Dagbog 2011 Dagbog 2010 Dagbog 2009 Dagbog 2008 Dagbog 2007 Dagbog 2006 Dagbog 2005 Dagbog 2004 Diverse billeder Feriebilleder 2004 Feriebilleder 2005 Bryllupsbilleder Other e-mail me


gen_97.1.gif

Dagbog 2005


 

. .

28.01.05: Så har vi taget hul på et nyt år. LJR har indledt året med at være syg (måtte blandt andet ligge på sofaen nytårsaften - og så er det slemt) og Signe har også haft et par uger på lavt blus. Alle er heldigvis nu tilbage i fin form. Vi har endelig fået styr på pasning af Signe. Hun er kommet i dagpleje hos Hanne. Det fungerer rigtig fint - Signe er glad, når hun bliver afleveret, og vi har indtrykket af, at de laver mange ting i løbet af dagen.

Signe flytter nu rundt med alle møblerne, og specielt stolene ved køkkenbordet bliver flyttet ud i alle verdenshjørner. Hun går efterhånden også mange ture i huset med sin gåvogn. Et lille tip kan være, at stabilisere vognen med 2-5 kilo kartofler eller telefonbøger.

2.2.2005: Signe har været til frisør for første gang. Det tog hun nu helt stille og roligt, lige som hun tager alt andet stille og roligt. Generelt kan vi vist godt konstatere, at hun er meget nem og omgængelig. Hun er ikke kræsen og stiller egentlig ikke de store krav til os som forældre. Det skal nu nok komme...

10.02.05: Signe blive idag 1 år - HURRA. Hun havde besøg fra mødregruppen, og farfar var forbi til aftensmad. Hun blev fejret af resten af familien weekenden efter, hvor hun fik en masse gaver.

4.3.05: Tand nr. 7 er kommet igennem. Signe er ved at være god til at stå op selv - uden at holde ved noget. Det varer nok ikke længe inden hun begynder at gå.

11.3.05: Så blev det dagen, hvor Signe tog sine første rigtige skridt uden hjælp. Desuden er de næste tænder begyndt at bryde igennem - så nu er samlingen på 8 fine bisser, så der sker mange spændende ting.

19.3.05: Morten og Malene har været forbi, for at fortælle, at de venter barn nr. 2. Det er superskønt at høre - og det rykker selvfølgelig lidt i os også, men vi vil gerne lige have overstået vores bryllup d. 27.8.05 før vi begynder at tænke på familieforøgelse igen.

18.04.05 Gang er nu næsten blevet til løb. Specielt hvis hun kommer med ud, så tager hun straks retning mod legepladsen, hvor rutsjebanen er det store hit. Vi har fået en cykelstol, så Betina kan cykle med hende til og fra dagpleje. I begyndelsen ville hun ikke rigtigt ha' sin fine cykelhjelm på, men nu bliver hun helt vild, når det hænger i bryggerset. Når de andre børn leger på stikvejen er hun meget optaget af det. Specielt har hun et godt øje til Andreas, som også tager sig godt af hende. Hun er hans "lille skat" :)

24.4.05: I dag skal Signes kusine Louise konfirmeres, så vi skal til fest. Signe skal selvfølgelig også med. Hun er meget optaget af de større børn (Henrik og Nikoline) der leger på Henriks værelse. Hun kan dog ikke helt finde ud af, at hun ikke må tage de forskellige figurer, når de to store lige har sat dem i orden...! Hen på eftermiddagen kommer hun ud og sove, men de to store fætre Thomas og Emil skal ud og spille bold i haven, og de får selvfølgelig vækket hende. Til gengæld traver de en lang tur med hende i barnevognen (hyggeligt), men hun får ikke rigtigt sovet mere den eftermiddag. Det går dog fint nok alligevel og hen på aftenen er det tid til at komme hjem og i seng. Vi har på det seneste haft lidt "bøvl" med, at hun rejser sig op i sengen, smider sutten og kluden ud over kanten og så kalder hun ellers på os. Nogle aftener løber vi ind til hende 5-6-7 gange, men efter Louises konfirmation hørte vi ikke én lyd fra hende. Hun var rigtig godt træt!

