Dagbog 2011 Dagbog 2010 Dagbog 2009 Dagbog 2008 Dagbog 2007 Dagbog 2006 Dagbog 2005 Dagbog 2004 Diverse billeder Feriebilleder 2004 Feriebilleder 2005 Bryllupsbilleder Other e-mail me


gen_97.1.gif

Dagbog 2006


 

06.01.2006  Ja så skriver vi 2006, og vi er startet med fuld fart på. LJR har allerede været i Slovakiet en tur og den kommende weekend har vi fredag besøg af Jette og  Steen, samt Farfar. Lørdag kommer "Lind Mødregruppe" til julefrokost og søndag skal vi til brunch ved Faster og Punger.

10.02.2006 I dag er det Signes 2 års fødseldag. Dagplejen er forbi med Hanne i spidsen om formiddagen, og om eftermiddage kommer Malene, Morten. Laura og Magnus forbi til aftensmad.

11.02.2006 Hele familien er inviteret til eftermiddagskaffe for at fejre Signe. Vi har en rigtig hyggelig dag, og Signe puster blandt andet lysene ud på sin lagkage mens hun sidder på sin nye cykel.

      

13-16.04.2006: Påsken er brugt på at bygge legehus. Det har været Lars Jakob's helt store debut som handyman. Jeg har dog heldigvis modtaget god hjælp fra Morten og Steen. Skærtorsdag lagde vi 25 m2 fliser i hjørnet af haven, og fredag gik vi igang med at bygge legehuset. Det kom i ca. 500 smådele, og aldrig har jeg skruet så mange skruer i og hamret så mange søm i.

Byggematerialer var der nok af.

Fliser

Morten og Lars Jakob måler ud til fliserne. Bemærk det pæne aftræk med fald.

Legehus

En tømrermester og hans svend. Bemærk de velsiddene arbejdsbukser.

Rejsegilde 

Så er der rejsegilde med pølser, bajer og saftevand

Hr. Mis har også sat sit præg på påsken. Han har pisset i vores potteplanter, og har været lukket ud og ind mange gange hver nat. Til sidst kørte Betina til dyrlæge med ham, hvor de fandt ud af, at han har blærebetændelse og skal ha' en penselinkur - pris 998,78!!

23.05.06 Så er der lige blevet tid til at skrive lidt igen. Signe skal være storesøster. Betina er 13 uger henne, og vi har været til 3 succesfulde scanninger, så nu tror vi rigtigt på det. I sidste weekend var vi på Sjælland, hvor vi besøgte Dorte og Lars og deres børn. Her fik vi en babyseng med hjem, så vi er igang med at skaffe udstyr. Terminen siger ligenu sidst i november. Signe var også med moster ude at ride til stor fornøjelse for både hest rytter og passager.

Vi er så småt begyndt at tænke lidt på sommerferien. Annemette og Emma kommer ned og besøger os i Spanien i den sidste uge. Det har vi talt om i mange år, og nu ser det endelig ud til at lykkes. Det bliver sjovt.

19.05.06: I fredags var til rejsegilde ved Lene og Punger . Deres nye hus er under opførelse af Svend, og vi tror, at det bliver rigtig godt. Vi glæder os allerede til indflytterfesten :) Fredag var vi også til mødregrupperally hos Dorte, Per og Amaile. Vi havde en rigtig hyggelig aften med grill osv. og pigerne tumlede som sædvanligt rundt.

24.05.06: Idag ringede Janni og Mathilde for at høre om Signe og Betina ville med i Cirkus Benneweis. Så i møg-hamrende regnvejr tog vi afsted. Inde i teltet var vejret heldigvis fint og Mathilde og Signe kunne nemt sidde stille i de godt to timer, som showet varede. Vi så elefanter, papegøjer, hunde, klovne, heste og nogle der hoppede i trampolin.

26.05.06: Igår bad Signe hendes mor holde mund flere gange når hun sang for hende imens de børstede tænder.

01.06.06: Vi er kørt til Sjælland for at hjælpe mormor med at flytte ind i sin nye, flotte andelsbolig. Alt imens flyttemændene tømte Søndervangen, sad Signe ude i mormors bil - den grønne raket - og stor-hyggede sig. Når vi spurgte, om hun ville ind svarede hun klart NEJ! Til gengæld ville hun gerne have sin sut og klud og næste gang vi kiggede ud, sad hun og snork-sov - til stor forundren og morskab for flyttemændene.

Week-enden er gået med at flytte og ikke midst indrette mormors nye hus. Signe har taget det hele med stor ro. Fredag eftermiddag var hun hos moster og Jimmie, og de var en tur ude ved hesten. Mormor gav dem en madpakke med til hesten, bestående af "opbrød" (rugbrød) og gulerødder. Signe snakker som et vandfald og siger og gentager alt. Så nu skal vi rigtig passe på.

04.06.06: Signe har forelsket sig i Cecilies cykel, men den kan hun altså ikke køre på. Så Jacob forbarmede sig over Signe og fandt Andreas' og Cecilie's "gamle" to-hjulede cykel med støttehjul frem til hende. Det er bare et hit. Hun suser nu rundt, så vi næsten ikke kan følge med. Og da vi skulle ind og spise til aften, blev hun så rasende, over at skulle ind at vi måtte køle hende ned med en is inden aftensmaden. Stik imod alle regler og pædagogiske principper..!

05.06.06: Idag er Signe cyklet hele vejen hjemmefra og ned til stadion for at se far spille fodbold. Når mor spurgte hende om hun var træt i benene, svarede hun bare NEJ. Men på hjemvejen måtte hun give op og hun kom op i barnevognen - for straks efter at falde i en velfortjent, dyb søvn.

