Dagbog 2011 Dagbog 2010 Dagbog 2009 Dagbog 2008 Dagbog 2007 Dagbog 2006 Dagbog 2005 Dagbog 2004 Diverse billeder Feriebilleder 2004 Feriebilleder 2005 Bryllupsbilleder Other e-mail me


gen_97.1.gif

Dagbog 2008


 

. .

01.01.2008: Så er vi startet på et nyt år. Pigerne sov dejligt længe og i formiddag har vi bare tusset rundt og hygget os. Vi tænker lidt på, hvad 2008 mon vil indeholde. 2007 bød jo på en del forandringer på mange måder, så hvis 2008 byder det samme bliver det på ingen måde kedeligt, men nu må vi se. Vi vil gerne ønsker jer alle en rigtig godt nytår - vi håber ikke, der er for mange tømmermænd idag, ellers håber vi bare colaen vil flyde let for jer :)

Nytårsaften i Basel var stille og rolig. Vi havde besøg af Ulla og Peter til middag, hvor vi spiste nytårspølser og kage. I løbet af eftermiddagen lavede vi lidt mad og sidst på eftermiddagen gik vi over til Anne Kirstine og Mikael, hvor vi holdte nytårsaften. Vi fik set Dronnings Nytårstale og skudt bordbomber af. Vi erfarede, at nytår i Schweiz er en MEGET stille affære. Vi så vel samlet ikke mere end 25 raketter, der blev skudt af, hvilket efter danske forhold er temmelig magert. De lejligheder, som vi kunne se fra altanen, lod ikke til at fejre noget som helst og gaderne var meget stille. Det var en lidt sjov fornemmelse, men så er vi da den erfaring rigere. Jeg tror en Schweizer vil blive temmelig chokeret, hvis han oplevede en dansk nytårsaften - all inclusive.

05.01.2008: Vi har været på en lille udflugt idag. Vi har længe ønsket os et nyt spisebord, da vi selv faktisk optager alle pladserne ved det nuværende, så det er lidt en udfordring at have gæster. Vi har på nettet fundet en forretnining, hvor man kan bestille på mål, så vi satte kursen mod den. Den lå ca en times kørsel fra Basel og viste sig at være mere et lagersalg end en forretning. Servicen var nu helt i top - der blev budt på kaffe og forståeligt tysk, så det endte med, at vi bestilte et bord - til ca det 1/2 af prisen for et tilsvarende i de normale butikker. Desværre kommer det først om 6-8 uger. Efter indkøbet kørte vi til Sempacher søen, hvor vi fik frokost på Cafe Koller - det var rigtig hyggeligt.

12.01.2008: Idag skal vi til Feldberg i Tyskland for at køre lidt på ski. Vi har meldt Signe til et par timers skiskole om eftermiddagen. Anna har ikke noget ud af at sidde i barnevognen i 2-3 timer, så hende har vi lånt ud til Peter og Ulla. På vej til Feldberg ringer vi til morfar, der har fødselsdag, men Signe vil ikke synge for ham, så det klarer vi andre to så.

Oppe på skisportsområdet får vi ski, støvler mv. på og Signe er nu klar til at komme igang. Betina står ved siden af og kigger - klar til at oversætte, hvis det bliver nødvendigt (det gør det ikke!). Lars Jakob kører et par ture selv. Signe er så god - hun råber flere gange "det er sjovt det her" og hun bliver overhovedet ikke ked af det, når hun falder. De lærer at plove (bremse), dreje og selvfølgelig også at køre ned med hænderne på knæene. Efter 1½ time er Signe træt, så vi takker af og går over og får en kop varm kakao mv. Helt sikkert en succes, som vi vil prøve at følge op en anden gang.

 

Signe tager en tur ned af børnebanen                                     Signe passer liften

 

Signe er røget i hegnet                                                              Afterskiing med cola og røde kinder

Herefter kører vi mod Basel igen. Ulla og Peter har lavet gryderet, og det kunne vi ikke sige nej til efter en eftermiddag i sneen. De har haft en hyggelig eftermiddag med Anna, dog har hun ikke sovet så meget. Ulla var endda ude og gå en lang tur med hende, hun var stadig rød i hovedet af anstrengelsen, da vi kom. Men så går Anna tidligt i seng og vi voksne får tid til at spille Bezzerwizzer. Det ender 2-2.

14.01.2008: Jeg har meldt Signe til ballet, så det skal vi prøve idag. Det går ok, hun synes at det KÆMPE spejl er for fedt, men hun har lidt svært ved at forstå at man ikke bare kan løbe rundt og brænde krudt af i den store sal. Jeg tror ikke at vi kommer igen... Der var simpelthen for lidt fart på og Signe er ikke tilnærmelsesvis træt da vi tager hjem. Hun får brændt mere krudt af ved at løbe rundt i lejligheden på hendes kæp-hest (Striber).

17.01.2008: Idag har Lars Jakob og jeg kendt hinanden i 12½ år, så vi får igen Ulla til at tage pigerne og så tager vi ud og spiser. Inden da har vi en aftale med en revisor, som skal hjælpe os med at udfylde selvangivelse mv. Vi spiser på restuarant Sonne i Bottmingen - virkelig lækker mad og rigtig dejlige omgivelser. Da vi skal betale virker deres dankortautomat ikke, så de sender da bare lige regningen til os... Service!

22.01.2008: Idag mødes vi til middag inde ved Claraplatz, for vi skal til gemeindepolitiet og have lavet nye kørekort. Man må kun køre i Schweiz et år med udenlandske kørekort. Så efter at have stået i kø i en halv time, går Lars Jakob ind med papirer, billede og det hele. Og 3 minutter efter kommer han ud - UDEN kørekort. Det har de simpelthen inddraget! Vi har allerede været her et år, derfor må han ikke køre bil igen før han får sit schweiziske kørekort - om 1½ uge. Betina må egentlig heller ikke, men jeg venter med at gå derind til LJ har fået sit nye kørekort - og så håber jeg ikke at jeg bliver stoppet i bilen, for det udløser vist en klækkelig bøde. Og vi skal på weekendtur fra på fredag til søndag, så der må jeg køre og håbe det bedste. PIS.

Anna går næsten nu - hun kan godt gå rundt mellem os og møblerne uden at holde ved, men hun bliver usikker, hvis fx. Signe kommer hen imod hende, så skynder hun sig at sætte sig ned. Og hvis hun skal hurtigt fremad er det også stadig det nemmeste at kravle.

Hun er iøvrigt blevet vaccineret idag, to stik i lårene og et prik i fingeren. Lægen mener at hun er for tynd, så han vil se hende igen om en måned, det passer også med at hun skal vaccineres igen der. Men han undersøgte hende, og hun er sund og rask, men måske har hun en lidt høj forbrænding i øjeblikket. Så vi skal give hende rigeligt med fedstof mv. Vi synes ikke hun er for tynd, men jeg kan da godt se, at hun ikke har taget på i lang tid. Hun har også lige været syg (14 dage omkring jul), så mon ikke nok det skal komme igen?! Hun spiser jo godt nok i løbet af dagen...

24.01.2008: Vi har endelig fået styr på vores sommerferie. Vi har overvejet mange muligheder - nu da vi ikke kan køre med camp-letten mere. Vores endelig valg er faldet på et chartertur til Isla Margerita - det glæder vi os rigtig meget til. Vi har aldrig prøvet en chartertur før, så det bliver nyt for os. Vi skal på Playa Del Agua , som også Falk Lauridsen bruger. Vi skal dog flyve fra Frankfurt, hvor vi kan tage toget direkte til.

27.01.2008: Vi har været på udflugt i weekenden. Turen gik til Leukerbad, som ligger i det sydlige Schweiz - ca 280 km fra Basel. Leukerbad ligger midt i Alperne i ca. 1.400 m højde, og man kan få sin lyst stillet med hensyn til flotte bjerg- og naturbilleder. Vi boede på et lille hotel - kun et sneboldkast fra et børneskiområde. Her drog vi over lørdag formiddage, og havde et par timer på ski og kælk. Vejret var perfekt med høj sol, så det var skønt bare at sidde på terassen og nyde solen og bjergene. Signe havde et lidt dumt styrt i hegnet, hvor hun  blev noget forskrækket, men vi fik hende da op at køre igen. Det var næsten og mere sikkert at køre på ski fremfor kælk, hvor vi så flere ret vilde påkørsler af blikskure og småbørn. Heldigvis kom ingen (vist) alvorligt til skade, men vi så flere forskrækkede forældre og grædende børn. Lørdag eftermiddag var vi i Burgerbad , som er et stort badeanlæg med vand fra varme kilder. Betina fik massage og vi badede både inde og ude i det dejligt varme vand. Fredag aften spiste vi på et pizzaria og pludselig udbrød Signe, at nu skulle hun altså lave pølser - det var derfor hun var så tung i numsen. Så er det bare med at komme afsted til toilettet.

 

Anna holder øje med skiliften                                                   Børneskibakken

 

Afterskiing med hygge på værelset                                         Anna spiser saltstænger

Anna har i weekenden gået en del rundt uden støtte - det må man også sige at de danske håndboldherrer har gjort, og nu kan de kalde sig Europamestre. Det bliver dejligt at komme på arbejde i morgen, og have håneretten overfor tyskerne og franskmændende - haha.

31.01.2008: Vi havde hørt, at de ofte går til folkeafstemning i Schweiz, men her er en af de sjovere. Den 24/2 afholdes der folkeafstemning vedr støj fra kampfly i turistområder . Jeg har iøvrigt fået mit kørekort igen, et lille smart et i kreditkortstørrelse, så nu kan vi da køre lovligt igen.

