende tilbage til senere med billeder mv. De næste par uger kommer til at gå med at starte Signe og Anna i Kindergarten, LJ skal en tur til Thailand, besøg fra Danmark samt at få gjort til Rasmus' ankomst.

10.07.09: Det går desværre lidt sløvt med at opdatere vores hjemmeside ligenu, da vores redigeringsværktøj ikke understøter IE 8. Derfor kan vi ikke rigtigt få lavet nogen opdateringer ligenu. Vi vender dog snart stærkt tilbage.

01.07.2009: Jeg - Lars Jakob - sidder i Logan Airport i Boston og får lige tid til at gøre lidt status. Jeg har været i USA den sidste uge for at arbejde for Tytex. Det har været en lidt lang tur, da planlægning med andre betød, at jeg måtte blive over en weekend. Torsdag og fredag arbejde jeg med sælgerne på kontoret, hvor vi havde nogen gode dage. Fredag aften kørte jeg til Boston - med en afstikker til Factory Oulettet i Wrentham. Jeg må sige, at der virklig er fornuftige tilbud lige nu, så der blev købt lidt garderoben til alle. Jeg kørte videre mod Boston, hvor jeg har boet i weekenden. Weekenden gik med en tur til Harvard University og ellers bare gå lidt rundt i byen. Lørdag var vejret rigtig fint, og jeg gik blandt andet en lang tur langs floden. Jeg spiste på Hard Rock Cafe, hvor jeg kom i snak med en del mennesker og hørte om deres syn på Michael Jacksons død, Obama's udfordringer og finanskrisen. De var meget optaget af, hvad en europær synes om USA ligenu, så det blev til nogen sjove samtaler.

Søndag eftermiddag kørte jeg tilbage mod kontoret med en afstikker forbi, hvor Ulla, Peter og drengene gør stop på deres world tour. Vi mødtes et par timer, og jeg fik hørt lidt om deres spændende tur. Jeg glæder mig til at se lysbilleder senere. Mandag og tirsdag har så været på kontoret igen, og nu går turen hjem til familien igen. Det bliver rigtig dejligt at se alle mine piger igen. Betina skal til scanning i morgen, så det kan også være det bliver nogen gode billeder at se af Rasmus.

24.06.2009: Malene, Morten, Laura, Magnus og William har været på besøg i en uge. Tiden er fløget afsted, og vi har lavet en masse ting. Pigerne har leget rigtig godt sammen næsten hele tiden. Laura var med Signe i Kindergarten en dag, hvor hun fik den store rundvisning. Morten og Lars Jakob har næsten været ude at løbe en (lang) tur hver dag. Malene og Betina fik lov at tømme H&M for baby drengetøj, så hele stuegulvet til Morten's frustration næsten kunne fyldes med tøj. Magnus drak en helt masse meget kold mælk og hyggede sig med dyrene på legeværelset.

16.06.2009: En almindelig tirsdag i vores liv - og dog - hvad er almindeligt i disse tider. Lars Jakob cyklede på arbejde 7.30 efter morgenmad med pigerne. Betina er lidt forkølet i øjeblikket, så hun reddede lige 10 minutter ekstra under dynen. Signe bliver fulgt i Kindergarten kl. 8.00 og Betina og Anna klarer dagens indkøb. De finder også diverse baby ting frem, så alt er klar til familien Dohm ankommer i morgen. Det glæder vi os alle meget til. Signe har tegnet på tavlen, hvad vi skal lave i den uge, som de er her. I eftermiddags får vi pludselig besøg af Eveline. Det er en af mine kollegaer fra Norafin, som lige er gået på barsel. Hun havde termin igår, men der sker ikke rigtigt noget, så hun har taget bakken op til os. Eveline og Betina udveksler lidt fødselserfaringer, da det er Evelines første gang. Pigerne leger i haven og Anna falder i søvn allerede 17.30, så hun misser aftensmaden. Vi spiser sammen med Signe og spiller lidt spil med hende, inden hun skal i seng ca. kl. 20.00. Efter pigernes sengetid bager vi rugbrød og boller og gør klar til besøget fra Danmark. >

14.06.09 Idag har vi haft besøg af den svensk/australske forbindelse. Sarah og Simon var forbi til brunch med deres børn Kajsa og Alex. Det har været rigtig varmt, så børnene legede i badebassinet. Sminkesættet blev også fundet frem igen. Specielt Anna og Alex fik et godt øje til hinanden, og det er Anna, der gemmer sig i bi kostymet.