Fredag den 7. juli 2006

 

Hele ugen har vi gået og pakket vores ting for at gøre klar til vores sommerferie. Fredag eftermiddag er Lars Jakob til rejsegilde med Frank og Bente i deres nye hus. Herefter for vi pakket bilen færdig og kl. 16.30 er Betina hjemme fra arbejde og kl .18.00 er vi alle klar til afgang. Tina tager vores afgangsbillede og vi ønsker dem en god fødsel.

 

Første stop er i Poetz. Vi handler lidt og tager en bid aftensmad. Signe indtager 4 frikadeller og et pølsehorn. Midt i maden kommer en familie, der holder ved siden af os (i en audi). Drengen siger til sin søster: Det er en fin bil, den dér (han hentyder til vores). Søsteren siger: Er den dyr? Ja, svarer drengen, den er ikke helt billig! Lidt efter yder Betina insektservice ved at jage en flue ud af audi’en – drengen kan ikke selv og med sådan et kompliment, kan man vel godt være lidt hjælpsom…

Vel mætte sætter vi kursen sydover – vi havde regnet med en del trafik, men det hele glider fint og hurtigt får vi tilbagelagt en masse kilometer.

 

Lørdag den 8. juli 2006

 

Efter at have sovet i bilen et par timer  kører vi videre og kl. 8.00 holder vi ind for at få en bid morgenmand på en fransk rasteplads. Herefter igen i bilen og kl. 14.30 triller vi ind på campingpladsen i Paris. Vi får anvist en plads, hvor der lige er plads til bil og Camplet, og pladsen er lige op af en meget trafikeret vej, men vi bliver enige om, at det ikke betyder det store, da vi kun skal sove her.

 

Vi får hurtigt sat Campletten op og pakket de mest nødvendige ting ud. Som BS siger ”Pak kun det ud du skal bruge – så kan du hurtigt komme af sted igen”.

 

Sidst på eftermiddagen går vi en tur over mod ridebanen, da vi kan se og høre, at der er en musikfestival. Vi kan nu ikke rigtig komme ind, så vi beslutter at gå gennem Bologne skoven og ind til Champs Elysee. Vi kommer ind til Porte Maillot  (en lille, kort tur på næsten 7 km.) og går videre ned til Triumfbuen og kommer ind til Champs Elyssee. Aftensmaden bliver på den Gyldne Måge og trætte går vi tilbage til Porte Maillot, hvor vi tager bussen tilbage til campingpladsen.

 

Søndag den 9. juli 2006 

 

Vi starter med at tage bussen fra campingpladsen ind til Porte Maillot. Herfra går vi igen op forbi triumf-buen og ned af Champs Elysee til Concorde Pladsen. I dag skal Frankrig spille VM-finale mod Italien, og Paris er allerede begyndt at forberede sig til fest. Vi går ned igennem Tuillier haven mod Louvre. Signe får løbet en del rundt og efter at have indtaget frokosten på græsset foran Louvre – hvor Signe i øvrigt pludselig meddeler at nu laver hun pølser og vi må skifte ble midt på pladsen - stavrer vi videre hen over Pont Neuf og over til Notre Dame.

 

 

 

Signe er nu faldet i søvn i klapvognen, så vi sætter os i Latiner-kvarteret og spiser en is. Latinerkvarteret er rigtig hyggeligt og fyldt med små restauranter. Herefter finder vi Rue de l’université, der fører os hele vejen ned til Eiffel-tårnet. Her gør vi igen holdt og mens vi slapper af, spæner Signe rundt og får brændt noget af den indestænkte energi af. Vi krydser Seinen igen og bevæger os mod Place D’alma. Det var her prinsesse Diana og Dodi Al Fayette omkom i et trafikuheld på vej ned i tunnelen under Place D’alma i 1997. På kanten af broen er der skrevet en masse hilsner, især til Diana, men også et par stykker til Dodi. Det giver lidt ståpels.

 

 

Vi går op ad Avenue George V, der fører os direkte op til Champs Elysee, hvor der nu for alvor er ved at komme gang i fodboldfansene. Både unge og gamle hænger ud af bilerne, med Tricolore i vejret og hornene i bund. Vi trækker os ind på en restaurant på George V, hvor man kun kan få ”motorolie” (blendet frugt) at drikke til maden. Servitricen ser meget mærkelig ud i hovedet, da Lars Jakob alligevel forsøger at bestille 3 cola’er. Så vi får udmærket mad med motorolie til.

 

 

Så går turen op ad Champs Elysse og Avenue de la grande Armée, hvor vi køber kirsebær og nektariner til næste dags morgenmad. Med 15-17 km. I benene (vi har regnet efter på GPS’en) tager vi bussen hjem til campingpladsen. Al trafik på vejen bag campingpladsen er væk, de er alle sammen hjemme og se fodbold. Lars Jakob går op på campingpladsens restaurant og ser 2. halvleg, og der er meget stille omkring os, da kampen er slut efter forlænget spilletid og straffesparks konkurrence.

 

Mandag d. 10. juli 2006:

 

Vi har begge forbavsende gode ben i dag, taget i betragtning, hvor meget vi gik i går. Betina er i ufattelig dårlig form, og slæber samtidig rundt på 8 kilo graviditet, så Lars Jakob tager både klapvogn og rygsæk.

 

Vi tager igen bussen ind til Porte Maillot og derfra metroen til Anvers der er metrostationen lige neden for Sacre Cæur. Oppe ved kirken får vi det fantastiske vue ud over hele Paris. Vi kan se Gare du Nord, Notre Dame og Eiffel-tårnet. Vi går bag om kirken ned af igen, og på torvet bag kirken er der små hyggelige gader med spisesteder og portræt-tegnere. Vi nøjes med at spise frokost (Signe får is).

 

 

Tirsdag d. 11. juli 2006:

 

Vi starter dagen med at pakke det meste af vores grej ned. Vi kører videre mod Spanien i aften, men inden tager vi på La Defence og ser Kuben. Lars Jakob tager med elevatoren op i Kuben, mens Betina og Signe tager på ose-tur i det store indkøbscenter ved siden af Kuben.