27.4.05: Signe skal ind og vaccineres i dag (MFR). Det i sig selv er ikke noget at snakke om - kun lidt tuderi, som er ovre, så snart sygeplejersken rasler med vingummi-bøtten.

30.4.05: Vi skal igen i år til hal-bal, så mormor har taget toget herover for at passe Signe. Vi har oven i købet fået lokket mormor til at gå i vandet med Signe til babysvømning lørdag morgen - det er store ting (for mormor'en altså). To kindtænder er ved at finde deres vej igennem Signes gummer, og hun brokker sig lidt over det -men det er også stort set det første vi mærker til, at hun får tænder. Til gengæld går det ikke så godt med at få børstet tænder. Signe har en helt klar holdning til, at det er ikke rart - selvom vi prøver at gøre det så blidt som muligt. Vi er faktisk nød til at være to til tandbørstningen: En holder armene på barnet og en børster. Det føles lidt som overgreb, men vi tror på, at hun på et tidspunkt finder ud af, at hun ikke får nogetud af at skabe sig.

7.5.05: Morten S og Maria har idag fået en datter: Ida (fremover kaldet lille-Ida, da vi jo også har Ninna og Lasses Ida). Alt er gået godt og Morten er blevet inspireret til at lave en hjemmeside til Ida, ligesom vi har en til Signe. De har smug-kigget lidt på www.amsted.dk. Vi besøger dem på sygehuset søndag - så rykker det for alvor i os; men vi venter stadig til efter brylluppet!

12-13-14-15.5.05: Vi tager en tur til Sjælland for at besøge familien dér. Lørdag tager LJ og Betina en tur til Kbh., og Signe bliver imens passet ude hos Maria og Jimmie. De henter hende lørdag middag og kommer med hende igen søndag eftermiddag. Det er lidt underligt at være uden barn i over 24 timer, men vi ved at hun er i gode hænder, så vi kan roligt slappe af og hygge os imens. Søndag eftermiddag, da Signe vender hjem, kører vi en tur ud til Ninna og Lasse, der jo også venter nr. 2 (midt i juli). Det er længe siden vi sidst har set hinanden, så det er kun hyggeligt lige at kigge forbi. Ida og Signe finder hurtigt ud af at grave i jorden og hygge sig - alting er blevet meget nemmere for os og for Signe, efter hun er begyndt at gå. Mandag skal vi hjem igen, men inden skal vi lige over til Dorthe og Lars. Det er også længe siden vi har set dem og deres to skønne unger, Mathias og Mathilde. Dorthe har sagt ja til at binde min brudebuket (hun kan nemlig bare det der), så det snakker vi lige lidt om.

22.5.05: I dag skal vi i Haunstup Mini Zoo med mødregruppen (og fædrene). Vi mødes derude kl. 10:00 og hygger os i nogle timer. Mødregruppen er skrumpet ind til 4 børn og 4 mødre, da Anette og Steen er flyttet fra Lind. Signe er begyndt at sige "ov" - vi ved ikke helt om hun mener "av" eller "hov", men hun siger det konstant, også til alle dyrene. Inde ved gederne er hun dog lidt mere stille, for de kommer helt tæt på hende og den ene begynder at spise af hendes jakke.

23.5.05: Signe vågner med lidt feber, men vi beslutter at prøve at sende hende af sted alligevel. Hun har kun 37,4 og vi mener at det kan gå begge veje. LJ tager til Slovakiet idag og kommer først hjem onsdag. Midt på dagen ringer Hanne (dagplejemoderen) til Betina på arbejde - Signe har 39, så hun skal hjem. Signe er ikke pylret, men bare meget hængende, så vi tager en stille eftermiddag i Knudmoseparken 40.