 

 

 

10.06.09: Morgruppen er på besøg i Im Kugelfang. Vejret er perfekt, så der bliver badet lystigt i badebassinet, som også bliver udstyret med en rutschebane.

    

06.06.09: Idag har vi valgt at køre ud til den forhandler, hvor vi har lejet en campingvogn til sommerferien. Vi ville godt lige se vognen an, så vi ikke løber ind i overraskelser, når ferien starter. Vi har lejet den hos en forhandler i Tyskland, så efter en lille køretur med en afstikker til affaldspladsen - det er jo lørdag - kommer vi frem. Vi får fat i en medarbejder, som lige vil få deres pladsmand - Evald - til at låse vognen op. Det har Evald nu en ganske anden mening om, så han fortsætter sit arbejde med at flytte lidt rundt med nogen kasser og gøre lidt rent i en autocamper. Efter en halv times tid går jeg ind til medarbejderen igen, da Evald ikke lige ligner en, der gider at snakke med os. Hun giver Evald en større overhaling, og forklarer ham at kunderne er vigtigere end at flytte rundt på nogle tomme kasser, så nu skal han altså vise os vognen. Det har Evald nu stadig ikke tænkt sig, og han ser nu meget fornærmet ud,  så det ender med at, en tredje medarbejer må finde nøglen frem, og vise os vognen. Den er heldigvis ganske fin. Nu håber vi bare, at det ikke bliver Evald, der skal stå for udleveringen den 11/7.

03.06.09: Idag har vi været til kontrol scanning på Bruderholz Spital. Betina fik scannet maven og alt ser rigtig fint ud. Han - det er det stadig - er vægt mæssigt lige på gennemsnitskurven, og alt ser ud til at være, som det skal være.

31.05.09: Pinsen har vi holdt sammen med Tina, Jacob, Freja og Cecillie i Basel. De ankom torsdag aften. Fredag gik vi tur i Basel, og drengene var til fodbold og så Basel - Young Boys (0-3). Lørdag kørte vi en tur til Alsace, hvor vi så aberne på Monkey Moutain. Vi kørte videre af vin ruten og gik en tur i Kintzheim, hvor vi spiste is og købte lidt vin. Da vi kom tilbage hoppede vi alle sammen i naboen swimmingpool, som vi skal "holde øje med", mens de er på ferie. Søndag har vi været herhjemme, hvor pigeren leget i haven, og de voskne slapper af.

Pigerne har sminket hinanden mange gange, og de ser rigtig sjove ud.

 

 

 

 

26.05.09: I nat har det regnet voldsomt igen, det har lynet og tordnet - måske en kulmination på den tryggende varme, som vi har haft de sidste par dage; 30-35 grader. Da vi står op er vejret nogenlunde og op af formiddagen kommer solen frem. Signe skal i kindergarten 2 gange idag (som hun er hver tirsdag), og da hun kommer hjem til frokost fortæller hun, at de skal have badetøj med derned om eftermiddagen, for de skal bade i badebassinet. Det bliver styrtende regnvejr lige da hun skal af sted igen, men ungerne er tilsyneladende ligeglade for de har været ude på legepladsen, i regn og badebassin kun iført badetøj - hele eftermiddagen.

I sidste uge ringede de fra et "klinke-firma", at de ville komme forbi og reparere en klinke, der var revnet. Vi var lidt forundrede over dette, for vi har så vidt vi ved ingen klinker, der er revnet, men det kunne være udlejningsfirmaet, der har bestilt dem. Derimod har vi nogen fliser i haven som ikke ligger ordentligt, så vi tænkte at sproget driller, det er da de fliser, de vil lave. Så okay, I kan komme tirsdag d. 26.5 kl. 9. Tirsdag morgen kl. 8.30 ringer telefonen - det er klinkefirmaet: De står uden for vores dør i Gilgenbergerstrasse, de kan ikke finde vores navneskilt og de kan ikke forstå at vi ikke er hjemme som aftalt!! HAALLLOOOO - der har vi ikke boet i 6 måneder. Det viser sig, at det er vores tidligere udlejningsfirma, der har bestilt dem til at komme og reparere en revnet klinke i vores tidligere badeværelse. Så slap vi for flere håndværkere i denne uge :)

25.05.09: Vores næsten fastboende håndværkere er her igen. Først kommer der en sved- og tobakslugtende proto-type på en håndværker. Han er næsten dværg, mangler en halv arm og så ildelugtende at jeg kan lugte ham i flere timer efter han er kørt. Han skulle bare isolere nogle rør på det nye vand-anlæg.