 

 

Efter frokosten tager vi tilbage til campingpladsen, pakker færdig og spænder camplet'en på. Næste og sidste stop i Paris er Versailles. Det kæmpe store slot er virkelig imponerende, og det er der også mange andre turister der synes. Så vi står lidt i kø for at komme ind. Her starter show'et: Signes lyse hår er ALT for meget for de 25 japanere, der står rundt om os. Så hun viser dem lige alt det hun kan. De modigste japanere er henne og røre ved hendes hår, og hun nyder opmærksomheden.

 

Inde i slottet må man ikke tage klapvogn med rundt, så Signe må gå. Det er egentlig også OK, bortset fra, at hun bliver endnu mere ustyrlig og til sidst må vi tage hende på skuldrene og spæne ud i retning af EXIT-skiltene. Hun kan slet ikke tåle at alle de mennesker synes hun er sød og sjov.  Der går totalt show i hende!

 

12.07.06: I dag er vi ankommet til Spanien og tiden hernede går med at slappe af, bade ved stranden, bade ved poolen, spise is og hygge os. Signe bliver rigtig god til at svømme selv (med svømmevinger på) og hun forelsker sig i Emmas dykkerbriller. Emma, Annemette, Ninna, Lasse, Ida, Viktor, Jytte og Allan slutter sig til os i løbet af den første uge. Signe og Ida leger rigtig godt sammen med deres dukker og dukkeklapvogne. Emma tager "storesøster-rollen" og passer rigtig godt på de små.

 

Vi øver lidt på at gå uden ble, og som regel går hun lige 3 skridt væk før hun stolt meddeler, at nu tisser hun! Det med at lave pølser er så lidt mere festligt, det er sket 3-4 gange uden ble eller bukser på. De to gange har vi ikke nået at gøre noget, men vi har også været "heldige" og opdaget det i så god tid, at vi kunne nå at holde en plasticpose under hende.

 

24.07.06: I dag får vi en SMS fra Tina og Jacob. De har fået en pige - Freja.

 

01.08.06 Signe tisser idag for første gang på toilettet.

02.08.06 Signe sover sin første nat uden sut. De er blevet sendt op til julemanden, og nu venter hun spændt på, om han sender en gave til hende.

03.08.06: Julemanden har været der - helt uden for nummer, midt om sommeren! Han er kommet med den fineste dukkevogn, som alle dukkerne på tur bliver transporteret rundt i. Hun spørger et par gange efter sutterne, men kan godt se beviset på, at de er sendt op til julemanden, og det accepterer hun.

06.08.06: Helene og Morten har også fået en pige - Emilie - så nu må vi se om vi kan gøre dem og Tina og Jacob kunsten efter. Vi ved endnu ikke, hvad vi skal have, men vi får det muligvis af vide, når vi skal til 3D scanning d. 28.08.06. Men den er i hvert fald livlig.

14.08.06: Vi er kørt til Silkeborg for at kigge på bil. Vi runder lige McDonalds på hjemvejen for at få aftensmad. Vi har ingen rene bleer med, og selvfølgelig meddeler Signe stolt - midt i maden - at nu laver hun pølser! Så vi må krydse fingre og køre hjem uden ble på. Det går rigtig fint, ingen uheld og da vi kommer hjem, tisser hun på toilettet. Vi er begyndt at pottetræne før sengetid og når hun vågner om morgenen. Det går fint, som regel tisser hun, så vi er fortrøstningsfulde.

På vejen hjem fra Silkeborg siger Signe: "Mor, jeg vil gerne lige se dig". Betina kigger om til hende fra forsædet. "Jeg er lige her". "Mor er muk (smuk)" siger Signe. "Synes du mor er smuk", spørger Lars Jakob og fortsætter "Hvad er far så"? Signe svarer "Far er lækker". Så går der et lille øjeblik, så siger hun omme fra bagsædet "Mor er muk, far er lækker - hvad er jeg så"? - Hvad kan man svare andet end "Du er bare for dejlig"!!!

16.08.06: Vi har været til samtale i vuggestuen idag. Signe fik udelukkende ros; hun er god til at lege, koncentrere sig, er omsorgsfuld, opmærksom, snakker meget og spiser endnu mere. Vi synes også selv hun er blevet god til at snakke, og vi griner tit af hende (UDEN hun ser det selvfølgelig). Det sjoveste ord hun siger er "gar-nobber" som er kartofler, men ellers er hun nu ret forståelig. Det kører stadig fint uden sutten, så det var nemt! Signe leger meget med Milla, der bor lige overfor. De går også på Kængu-stuen sammen, men der leger hun mest med Signe H.

Amalie fra mødregruppen er startet på Kængustuen, og vi har snakket med Signe om, at når der kommer en ny pige, så skal man spørge om hun vil lege og man skal hjælpe hende. Og de siger i vuggestuen, at det har hun også gjort! Dygtig pige...!

26.8.06: Farfar blev 70 år igår, så idag har vi været på Hotel Lynggården til fest. Det var en god dag og Signe opførte sig fint. Hun kom dog til at tegne lidt på parket-gulvet med Nikoline's farvekridt. Håber, at de har fået det af... Det var ellers pænt.

28.8.06: Idag har vi været til 3D scanning af den nye baby. Det var en helt fantastisk oplevelse, hvor vi kunne se, at vi får en tilsyneladende sund og rask pige. Umiddelbart ligner hun Signe meget, men lad os nu se, når hun kommer ud.

Vi har besluttet os for, at hun skal hedde Anna (Kirstine Amsted). Anna var egentlig bare et navn vi syntes godt om, men vi har senere fundet ud af, at Lars Jakob's far havde en søster, der døde som barn af TB - hun hed Anna. At hun kommer til at hedde Kirstine hænger sammen med at Lars Jakob's farmor hed Ane Kirstine - dermed er den del af familien med i navnet, samt at Signe jo også hedder noget med K (nemlig Karen) til mellemnavn.