08.02.2008: Her til aften ankommer Anni, Kristian, Line og Jakob. De skal være her en lille uge og vi glæder os til at være sammen med dem alle fire. Børnene kan knapt huske hinanden, men de finder hurtigt ud af at lege sammen.

09.02.2008: Idag holder vi børnefødselsdag for Signe. Vi forbereder om formiddagen, med god hjælp fra familien Kold - Anni bager prinsesseboller (med lyserød glasur, men da vi ikke har nogen rød frugtfarve bruges rødbedesaft), og kl. 14.30 kommer Robert, Emma, Johanne og Letizia, som alle har gaver med. Jakob og Line er her selvfølgelig også og de har tilfældigvis også gaver med. Vi har arrangeret en lille skattejagt, som heldigvis falder i god jord hos ungerne. Derudover får de lidt at spise og drikke, men ellers får de bare lov at lege med Signes gaver og alle de andre legesager. Vi synes selv, at det gik fint og Signe var vist også godt tilfreds med dagen.

10.02.2008: Signes 4 års fødselsdag! Tænk hvor tiden dog bare suser af sted. Vi starter selvfølgelig med gaver, sang og morgenmad og herefter tager vi i zoo for at se pingvinerne gå deres tur i parken kl. 11. Vi har taget madpakker med, og selvom vejret er godt, spiser vi inde i abe-huset - så har vi også god underholdning til maden. Vi når kun igennem det halve af zoo, for alle børnene er trætte, så ved 14-tiden tager vi hjem igen.

11.02.2008: Fastnacht starter i Basel Stadt idag, så midt på eftermiddagen tager vi tram'en ind til byen, hvor vi mødes med Lars Jakob, der har været på arbejde. Der er som sædvanligt mange mennesker i byen, men vejret er også perfekt. Vi nyder gensynet med maskerne, vognene og musikken og Anni og Kristian ser også ud til at hygge sig. Børnene kaster med konfetti (vi finder stadig noget rundt omkring i lejligheden) og prøver at få fat i alt det snolder, der bliver kastet ud til os fra vognene. Ved 18-tiden tager vi hjem igen og heldigvis er maden forberedt, for vi er alle meget trætte.

12.02.2008: Vi har booket skiskole til Line, Jakob og Signe i Feldberg, hvor vi tidligere har været med Signe. Jakob og Signe går hurtigt kolde i skiskolen, men Line er klar og hun er bare god til det. Så god at hun hurtigt får tilbudt at komme over på det øvede hold.

13.02.2008: Familien Kold kører hjem idag, men inden de kører helt nordpå, tager de igen til Feldberg for at få Line på ski igen. Det har været hyggeligt at have dem her så længe, da vi ikke har set hinanden i meget lang tid.

15.02.2008: Anna, Signe og Betina tager til Danmark idag, hvor vi skal bo hos mormor. I lufthavnen møder vi en masse andre, der taler dansk, og da Signe overhører to mænds samtale på dansk siger hun til dem: "Vi skal ud og flyve med den der, vi skal nemlig hjem til min mormor. Og véd I, hvad min mormor er?" Det ved de to mænd jo selvfølgelig ikke, så Signe siger: "Hun er mor til min mor". Det giver et godt grin og den ene af mændene konstaterer at "Ja, verden er lille, hva'?". Flyveturen forløber uden problemer og mormor står klar til at hente os i lufthavnen. Signe har fået en kuffert med hjul på, og den styrer hun med hård hånd. Dog kan hun ikke forstå, hvorfor den skal tjekkes ind - hun er bange for ikke at få den igen. Men den kommer fint ud til hende igen, og alle er glade.

16.02.2008: Signe, Anna, mormor, moster og Betina tager i Næstved centeret. Moster og Jimmie har givet Signe en "build a bear" i fødselsdagsgave. Signe vælger selv bamsen og er med til at fylde den, give den hjerte, lyd og tøj. Hun er så stolt, da bamsen er færdig og hun beslutter at den skal hedde Anna "Ligesom min lillesøster". 

Mens pigerne er i Danmark tager Lars Jakob til Thailand for at besøge den nye fabrik Tytex er ved at etablere. Jeg bruger lørdagen på lidt praktiske gøremål - incl den månedelig tur på affaldspladsen. Jeg tager indtil byen, hvor jeg lige får købt de sidste ting og sidst på eftermiddagen tager jeg toget til Zurich, hvorfra jeg flyver direkte til Bangkok - ca, 10 timer. Turen forløber fint - jeg sover det meste af tiden og i lufthavnen bliver jeg hentet at Svend Erik, som er udstationeret i Thailand. Svend Erik får os sikkert frem til hotellet, som ligger en god times kørsel syd for Bangkok. Jeg bliver indlogeret og om aftenen kører vi til Pattaya og spiser aftensmad.

 

Svend Erik (James)                                                                      Indgangen til hotellet

Mandag morgen kører vi til fabrikken sammen med Svend Aage, der ligeledes er udstationeret i Thailand. Det er imponerende at se, hvor meget de har fået udrettet med at sætte produktionen op, og de medarbejdere, som vi har fået ansat er alle meget venlige og imødekommende. Flere af dem taler fint engelsk,  og det er faktisk rigtig hyggeligt at gå sammen med dem. De har en fin humor og ironi, og det gør det nemmere at løse mange problemer.

     

Svend Erik og Svend Age med Raschel maskiner i baggrunden              En god dag på fabrikken fejres med colaer og røverhistorier

Der er selvfølgelig også ting, som er anderledes. Blandt andet går vi uden sko på kontoret. Det betyder, at de leverandører mv. der kommer på besøg må smide skoene. Det er lidt sjovt at opleve. Dagene flyver afsted med mange forskellige opgaver, og vi får ikke set meget andet en fabrikken og hotellet. Udsigten fra hotellet udover en veldimensioneret golfbane, gør det heldigvis ikke svært at stå op

  

Torsdag aften kørte vi ud til et gadekøkken for at spise aftensmad. Det er et sted de lokale spiser - et måltid koster ca. 25 bath (DKK 4,50) Vi fik blandt andet græshopper og sølvlarver, og midt i det hele kom en elefant forbi. Det var en meget speciel oplevelse, da vi sad 15 meter fra en 4 sporet vej med meget trafik. Der var ca 20 køkkener med alt fra supper, fisk, diverse måger og insekter. Det meste smagte rigtig fint og maven klarede også oplevelsen.

En del af menukortet fra gadekøkkenet

Fredag kørte vi en tur ud for at se den nye fabrik som er under opførelse. Den bliver ca 7.000 m2.

 

Billeder af den nye fabrik i Thailand                                          Arbejdere igang med at opføre den nye fabrik

Fredag eftermiddag var der så afgang tilbage til Schweiz. Amorn kørte mig i lufthavnen i Bangkok, hvorfra jeg fløj tilbage til Zurich.

17.02.2008: Vi holder fødselsdag for Signe hjemme hos mormor. Morfar, Jette, Olde, moster og Jimmie kommer og de har gaver med. Jette har fået kreeret en fin lagkage med bananer og flødeboller i. Og igen får vi prinsesseboller, selvom moster nok synes, at det er lidt for pædagogisk. Mens Signe kører med moster ud for at hilse på Ivan, gør vi andre aftensmaden klar. Ved 22-tiden er "festen" slut og jeg har nydt, at vi alle kunne være i samme stue - uden problemer!

18.02.2008: Da moster har fri, tager vi i svømmehallen i Solrød. Det er skønt varmt vand og pigerne bliver så trætte at de begge snorksover inden vi når ud fra parkeringspladsen. Efter at have handlet tager vi hjem til mormor og laver aftensmad og bager kage.

19.02.2008: Vi går ned til mosters børnehave og tager med hende til fys. Herefter går vi i Solrød centeret og handler lidt. Signe kører med moster hjem, hun skal sove der til imorgen og med i børnehave. Det glæder hun sig helt vildt til.

20.02.2008: Anna og jeg benytter os af, at det kun er os to idag, så vi tager bussen til Køge og hygge-handler lidt. Hun sidder godt pakket ind i klapvognen og formår også at falde i søvn. Hos boghandleren møder vi olde. Det er en træt og rødkindet Signe der kommer hjem sidst på eftermiddagen, og FØJ hvor hun stinker af bål. Men hun har haft det fedt, og det er langt det vigtigste.

21.02.2008: Vi har lånt mormors bil og kører på "virksomhedsbesøg" både på morfars og Jettes arbejde. Vi får en rundvisning og mange kommenter alderen på "de nye kollegaer". Signe hjælper Jette med at bage boller i køkkenet og vi får også frokost der. I aften skal vi ind og spise hos morfar og Jette. Det er altid hyggeligt og garanti for god mad :)

22.02.2008: Efter at have sagt "på gensyn" til moster i børnehaven, trasker vi op til købmanden for at købe "a blå'e" (alle sladderbladene). Vi kører mod lufthavnen ved 15-tiden og er der i god tid før planmæssig afgang. Desværre er flyet 5 kvarter forsinket, så det bliver nogle lange minutter ved gaten, og børnene er ved at være trætte. Men vi kommer afsted og Anna falder i søvn på min arm. Busturen og sporvognsturen opdager hun ikke, for hun sover. Signe er træt men tapper og trækker selv afsted med kufferten (det meste af vejen). Vi lander i Gilgenbergerstrasse kl. 21.30 og så er det godnat.

23.02.2008: Kl. 9 kommer Lars Jakob hjem og gensynsglæden er selvfølgelig stor. Han har gaver med hjem fra Thailand til os alle tre - elefanter til alle, tørklæde til Betina og en kimono til Signe. Det er dejligt at være samlet igen :)

02.03.2008: Den Danske Club Basel holder deres årlige fastelavnsfest , hvor Betina og Anne Kirstine har været hoved-arrangører. Om formiddagen fylder vi snolderposer i tønden, som Signe og Robert har malet og pyntet fint. Vi bager også fastelavnsboller med creme og syltetøj og pigerne bliver klædt ud. Signe er (selvfølgelig) prinsesse, Anna er fe - eller noget lignende. Dagen går rigtig godt og alle børnene hygger sig i hinandens selskab.