Senere kommer den faste VVS mand + en ny. De stiller det sidste af det nye anlæg op og instruerer mig i, at vi fremover skal hælde salt (?!) på anlægget hver 3 måned, det skulle tage noget af kalken i vandet. Ud over det, så kan vi ikke se, hvad alt det postyr skulle til for, vi ANER simpelthen ikke hvad det er, de har brugt så mange dage på at lave...! Men de siger, at de er færdige nu.

21.05.09: Idag kører vi til Zürich lufthavn og henter mormor og Erik, der skal være her og besøge os weekenden over. Det bliver dejligt at vise dem huset og tilbringe nogle gode timer sammen med dem. Torsdag aften bliver det lyn, torden, regnvejr og til sidst hagler det så voldsomt at vi tror haglene, der er på størrelse med isterninger vil lave skader på bilen. I løbet af weekenden får vi slappet af, gået tur i byen, Signe viser sin Kindergarten frem, vi besøger Wasserfallen (og mormor tog turen i svævebanen meget flot), grillet og nydt solen i haven. Vores nabo har inviteret os til at bruge deres udendørs pool, som er opvarmet. Det er svært at sige nej til, så Lars Jakob tager pigerne med derover og bader en halv times tid, det er virkelig noget de kan bruge. Vi har også et lille badebassin stående i vores egen del af haven, og da det er over 30 grader i disse dage, så bliver bassinet brugt godt og grundigt!

17.05.09: Betina tog i fredags til Danmark for at være med til gammel klassefest. Jeg har derfor været alene med pigerne i weekenden. Fredag eftermiddag tog vi en tur indtil byen for at handle lidt. Desværre begyndte det at regne, så vi tog hurtigt hjem igen. Det viste sig at være en god ide, for Anna var meget træt, og hun faldt i søvn kl. 17.00. Herfra sov hun til lørdag morgen. Signe lavede snolderskåle til os og vi hyggde os med at se Mamma Mia.

Lørdag var som sædvanlig på affaldspladsen, og så besluttede vi at lave madpakker og køre til Wasserfallen for at køre en tur med svævebanen og gå ned. Det var en rigtig fin tur, og Anna gik over halvdelen af vejen ned selv. Efter vi havde spist madpakker lagde Signe sig på tæppet og meddelte, at nu ville hun ligge og nyde livet lidt. Til aften grillede vi pølser og skumfiduser. Lidt over middag søndag skal vi hente Betina på banegården efter en dejlig weekend.

Betina: Som ovenfor nævnt har jeg jo været i DK for at være med til klassefest for vores gamle 9. klasse. Det var rigtig dejligt at se de andre igen, selvom ikke alle var med. Selvom det kun var et meget kort visit fra fredag eftermiddag til søndag morgen nåede jeg at se både far og Jette, som gav kaffe og et bad inden festen, samt mor og Maria. Lørdag var vi på fisketorvet og der kunne jeg jo ikke dy mig for at købe det første lyseblå - det bliver så hyggeligt, når vores søn kommer til verden. Har vi forresten afsløret navnet? Han kommer til at hedde Rasmus (ikke nogen overraskelse, vel?). Derudover får han Emil til mellemnavn og Amsted til efternavn. Lørdag aften så vi (mor, maria og jeg) melodi grand prix - ikke meget af det, for vi var alle trætte, og søndag morgen rejste jeg hjem igen. Det var skønt at blive hentet på banegården efter en dejlig weekend "på egen hånd".

13.05.09:

I tre dage har vores vaskerum og flere andre rum i kælderen været optaget af 2 VVS mænd, der er igang med en større renovering af vores naturgasanlæg. De er ikke færdige endnu, men de regner med at blive det på fredag. Om denne gennemrenovering kommer som følge af vores lille gas-udslip i marts og en efterfølgende meget stor ekstraregning på gas, kan vi ikke svare på. Men de er tilsyneladende grundige, og der er monteret mange dele på vores i forvejen store anlæg. Håber ikke, at vi får regningen...

Det, at de to roder rundt dernede betyder så også at vi ikke har kunnet vaske eller tørre tøj. Så mængderne er ved at hobe sig op, der ligger stadig lidt fra turen til Danmark (Henriks konfirmation) og imorgen torsdag kommer Lars Jakob hjem fra Mildenau med en kuffertfuld beskidt. Desuden skal jeg til Danmark igen i weekenden for at deltage i en klassefest, og der kunne jeg da ærlig talt godt tænke mig at have pænt, rent tøj på.

Vejret er meget underligt hernede i disse dage. Det er varmt, 25-26 graderm men det regner og tordner flere gange om dagen. Så det er svært at klæde pigerne på. I regntøj bliver det for varmt og uden bliver det for vådt.