Det er faktisk dejligt at vide, at vi får en pige igen. Dels er det jo enormt praktisk, tænk på alt det der kan genbruges og ingen (hverken moderen eller andre) behøver at gå amok i blåt. Derudover er det noget nemmere at forklare Signe at hun får en lillesøster, frem for en baby.

06.09.06: Idag er vi startet på far/mor/barn gymnastik. På billedet til venstre gør Mathilde og Signe klar til en af øvelserne, og¨på billedet til højre er Signe på vej gennem kravleøvelsen.

 

08.09.06: Betina har været på kanotur med banken og det gik faktisk fint - bortset fra,  at hun på vej hjem trådte forkert og faldt lige ned på maven. Der var dog masser af liv og ingen blødninger, så egentlig havde vi besluttet ikke at ringe til fødegangen. Men vi gjorde det alligevel og de ville så gerne lige se os. Så vi brugte det meste af natten på fødegangen, hvor der blev scannet og tjekket i flere timer - heldigvis så alt fint ud stadig. Tina tog tjansen med at høre lidt efter Signe - tusind tak for det!

09.09.06: Idag har vi været på tur med farfar til Randers og omegn. Det var en helt vildt god tur, hvor vi fik et godt indblik i den del af familiens historie.

19. – 23. september

 

Maven har det stadig godt, og tirsdag aften tog vi den med til et kulturelt indslag. Vi var i Herning Messecenter og se Bryan Adam sammen med Malene og Morten og nogen af deres naboer. Det var en rigtig god aften med masser af god musik og stemning.

 

Onsdag morgen stod vi tidligt op for at begynde et andet af vores små eventyr. Vi skulle for første gang til Basel for at se på vores nye destination i 2007. Vi kørte først til Snejbjerg for at hente Signe, der havde overnattet ved faster og Punger.

 

Herefter gik turen sydpå og vi ankom til Basel først på aftenen. Efter lidt kørsel frem og tilbage fandt vi hotellet (igen tak til Gitte P Sørensen). Vi fik checket ind på hotel Euler og gik ned på den lokale pizzeria og fik stillet sulten.

 

Torsdag morgen kørte Lars Jakob til fabrikken i Soultz og mødtes med de nye kollegaer. En masse dejlige mennesker og mange spændende opgaver ser ud til at vente. Betina og Signe tog sporvognen – Tram’en – ud til den internationale skole, hvor de havde aftalt at mødes med Ulla. De fik en kort rundvisning på skolen og mødte et par andre danskere. Efter besøget kørte de hjem til Ulla og Peters hus i Bruderholz og fik formiddagskaffe. Signe havde åbenbart lidt dårlig mave, så hun måtte ha et bad efter en ”åbenbaring”. Vi mødtes alle 3 igen ved 7 tiden, hvor vi gik ned i byen for at spise.

 

Fredag kørte Lars Jakob på kontoret i Basel og mødte de nye kollegaer her. Betina og Signe gik i Zoo, hvor de så en masse dyr. Midt på eftermiddagen startede vi boligjagten op. Der er rigtig mange muligheder, og vi fik godt styr på hvilke områder, som vi gerne vil bo i. Om aftenen gik vi igen ned i den indre by for at spise. Her mødte vi nogen danske Baselere, som vi fik en øl og en god snak med, inden vi gik hjem for at sove.

 

Lørdag morgen checkede vi ud fra hotellet og kørte ud til Ulla og Peter og drengene. De var klar med morgenmad, og vi havde en dejlig formiddag, hvor vi fik snakket meget om praktiske ting og erfaringer med at bo i udlandet. Det bliver godt at have nogen, der kan hjælpe os lidt. Inden vi kørte nord på nåede vi lige et kigge på et par huse mere. Turen tilbage til Danmark gik uden problemer – vi fik snakket en masse om de kommende udfordringer, men vi er heldigvis kommet tilbage fra turen med tro på, at det bliver en fantastisk oplevelse.

 

28. september

 

Det blev dagen, hvor vi desværre måtte tage afsked med Hr. Mis. Han har været vores dejlige kat igennem mere end 7 år, men siden sommerferien har han ikke været på toppen. Vi har derfor besluttet, at han skulle aflives, og idag kørte Lars Jakob og Signe ham ud til dyrehospitalet for at få ham aflivet. Signe sang Lille Peter Edderkop for ham hele vejen derud. Det tror jeg han var glad for. Han sluttede dog sit gode liv med maner. I morges kom han hjem med en lille hare, som han spiste i løbet af formiddagen.

 

Betina og Signe har været til åbning af udvidelsen af Herning Centret. Signe fik nye vinterstøvler og tennissko. Hun mødte en bamse og en kanin, men dem gemte hun sig for. Vores aften er igen gået med at undersøge alverdens ting om Basel - idag har vi fået styr på, at Signe kan vende tilbage til Koustrupgård, når vi kommer hjem igen.

 

30.09.06 - 3.10.06:

Vi er taget til Sjælland for at være lidt sammen med den Køge-gensiske del af familien. Søndag tager Lars Jakob til Basel igen for at holde et par møder og Signe og Betina bliver i Herfølge hos mormor. Signe sover hos Maria og Jimmie fra søndag til mandag og tager så med Maria på arbejde i børnehaven mandag morgen. Da Betina henter hende lidt i 10, vil hun absolut ikke med hjem - hun leger lige i puderummet med et par drenge. Og så har hun allerede fået en beundrer - Marcus. Gad vide hvordan det kommer til at gå, når hun bliver teenager.