2.3.2008: Annas fjerde kindtand er kommet igennem.

03.03.2008: Lars Jakob tager til Danmark indtil onsdag. Betina skal en tur til lægen, så Ulla kommer og passer pigerne imens. De har rigtig hygget sig og Signe har snakket og snakket, mens Ulla er spænet rundt efter Anna, der efterhånden er ved at være ret hurtig på stængerne.

05.03.2008: Vores hus har været vist frem i weekenden, og de potentielle købere har nu meldt tilbage til ejendomsmægleren. Desværre var de ikke interesserede - de ville vist bygge selv istedet for - så vi afventer. Men vi har jo bestemt heller ikke travlt med at komme af med huset. Vores lejere er stadig bagud med deres byggeri, så de vil nok gerne leje det lidt endnu.

07.03.2008: Idag har vi fået plads til Anna i Signes "spielgruppe" Binggis. Hun skal starte 1/4 og gå der to formiddage om ugen (tirsdag og onsdag - ligesom Signe). Vi er lidt spændte på om Signe kan finde ud af at lege med de andre børn i stedet for Anna. Det er klart at nyhedens interesse vil give lidt udfordringer, men pædagogerne siger at de er vant til at have søskendepar dernede, så det skal de nok styre. Det bliver godt for både Anna og Betina, at Anna også kommer lidt af sted.

08.03.2008: Vi har længe snakket om, at vi ville en tur til Zürich, så det gør vi idag. Lars Jakob starter nu med at besøge Ismail (frisøren), der klipper "kurz" for en rund 20'er. Zürich er en rigtig hyggelig by, med noget mere gågade og flere specialbutikker end vi har her i Basel. Vi leder efter et sted at få frokost, for alle er sultne, og vi ender på en overfyldt Manora Restaurant. Vi var lige ved at være desperate og ryge ind på McDonalds (ikke at der er noget galt med McDonalds - vil bare også gerne prøve noget andet). Efter frokost trisser vi lidt rundt i byen, Anna går også selv et kvarters tid, så bliver hun træt i de små, skæve stænger. Men hun har travlt og siger hele tiden "a' det der?" mens hun peger og peger. Jo, hun er rigtig sjov lige nu.

 

Signe har fået fingre i alle vores små-mønter, så dem har vi aftalt at hun må købe en ting for. Der ligger en rigtig fin legetøjsbutik lige over for Starbucks, hvor vi får kaffe. Signe insisterer på at hun skal have en dukke (mere - hun har vel 5 i forvejen). Vi ender dog med at blive enige om en ny barbie-bil, for den anden var brudt sammen og er smidt ud.

Anna er blevet smadder god til at forstå, når vi giver hende små beskeder: "Kan du hente dine sko", "find en hagesmæk", "Er du tørstig (hun nikker), så tag en kop" osv. Og hun gør det sgu! Hun elsker at hjælpe med at dække bord, og hvis vi ikke lige roser hende i samme øjeblik, hun sætter noget på bordet, så gør hun os opmærksom på dette ved at klappe højlydt (af sig selv). Hun siger "gar" (far) og "inje" for Signe. Hun siger også noget for mor, men det kan vi ikke sige som hun kan, og derved ikke stave det.

Derudover er hun ligeså stort et udemenneske som Signe. De elsker begge at komme ud på terrassen, i haven eller på legepladsen. Og det bedste er, hvis man får juice og lidt rosiner med ud til det lille havebord! Det er også hyggeligt at tegne med gadekridt på terrassen, plukke blomster eller bare cykle lidt rundt. Anna skal dog stadig skubbes rundt.

30.03.2008: Det er længe siden vi har opdateret siden, men der er faktisk sket en del. Vi har været på farten i næsten 14 dage - i anledning af påsken har vi været i Danmark. Vi lagde ud med et par dage på Sjælland. Vi havde base hos Stense, . Lørdag formiddag kørte vi med Stense og Maria i Næstved Centret for at handle lidt dansk, og om eftermiddagen var Signe med Betina og Maria til gymnastikopvisning i Rishøj hallen. Morfar passede kassen, så der var billig adgang. Betina mødte nogen af hendes gamle kammerater fra Ølsemagle, så det var ren nostalgi. Lørdag aften besøgte vi Jette og Steen for at fejre Jette's fødselsdag. Oldemor var der også og vi havde en hyggelig aften. Søndag kørte vi en tur ud til Ninna og Lasse for at se deres byggeprojekt . Der er stykke vej endnu, men det skal nok blive godt når det bliver færdigt.

Mandag fløj Lars Jakob til Jylland for at arbejde og pigerne var en tur i svømmehallen. Tirsdag mødtes vi igen alle hos Faster og Punger, hvor vi havde base mens vi var i Jylland. Onsdag mødtes pigerne med Janni og fik blandt klaret Signes vandvorter hos lægen. Onsdag aften hyggede vi os med Faster og Punger, som gik og pakkede inden deres ferie til Thailand.

Torsdag besøgte vi Rikke og Lars i deres nye hus i Them. De er ved at gøre "hulen" klar inden Rikke skal føde sidst i maj.

30.3.2008: I dag har vi flyttet rundt på værelserne. Signe er rykket ind i soveværelset og så er vores seng og skabe flyttet ind på Signes (tidligere) værelse. Det giver noget mere gulvplads til hende. Hun nyder pladsen om dagen, men om aftenen har hun svært ved at falde i søvn – hun synes at værelset er så stort, når lyset bliver slukket. Det vænner hun sig forhåbentlig snart til.

1.4.2008: Anna er for første gang i spielgruppe – den samme som Signe går i. Det går rigtig godt, hun sætter sig pænt ned og venter på at jeg giver hende sutsko på. Signe er meget omsorgsfuld og fortæller Anna at så skal de hænge deres jakker og tasker på de ledige knager – men helst ved siden af hinanden.

Jeg handler lidt større ind, mens pigerne er af sted, nyder at have en formiddag for mig selv, og henter dem igen kl. 11.30. Pædagogerne fortæller, at det er gået så fint, Anna har slet ikke været ked af det. Hun er træt, men det tror da pokker. Hun er jo ikke vant til at lege med så mange børn på en gang. Hjemme fortæller Signe, at Anna græd, da jeg gik, men at så skulle de have ”Snüni” (formiddagsfrugt), og så var Anna glad igen.

2.4.2008: Begge pigerne skal i spielgruppe igen i dag. Også i dag er Anna klar på at få sutsko på og komme ind og lege. Det er virkelig dejligt, at det hele går så smertefrit. Imens de er af sted, tager jeg ind til byen og shopper lidt.

Anna har igennem nogle uger fået nogle dråber, som skal gøre at hun tager på i vægt. Jeg vejede hende på vores egen vægt herhjemme – vægten siger nu 9,8 kg., hvilket er 500g. mere end lægen vejede hende til sidst (i starten af marts). Så det ser ud til at dråberne hjælper, og vi synes også at hendes appetit er god igen. Vi skal til kontrol med hende d. 7. april.

Anna er ved at være god til at sige dyrelyde; når vi spørger hende hvad hunden, katten, koen, hesten, fåret, hønen, uglen og aben siger, så svarer hun prompte. Hun kender og udpeger også flere af sine kropsdele: håret, maven, armene og tæerne.

2.4.2008: hjørnetand overmund, Annas højre side.

04.04.2008: Vi har jo valgt at sætte vores hus til salg. Skulle nogen være interesserede, så må de endelige bare henvende sig. På dette link kan i se et billede af huset

7.4.2008: Anna er til kontrol-vejning. Hun vejer nu 10 kg. (mod 9,3 kg. d. 10. marts) og lægen er meget tilfreds med hende. Hun er 82 cm. Lang.

8.4.2008: 3. dag i spielgruppe for dem begge. Signe vil gerne cykle derned og det får hun så lov til. Hun starter dog med et styrt nærmest midt ude på kørebanen på Dornacherstr. Hun panikker over at der kommer biler (langt væk) og vil bremse ved at sætte fødderne på jorden. Men så vælter hun og jeg må samle både cykel og hende op, så de nu lidt tættere på biler ikke kører hende over. Nede i spielgruppen tager Frau Hohlbaum cyklen ind i garderoben, for de har en gang oplevet at et af børnene fik stjålet sin cykel som stod udenfor, mens de alle sammen var inde i baglokalet og få Snüni. Anna er igen klar til at få sutsko på – hun virker glad for at være der – men ligeså snart jeg kysser dem ”på gensyn” og går ud, begynder hun at græde. Øv, det gør ondt at gå fra hende mens hun græder. Jeg går hen og bliver klippet, handler og henter dem igen lidt i halv tolv. De har tilsyneladende begge haft det fint, Anna græd kun ganske lidt og havde så puttet sig ind til ”hende med det lyse hår” – iført sut og klud. Og så skulle de have Snüni, og så var Anna glad igen, som Signe siger.

Her til aften ville Anna kravle op i signes høje seng, men desværre faldt hun ned (fra nederste trin) og landede direkte på ryggen oven på Signes Schleich hestestald. Så hun fik en lille blodansamling og en lang rød streg på ryggen. Hold da op, hvor hun skreg. Og så måtte jeg fortælle dem det nede i spielgruppen, så de ikke troede at jeg havde banket hende, hvis de skulle skifte hende og så mærkerne.

9.4.2008: I dag har vi igen været i spielgruppe, det gik også fint. Derefter var vi i miniclubben og havde en rigtig hyggelig eftermiddag.