I eftermiddag tog Anna, Signe og jeg ind til byen. Anna skulle klippes og vi havde et par små-ærinder derinde. Der var det varmt og solen skinnede, så vi fik hver en is på Marktplatz.

GULDKORN: Signe havde bestemt, at vi skulle have aspargessuppe til aften. Mens vi sidder og spiser siger hun: "Dét er hygge, det her. Jeg ææælsker suppe - bare det ikke er salatsuppe". Jeg siger, at det der salatsuppe kender jeg ikke, men hun svarer at det er den slags suppe med alle de der grønne sager i :) Vi andre kalder det vist grønsagssuppe.

Anna siger også mange sjove ting lige for tiden. Det sjoveste er vist når hun skal sige klistermærker, det bliver til "mikker-marker", men derudover fortæller hun mange historier om det hun oplever, fx. i legegruppen. Idag meddelte hun, at hun havde været i Zoo og at hun så en flodhest oppe i luften?!?! Den historie kunne jeg sgu ikke helt finde hoved og hale i, men hun insisterede, så jeg endte med at sige "hvor spændende"!!

Anna er også meget fast besluttet på at ALLE mærkesedler i nakken af hendes tøj skal klippes ud, for "de klør så'n" som hun siger. Dermed kan vi ikke se størrelserne i tøjet mere, og det er kritisk, for det er dem Lars Jakob holder sig til, når han lægger tøj på plads. Så nu må han have indkodet, at alt det uden mærkeseddel - det er Annas tøj. Og smart nok at vi nu skal have en lille dreng, for ellers ville der da gå helt kuks i det med tøjet og størrelserne.

Inde ved naboen har de idag samlet et legehus til barnebarnet (som også bor derinde), Benjamin på 11 måneder. Legehuset er luxusudgaven, der får vores andres legehus til at ligne markmusens sommerbolig. Men det er vel passende nok at man får et stort legehus, når man bor på ca. 1.000 m2 og ens legeværelse er på størrelse med et "mindre" dansk parcelhus. Og ja, jeg kan sgu godt blive lidt misundelig på dem, men de er så søde, rare og imødekommende, så jeg under dem denne luxus!

Her til aften kom Anna og meddelte, at hun gerne ville danse lidt til "Macdonnas" og at det skulle være HØJT. Så vi fyrede op for Madonna med "miles away" og hoppede og dansede rundt i stuen. Signe kom selvfølgelig springende og skrålede med :) Signe har set "mama mia"-filmen et par gange, så den synger hun også udpluk fra, på hendes helt eget engelske naturligvis. Det lyder ret sjovt: "mama mia, ohwer gowegan, nej nej..."

07.05.2009

Så sidder vi hos Faster og Punger i Snejbjerg. Vi kørte fra Basel i morges kl. 05.15, og i morgen skal vi til konfirmation i Sunds med Fætter Henrik. Signe glæder sig rigtig meget til turen i kirken. Igår var vi til scanning med Betina's voksende mave på Bruderholz Spital. Anna og Signe var med, og vi fik med stor sikker at vide, at det bliver en dreng - så får jeg lidt opbakning i familien :)

29.04.2009

I dag kører vi mod Italien. Vi kører ned igennem Sct. Gottard tunnellen, der er 17 km lang og videre til Stresa ved Maggiore søen i Italien. Et helt fantastisk sted med utroligt flotte views over søen, hvor vi i baggruden kunne se alperne. I byen ligger nogen store villaer med nogen rigtig flotte haver. I søen ligger 3 øer, som vi sejlede ud til. Fredag (den 1. maj) kørte vi til Milano, som lå en time væk. Den 1. maj er ALT dog lukket i Italien, så det blev en billg dag med hensyn til shopping. Alligevel havde vi en rigtig god dag i Milano, hvor vi så den flotte domkirke, shopping arkade og vi fik en tur i en dejlig park, hvor vi alle sammen fik armbånd på for at støtte børn i Kenya (eller en lokal handlende??) I Stresa havde vi et par dejlige dage, hvor vi spiste frokost på vores tæppe i parken, og pigerne lejede på legepladserne.

 

Maggiore søen

 

Det imponerende indkøbscenter i Milano                   Pigerne foran domkirken i Milano

 

Signe underholder med en animator

 

                                                                                                     Anna og Signe foran Da Vinci i Milano

 

Skønne piger i mange farver

  

 

 

I formiddags var vi til åbent hus i Signe's Kindergarten. Vi så hvordan alle børnene legede med de forskellige ting, og de samledes og sang og dansede sammen. Da de skulle spise Znüni udenfor gik vi hjem for at pakke til turen til Italien.