27.05.05: Idag har Signe opdaget Cecilie og Andreas' rutsjebane, så efter en hel fredag aften på den, har vi selv været ude og købe én. Den tager meget af hendes tid, og nu kan vi være rimeligt sikre på, at hun ikke stikker ud af haven.

04.06.05: Vi var på besøg hos Morten, Ida og Maria. Signe ville ikke puttes i sin barnevogn og faldt derfor først i søvn kl. 22:30 imellem os i sofaen. De efterfølgende aftener havde vi et hyr med at få hende i seng. Til sidst blev hun så sur, at hun kravlede ud af sin tremmeseng - til stor undren for forældrene.

10.06.05: Mormor, morfar og moster har meldt deres ankomst, så vi gætter på, at der bliver holdt polter abend for os i denne week-end! Ganske rigtigt! Lørdag morgen kl. 08.00 VÆLTER det ind med biler på vejen - alle sammen nogen vi kender. Signe bliver hentet at Janni, Mathilde og Tommy og de havde vist en rigtig god dag, som startede med nutella-mader hos Mathildes farmor. Om aftenen har Janni og Tommy ingen problemer med at putte Signe; godt at hun trods alt opfører sig ordenligt, når hun er i byen.

Vi har købt et køkken til Signe, så da Ida, Ninna og Lasse besøger os mandag og tirsdag, leger Ida og Signe kokke - Ida står for opvasken.

15.06.05: Alle børnene i dagplejen i Lind skal i dag være trolde ude ved spejderpladsen i skoven. Fra kl. 15:00 er der så forældrekaffe og kage. Da vi kommer derud løber vores lille trold med hale på, en t-shirt malet i mange farver og så er hun helt brun i hovedet. Alle har vist haft en skøn dag!

17.06.05: Signe er begyndt at sige nogle ganske få ord som fx. "hov", "hop", "mere", "mage" (som vist nok betyder smage), "puha" og en blanding af moar og puha - det kan man så tænke over! Derudover trykker hun os gerne på næsen mens hun siger "dit" (dyt).

23.06.05: Skt. Hans aften bliver holdt hjemme på vejen, hvor alle naboerne stimler sammen med kage, øl, bål og snobrød. Signe tøffer rundt efter de mange andre børn. Hun finder pludselig ud af, at jorden hvor der lige er sået græs, er dejlig blød og løs. Så inden vi får set os om, ligner hun noget der er løgn. TOTALT sort over der hele - selv nede i bleen. Det kræver et bad inden det er sengetid- 2 timer senere end normalt.

15. juli 2005 Den første feriedag i sommerferien. Vi bruger dagen derhjemme til at gøre klar til ferien. Signe bliver klippet og vi når også lige et par bryllupsforberedelse – vi får blandt andet bestilt ringe. Betina er med Malene til scanning af deres næste prinsesse/prins. I løbet af dagen får vi en mægtig tordenbyge, og Jens Jørgen får vand i kælderen for første gang i mange år.

 

16. juli 2005: Kl. 11.45 er der afgang fra Lind mod Salzburg i Østrig. Vi har aftalt at tage det stille og roligt i løbet af eftermiddag og lave stop, når Signe ikke gider at køre mere. Det viser sig dog, at hun har arvet sin mors ”kørebilsovehjerte”, så vi når snildt Poetzsch, hvor vi får provianteret og fortsætter derefter videre sydpå. Ved Hildesheim Börde kører vi ind i lidt kø og beslutter at holde ind for at få aftensmad. Det hjemmebragte frikadeller mv. glider fint ned hos os alle tre, og vi får holdt en god pause, hvor Signe får brændt noget krudt af. Vi kører stille og roligt videre. Vi forsøger at fortælle Signe at hun skal sove men hun bliver ved med at kalde på Betina fra sin redde om på bagsædet. ”Uoa” kalder hun vel 50 gange inden hun falder i søvn. Kl. 23.00 holder vi ind på en Autohof, hvor vi vil sove lidt i bilen. Betina indtager bagsædet og Signe ligger i autostolen. Kl. 02.00 vågner Betina og kan hverken bevæge arme eller ben, og hun ryger om på forsædet og Signe bliver puttet på bagsædet. Kl. 0400 vågner Signe og kalder igen ”Uoa” – denne gang temmelig forvirret over hvor hun er havnet. Vi får dog ro på tropperne og kører stille og roligt videre. Efter et par timer holder vi ind på en rasteplads, og komme til tilfældigvis til at parkere lige ved siden af Susanne og Holger –vores gamle naboer fra Østertoften. Da de vågner ser de noget overraskede ud, men vi får hurtigt noget morgenkaffe på bordet og hygger os sammen med dem.