 

I løbet af de dage vi er i Herfølge begynder Signe at vise interesse for at smide bleen. Hun kommer selv og siger, når hun skal tisse og vi har faktisk ingen uheld. Hun sover dog stadig med ble på.

 

4.10.06: Idag bliver Magnus 1 år, så vi er inviteret til boller og cacao. Signe og Laura har ikke leget sammen længe, men det går bare så fint idag - indtil trætheden melder sig.

 

6.10.06: Pædagogerne i vuggestuen strejker, så Signe kommer ud til Morten og Malene. Også i dag går det fint med at lege med Laura. Vi aftaler at Signe må komme med Morten, Malene, Laura og Magnus i Legoland på tirsdag.

 

8.10.06: Vi har været i Ikast Svømmehal med mødregruppen. Alle de små tøser var vilde med vandet. Cirkeline var dog den mest modige, hun tog selv den store vandrutschebane ned. Signe havde sine dykkerbriller på - så ligner hun kun lidt en flue.

 

10.10.06: Så har Signe været i Legoland med familien Dohm. Kl. 16:30 kom der en MEGET træt prinsesse (med krone og det hele) hjem til Lind. De havde haft en super god tur, og Signe fortalte vidt og bredt om alle de dyr (?) hun havde set dernede.

 

11.10.06: Idag har Betina været til jordemoder. Hun skønner at Anna nu vejer omkring 2500g. Men hun ligger på tværs, så hvis hun ikke vender sig af sig selv inden næste jordemoderbesøg d. 1/11-06, vil jordemoderen foreslå at man forsøger at vende hende udefra. Men lad os se - hun har plads nok til at vende sig selv på endnu. Om eftermiddagen var Betina til fødselsforberedelse samme med Dorte (Amalies mor) fra den første mødregruppe. Dorte og Per skal have en dreng og Dorte er sat til at føde 15/11-06 - altså ca. 10 dage før Betina.

 

13-14.10.06:

Morfar og Jette har været her fra fredag til lørdag. Jette tog med Signe i vandet til baby-svømning. Morfar har hjulpet med lidt praktiske ting, bl.a. afkalket vandhaner, flyttet puslebordet ned på Anna's værelse, hentet vuggen ned og sat ny stang på til himmelen. Selve himmelen er nu vasket og sat på - så er det klaret.

 

Lørdag eftermiddag spillede Lars Jakob sin sidste senior-fodbold kamp på Lind stadion - og med glans, for holdet er nu rykket op i serie 3. Men når vi kommer hjem fra Basel, er han nok blevet for gammel og "un-fit" til at komme på hold igen. Så må det blive old-boys holdet, der kan nyde godt af hans halv-gamle, skæve fodboldben.

 

20.10.06: Signe er inviteret med Annemette og Emma i svømmeland i Ikast. De skulle rigtigt have en hyggedag, men dagen ender brat, da de Annemettes far pludselig dør. LJ henter Signe og mens hun sover i barnevognen uden for Tytex, holder LJ ansættelsessamtale med en mulig direktør til USA.

 

Om aftenen er vi til Emil's 18 års fødselsdag.

 

27.10-06: Her til morgen meddelte Signe over morgenmaden, at hun havde været på Mallorca. Da Lars Jakob spørger, hvornår hun dog har været det, svarer hun skråsikkert: "Halv seks"... Betina har sidste arbejdsdag i banken. Hun giver morgenbrød og får vist de fleste opgaver ryddet af vejen. Lars Jakob og Signe besøger Allan, hvor de bliver enige om at købe en postkasserød Ford Fiesta. Den skal vi så turnere rundt i de næste par måneder. Freja, Cecille, Andreas og Tina kommer over og spiser aftensmad - Tina henter MacDonalds til børnene, som de spiser inden Disneysjov. Senere på aftenen kommer Jeannett og Bjarne forbi til kaffe og et par hyggelige timer.

 

Vi har fået flagstang, så nu kan vi rigtigt flage. Næste gang bliver nok, når Anna bliver født.

 

28.10.06: Annemette og Emma kommer ud til aftenkaffe. LJ er taget til fodboldafslutningsfest, så vi har tøse-hygge-aften med snolder og Matador. Emma og Signe er i badekar. Det er som kompensation for at vi ikke kom i svømmehallen i dag, for Signe har fået skoldkopper. De har haft dem i vuggestuen, så det er nok her de er hentet.

 

29.10.06: Mette fra nr. 46 har spurgt, om hun må låne Signe til at måle nogle størrelser med. Mette arbejder hos Exit, hendes job er at kontrollere at størrelserne passer til de rigtige aldre. Signe er "model" for næste års bademode og får som tak en masse fint tøj.

 

Signe er så godt som renlig, hun har faktisk ingen uheld mere, men sover dog stadig med ble om natten. Til middagsluren behøver hun ikke mere at have ble på.

 

1.11.06: Betina har været ved jordmoderen, og det er blevet besluttet, at vi skal forsøge at få vendt babyen rigtigt. Det betyder, at vi i morgen skal på sygehuset for at de skal prøve at vende babyen. Lars Jakob kører til Århus for at aflevere bilen og på vej hjem henter han vores nye raket - en Ford Fiesta fra 94, der muligvis kun har kørt 60.000:)

 

2.11.06: Vi kører Signe ud til Malene og Morten og fortsætter ind på sygehuset. Her skal vi forsøge at få vendt babyen, så hun står rigtigt (med hovedet nedad). Jordmoderen kører en strimmel og alt ser fint ud. Flere har fortalt at det kan være temmelig smertefuldt at lavet vendingen, men det tager faktisk kun 1,5 minut fra lægen går igang til at hun ligger rigtigt, og det gjorde ikke ondt. Jordmoderen kørte en ny strimmel for at checke at alt er fint - og det var det, så vi forlod fødegangen. På vej ud mødtes vi med Dorte fra mødregruppen. Dorte og Per har fået en dreng i tirsdags, som vi lige fik lov at se.