21.04.2009

Vi er tilbage i Basel igen efter påskeferien i Danmark. På vej tilbage havde vi et par dage i Mildenau, hvor Lars Jakob arbejdede for Norafin. Pigerne hyggede sig i Annaberg og havde en lille shopping tur til Chemnitz. Den ene aften var vi ude at spise med nogen fra Norafin, og pigerne stod for underholdningen af selskabet. Signe førte sig frem på tysk overfor dem alle sammen. Vejr mæssigt er vi også ved at være på rette spor med ca 20 grader, og vi kan for alvor nyde vores lille have. Søndag gik vi en lille tur, og da vi kom tilbage, havde vi fået fint  besøg af Bjørn. Han havde selv taget en øl med til os, så den nød vi havestuen, hvor både Anna og Signe glimrede med at vælte deres glas.

12.04.2009

Påsken er godt igang. Søndag morgen kl. 5.15 kørte vi fra Basel mod Danmark for at tilbringe påsken i Herning og omegn. Vi ramte Snejbjerg sidst på eftermiddagen, hvor vi slog os ned ved Lene og Bjarne. Her har vi base i påsken, da de rejser til Dubai, og vi har været så heldige at må låne huset. Mandag går med lidt arbejde i Ikast og pigerne klarer tandlægen. Onsdag aften kommer Annemette og Emma og passer pigerne mens vi har en hyggeaften i byen. Vi spiser på Marco Polo og ser "Når mænd hader kvinder" - en rigtig god film.

Skærtorsdag er vi ude ved Morten og Malene, hvor vi også får set nyeste skud på Dohm/Jørgensen stammen - William. Ungerne leger både ude og inde, da vejret er rigtig fint. Lars Jakob har et mindre uheld med gyngen i haven, der ikke kan holde til kampvægten. Fredag kører vi til Holstebro for at besøge Anni og Kristian, og lørdag tager Jannie og Tommy imod i deres nye hus.

26.03.2009

Baby-nyt: Jeg har igennem 14 dage mærket små tegn på liv. Nu er jeg i uge 16 og nu er jeg da HELT sikker på, at han/hun sparker livligt. Ikke hele tiden, men fx. hvis jeg sidder ned og "maser" maven for længe, så reagerer han/hun. Christine, som jeg er i mor-gruppe med hernede (hun er fødselslæge på det hospital, hvor jeg skal føde) og jeg har kigget på scanningsbilledet. Jeg mener bestemt at jeg kan se en tap, og hun giver mig ret i at der er "noget" men hun siger at i uge 14, hvor scanningen er foretaget, er det for tidligt at afgøre om det bliver en dreng eller en pige. Vi må se. Hvis det skulle blive en dreng, så har vi 25 kasser med pige-tøj stående i kælderen, som bare venter på næste pige i familien :) Til gengæld er vi lidt nede på pigenavne, så alle gode forslag er velkomne...

26.03.2009

Lars Jakob er på vej hjem fra Thailand. Vi glæder os alle til at se ham igen, selvom det har været hyggeligt at være os tøser hjemme. Vi har danset rundt i stuen til bl.a. Madonna og Nik & Jay. Her til aften ringede Simon (Kajsa's far) og inviterede os alle til Brunch på søndag, også selvom hans kone, Sarah, ikke er hjemme. Hun er sangerinde, og havde et job i Davoz. Lidt ærgerligt at hun ikke er hjemme, hun er svensk og rigtig sød.

25.03.2009

Onsdag formiddag, da vi har afleveret pigerne, tager vi hjem igen og slapper af og rydder op efter gårsdagens jord-leg - der var jord i hele havestuen. Efter frokost kører vi moster til lufthavnen - øv sådan 5 dage går hurtigt, når man er i godt selskab.

24.03.2009

Anna har fri idag, tirsdag, så vi tager hende med ud og handler blomster og krukker til haven. Vi fylder indkøbsvognen to gange. Om eftermiddagen mens Signe er til eftermiddagsundervisning og Anna sover, planter vi krukker til, maler gamle grimme krukker (de hører til huset) og hygger os med at lave haven om til Binningens flotteste! Om aftenen er vi vildt trætte - vi mangler begge en eftermiddagslur, så da kl. er 21.15 er vi gået i seng.