 

17. juli 2005: Vi ankommer via kyndig vejvisning af fru GPS til vores logi i Haus Lechner. Vi bliver hurtigt indkvarteret og vi går ind mod Salzburg centrum. Her finder vi en skøn park (mirabelle parken), hvor vi kaster os på græsplænen og hviler lidt ud. Det får dog en ende, da Signe optræder for 10-12 japanere, der hiver videokameraerne frem for at filme hende. I det hele taget modtager hun en del opmærksomhed fra både unge og gamle. Salzburg viser sig at være en skøn by, der absolut er et besøg værd. Masser af små gader og store pladser, hvor Signe får lov at bestemme fart og (næsten) retning. Så får hun brændt noget af den opsparede energi af. Dagen slutter med et glas rødvin på terrassen  i Haus Lechner.

 

18. juli 2005: En mindre korrektion. Vi skal i dag se Krimmler vandfaldet, som vi begge regner med ligger ”lige om hjørnet”. Det gør det ikke. Vi har en tur på 135 km, for det meste bjergveje. Turen er dog meget smuk og efter et  par timers kørsel er vi fremme. Signe godt udhvilet efter at have sovet igen. Hun er i det hele taget ret skrap til bilferie. Vi starter opstigningen til Krimmler vandfaldet, og selv for dem uden klapvogn er det en hård tur. En til tider meget stejl sti fører os op langs vandfaldet. Igen er det dog hele turen værd, og Signe har heldigvis ikke noget imod at sidde i klapvognen i dag. Ellers har hun bare gennemskuet at det er alt for hårdt for de små ben at gå denne tur.

På vejen hjem fra Krimmler finder vi en god restaurant. I ly for regnen og med udsigt til bjergene spiser vi et lækkert måltid. Herefter går den hjemad mod Haus Lechner, hvor Signe bliver puttet og vi slapper af.

 

19. juli 2005: I dag skal vi op og se Hitlers sommerhus ”Kehlstein” som ligger i 1836 meters højde, på toppen af et bjerg. På vej derhen finder vi en adidas outlet store, hvor vi lige handler lidt. Signe får et par bade-sandaler i gule og blå. Vi regner med at de skal bruges på stranden og i vandet længere sydpå. Herefter går den mod ”Kehlstein”. Vi parkerer og tager så bussen de sidste 6,5 km op til huset. De tager 13 euro pr. voksen – og det er ikke rigtigt pengene værd. De eneste tre rum der er tilgængelige i huset er indrettet som restaurant eller cafeteria. Man kan dog fornemme lidt af historiens vingesus når man bevæger sig gennem den 124 m. lange tunnel, der fører hen til elevatoren, som kører 124 m op igennem bjerget til midt i ”Kehlstein”. Inden for er der som sagt intet om, hvem der har boet der, hvorfor og hvad der er sket. Det eneste vi ved, er det vi får af vide på vej op i bussen: huset er bygget i 1937/1938 som en gave til Hitler til hans 50-års fødselsdag, det tog 13 mdr. at bygge huset og vejen derop. Et par billeder deroppe afslører at mange af byggematerialerne er båret op – måske af jødiske fanger?