15.4.2008: Lars Jakob har endelig fået taget sig sammen til at købe en ny cykel. Det betyder at der igen kan cykels til og fra arbejde. Det er dejligt med lidt frisk luft og motion - så slipper jeg også for løbeturen (har jeg ihvertfald overbevist mig selv om). I weekenenden satte vi Anna og Signe i cykeltraileren og fik blæst lidt luft i Betina's dæk og kørte en tur rundt i byen. Det var rigtig hyggeligt - vir stoppede blandt andet ved Rhinen, hvor vi nød solen mellem regnbygrene og fik en is. I aften har vi samlet et nyt skab til Signe, så hun kom endeligt på plads i hendes nye værelse. Så er der bare tilbage at få smidt et par af de gamle skabe ud og få lidt styr på kontoret. Der er heldigvis også storskrald i Basel, så de må vist kaldes ind.

Signe har rigtig rullet sig ud på tysk i børnehaven idag. Danke Viel mal og Pippi machen (jeg skal tisse) bliver trukket fra hoften. Når der skal laves perler, så laver de Stächeli og sådan har hun efterhånden mange ord klar. Og til slut må jeg lave et link til dette klip - vi har ikke set så meget X Factor hernede,  men jeg er HELT færdig, hver gang jeg ser dette klip, og det gør jeg ofte. Han er alt for sej

16.4.2008: Lars Jakob er en tur i Geneve til Index Messe. Det er en stor messe for non-wowen industrien og både Norafin og tytex udstiller. Jeg kører med toget derned, og det er en rigtig flot tur langs Geneve søen og med alperne i baggrunden. Jeg får mødt en del kollegaer og klaret lidt småting med dem, og ellers  bruger jeg nogen timer på at snuse rundt. Der er de rigtigt store virksomheder, med store stande mv, og så er der en del små stande med virksomheder fra fjernøsten. Nogen af dem er temmeligt primitive med håndskrevne skilte mv - mon det også ser sådan ud om nogen år??

17.4.2008: Vi tog i mødregruppe hos Athena i morges. Vi gik en tur ud på en bondegård, hvor børnene kunne se nærmere på køer, kaniner, geder og en gammel sur hest. Der var også en fin stor sandkasse og en trampolin, så der var noget for alle aldersklasser.

 Midt i besøget skulle Signe tisse, men der var ikke noget toilet. Der stod ganske vist nogle store træer, men da der kom en del mennesker forbi ville jeg ikke lade hende tisse bag sådan et. Så jeg holdt en af Annas bleer tæt op under hende og så måtte hun tisse i den. Det løb kun lidt ved siden af, godt de skal i bad i aften.

 

På vej hjem i tram’en fik de hver en drikke-yoghurt. Signe gav på et tidspunkt Anna sin flaske, der absolut ikke var tom. Og hvad gør man så når man er et år og kan se der er mere i flasken – man ryster den for at få det ud. Der var drikke-yoghurt OVERALT i tram’en. Og en del hang ned over Annas ansigt, så igen: godt de skal i bad i aften! De andre passagere i tram’en afventede lige min reaktion, men jeg kunne ikke rigtig blive gal, for det så så sjovt ud! Så hele kupeen grinede og så tørrede vi op.

 

Efter at Signe havde sovet og leget lidt ”i bare lårbasser”, bad jeg Signe om at gå inde og tage bukser på igen. 5 minutter efter kom hun ud i køkkenet med joggingbukser på og grinede smørret. Da jeg spurgte hende hvad der var så sjovt, sagde hun: Jeg har dyr med. Derefter væltede det halve af zoo og bondegården ud af hendes bukseben og lommer…

20.4.2008: I dag kører vi en tur til Alsace. Vi havde egentlig planlagt at køre til Riquewihr, men vi ender i den lille by Kaysersberg. Det er en lille hyggelig by, med storke på tagene og små restauranter og ikke mindst forretninger med vin udsalg. Vi ser både storkene, overlever et mindre heldigt restaurant valg og får også provianteret lidt vin (vi får jo tørstige gæster de næste par uger). I eftermiddag har Robert været forbi, og Signe, Anna og Robert har leget i haven sammen.

20.4.2008: Øverste hjørnetand i Annas venstre side er kommet igennem

22.4.2008: I dag da jeg hentede pigerne fra spielgruppe, fortalte Frau Hohlbaum, at Anna flere gange havde sagt ”danke”, når de gav hende fx frugt eller legetøj. Herhjemme siger hun stadig bare ”dak”

24-26.4.2008: I weekenden har vi haft besøg af morfar og Jette.

30.4.2008: Nederste hjørnetand i Annas venstre side er kommet igennem.

Signe leger tit at vi (Anna og jeg) er lemurer. Så kommer hun med mad, der enten består af legetøjsmad eller små og store mel-orme (hhv. rosiner og tørrede abrikoser). Mens hun går rundt i foderanlægget (stuen) fortæller hun om lemurerne "...der kun er halvaber". Og så snakker hun ligesom Sebastian Klein fra ”kære Sebastian” – vi venter bare på at hun også bryder ud i sang.

 

Anna drøner rundt og nyder legen, alt imens hun går på tæer.

07.05.2008: I weekenden har vi haft besøg af Malene, Morten, Laura og Magnus. De kom fredag morgen efter at være kørt hele natten herned, så fredag slappede vi bare af, og børnene legede. Lørdag tog vi alle ind til Basel, hvor vi gik en tur rundt i byen. Vi sejlede med en af de små både over Rhinen og spiste frokost sammen. Vejret har været perfekt, så eftermiddag foregik på terassen. Søndag kørte vi til Alsace, hvor vi besøgte monkey Moutain. Det er en lille park, hvor der går Bavian aber frit rundt. Man kan komme helt tæt på og fodre dem med popcorn. Vi fortsatte til Haut Königsberg, som en gammel borg som er restaureret rigtigt flot. Mandag tog vi i Sct Jacobs halle for at se stadion, hvor nogen af EM kampene skal spilles og pigerne kunne handle lidt. Det har været en rigtig hyggelig weekend, hvor ungerne har leget en masse, og vi har fået en enkelt flaske vin og snakket en masse.

Vores hus er nu kommet til salg på nettet , så nu venter vi spændt på, hvad der sker.

7.5.2008: GULDKORN:  Mor ved du hvad der var sket med Rendys hår i dag? (nej) – det var helt mærkeligt, der var ingen krøller mere, jeg kunne slet ikke kende ham. Kun på sutskoene.

Og et mere: Vil du skrive Viola, det starter med det samme som Villy.

 

Og endnu et: I sporvognen ser vi to mænd, der står og snakker sammen. Den ene holder ved en barnevogn med et spædbarn i. Så siger Signe: Åh, nej se mor, de har stjålet en baby – det er jo to mænd!

 

9-11.5.2008: I weekenden var vi i Genéve. Vi startede lørdagen med en turist-tog-tur rundt i byen. Børnene nød togturen og det gode vejr. Og selvom de kan være stride, så er de (næsten) altid gode at have med ud og spise.

 

12-17.5.2008: I DK. LJRvar i Jylland, pigerne på Sjælland. Vi var i zoo i Kbh, i Ringsted og shoppe, hygge hos mormor, der har købt dukkevogn mv. til tøserne. Legede med Emma og Clara (Inge og Asbjørns børnebørn). Signe var med Maria hos Ivan flere gange og striglede ham og fik også en ridetur. Anna er noget mere tilbageholdende hvad angår dyr, selvom hun kan alle dyrelydene, så er det ikke ensbetydende med at hun vil røre dem.

 

20.5.2008: I Margarethen park, hvor vi rutsjede og legede. Anna blev stiktosset over at baby-gyngen var optaget til anden side.

 

21.5.2008: Anna siger bevidste små lyde: gu’ua (værsgo mor) erti (færdig) der (maden skal ligge der), av og puster når noget er varmt, gu (sko), guud (klud OG sut), kysser (også med lyd), nej. Det er rigtig skægt, og jeg bliver meget rørt, når vores lille pige er blevet så stor, at hun snakker.

 

Igen i dag har vi været på legepladsen, det er altid hyggeligt.

30.05.2008: LJR har været en tur i Slovakiet, og imens har Stense været i Basel for at hjælpe med pigerne (og vist holde lidt ferie). I weekenden kørte vi en tur til Interlaken, da Stense brokkede sig lidt over, at hun ikke før at set Alperne. Det var en fin tur, og vi fik set en masse bjerge og flotte søer. Vi gik en tur i Interlaken, hvor vi også så nogen lande med faldskærm i parken.

07.06.2008: Igår kom Emma og Annemette ned til os på en weekendtur. Det er jo en lidt speciel weekend, da EM i fodbold starter idag. Åbningskampen mellem Schweiz og Tjekkiet skal spillet på Sct Jacobs Park her i Basel. Byen har forberedt sig rigtig meget og det virker til, at de er klar til den store invation af portugisere, tjekker og tyrkere, som Schweiz skal spille mod. Desværre er vejret ikke rigtig godt. Vi har overskyet og regn og ligger og roder med en 16-18 grader. Men det kan jo nå at blive bedre igennem turneringen. Schweizerne tror ikke rigtigt på, at deres hold kan gå videre, men mon ikke stemningen kan bære dem igennem gruppespillet.

Flere guldkorn:

1) Vi møder vores evigt klaver-spillende overbo i opgangen. Signe siger: "Mor er det klaver-baskeren"? Det var egentlig ret pinligt, selvom hun ikke forstår dansk.

2) Emma siger til Signe: "Du skal stå på skammelen". Signe: "Så kan jeg ikke nå bordet, jeg har alt for lange stænger til det".