23.03.2009

Det er almindelig hverdag idag, så Maria og jeg afleverer ungerne i hhv. Kindergarten og legegruppe. Derefter tager vi på tøse-shoppe-tur inde i byen. Vi når selvfølgelig også lige omkring Starbucks :) Eftermiddagen bruger vi hjemme, bl.a. i haven hvor Maria bliver "forfremmet" til hest. Hun skal så spæne rundt i haven med skiftevis Signe og Anna på ryggen. Anna er især flittig til at råbe "hurtigere hest, hurtigere".

Lars Jakob's tur til Thailand er gået med undervisning i forskellige systemer. Her er lidt billeder af detalgerne og den flotte fabrik

  

Amorn og Wee viser resultatet af dagens program                            Rundt om fabrikken

 

Svend Erik og Carl Erik i en travl stund                                                                   Derfor har vi nogen gange problemer med strømmen og nettet

 

Phet cheker serverrummet                                                                                          Den flotte fabrik

22.03.2009

Vi smører madpakker og tager til Badenweiler for at bade både ude og inde. Det er et fedt sted, og vi hygger os rigtigt meget. Det største hit er at svømme rundt i strømmen - det går pænt stærkt. Det foregår udenfor, og da det ikke er mere end ca. 6 grader er det med at holde sig under vandet, der er dejligt varmt. Vi slutter af med en tur i marmorbadet hvor vandet er 34 grader. Her er der også mulighed for at komme under i et bassin med kun 15 grader varmt vand - det sætter sgu gang i blodomløbet.

20.03.2009

Idag henter vi Maria i Zürich lufthavn, hun kommer og passer på os tøser mens Lars Jakob er i Thailand.

19.03.2009

Vi har været ude at købe et legehus til haven.

 

17.03.2009

Efter 4 dage med opkast og feber er Anna nu endelig ved at være frisk igen. Det har ellers været en drøj omgang, hvor hver eneste gang vi fik lidt mad i hende, fik det hele retur - den ene gang ud over Betinas ansigt og mave. Det kostede så naturligvis et bad, og Signe var så hjælpsom og gik i gang med at rydde frokosten af mens Anna og jeg var under bruseren. Signe kom også ud på badeværelset med rent undertøj til os og spurgte om vi var okay. Hun ER bare så omsorgsfuld, når det virkelig brænder på.

14.03.2009

Idag skulle vi egentlig alle fire til Geneve sammen med Signe, Ole og Andrea. Men da Anna stadig er dårlig og kaster op, vælger Betina at blive hjemme sammen med Anna. Lars Jakob og Signe tager af sted kl. 7 og kommer først hjem igen ved 21-tiden.

Anna sover det meste af dagen. Opkast er stoppet, til gengæld har hun fået relativ høj feber, hendes temperatur ligger det meste af dagen i underkanten af 40. Jeg vækker hende et par gange i løbet af eftermiddagen og giver hende lidt vand. Hun sover videre så snart jeg lægger hende ned i sengen igen.

Kl. 17 ringer Signe hjem. Hun har været med Store Signe og Andrea inde i Geneve by og shoppe, mens Lars Jakob og Ole har været til biludstilling og sparke dæk. De har vist alle haft en dejlig dag. Signe fortæller mig at hun har købt en bamse og en ballon til Anna fordi hun er syg, og derfor ikke kunne komme med. Hun er så omsorgsfuld! Det er da godt tænkt af en 5-årig!

13.03.2009

Lars Jakob har været i Danmark et par dage, bl.a. for at overdrage opgaver til Karin. På hjemturen bliver han forsinket, én af Cimber Air's kendetegn, og lander derfor først kl. 21.30. Jeg har lovet Signe at vi skal på McDonalds og spise til aften. Da Lars Jakob kommer hjem og vi lige er gået i seng, begynder Anna at kaste op. Hun fortsætter med at brække sig indtil næste morgen kl. 7. Laaang nat.

11.03.2009

Idag skal vi til scanning på Bruderholz Spital. Vi er meget spændte på om alting er som det skal være, for Betina har ingen gener/tegn på graviditet. Kun at maven vokser, men det kan jo også skyldes mængden af snolder.

Scanningen viser heldigvis, at der er liv derinde og at den har det godt. Nakkefolden bliver tjekket og også den er helt fin. Vi kan ikke se kønnet endnu, det er for tidligt i uge 14, men ved næste scanning d. 6. maj vil vi kunne se det. Hernede scanner de automatisk med 3D og 4D, så vi får nogle ret gode billeder af det lille uhyre der ligger derinde. Det ligner et menneske men med et ret uhyggeligt udtryk i ansigtet. Ikke noget kønt syn. Forhåbentlig bliver det bedre, når der kommer lidt huld på kinderne af den.