 

Det er hundekoldt, så vi trækker ind i restauranten for at få lidt varm kakao. Restauranten er indrettet i et stort lokale med udsigt over hele dalen ned mod Königssee. Lokalet har en stor pejs, som Signe kravler helt ind i og bliver møgbeskidt. Gad vide om det er aske helt tilbage fra Hitlers tid?

 

Da vi har set det indvendige og det kun er 8 grader udenfor (og vi havde altså ikke vintertøjet med) tager vi bussen ned igen. Signe er åbenbart blevet træt af at besøge Hitler, for hun falder i dyb, dyb søvn mens vi sidder i bussen på vej ned. Vi beslutter at vi vil se Königssee tættere på, så mens Signe stadig sover kører vi derned. Det er stadig koldt, dog 17 grader nu, men vi tager madpakkerne med og finder en bænk. Da Signe vågner går vi ned til søen for at fodre ænderne og derefter kører vi hjem igen.

 

Til aften tager vi klapvognen foran os og begiver os ned i Salzburg for at spise. Da vi lige har sat os på en restaurant og fået serveret drikkevarer kommer der en ordentlig skylle. Parasoller og tjenere flyver rundt om hinanden og de drivvåde gæster kaster sig ind i restauranten, der overhovedet ikke har plads til alle de spisende mennesker inden for. Så mens vi står i køkkendøren og venter på et bord, sidder der et ungt par på trappen op til personale-lokalerne og spiser deres mad. Vi får et bord og det unge par fra trappen sætter sig sammen med os. De er fra Canada og de kan virkelig spise kage. Signe råber konstant ”mam-mam” klokken er også 1½ time over hendes normale spisetid. Samtidig optræder hun for alle gæsterne og leger titte-bøh med flere af dem. Hun bliver konstant centrum – uanset hvor vi er med hende. Om det så bare er på gaden, mens vi går, så tager hun alt opmærksomhed. En gammel dame med stok er ved at tabe gebisset, da hun siger at Signe er ”sehr schön” og en lille pige kommer hen og vil give hende en blomst.

 

Trætte og våde, men mætte tager vi hjem igen – for at gå i seng. I morgen går turen mod Nice – en tur på ca. 900 km.

 

19. juli 2005: Kl. 9.00 forlader vi Haus Lechner i Salzburg og sætter kursen sydvestover mod Nice. Omkring Insbruck møder vi Malene, Morten og Laura på en rasteplads. Vi forsætter gennem en uendelig række af tuneller og broer på ruten fra Genoa til Nice. Fru GPS leder os sikkert frem til Le Orangie. Her møder os en varm og dejlig velkomst – Duften af lammesteg møder os på tereassen og vi bliver straks budt på et glas rødvin. Vi venter dog lige lidt for at få pakket ud, men skynder os tilbage på terrassen for at slappe af. Vi sidder og snakker lidt med nogen af de andre gæster – blandt andet et par fra Finland. Stemningen er meget afslappet og rar, og vi kommer lidt sent i seng.

 

20. juli 2005: Vi starter med morgenmad i det franske landkøkken. Vi får blandt andet en pragtfuld hjemmelavet syltetøj. Vi bliver spurgt om vi vil deltage i middagen om aftenen og takker ja. Menuen viser sig at være kanin!, men den spanske kok fornemmer at det nok ikke er vores stærke side, så hun spørger om vi hellere vil have kylling. Den tager vi.

 

Vi har planlagt en udflugt til et Marineland i Antibes. Her møder vi en fransk charme end den på Le Orangie. I billetlugen siger de, at mit kreditkort ikke virker, men jeg kan da prøve at hæve kontanter i automaten. Her virker kortet heller ikke, hvilket det heller ikke gør for alle andre.

 

 25. september 2005: Vi er taget med mødregruppen i Givskud Løvepark. Vi tog Safari bussen rundt i parken og så alle dyrene.