3) Emma og Signe skærer frugt. Signe siger: "Mor, vi vil også gerne have melon". Mor svarer: "Det har vi ikke". Men Signe giver ikke lige op: "Prøv lige at kigge i køleskabet" - og så siger hun mens hun sukker og ryster på hovedet: "MOR, står der tjener på ryggen af dig"?

15.06.2008: Det dårlige vejr følger os desværre lidt endnu - idag 13 grader og regn, men nu ser det heldigvis ud til at blive bedre. Torsdag var vi nede at spise i byen og opleve fodboldstemningen, da Italien og Rumænien spillede. Der er mange mennesker på caferne og restauranterne og alle steder hænger der fjernsyn, så man kan følge med. Som en lille service skriver afgangsskiltene ved Tram stoppene løbende resultaterne.

16.6.2008: På onsdag skal Signe (og hendes mor og far) ned og se hendes nye børnehave - den som hun skal starte i efter sommerferien. Det er en såkaldt "integrations-børnehave", hvor de tilsyneladende er vant til at have med børn der ikke taler tysk at gøre. Hun skal gå der hver formiddag fra 8-12 plus en eftermiddag om ugen. Så kommer hun lige hjem og spiser frokost og skal være der igen kl. 14-16.

Det bliver mærkeligt for mig at hun er så meget af sted, men det bliver godt for hende - også at lære noget mere sprog og få nogle flere venner. Robert, hendes bedste ven, og hans familie har besluttet at rejse hjem til DK igen lige efter sommerferien. Så det er meget ærgerligt for os og især for Signe.

 

EM bliver ved med at regne væk, så det er rigtig trist for arrangørerne. Igår aftes var Lars Jakob inde i byen sammen med Roberts far, for at se en kamp på storskærm og drikke en øl. Det var jo Schweiz's sidste kamp i denne omgang.

18.06.2008: Idag har vi været med Signe nede for at se hendes nye børnehave. Den ligger tæt på, hvor vi bor, så på et tidspunkt kan hun selv gå derned. Vi fik et rigtigt godt indtryk af børnehaven - der var rigtig godt styr på tingene, og børnene så ud til at have det sjovt. Signe fik en Znüni box og en Dreiecke - det er en reflekstrekant, som de skal gå med på gaden. Den er hun meget stolt af. Ulla kom forbi og passede Anna, mens vi var i børnehaven.

Så er sommeren startet i dag - endelig. I søndags var vi med mødregruppen i Hosfstetten . Børnene fik lov at klappe nogen kameler og heste, som gik på en fold, men desværre så øsregnede det, så vi måtte søge indenfor på en restaurant, hvor vi fik kaffe. Stedet er dog vist et besøg værd, når det bliver bedre vejr. 

 

Børnene studerer en kamel på Hofsteten                                 Signe og Robert venter på kaffen

21.06.08: Idag skal Holland og Rusland spille kvartfinale i EM fodbold i Basel. Der er ca. 180.000 hollændere i byen og 10 russere. Det er en KÆMPE  orange fest i hele byen. Der ikke en barstol eller vand fontaine, der ikke er besat af orange fodboldfans. Vi tager indtil byen sammen med Anne Kirstine og Michael og børnene og har en sjov eftermiddag. Om aftenen griller vi og hygger os rigtig godt.

 

Hollænderfest  - EM i fodbold 2008                                          Michael gør aftensmaden klar. Bemærk "tatoverigen" på armen

22.06.08: Vi fejre Sct. Hans i Grün 80 sammen med danskerklubben. Vi griller og tænder bål, og der er sørget for et rigtig fin heks.

 

Signe, Anna og Robert                                                               Bålet og Danskerklubben ved Sct Hans

25.6.08: Vi ankommer til København, hvor Maria står klar til at hente os. LJ fortsætter til Herning med toget. Hjemme hos mormor møder vi for første gang Erik. Da Maria og Signe lidt efter kører op til Ivan deler Signe kys ud til alle og siger: ”Det er så skønt, så skønt…” (at kysse).

 

26.6.08: Sammen med Maria tager vi til Bøtø Camping for at besøge morfar og Jette, som holder for-sommerferie dér. Deres vogn ligger lige over for legepladsen, så vi ser faktisk kun Anna og Signe når der skal mad eller drikke til. Vejret i Herfølge var ikke for godt, men på campingpladsen er det godt varmt og Signe er også ude og bade i havet sammen med morfar. Da vi kører tilbage til Herfølge ved 20.30 tiden er begge piger meget trætte efter en dejlig dag i det fri.

 

27.06.08: LJ har været et smut i Ikast til møde, og pigerne er fløjet med til Danmark for at tage en uge  i Herfølge mens jeg er i Thailand. Onsdag aften var jeg med far inde at spise stegt flæsk med persillesovs på Eyde. "Desværre" så glemte de vores bestilling, så der gik en time før vi fik maden. Det tog vi nu ikke så tungt, da vi hyggede os rigtig godt og fik snakket en masse, og til stor overraskelse og begejstring, betalte vi ikke for maden, fordi de havde glemt vores bestilling. De er service.

 

28.6.08: Vi tager alle på fisketorvet for at handle. Mormor og Eriks tålmodighed bliver mange gange sat på prøve, for vi andre skal jo ind i alle butikkerne. Efter at have handlet færdig kører vi alle til Eriks lejlighed i Vanløse, hvor vi spiser aftensmad. Derefter kører mormor og Erik til Kim Larsen koncert i Helsingør og vi andre kører til Herfølge igen.

 

29.6.08: I dag spiller Helmig og Kim Larsen i én koncert i den grå hal på Christiania. Så ved 19 tiden kører Maria og jeg mod Kbh. Mormor og Erik får til opgave at passe og putte Anna og Signe imens. Men da vi kommer til den grå hal er der KÆMPE kø for at komme ind og vi ender med at må gå igen, da de ikke kan lukke alle ind. Ærgerligt, men sådan er det jo bare.

 

Da vi kommer til mormor igen (kl. 22) , sover pigerne overhovedet ikke. De hygger sig (jeg ved ikke hvem der hyggede sig mest – erik måske?!) og de er absolut ikke til at drive i seng. Men skidt pyt, de skal ikke op til noget bestemt tidspunkt i morgen.

 

30.6.08: Vi møder farmor inde i Køge. Hun har netop fået stjålet sin taske mv. nede i Kvickly, så hun er naturligvis noget rystet. Vi aftaler dog at pigerne og jeg skal komme forbi tirsdag over middag.

 

1.7.08: I dag skal jeg mødes med Britt inde i byen. Vi har gået i skole sammen og det er rigtig hyggeligt at snakke med hende igen. Pigerne er rare at have med og Signe fortæller som sædvanlig tjeneren hele sin livshistorie.

Farmor har ringet om vi kan udskyde vores ”date” til i morgen, onsdag, fordi hun skal have ordnet nogle praktiske ting i forbindelse med at hun fik stjålet sin taske.

 

2.7.08: Efter morgenmaden kører vi og Maria ind til farmor. Vi går en tur på legepladsen og det er rigtig dejligt at pigerne bare leger. De synes det er superhyggeligt at besøge Olde.

 

I løbet af hele ugen i Herfølge har Signe flere gange været med moster oppe hos Ivan. Så han er blevet striglet og børstet efter alle kunstens regler. En enkelt gang var Signe og Ivan også ude og ride på ”ride-marken” som Signe kalder ridebanen. Hun elsker bare at være oppe hos Ivan!

 

02.07.08: LJ: Så har jeg faktisk fødseldag - jeg er i Thailand i denne uge, og det betyder jo at jeg runder de 3? nogen timer før normalt. Ellers må jeg sige, at jeg kæmper nogen med sproger herude. Igår var vi ude at spise med Svend Aage, Svend Erik og Jesper - Svend Eriks søn. Efter hovedretten kom tjernren hen for at høre,om vi skulle have vi skulle have noget Assacim - jeg tænkte straks, at nu havde jeg da endelig fået lært at sige dessert på Thai. Men nej - det var tjenerens forsøg på at sige Icecream. Det er ikke så glade for "R", så det tog lidt tid før vi forstod, hvad han mente. Ellers er dagene fløjet afsted på kontoret i vores nye fabrik. Den er blevet rigtig flot, og det hele emmer af stor vilje til at få det til at køre.

 

3.7.08: I dag er det Lars Jakobs fødselsdag og i dag skal vi flyve tilbage til Basel. Vi er i lufthavnen til tiden og vi kommer da også i luften. Men kun for at kredse rundt over Øresund – landingshjulet på flyveren kan ikke tages op og efter 5 kvarter i luften lander vi igen i Kastrup. Det var en normal landing, men moren her blev lige en kende svedt, da kaptajnen meddelte at nu skulle vi ikke blive forskrækkede over at ambulancer og brandbiler holdt klar på landingsbanen! Så kan man da først ikke lade være med at blive nervøs. Og alle mulige tanker kommer strygende, når man sidder der med to guldklumper – alene!

Heldigvis er der stadig meget hjælpsomme mennesker til i denne verden så vi fik flere tilbud om hjælp til at komme ud af flyet (fra andre passagerer). Så Signe blev hjulpet ud af et ægtepar, som i tak fik hendes livshistorie fortalt J

 

Vel inde i terminalen igen ventede vi næsten 2 timer på at blive booket om og fik ringet efter moster og Jimmie, der kom og hentede os – igen! Mosters bil kan vist snart vejen til lufthavnen udenad J

 

4.7.08: Så prøver vi igen at rejse hjem og denne gang går det heldigvis uden problemer. I lufthavnen møder vi Anne Kirstine som er ude for at hente nogle af deres gæster, og så får vi et lift hjem til Gilgenbergerstr. Dejligt at være hjemme igen, trods det at vi jo har haft det dejligt i DK. I morgen tidlig kommer LJ hjem fra Thailand.