Vi har lovet Signe at hun må komme med til den næste scanning. Hun går meget op i babyen og glæder sig enormt meget til at blive storesøster igen.

08.03.2009

Så er familien samlet igen efter en uges rejseaktivitet. Pigerne har været i Herfølge og omegn, hvor hele Amsted klanen er blevet besøgt. Det blev desuden til en hyggelig dag med Robert, Simone og Anne Kirstine i Zoologisk have. Lars Jakob har været en tur i USA for at hjælpe dem med et par projekter.

 

Vi gik idag en tur i Basel Zoo, og da vi kom hjem lugtede her en del af gas. Lars Jakob mente bare, at vi kunne lufte lidt ud og så ringe efter service i morgen, men Betina mente, at vi skulle ringe med det samme. Efter en time kom der er en servicemand, og han lukkede straks for gassen, og sagde, at vi havde været heldige, at der ikke var sket noget, da vi havde tændt lys mv. Det ser ud til, at vi skal have lavet en større hovedrenovering af gasanlægget, så godt at vi kun er lejere. Nu er vi spændte på, hvor lang tid det varme vand holder.

21.02.2009

Idag har vi været sjædent effektive. Vi er efterhånden nået frem til, at vi vil holde sommerferie i en campingvogn, som vi lejer. Efter lang tids søgen havde vi så endelig fundet en udlejer i nærheden af Luzern - ca en times kørsel herfra. Det kunne vi jo fint lige klar idag, og så slå et smut ind omkring Luzern - men nej. Det tog næsten 3 timer at køre derned pga kø mv. Da vi så endelig nåede frem viste det sig at være et mindre sted med 3 vogne, som allerede var lejet ud i juli. Det tog ca 5 minutter at få afklaret - på tysk. Så kunne vi så køre hjem igen, da det var blevet for sent til en tur til Luzern.

 

20.02.2009

Der er liv i huset i aften. Betina afholder den månedelige Balut aften, hvor en masse piger mødes og spiller balut . De snakker og hygger  sig rigtig  lyder til det heroppe fra kontoret. I formiddags var vi til Fashnacht optog med Signe's kindergarten. 900 børn gik gennem byen klædt ud og med masser af musik. Det var rigtig festligt - Signe's kindergarten var klædt ud som ænder i rigtig flotte kostumer. Signe har nu fri i 2 uger, hvor den første uge bliver her i Basel og den anden uge i Herfølge/Køge.

Vinteren vil ikke helt slippe sit tag i os og sidste weekend var jeg på en skitur med Ole. Det var en rigtig dejlig dag i Engelberg med høj sol og masser af sne. Jeg havde dog et enkelt styrt, som jeg lider lidt under endnu, hvor jeg landede på maven. Uheldigvis havde jeg min mobiltelefon i brystlommen, og jeg har fået et fint Nokia mærke på brystet nu.

Anna er begyndt at tælle til 10. Fra 1-5 foregår på dansk,  så napper hun 6-10 på tysk.Hvor hun har det fra aner vi ikke, da vi absolut ikke taler tysk herhjemme af gode grunde, men det er meget sjovt.

På fredag kommer Annemette og Emma og besøger os i weekenden. Det glæder vi os til.

10.02.2009

Signe bliver idag 5 år. Hun bliver fejret i Kindergarten om formiddagen, hvor hun har kage og juice med. Anna får lov at blive sammen med Signe i Kindergarten, da vi afleverer hende. Vi tager hjem og drikker en kop kaffe i et meget stille hus før vi går ned og ser Signe blive fejret. Sidst på aftenen kommer Jette og Steen, og vi får lagkage med lys i.

 

Signe har fået en hyggestol op til sit værelse                                   

 

Signe, Anna og Frau Düblin - i Kindergarten. De danske flag i kagerne           Anna er med Signe til højbords

var et KÆMPE hit blandt børnene                                                                                     

 

Sascha, Malvine og Lovis                                                                                          Børnene laver fødselsdagsbro for Signe

      

Anna holder Sophie i hånden                              Signe pakker gave op og Anna følger godt med

 

Signe viser de andre hvad hun har fået - en lommelygte (Taschenlampe)         Signe snakker i tlf. med Annemette

 

Så er der lagkage. Morfar og Jette havde navne-lys med

14.02.2009: Så skal der holdes fødselsdagsfest for Signe. Der kommer 8 piger og ialt bliver der talt 6 forskellige sprog: Tysk, engelsk, dansk, svensk, tyrkisk, portugisisk og fransk. Vi har alle haft en helt fantastisk dag med masser af god stemning, gode gaver og hygge og sjov.