 

 

Der var nok at holde styr på med 4 tøser, der løb i hver sin retning samt aber løbene omkring benene på os. Over middag spiste vi madpakker som Signe og Laura flittigt delte med dyrene.

 

Givskud LøveparkGivskud Løvepark

 

8.10.2005 Signe har været lidt sløj de sidste dage ,så jeg har været hjemme onsdag og Betina hjemme torsdag. Det er dog heldigvis længe siden, at vi har haft brug for det. I dag lørdag skal hun passes ved Annemette og Emma. Vi skal i Parken for at se landskamp, men for lige at komme i stemning, får Signe sin landsholdshat på

 

 

 

 

Vi andre starter mere roligt ud, men da vi kommer til Nyhavn er påklæningen og stemning ved at være høj

 

 

Kampen ender som bekendt 1-0 til Danmark over Grækenland, og vi havde en en rigtig god dag med Klub 34 fra Nordea.

 

 

 

24.10.2005 Puha sikken en weekend :) Der har været fart på med børnepasningen. Fredag kom Ninna og Lasse forbi med Ida og Viktor. Vi havde en hyggelig aften med Slivovich og Partners (Dregene løb selvfølgelig med sejren). Lørdag kørte Ninna og Lasse til fest i Varde, og  tog os af Ida og Viktor. Morten og Malene kom også forbi med Magnus og Laura. Pigerne legede rigtig godt sammen og lærte en masse unoder af hinanden. Drengene havde mere focus på at spise og skide, så det blev til en del bleskift i løbet af weekenden.

 

                     

 

Signe og Laura kysser.                                                                       Signe, Ida og Laura posserer.

 

06.11.2005 Efteråret er for alvor begyndet med masser af regn og blæst. Lørdag besøgte vi Christine og Anders i Vejle, hvor vi havde en hyggelig dag sammen. Søndag var vi i IDE Møbler, hvor vi har købt en ny seng til Signe. Vi er lidt spændte på, om vi nu skal have sjov med, at hun kravler ud af den, for den har ikke træmmer som den gamle. Her kl. 19.10 den første aften, har vi dog ikke haft nogen ballade :) Et vigtigt ord er kommet på listen - nemlig far - det udtales dog Ba !! Nå men det er da et fremskrift fremfor at have været en del af massebetegnelse Ua.Sproget udvikler sig i det hele taget meget i øjeblikket, og hun prøver at sætte en masse ord sammen.

 

06.11.2005 kl. 0400: Bump - Hurtigt ud af sengen. Signe er faldet ud af sin nye send, men en hurtig indsats med sutten, og hun sover trygt videre. Hr. Mis så dog en anelse forvirret ud. Han har nok sovet i sækkestolen lige ved siden af.

 

17.11.2005: Så nåede vi endnu en milepæl i Signe's udvikling. Hun landede i dag den første gevinst på potten. Gevinsten bestod af en fin tissetår. Hun talte herefter meget om "Adder" og var meget stolt.

 

24.12.2005: Juleaften holder vi hos Jette og Kim i Sunds. Vi er hele Lars Jakob's famile og mormor Stense. Vi har en rigtig hyggelig aften med overflod af mad og gaver og en masse hyggelig snak.

 

Vi får besøg af Julemanne (Onkel Punger - jeg håber ikke nogen af de barnlige sjæle læser dette), som deler gaver ud til børnene. Signe holder ud til ca. kl. 21.00 og hun når at åbne 2 gaver for hun vil sove.

 

 

26.12.2005: Det er begyndt at blive rigtig koldt, og vi får lidt sne. Signe of Cecillie løber lidt rundt i haven og leger.

 

 

29.12.05 Min mor har fødselsdag idag. 29 - ja næste år bliver det jo rundt. Vi har haft en masse gæster idag, og min kusine Louise har passet godt på mig.

 

 

 

 

Louise ville nok hellere ha' været på Daisy, men hun har overlevet en aften hos Onkel :)

 


gen_96.1.gif