 

4.11.06: Vi har lejet et hus i Skallerup Klit Feriecenter, så Fiesta'en står nu sin pakke-prøve. Det er kun det allermest nødvendige, der kommer med, men så går det også lige. Vi skal vist have trailer med til Sjælland i julen.

 

Feriecenteret byder på flere gode oplevelser - bl.a. vandland, besøgsbondegård, stor indendørs legeplads. Så vi bader og hygger os. Mandag/tirsdag kommer Malene, Morten, Laura og Magnus og vi tager allesammen til morgenfodring på besøgsbondegården. Det er et hit hos Laura og Signe. De hjælper bondemanden med bl.a. at samle æg hos hønsene, trække køerne ud på marken og de får også lov at sidde i hans trillebør.

 

 

Signe er begyndt at ligge og "læse" om aftenen, når hun er blevet puttet. Nogle gange læser hun for sig selv, andre gange for dukkerne. Hun står selv op og slukker lyset, når hun er færdig med at læse, så det griner vi lidt af.

 

8.11.06: Vi tager hjem fra Skallerup igen, for Lars Jakob skal til Basel i morgen for at finde et hus/en lejlighed til os.

 

9.11.06: Mormor er kommet herover for at passe på os, mens Lars Jakob er i Basel. Hun bliver her hele weekenden og vi hygger os alle tre. En dag, da Signe sidder på toilettet og laver pølser, siger hun pludselig: "Nu kommer der er en ordentlig én - den har ben"! Den bemærkning havde nær kostet en vandafgang både hos mor og mormor.

 

11-12.11.06: Lars Jakob har været i Basel i weekenden for at kigge på boligmuligheder. På billedet kan du se den lejlighed som vi har valgt. Lejligheden ligger i Gilgenbergerstrasse. Damen til højre på billedet er Yvonne, som har hjulpet os med at finde lejligheden.

 

Lejligheden er helt ny, og har 4 værelser, så vi kan have gæster boende. Ved siden af lejligheden ligger et fint indkøbscenter, og med sporvognen tager det 5 minutter at nå ind til byen.

 

 

 

15.11.06: Dagen starter med at Lars Jakob skal hente en kollega på Scandic i Herning. Desværre står batteriet i Fiesta'en af, så Lars Jakob og hans kollega må tage en taxa til Ikast. Bilen, ja den må overnatte på Scandic's parkeringsplads og Allan lover at kigge på den i morgen tidlig. Vi har rigtig fået "gammel bil". Håber ikke at fødslen går i gang midt i at vi er uden bil!

 

I dag skal vi også til jordemoder igen, så Betina henter Signe tidligt i vuggestuen. Det skal man passe på med, for det var absolut ikke noget hit hos Signe, at blive hentet før de havde spist ymer. Faktisk måtte hun lokkes med en ring, for at hun ville med ind til byen. Men den er hun så også blevet glad for.

 

Anna ligger fortsat rigtigt, men hun har ikke sat sig fast endnu. Det betyder ikke noget, siger jordemoderen. Næste jordemoder besøg er d. 27/11-06, hvis ikke der er sket noget inden. Betina har ellers både pudset vinduer og gjort køleskab rent i håb om, at det skulle sætte noget i gang.

 

17.11.2006 Så er det weekend igen. Fiestaen har  jo voldt os lidt kvaler de sidste dage, og i morges var der så ikke  strøm på igen. Allan kommer forbi ¨på søndag for at kigge på den igen.

 

Her er et link til vores lejlighed i Basel Falkensteinerpark  Der kan du finde nogen billeder og beskrivelse af byggeriet.

 

26.11.2006: Så går vi bare og venter. Betina havde termin i fredags (24.11) men den holdte ikke. Lars Jakob var til julefrokost på Tytex, men slap for at køre direkte til fødegangen. I dag har vi gået en lang tur for at se om det kan sætte noget igang. Vi gik en tur om i den nye udstykning i Koustrupparken og fortsatte om i den nye del af Knudmoseparken, hvor vi hilste på Bente og Frank. Vi mødte desuden Mathildas far.

 

Vi har vist ikke fået præsenteret vores nye røde raket - Ford Fiestaen. Et herligt køretøj (når den kører), som vil transportere os rundt i de næste par måneder.

 

 

27.11.06: Idag skal vi til jordemoder midt på formiddagen. Hun vurderer Anna til at veje ca. 3900g og det er jo for så vidt en god størrelse, men hun kan ikke sige, om der er ved at være optræk til noget. Lars Jakob kører Betina hjem igen, hvorefter han fortsætter ud på arbejde. Jeg har dog ikke været hjemme mere end en lille time, da jeg får meget, meget ondt i maven og bare skal på toilettet hele tiden. Derude sidder jeg så og sveder af smerte og over at jeg ikke har min telefon med mig. Jeg kan simpelthen ikke komme fra toilettet og jeg bliver faktisk bange for at jeg skal sidde derude og føde uden nogen hjælp. Da jeg endelig kan komme ud derfra efter en halv time (mavepinen er aftaget lidt) skynder jeg mig at ringe til Lars Jakob. Han vil egentlig gerne blive på Tytex, for han har ikke fået frokost endnu, men jeg beordrer ham hjem - NU! Jeg må tilbage på toilettet og derude sidder jeg indtil Lars Jakob kommer hjem.

 

Vi ringer til fødegangen for at høre, om det kan være optræk til fødsel. Det kan det sagtens, siger jordemoderen, jeg kan godt forvente at veerne begynder inden for en times tid. Der er faldet ro over maven og jeg får lige sovet en times tid inden vi henter Signe i vuggestuen. Veerne er ikke begyndt endnu og de kommer heller ikke rigtigt senere på aftenen. Jeg har lidt uro i kroppen, men ikke noget, som vi ikke kan sove for.

