Dagbog 2011 Dagbog 2010 Dagbog 2009 Dagbog 2008 Dagbog 2007 Dagbog 2006 Dagbog 2005 Dagbog 2004 Diverse billeder Feriebilleder 2004 Feriebilleder 2005 Bryllupsbilleder Other e-mail me


gen_116.1.gif

Dagbog 2004

Logbog

. . .

 

 

08.02.2004: Terminen er nået - nu venter vi bare på, at barnet kommer.

09.02.2004: Vi har været til jordemoder i formiddag, og vi har selvfølgelig forhørt os, om hun tror der er ved at ske noget. Betina har haft lidt tegnblødning, men det kan vist vare længe endnu, siger jordemoderen.

Om eftermiddagen tager Betina ud til Janni, der også er højgravid. Mens frokosten bliver indtaget begynder veerne at komme. Jeg havde lovet Lars Jakob at købe lidt ind, så da jeg ved 15:30 tiden kører udefra Janni - og han i det samme ringer og siger, at jeg må gerne hente ham - er det med en hvis lettelse. Da jeg kommer ud til T-wear, har de lige hentet kage, og de insisterer på, at jeg skal komme med ind og få te og kage. Jeg er egentlig mest interesseret  i at komme ud og handle og komme hjem - men okay, et stykke kage og en kop te kan vel ikke ødelægge noget. De spørger høfligt til hvornår det skal være, og siger så at det bliver spændende, hvornår det går i gang... "Jah", siger jeg midt mellem gulerodskage og veer, "man ved jo aldrig". Først da vi kører derfra siger jeg til Lars Jakob at veerne så småt er i gang. Så vi får hurtigt rundet Kvickly og kommer hjem.

10.02.2004: Kl. 01.00 tager vi på sygehuset, jeg synes at veerne er vildt strenge og jeg kan slet ikke forestille mig at det bliver værre. Da vi kommer ind på fødegangen kigger jordemoderen på mig og spørger om "det var en ve"? Ja, svarer jeg og lyder meget lidende. Så vender hun sig om til Lars Jakob og siger: "Du er ikke i tvivl, når hun har veer".

Nå, nå, nå...!! Vi bliver sendt hjem igen, jeg har fået en indsprøjtning, så jeg kan få lidt nattesøvn.

Kl. 07.00 vågner vi - veerne kommer nu igen - og de er ved gud blevet værre end de var først på natten. Hele formiddagen ligger jeg på en madras inde på kontoret, mens Lars Jakob arbejder lidt. Hver gang der kommer en ve, kommer han ned og masserer mig på lænden. Samtidig fører han et meget nøjagtigt skema over, hvor lang tid veerne varer og med hvor mange minutters mellemrum de kommer.

Kl. 15:00 tager vi på sygehuset igen (og håber, at vi får lov at blive). Lars Jakob sætter mig af på parkeringspladsen lige ved døren til fødegangen. I det samme kommer der en ve, og mens jeg står og ømmer mig, kommer der en familie med et par børn gående (det var lige i besøgstiden). De glor bare på mig og jeg skynder mig at ringe på ind til fødegangen.

Nå, endelig - så er den god nok. Fødslen er igang og jeg kommer i badekar. Mellem veerne sidder jeg og sover, så afslappende er det varme vand.

Ved 18-tiden kommer jeg op igen og kl. 19:00 prikker jordemoderen hul på fostervandet. Jeg er ikke sikker på, at jeg tør mere - kender ikke helt konsekvensen af at fostervandet går, men jeg kan i hvert fald ikke overskue, hvis det skal gøre mere ondt. Jordemoderen, som efterhånden har fået en del klare meldinger fra mig, siger at der er sgu ikke nogen vej tilbage nu! No mercy! Lars Jakob er god med de våde klude og saftevandet. Men masken med lattergas, den kan han sgu ikke styre. Den håndterer jeg bedst selv, også selvom de har slukket for gassen og jeg kun får ilt.

Lars Jakob har så god tid, at han kan SMS'e og holde omverdenen orienteret om, hvor meget "kældervinduet" står åbent, som onkel punger udtrykker det. Morten og Maria ringer for at høre om vi kommer om og bliver klippet imorgen. Det gør vi ikke...

Kl. 20:26 kommer vores skønne prinsesse til verden. Hun skriger med det samme godt, og alle er glade. Signe vejer 3900g og er 53 cm. lang. Vi får ringet til familien og vennerne får en SMS. Jeg stikker lige jordemoderen en undskyldning for alle de verbale svinere hun har fået i løbet af de sidste par timer. Men hun smiler bare, og siger at det er hun vant til. Tålmodig sjæl.

11-15.02.2004: Mens vi er på barselsgangen kommer der selvfølgelig en masse gæster til os. Hele den sjællandske del af familien er kommet herover med champagne og kransekage, og vi får selvfølgelig en masse dejlige gaver.

12.02.2004: Idag kommer Janni og besøger os på barselsgangen. Hun er stadig stor og rund, det kan ikke vare længe inden hun nedkommer.

14.02.2004: Idag skulle vi egentlig have været hjem, men pga. ammeproblemer, vil de gerne beholde os en ekstra nat. Jeg har enormt meget mælk, men det gør så ondt, når hun tager ved, at jeg er ved at eksplodere. Senere finder vi ud af, at hun har suttet skævt, og at brysterne er ødelagte deraf.