12.07.08: Ninna, Lasse, Ida og Victor er på vej mod Spanien og på vej derned stopper de et par dage i Colmar. Vi har aftalt at mødes med dem i Mulhouse for at gå i zoologisk have sammen. Vi mødes ved middagstid og sammen går vi ind i zoo, hvor vi starter med lidt frokost. Selve parken er meget flot, men vi synes ikke, at der er så mange dyr at se, men vi har en rigtig hyggelig eftermiddag sammen.

 

Viktor, Signe og Sacha, Ninna, Ida og Betina i Mulhouse Zoo              Signe, Ida, Anna og Viktor prøver legepladsen

13.07.08: Så er dagen endelig kommet for at vores sommerferie skal starte. I løbet af formiddagen får vi pakket færdig og sætter næsen nord på mod Frankfurt. Vi gør et lille frokost stop undervejs på en tysk rasteplads for ikke lige at miste fornemmelsen helt med bilferie. Her får vi også lige ringet til faster og ønsket tillykke med de 39. I Frankfurt finder vi nemt hotellet, som ligger næste for enden af startbanen. Vi får forklaret hotellet, at vi skal bruge en barneseng til Anna og efter lidt snakken frem og tilbage lykkes det også. Vi kører ind til Frankfurt by, hvor vi går lidt rundt i byen, hvor Signe blandt andet finder hendes brudkjole til når hun skal giftes med Robert. Vi spiser aftensmad på en smuk plads og kører tilbage til hotellet, hvor vi lige får en godnatsmøg og weissbier før vi går i seng.

 

Pit-stop på tysk rasteplads - bemærk Signe har Sacha med               Signe kigger på brudekjole i Frankfurt

14.07.08: Vi får lidt morgenmad på hotellet og derefter kører vi den korte tur ud i lufthavnen. Vi får parkeret bilen og bruger lidt tid på at tøffe rundt i lufthavnen. Taktikken er at få pigerne kørt godt trætte inden vi skal flyve kl. 15.20. Vi går ned for at checke ind og heldigvis er der ingen kø. Vi prøver om vi kan købe en billet til Anna, så hun kan få sit eget sæde, men der er kun Business Class tilbage. Da vi er kommet igennem security finder vi en MacDonalds, hvor vi sætter os. Det er dog et lille brud på vores plan, da det jo vil betyde en del sukker mv, men pladsen er helt perfekt, da vi har en rigtig god udsigt over start og landingsbanen, og vi laver en lille konkurrence om at gætte, hvor flyene kommer fra. Det synes Signe er rigtig sjovt, og vi får faktiskt et par timer til at gå med det. Senere finder vi vores gate, hvor der faktisk er et par enkelte andre danskere, der også skal med flyet. Selve flyveturen går stille og roligt, og det er faktisk Betina og Lars Jakob, der nok er ved at være mest utålmodige, da vi har holdt en time i Antigua lufthavn for at vente på en passager. Kl. 20.00 lokal tid lander vi i Polarmar på Isla Margerita, hvor vi endelig bliver sluppet fri. Vi kommer nemt igennem immigration og paskontrollen, og vi finder bussen, som skal køre os til hotellet - det tager ca 1 time, så kl er 22.00 før vi når frem. Godt trætte men uden den store ballade får vi vores værelse, som viser sig at være en lille bungalow. Den er ikke i særlig god stand, men vi beslutter, at vi jo bare skal sove der, så vi tager det som en oplevelse.

 

Lars Jakob, Signe og Anna i Frankfurt Lufthavn                      Signe og Anna ser på store fly

15.07.08: Efter en god ”nats” søvn stod vi op kl. halv fem – pigerne havde ikke lige fanget, at der er noget, som hedder tidsforskel. Det var jo stadig midt om natten, så vi måtte lege lidt indtil vi kunne få morgenmad kl. 7.00. Vi brugte resten af dagen på at bade i de forskellige pools og nyde det gode vejr og fantastiske omgivelser. Ved poolen oplever vi Animation teamet lave vand gymnastik, dansetræning og andet underholdning. Det bliver ledet af Alfredo, som ikke er bange for at tage mikrofonen og underholde alle ved poolen. Det skal vise sig, at alle eftermiddage kl. 14.30 indleder Animation holdet programmet med en fælles dans rundt ved poolen, så alle vågner fra deres middagslur. Det er vældig underholdende.

16.07.08: Torsdag var vejret ikke så godt, så vi bestemte, at vi skulle køre indtil et indkøbscenter for at handle lidt. Vi var sikre på, at tingene ville være meget billige, så vi måtte få noget nyt tøj, men da vi havde gået rundt i centret i 2 timer, og vi havde snakket helt vildt om noget omregningskurser, fandt vi endelig ud af, at vi ikke skulle købe noget alligevel, da mange varer koster næsten det samme som i europa. Vi spiste frokost på Hard Rock Cafe, kørte tilbage til hotellet, hvor vi lige nåede at bade lidt.

 

 

 

Frokost på Hard Rock Cafe                                                      Poolen på hotellet

 

18.07.08: På nettet har vi fundet en dansker, som bor på øen. Han hedder Michael og arrangere ture for turister. Vi har aftalt med ham, at han vil vise os rundt på øen en hel dag. Han henter os på hotellet kl. 9.00, og vi kører afsted. Det første sted vi besøger et sted, der hedder den tropiske labyrint. Her kan man se dyr, som er blevet indleveret fordi, de er kommet til skade. Desuden er området bygget op, som de forskellige naturformer, som findes på Margerita. Vi ser aber, slanger, krokodiller og meget andet godt. Det er rigtig spændende og Michael ved en masse om de forskellige planter.

 

 

 

Michael viser en plante til Signe og Betina                              Michael har fanget en søstjerne til Signe

 

Vi kører videre til Las Asusion, som er hovedstaden på Margerita. Her ser vi Marcipan kirken og spiser frokost på et gadekøkken. I byen ser vi også en gammel fæstning. Næste stop er La Restinga, som er en mangrove skov. Her får vi en sejltur rundt i skoven og gør et kort stop på en strand, der er helt dækket af muslinger - et rigtig spændende område. Vi kører tilbage mod hotellet ad kystvejen og gør et stop i en lille landsby med indianerne. Høvdingen er far til omkring 40 børn, og Michael fortæller, at 250  af byen 500 indbyggere er fætre og kusiner. Vi får lov at opleve, at de lander fisk på stranden - børnene henter fiskene ind fra de fladbundende både, og fatter står på stranden og sælger dem. Godt trætte og mange oplevelser rigere kommer vi tilbage på hotellet ca. kl. 18.00, hvor vi spiser og går tidligt i seng.

 

 

 

Bilen kan køre                                                                            Indtryk fra stranden               

 

19-28.07.08: De næste dage går med masser af badning og afslapning. Efter en del tilløb (5 gange) tager Signe endelig mod til sig, og begynder at danse med til Mini Disco. De første 5 gange er hun på scenen, hvor hun  bare står  og kigger. Vi finder ud af, at hende der står for Mini Disco og Kinder Club er dansker og hedder Maria. Signe ser meget op til hende og følger hende over alt. Vi møder også 2 danske piger - Suzy og Mette - de er på bryllupsrejse til Margerita. Vi er en del sammen med dem ved poolen, og vi er også ude at spise med dem et par gange. Den ene gang er vi heldige at gå ind på strandrestaurant, hvor der er et lokalt bryllup igang. Her bliver vi budt på alle de friske østers, vi kan spise, og der er en rigtig hyggelig stemning.

 

 

 

Anna, Signe, Mette og Suzy spiser østers                               Suzy, Anna og Mette er til bryllup

 

 

 

Maria og Signe                                                                           Den lille familie

 

Den 28/7 går turen atter tilbage til Frankurt. Vi skal flyve sidst på aftenen, og vi får lov at låne Mette og Suzy's lejlighed til at klæde om i. De har "naturligvis" fået en anvist en noget nyere og bedre bungalow en vores (de blev selvfølgelig også opgraderet til første klasse i flyet). Vi kører med bus til lufthavnen og turen tilbage til Frankfurt går uden problemer.

 

19.08.2008: Dagene flyver afsted - Signe er startet i den nye Kindergarten. Det er gået rigtig fint indtil nu. Hun er glad for at komme derned, og hun fortæller en masse om, hvad de laver. Hun har også fået et par nye veninder og igår var hun på besøg hos en svensk pige, der hedder Cajsa. Betina har fundet et sted, hvor vi kan få passet Anna et par formiddage om ugen, så hun kan få set lidt andre buskeben. I løbet af de næste par uger har vi fået lov at komme derned nogen gange for at prøve det. Jeg har fået et brev fra politiet om, at jeg får inddraget mit kørekort i 30 dage pga af fartbøden i januar. Det forhandler vi lidt om nu, da september er en meget uheldig måned ikke at have kørekortet, så jeg håber, at vi kan få det udsat til oktober. En dansk historie har ramt de schweiziske nyheder . Det er spændende, hvad det kan skabe af halløj.

 

22.8.08: Den anden uge i Kindergarten er gået, og alt går bare så super godt. I går var jeg til forældremøde dernede, og efter lidt fælles informationer, gik pædagogerne rundt og snakkede lidt med os hver især. Sproglæreren spurgte mig, om Signe kunne tale, for de havde faktisk ikke hørt hende sige noget endnu. Jeg forsikrede hende om, at snakke-mekanismen ikke er gået i stykker (endnu) på Signe, hun snakker konstant herhjemme – også af og til på tysk. Det skal også nok komme i Kindergarten, måske skal hun bare lige vænne sig til nye omgivelser og pædagoger.