 

28.11.2006: Så er der vist snart optræk til fødsel. Vi har haft en rolig nat, men de første småveer er vist ved at indfinde sig. Janni og Mathilde kommer og henter Signe kl. 9.00 - så tager de i svømmehallen en tur. Lars Jakob bliver hjemme fra arbejde for at være klar med støtte :)  Kort tid efter at Janni og de små tøser er taget af sted, kommer veerne. De er med det samme kraftige, regelmæssige og lige lange (ca. et minut). Betina ligger inde i sengen mens kroppen arbejder og Lars Jakob sidder ude ved køkkenbordet og skiftevis arbejder lidt og laver ve-skema.

 

Ved 11.30 tiden ringer vi til fødegangen, og de vil gerne se os. Så Betina rejser sig langsomt fra sengen. Hver eneste gang jeg bevæger mig, vælter veerne ind over mig. Jeg synes virkelig at de er stride. Vi starter den røde raket op og kommer også ind til sygehuset. Lars Jakob sætter mig af på parkeringspladsen og når lige at få en skideballe af en emsig taxa-chauffør, der ikke synes at vi kan holde der i de 1½ minut det tager at få mig ud af bilen. IDIOT! Mon han nogensinde har haft veer?! Lars Jakob får parkeret et mere reglementeret sted og kommer over til mig. Men vi har glemt vandrejournalen i bilen, så han spæner lige tilbage efter den. Imens har jeg virkelig mange veer og står og hænger ved indgangen. Da vi kommer ind på sygehuset er der en mand der kigger på mig, mens jeg står og har veer. Det er næsten mere end jeg kan klare, så jeg er meget tæt på at begynde at græde, ved ikke hvorfor.

 

Inde på fødegangen er der en sygeplejerske der tager imod os. Hun viser os hen til fødestue 4 mens hun forklarer at de har meget travlt, men at der er en jordemoder på vej. Jeg kaster mig over sengen og har virkelig ondt nu. Jeg er vist lidt højrøstet i min vejrtrækning og stønnen, for sygeplejersken spørger mig, om jeg føler at det er meget op over?! Det ved jeg ikke rigtigt, men ondt - det gør det virkelig!

 

Så kommer jordemoderen og undersøger mig. Hun vurderer at Anna vejer ca. 4 kg. Jeg er 6 cm. åben, så jeg får et lavement og kommer i badekar. Sygeplejersken kommer ind og spørger om to finske studerende må komme ind og følge fødslen. Det kan jeg ikke overskue, så vi siger nej tak. Da jeg har siddet i det varme vand en halv times tid undersøger hun mig igen og siger, at hvis jeg ikke vil føde i vand, skal jeg snart op. OKAY, det kommer til at gå stærk det her! Oppe igen foreslår jordemoderen at jeg prøver at ligge i forskellige stillinger, men jeg kan ikke rigtigt forliges med nogen af dem, hun foreslår. Pludselig føler jeg pressetrang og spørger hende om jeg må presse, selvom vandet ikke er gået endnu. Det må jeg gerne, vandet skal nok komme siger hun. Og det gør det så lige pludselig efter 3-4 pres. Herefter føler jeg ikke rigtigt, at der sker noget, når jeg presser, så jeg siger, at jeg ikke tror, at jeg kan få hende ud. Jordemoderen undersøger mig og siger så, at jeg slet ikke er helt åben endnu, mangler et par cm., så jeg må ikke presse mere. Jeg bliver dybt frustreret og skælder hende godt og grundigt ud.

 

Ligesom ved Signes fødsel kan jeg ikke selv åbne mig de sidste par cm., så jordemoderen hjælper til med fingrene. Dem der har prøvet det, ved at det gør SINDSYGT ondt. Da jeg har klaget mig over smerterne temmelig mange gange, siger hun - nu ret skrapt - "Ja, det gør ondt, men det skal det sgu!" Men det hjælper og så er vi klar til at presse. Kl. er ca. 14.30.

 

Jordemoderen har luret at Anna er stor, så hun foreslår at jeg skal stå op og føde hende. Lars Jakob står på den ene side af sengen og holder fast i mig, der står på den anden side. Vi har vist aldrig lagt arm før, med Lars Jakob er god modvægt og et par gange, når jeg er kommet for langt ned i knæ, hiver han mig op over sengen igen. Jordemoderen sidder bag ved mig, klar til at tage imod. Veerne afhjælper hun ved at presse blidt på min lænd og det gør faktisk godt.

 

Da Anna's hårtop viser sig, siger hun til Lars Jakob at han skal komme om og hjælpe hende med at tage imod. Men det nægter jeg, for hvem skal så holde mig i hånden? Så jordemoderen beder Lars Jakob om at ringe efter proffesionel forstærkning. Anna's hoved er nu kommet ud og Lars Jakob er lige omme og kigge. Hun var efter sigende helt lilla. Hun sidder en lille smule fast, da skuldrene skal ud, så jordemoderen rykker lidt i hende og havde vist håbet at forstærkningen var hurtigere, der var lidt panik. Men endelig... Så blev Anna født. Kl. 14.40 på Herning Sygehus kom hun til verden. 4.800 g og 53 cm velskabt pige.

 

Jeg er revnet en lille smule og skal så syes, men inden skal blødningen fra livmoderen stoppes. Moderkagen var meget stor, så der skal både indsprøjtninger og stikpiller til før det stopper så nogenlunde. En læge nærmest sidder på min mave, mens de første efterveer melder sig. Indsprøjtningen skal nemlig gøre at livmoderen trækker sig hurtigere sammen - deraf efterveer.

 

Jordemoderen siger at hun faktisk havde gættet at Anna var meget stor, men hun turde ikke sige det til os. Hun havde også nær troet på mig, da jeg påstod at jeg ikke kunne presse hende ud.

 

 

 

Veerne er startet først på formiddagen. Vi kører til sygehuset kl. 12.