 

Ballonleg i havestuen før prinsesserne kommer                                                      Det er bare sjovt!!

 

 

Taina, Serenay, Signe, Kajsa, Ilayda, Ada, Anna og Johanne

 

Ella kom først lidt senere, så hun nåede ikke med på fællesbilledet                     Pigerne lavede prinsesskroner med navne, blomster og hjerter på

 

De fik boller, muffins, små kager, og saftevand                                                       Her har vi gang i stjernekasterne

 

Kajsa ved ikke rigtig om de er farlige                                                                        Skattejagten er overstået, Serenay med sin snolderpose

 

 

Så var det grill-tid - marsh mallows                                                                           Taina griller skumfiduser

 

Serenay                                                             Taina og Johanne

 

Pigerne kigger på kalenderen med billederne fra Kindergarten                            Ada, Ilayda og Anna

 

Så er festen ved at være ovre, der bliver lige leget lidt med gaverne                   Signe, Taina, Kajsa og Johanne

06.02.2009: Vi er kommet lidt sløvt fra start med dagbogen i år. Det er nu ikke fordi, at vi ikke har noget at skrive, men tiden går hurtigt. Af større emner kan nævnes at Lars Jakob har indledt jagt på et nyt arbejde efter at have valgt at forlade Tytex og Vernal efter 7 fantastiske år. Betina er blevet gravid  (igen), og er nu 10 uger henne. Vi har set hjerte-slag ved scanning på hospitalet i sidste uge. Terminen er midt i September, og det glæder vi os rigtig meget til. Signe er helt oppe at køre over, at hun skal have en lille.... Hun foretrækker klart en søster, så det må vi jo se, om vi kan levere.

I weekenden var vi en tur i Belchen for at stå på ski. Vi fandt et lille overskueligt sted med næsten ingen mennesker, så Signe og LJ kunne køre lidt. Signe bliver bedre og bedre og kørte små strækninger selv. Desværre mistede vi en vante på den sidste tur op med liften, og det var et hårdt tab for Signe. Igår besøgte vi Athena og Henrik i deres nye hus i Reinach. Det ligger helt vidunderligt lige op til skoven. Vi har sagt "På gensyn" til Ulla og Peter og drengene, som er startet på deres jordomrejse - www.kapu-care.com - vi håber, at de får en rigtig god og spændende tur, og vi glæder os til at se dem i Basel igen til August. Vi har fået den store ære, at besøge deres hus en gang i mellem og starte bilerne. Det er åbenbart rygtes, at LJ har erfaring som vinterstarter.

Signe er kommet rigtig fint igang med hendes nye børnehave. De er ved at planlægge at skal gå optog til Fashnacht, hvor de skal klædes ud som ænder. Anna er også rigtig glad for hendes legegruppe, hvor hun går 2 gange om ugen. Anna snakker rigtig meget nu, og der kan være en del larm under aftensmaden, når de begge skal fortælle om dagens begivenheder. Det er rigtig sjovt, og ligenu har vi en god periode, hvor de spiser godt og er nemme at putte.

LJ har været en uge i Paris for at tage den sidste del af mini-MBA kurset. Det var igen en fantastisk uge, med undervisning på et rigtig godt niveau, samt nogen kanon deltagere, som jeg håber, at kunne se igen.

Ligenu går vi og planlægger Signe's fødselsdag. På tirsdag bliver hun 5 år, og hun glæder sig helt vildt. Hun er meget bevidst om fødselsdage nu, og har næsten en bamse hver dag, der skal fejres. Morfar og Jette kommer forbi en tur og lørdag skal der være prinsessefest med 10 piger - hjælp!

I øjeblikket ser de meget "Nissebanden i Grønland" og de diskuterer af og til heftigt hvem der skal være Gemyse. Men Anna er kommet frem til at de kan være "Myse begge to..." God løsning.

GULDKORN: Signe kan endnu ikke pudse næse selv (!!!) Derfor må vi nogen gange pille næsen for hende (lækkert...). En dag, da jeg skulle fjerne en bussemand, der sad lidt fast i næsen, sagde jeg til hende: Tror du det er hjernen, jeg har fat i? Så svarede hun: "Åh nej, mor, du må ikke tage min hjerne, for så kan jeg ikke komme i Kindergarten imorgen".

02.01.2009: Efter at have pustet lidt ud den 1. januar hos Malene og Morten vender vi snuden mod syd. Vi når at få handlet lidt dansker varer ind inden afgang, og kl. 23.00 er vi atter tilbage i Basel.

 


gen_96.1.gif