Kindergarten ligger ret tæt på hvor vi bor, og på sigt er det meningen at børnene selv skal kunne gå derned. Jeg har hver dag spurgt Signe om jeg skal gå med ind, det vil hun gerne have. Men fra efterårsferien, skal de selv gå ind i Kindergarten og de skal selv tage jakke, sko, taske og ”drei-ecke” af samt tage finken-socken (sokker med gummisåler) på. Det klarer Signe allerede selv.

 

Midt på formiddagen får de formiddags-mad. Frugt, grovkiks, grønsager, ost eller lignende.

Børnene har hver deres madkasse (znüni-box) med, men alt maden bliver lagt på et bord, som en buffet. Derfra kan de så vælge, hvad de vil spise. Sådan lærer de at dele!

 

Hver onsdag har de ”turnen” (gymnastik), så der skal de ikke have znüni med.

 

Kl. 12 stimler 16-18 mødre sammen foran kindergarten for at hente poderne igen. Om mandagen mødes pigerne igen til eftermiddagsundervisning fra kl. 14-16. Drengene har eftermiddagsundervisning om tirsdagen.

 

23.8.08: Der er gadefest på legepladsen for de omkringliggende gader. Vi går derover ved 15-tiden og bliver der til kl. er tæt på 21. Det er virkelig hyggeligt, vi har snakket, grillet, leget og snakket igen med mange af de mennesker der bor omkring os. Signe kender mange af børnene fra Kindergarten, så hende ser vi ikke meget til i løbet af aftenen. Hun kommer dog grædende hen til os, da hun har fået en stylte i hovedet – og nu har hun et blåt øje.

 

24.8.08: Signe børnehavekammerat Ada er fra Tyrkiet. Ada og hendes familie bor i samme blok som os, og vi er blevet inviteret til tyrkisk kaffe søndag eftermiddag. Vi siger selvfølgelig ja tak, men forbereder os samtidig på, at vi ikke kommer til at sove igen før onsdag. Kaffen er stærk, men vi sover nu alligevel fint søndag nat. Måske er vi bare trætte efter en hel eftermiddag på engelsk.

 

25.8.08: I dag skal Anna og jeg på besøg i Annas nye vuggestue. Vi har aftalt at Anna og jeg er med hele formiddagen. Vuggestuen ligger ret tæt på Zoo og andre parker, så de har et princip om at de går tur hver formiddag – ca. 2 timer. I dag er vi i zoo, og jeg holder mig lidt i baggrunden og lader Anna være en del af gruppen der er på tur med vuggestuen. Det går rigtig fint, hun kalder kun på mig et par gange – tjekker lige at jeg er der endnu. På onsdag skal hun derned igen, men denne gang alene.

 

27.8.08: Anna er for første gang i vuggestue alene. Hun tager det fint, græder selvfølgelig da jeg går, men hun kommer hurtigt ovenpå igen. I dag henter jeg hende kl. 11.45. På mandag skal hun være der ”fuld tid” dvs. fra 8.30 til 13.15.

 

GULDKORN: Signe siger: Jeg drømte om farlige ”dinisaurusser” (hendes udtale) der levede for 17 (!!!) år siden!!!

 

GULDKORN: vi har købt en rutsjebane, som de begge har meget stor glæde af. Signe vil gerne hjælpe Anna, men hun ”kan selv”. Signe siger ”Du er kvik, soldat” og Anna svarer ”JA!”

 

GULDKORN: Betina skal i gang med madlavningen og spørger: ”skal vi ha’ hotdogs eller svensk pølseret?” Signe kigger på mig med hovedet på skrå. Så siger hun: ”Svensk!?!?! Mor, altså, det her er da Basel, her taler man ikke svensk, men tysk!!”

 

30.08.2008: I går var Betina til Balut med nogen af de andre danske piger. Lars Jakob passede pigerne, og Ulla og Peter's drenge. Det var rigtig hyggeligt, og de legede fint sammen. I dag har Teina været på besøg flere gange, og de efterhånden begyndt at kunne tale lidt sammen. Signe forklarede blandt andet at Mutti ist müde, da Betina gabte - det er rigtig sjovt. Anna løber stadig rundt og siger Danke hele tiden. Ellers nyder vi aftenen på tereassen - sommeren er rigtig kommet tilbage - der er skønt. I onsdags havde Anna hendes første dag alene i vuggestue - hun græd lidt, da Betina gik, men de sagde, at det hurtigt gik over. Da Betina hentede hende fortalte hun at de havde lavet gøøng og leget i sand, så det har sikkert passet hende fint.

 

1.9.08: Så er vi hus-løse. Pr. 1.9.08 er Knudmoseparken nu ikke længere vores. Det er jo både dejligt og skræmmende. Nu er alle muligheder åbne for os, men det giver selvfølgelig også anledning til en del spekulationer. Især for Betina, der er lidt tryghedsnarkoman. Vi håber, at de nye ejere vil blive ligeså glade for huset, som vi har været.

 

I dag var også en sorgens dag for især Signe: Ivanhoe blev aflivet, hvilket jeg fortalte hende om eftermiddagen. Hun blev virkelig meget ked af det, men vi blev enige om at han fik det meget bedre, når han kom op i himlen til Farmor og hr. mis – de skulle nok tage sig godt af ham. Derudover bestemte hun sig for at skrive et brev og tegne en tegning til Ivanhoe. Og en dag, når det var blæsevejr, ville hun gå ud og kaste det op i vinden, så brevet kom op til ham. Det er egentlig en smuk tanke J

 

6.9.08: I dag er det store-klippe-dag i familien. Både Betina og Lars Jakob har fået trimmet lokkerne. Anna skulle også gerne nå omkring frisøren en af dagene i ugen, så vi kan få bare lidt frisure i hende. En af fædrene nede fra Kindergarten spurgte mig den anden dag, om det var normalt, at hun var så tyndhåret?! Jeg blev en lille smule stødt på manchetterne, men sagde venligt, at det vidste jeg ikke. Måske er det bare fordi hun har så fint hår og det er så blond, at man kan se hovedbunden.

 

Vi mødtes inde i byen (i regnvejr) og fandt et sted at spise frokost.

 

7.9.08: Anna er blevet studset i dag, nu ligner det næsten en pige-frisure.

 

12.9.08: Idag er vi kørt til Danmark for at deltage i Annemettes 40 års fødselsdag imorgen lørdag. Vi lander hos Lene og Bjarne kl. 19 og her er dele af ståpels samlet for at øve morgendagens 2 indslag. Det skal nok blive skægt.

 

13.9.08: Vi lægger hårdt ud: I Herning og handle om formiddagen, vi mødte ikke én vi kendte (mærkelig nok). Vi rundede lige hurtig købmanden i Lind, og da vi stod på parkeringspladsen kunne vi næsten høre Tommy puste inde i deres nye hus (som ligger lige ved siden af købmanden). Så selvfølgelig måtte vi ind og se, hvor meget der var tilbage efter Tommys hårde arbejde med muggerten. Herefter var vi til stor frokost hos farfar, som også tog med os om og så lidt KLG fodbold på stadion.

 

Anna var ved at være træt, så jeg puttede hende i barnevognen og gik om til Tina og Jacob, som skulle passe pigerne mens vi var til fest. Omme hos dem ånder der som sædvanlig ro og idyl, de sidder ligefrem ude i haven og slapper af. Det er nok også klogt nok, at de gør det inden vi kommer anmasende med vores to krudt-tønder af et par tøser.

 

Efter lidt hyggelig snak tager vi til Snejbjerg for at klæde om til festen, som i øvrigt var super god. Vi ankom med fuld musik - radioen i bilen brølede "do you come from a land downunder" med 'Men at work', hornet var i bund og vi skrålede med - men hovedpersonen - hun hørte ikke en skid. Her troede vi lige, at vi skulle komme anstigende med bravour, og så faldt det hele til jorden pga. damens nedsatte hørelse! Ak ja - det må være hårdt at blive 40.

 

Festen sluttede for vores vedkommende ved tre-tiden om natten, men vi har hørt at flere blev ved til efter kl. fem om morgenen.

 

14.9.08: Vi henter børnene, tager et par timer i Snejbjerg, kører til Lind igen for at hente de sidste ting i vores gamle hus. Der er en trailerfuld, som for det mestes vedkommende nok bare skal smides ud. Herefter ud til Jette og Kim for at sige hej. Vi henter mad på Bone's på tilbagevejen til Snejbjerg.

 

15.9.08: Anna, Signe og Betina tager ud til Mathilde, Nicoline og Janni for at hygge dér. Mathilde og Signe leger så godt sammen, at det er svært at tro, de ikke har set hinanden i ½ år. Det er bare super hygge. Ved 14 tiden tager vi af sted igen for at hente Emma og tage med hende en tur i Ikast svømmehal. Efter hun er "læsset af" ved gymnastik kl. 17 henter vi LJ på Tytex.

 

16.9.08: Tandlæge, banken og shopping - det var vist det dagen gik med. Kl. 15 mødes vi med Malene og kører med hende til Snejbjerg for at hente Magnus og Laura. Anna er faldet i søvn i bilen, så Signe og Malene går ind i børnehaven for at hente Magnus og Laura. Herefter til Helstrupvej, hvor LJ og Morten senere støder til og vi spiser stegt flæsk med persillesovs. Morten og Malene venter nr. 3 i starten af april, det er så skønt for dem. Vi glæder os meget på deres vegne :)

 

17.9.08: Vi piger tager i Herning Centeret og handler lidt mere. Ved 14-tiden mødes vi med LJ og sammen går vi i A-Z og køber et fjernsyn til soveværelset. Herefter tager vi til Snejbjerg og pakker bilen. Ved 15.30 tiden går turen mod Paris.

 

Hen på aftenen holder vi ind på et motorvejshotel og sover sødt til næste morgen.