 

 

Lidt stemningsbilleder. Øverst til venstre er Anna kun få minutter gammel, og øverst til højre den glade men trætte mor. Nederst til venstre er moderkagen, som ifølge jordemoderen var et sæt tvillinger værdig. Til slut den meget stolte storesøster med et godt greb om Anna.

 

 

Den glade far efter fødslen. Bemærk huen - hendes hoved er for stort til den, så den blev "skudt" af hele tiden.

 

29.11.2006. Signe og Lars Jakob har været inde at sige god morgen til Anna og Betina. De har sovet fint, men  Anna har ikke spist så meget, så hendes blodsukker er faldet lidt. Hun er begyndt at lave "lakridser", så der er hul igennem og i formiddags har Betina ammet hende, så mon ikke det er fint. Signe er kommet en tur i vuggestuen for at løbe lidt krudt af sig - det er jo noget overvældende at blive storesøster. I nat faldt hun i øvrigt ud af sengen og landede lige oven på sit nye pony dukkehus, som hun har fået af Laura. Ingen af delene tog dog skade

 

30.11.2006: Lars Jakob afleverede Signe i vuggestuen. Der var dækket op med kaffe og æbleskiver fordi Lasse havde fødselsdag. Turen gik herefter på sygehuset for at hente Anna og Betina. Anna har villet spise det meste af natten - hun er åbnebart ved at få smag for modermælken. Kl. 11.00 fik vi fyldt det hele ind i Fiesta´'en og turen gik til Lind, og nu er vi alle landet her hjemme.

 

2.-3.12.2006: Mormor og Moster er kommet herover for at se til os. Heldigvis er de god hjælp at have, for Lars Jakob lægger sig syg hele week-enden (måske er det bare en undskyldning for at slippe for svigermor). Anna fik sit første bad, hvilket Maria styrede med kyndig hånd.

 

4.12.2006: Signe har været til tandlæge idag, hun var rigtig god til det og tandlægen synes at hendes tænder så fine ud. Egentlig skulle hun have været i vuggestue bagefter, men hun har lidt feber så hun får lov at blive hjemme. Dog skal Anna til lægen (børneundersøgelse) sidst på formiddagen, så vi må tage Signe med til byen. Det går også fint, men på vej hjem i bussen (ja, vi har stadig kun Fiesta'en, som vi ikke kan have barnevognen i, så vi tager bussen) falder hun i søvn - siddende ret op!

Vi runder også kommunen og får lidt mere styr på folkeregisteret, børnefamilieydelse mv. i forbindelse med vores snarlige flytning. Herefter går turen til Nordea, hvor Betina's kollegaer selvfølgelig også skal se "pokalen". Anna sover sig fra det hele, men lige da vi skal til at hjem vil hun gerne ha' mad. Så hun bliver ammet mens vi sidder på stationen og venter på bussen. Hjemme igen får vi alle en lille lur på sofaen. Jeannett kommer forbi med flyttekasser, og hun får også lige et glimt af Anna.  

 

6.12.2006: Annemette og Emma kommer forbi en tur for at se Anna (og resten af familien)

 

 

 

 

9.12.2006: Morfar og Jette er på visit for at se Anna.Vi er nede for at købe juletræ, som bliver sat op på terassen.

 

 

10.12.2006: I dag er det den store trilleæltemasedag. Familien laver konfekt ude hos Punger og Faster

 

 

Punger og Knolde triller med kuglerne.                           Farfar bakser med bagepapiret

 

The Brammings i en koncentreret øvelse                        Punger slapper af efter at have trillet med kuglerne

 

 

 

22.12.2006 Sidste arbejdsdag før juleferien. Lars Jakob’s familie kommer forbi til lidt gavebytte og æbleskiver. Signe får et lægesæt og et dukkehus. Det er en god start på julen.

 

Om aftenen er Lars Jakob på mandetur med Punger og Lars Kjær. Vi får os et slag pool og drikker et par øl på Fox & Hounds. Vi slutter af med Grill mix i Lone’s køkken.

 

23.12.2006 Så starter julekortegen. Første stop er ved Malene og Morten. Laura bliver 3 år i dag, og vi kigger forbi til boller, lagkage og kakao med lyserødt flødeskum. Fiestan er vakuum pakket med julegaver og kufferter, da turen fortsætter videre mod Sjælland, men vi kommer overraskenede let frem uden de store problemer.

 

Vi indlogerer os hos Stense, og kører derefter indtil Steen og Jette for at holde lillejuleaften. De har haft gås, and og flæskesteg på grillen hele eftermiddagen, og vi får en dejlig julemiddag. Efter maden bytter vi gaver.

 

24.12.2006 Vi får en dejlig brunch hos Stens, hvor Maria og Jimmie også kigger forbi. Vi kører et smut indtil Oldemor og ønsker glædelig jul, og vi når også en tur forbi Bo og Lise.

 

Stense serverer flæskesteg og andbryst til julemiddagen, og igen er der en masse pakker gemt under træet. Vi spiller terningspil, og alle gaverne bliver fordelt. Aftenen slutter med at Anna skriger til ca. halv to men til sidste falder hun dog til ro i barnevognen.

 

 29.12.2006 Idag er det Betina's fødselsdag. Det er tilmed en af de runde - 30 år. Vi bruger det meste af dagen på at gøre klar til festen i morgen. Sidst på dagen dukker familien fra Sjælland op, og vi spiser aftensmad sammen.

 

30.12.2006 Vi holder Betina's fødseldag. Vi har lånt bankens katine, hvor vi lige kan være. Eftermiddagen forløber rigtig fint - Betina får mange flotte gaver, vi får god mad, og børnene leger godt sammen. Ståpelsene har skrevet en rigtig god sang til, som de fremfører i fuld udrustning.

 

 gen_96.1.gif