 

18.9.08: Vi er i Paris kl. 18, selvom vi ikke synes vi havde mange kilometer tilbage, da vi lagde os til at sove i går aftes. Vi går en tur i det store shoppingcenter der ligger lige over for hotellet - køber dog ingenting. Efter aftensmaden går vi til ro på hotellet - så vi er klar til at indtage Disneyland i morgen.

 

19.9.08: Hele dagen bruger vi i Disneyland. Det er ret godt vejr, lidt koldt men solen skinner. Vi går stille og roligt rundt og prøver de ting vi har lyst til. Vi står ikke meget i kø, og vi møder en masse af disneyfigurerne. Signe synes, det er fantastisk og vi andre nyder helt bestemt også dagen. Anna kan nemt være med til at prøve mange af tingene, når bare vi er med. Kl. 16 er der optog med alle Disneyfigurerne, og Signe får bl.a. et kram af Grislingen :) Vi runder dagen af med et solidt måltid mad på Planet Hollywood.

 

20.9.08: Vi havde egentlig aftalt at bruge lørdagen i Paris, men vi har ikke fået nok af Disneyland og vi har heller ikke set det hele. Bl.a. har vi slet ikke været i "Disney Studio Park", så vi dropper Paris og tager en dag mere i børnenes verden. Det er ligeså godt vejr idag, og da det er lørdag er der mange flere mennesker idag end der var igår. Så mere kø, men stadig en dejlig dag.

 

21.9.08: Søndag morgen pakker vi igen bilen og kører denne gang mod Basel. Vi kører faktisk det meste af dagen, og er først hjemme ved 17-tiden. Anna tissede på potten for første gang. Hun blev noget overrasket over sig selv, men tissede pænt færdig og Signe kom springende for at tørre hende.

 

22.9.08: Signe startet i Kindergarten igen og Anna i vuggestue. I dag græd hun ikke da jeg afleverede hende. Til gengæld nægter hun stadig at spise frokost dernede, så hun er skrupsulten, når jeg henter hende. Hun kan nemt fortære 4 hele stykker rugbrød - det synes jeg er meget!

 

23.9.08: Anna og Betina er startet til baby-svømning i dag. Det gik ok, dog synes moren at der var lidt for meget fokus på at have hovedet under vand – det bryder hun sig nemlig ikke selv om.

 

27.9.08: GULDKORN: Signe og Anna farer frem og tilbage i stuen mens Signe råber "løbetid". Betina spørger hende om hun er i løbetid og Signe svarer "Ja, det er jeg to gange om året".

 

29.9.08: Signe har efterårsferie fra Kindergarten, så idag afleverer vi Anna i "vuggestuen" og tager derefter på basse-formiddag i byen. Vi starter med formiddagskaffe på Starbucks og hygger os og handler lidt i løbet af formiddagen. Vi runder af med en omgang McDonalds og tager tilbage til vuggestuen og henter Anna.

 

Signe har for et par uger siden fået sin ene finger i klemme omme i Kindergarten. Det er resulteret i en langefinger-negl der nu kun hænger fast i neglebåndet. Den ryger sikkert snart af, men ingen af os tør tage fat i den og hive den af.

 

03.11.08: Idag har vi været til forældresamtale i Signes kindergarten. Hun fik SÅ meget ros, at vi fik helt røde ører. Hun fik bl.a. ros for at være omsorgsfuld, tillidsfuld, selvsikker, god til at lege med de andre (og forskellige hver uge), skæg (har humor), god til at lege teater (hvor hr. Tschudin læser noget op, og de får tildelt en rolle hver). Hendes sprog eksploderer på tysk lige nu og han er helt sikker på, at hun nok skal klare det skift, vi står overfor pr. 1. januar. Han vil skrive en form for "udtalelse" om hende, som de kan bruge i den nye kindergarten. Så det er svært at være utilfreds med hende... heldigvis!

 
Anna er stadig lidt ked af sin vuggestue. Idag havde hun dog sovet dernede (var faldet i søvn mens de var på tur) og hun havde madpakke med. Det var ligesom om, at det hele hjalp lidt, for hun havde vist haft sin bedste dag dernede - iflg. pædagogerne. Men måske skal hun også skifte (igen) når vi flytter. Det må vi tage som en oplevelse...

 

07.11.08: Så sker der lidt i vores liv igen. Vi har valgt at sige farvel til vores lejlighed i Gilgenbergerstrasse og sætter kursen mod Binningen. Her har vi lejet et hus. Huset er i 4 plan med masser af værelser og en lille have. Binningen er en forstad til Basel, og vi vil ca få ligeså langt/kort til byen nu, og Lars Jakob's cykeltur på arbejde bliver faktisk kortet ned.

 

 

Spiseplads i køkkenet - også til dyr                                          Køkkenet

 

 

 

Signe's nye værelse. Mon der allerede er noget i skabet?    Juhu - der er badekar.

 

  

 

Indgang og parkeringsplads.

 

24.11.2008: En måned til juleaften - pyha, der er meget, som skal klares inden. Betina er heldigvis godt igang med gaverne, så den side af sagen når vi nok. Vi er startet flytningen fra Gilgenbergerstrasse til Im Kugelfagn. I weekenden var i huset både lørdag og søndag, hvor Betina og pigerne gjorde rent, og Lars Jakob kørte ting fra lejligheden til huset. Det begynder at tage form, men der er vist et par køreture endnu. Fredag den 5/12 kommer der et hold flyttemænd og tager de tunge ting.

 

I sidste uge var Betina alene med pigerne. Lars Jakob var på lederkursus i Frankrig. Det var et helt fantastisk kursus i nogen rigtig dejlige omgivelser nord for Paris. Instruktørerne på kurset og også helt i særklasse og selv om det var nogen lange dage, så var der ikke spild 5 minutter. Spildt blev der derimod i turen til Paris. Pga strejke hos Air France havde jeg valgt at tage TGV toget. Det var sådan set en fed oplevelser, men togstewarden glimrede ved at hælde en kop kaffe ned i min pc taske. Det klarede han dog med vanlig fransk arrogance, og udleverede et par små servietter - så kunne jeg da lige klare det selv. Han gav dog en ny kop kaffe. Spildt blev der også på bankkontoen. Mens jeg har knoklet i de franske skove, så har en eller anden person hygget sig med indkøb af julegaver i franske netbutikker på mit kreditkort. Men som man siger "Græd ikke over spildt kaffe og penge".

 

28.11.2008: Idag er det Anna's 2 års fødselsdag. Vi har fejret det sammen med Maria, der besøger os i weekenden. Der har været flag på bordet og gaver mv. I eftermiddags var der hjemmebagte boller og chokoladekage med lys - det har været rigtig hyggeligt.

 

Hvis du lige skal have testet din opmærksomhed, så prøv lige dette klip   

 

Gad vide, hvad man ellers går glip af til daglig ???

 

05.12.2008: Fredag var så endelig store flyttedag fra Gilgenbergerstrasse og til Binnigen. 6.30 kom 4 store flyttemænd med en lastbil, og kl. 11.30 var alt flyttet og samlet i det nye hus - de var rigtigt effektive. Vi brugte resten af dagen på at få en masse ting på plads, samt en tur til myndighederne for at blive "meldt ind" in Baselland.

 

06.12.2008: Ulla og Peter har pigerne fra formiddagen af, så vi kan få kørt de sidste ting fra lejligheden. Alt er næsten på plads nu, så det er rigtig dejligt, og vi tror, at vi bliver glade for det. Hen på eftermiddagen kommer vores "barnepiger" forbi med Signe og Anna.

 

07.12.2008: På fredag får vi besøg af familien Hedegaard. Signe har skrevet på tavlen, hvad hun skal lave sammen med Ida og Viktor. Hun glæder sig rigtig meget.

 

 

 

16.12.2008: Ninna, Lasse, Viktor og Ida har besøgt os et par dage. Det har været rigtig hyggeligt, hvor ungern har leget rigtig godt, og vi har spist og snakket. Lørdag var vi forbi bondegården, hvor Signe viste Anton frem, og søndag nåede vi ind til byen, hvor vi så lidt på juleudsmykning og fik købt lidt schweisser chokolade.

 

22.12.2008: Så er vi ved at være juleklar. I morgen skal vi med biltoget fra Lörrach til Hamburg, hvorfra vi så kører det sidste stykke. Det skal nok blive sjovt. Juledagene tager vi på Sjælland og den 28. kører vi til Herning og omegn og fejre nytår.

 

 

 

31.12.2008: Lige en lille update fra vores juleferie i Danmark. Turen med biltoget gik rigtig fint, og vi ankom friske til Herfølge den 24/12 omkring middagstid. Juleaften tilbragte vi hos Jette og Steen, hvor vi havde en rigtig hyggelig aften med masser af gaver til børnene og god mad. Den 25/12 holdt vi jul med Stense og Erik, hvor vi også fik en dejlig julemenu og gaver igen. Den 26/12 holdt vi julefrokost hos Stense, hvor også Erik's børn og børnebørn var med. Børnene hyggede sig rigtig godt med deres nye gaver. Den 27/12 tog vi på Hugo's vinstue kl. 13.00. Her mødtes Lars Jakob med nogen, om han har gået på kursus med og alle fik smagt en del julebryg inden vi landede i Herfølge igen omkring midnat. Den 28/12 var det tid til at drage mod vest, hvor vi rykkede ind hos Lene og Bjarne. Den 29/12 var der julefrokost med hele Rasmussen familien, hvor der blev spist, snakket og spillet Besserwisser samt fejret Betina's fødselsdag. Den 30/12 var vi til brunch hos Annemette og Emma, hvor også Rikke, Lars og Andrea var med. Om eftermiddagen var  vi på besøg hos Tina og Jakob & Co til en kop kaffe.

 

Nu er vi ved at gøre klar til årets sidste aften, som vi skal fejre hos Malene og Morten.

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


gen_96.1.gif