15.02.2004 kl. 02.00 kommer jeg ned på puslestuen efter at jeg har givet Signe noget bryst. Nede på puslestuen står der et par med en nyfødt - det er Janni og Tommy med deres 2 timer gamle Mathilde!

15.02.2004: Idag er vi kommet hjem fra sygehuset. Signe lagde hårdt ud med en lur på 5 timer -  og det er også blevet tid til at indvie den nye barnevogn. Hun kan også uden problemer skide på det nye puslebord - bare af med bleen, og der er stor gevinst. Vaskemaskinen får vist travlt.

16.02.2004: Så overlevede den lille familie den første nat hjemme. Natten gik faktisk fint med kun en enkelt amning indlagt. Derudover havde Betina en enkelt udmalkning. I går aftes var vi tæt på en krise, da den dyrt indkøbte Tubberware sutteflaske viste sig ikke at holde tæt. Det lykkes dog at få samling på den, da alle dele var eftermonteret. Signe fik dermed sin første flaske. Hun har desuden vendet sig til at bruge sut. Den giver straks ro i lejren.

LJ har været på arbejde idag, så pigerne har haft en rolig dag herhjemme. Kun Hr. Mis har lavet lidt ballade, og han fulgte intenst et bleskift fra badekarskanten.

17.02.2004: Barnevognen er blevet indviet i dag. Betina kørte en tur  til købmanden i det gode vejr. Der er gode fremskridt både med hensyn til Betinas feber og amningen. Signe havde vel den mest alvorlige tudetur, fordi vi "drillede" hende lidt med amningen. Der er åbenbart grænser for, hvad hun finder sig i. Anni og Line fra Holstebro var forbi en tur.

18.02.2004: LJ har haft barsel idag. I formiddags var vi på promenade tur i Herning. Signe var  til fremvisning i banken hos Betina's kollegaer. Det var desuden første forsøg med at pakke barnevogn mv. i bilen. Det forløb heldigvis fint, så investeringen er godkendt (heldigvis).

Til middag kom Malene og Laura forbi et smut, og i eftermiddags var  sundhedsplejersken på besøg for første gang. Vi talte meget om amning, og vi kom med i et forsøg vedr. ammerådgivning. Signe blev undersøgt og fundet helt i orden. Hendes vægt er nu 3.800 gram, så det er helt fint.

20.02.2004: LJ har været på arbejde. Annemette og Emma kom på besøg om aftenen. De havde medbragt kage, og der blev hygget om familien. Annemettes hjerte kunne næsten ikke tåle at høre Signe græde, så hun blev straks hentet i vuggen for at blive trøstet.

21.02.2004: En stor dag i Signes liv. LJ var til indendørs fodbold i hallen, og Betina og Signe tog turen til Hallen i barnevognen. Signe sov trygt fra det hele - selv under de største brag, når Anders Uhrskov skød bolden i banderne. Jeg er sikker på, at Signe vil få mange timer til at gå i hallen fremover.

22.02.2004: Tålmodigheden stod sin prøve i dag. Vi havde pakket alt grejet og kørt til Ferie for Alle i Messecentret. Her kunne vi hverken komme frem eller tilbage, og jeg må tilstå, at det er umuligt at få ret meget set, når man har en firehjulet med barn foran sig. Signe tog turen med ophøjet ro. På trods af østrigsk folkemusik og balloner, der sprang 1 meter fra hende - sov hun under hele besøget. LJ fik lidt frisk luft og fik hjem fra Messecentret. Det var nu også meget rart lige at vide, hvor lang tid det tager at gå ud til det nye stadion, hvor FCM fremover skal spille. www.fcm.dk.

23.02.2004: Endnu en dag på "kontoret". Signe sover 4 timer,  spiser og kigger i 1 time, sover så igen 4 timer osv. Af højdepunkter kan nævnes, at vi fik købt en babyalarm i A til Z.

Af praktiske erfaringer har vi nok gjort den,  at hvide håndklæder som underlag på puslebordet ikke er af det bedste. Signe farver dem i karrygul, som ikke lige står til at vaske af. Derfor vil vi da lige give som serviceinfo til kommende forældre, at vi vil anbefale karrygul eller sorte underlag til puslebordet.

24.02.2004: Signe har 2 ugers fødselsdag. Amningen bliver mere og mere bøvlet. Betina har ammet  i mere end 2 timer og Signe er stadig ikke mæt. Vi  beslutter at det må være tid til at få lidt supplerende kost til hende, så LJ kører i Føtex for at udforske modermælkserstatningens (MME) mange muligheder.  Vi får tilberedt den første portion, og Signe spiser den uden at brokke sig. Der falder lidt ro over familien.

25.02.2004: Vi fortsætter med at kombinere MME og udmalket mælk. Humøret stiger hos os alle 3, da det ser ud til at virke fint.

26.02.2004: Sundhedsplejersken har været forbi igen. Hun "velsignede" vores initiativ med MME og udmalkning - det var vi lidt spændte på. Signe er nu helt rolig igen, og hun kører sine 4-5 timers intervaller. Hun blev vejet og vægten siger nu 3.850 gram - så hun har ikke taget så meget på i løbet af ugen. Det skyldes sikkert vores ammeproblemer. I weekenden planlægger vi at køre over til mormor og morfar. Det bliver spændende at se, hvordan hun klarer køreturen.

27.02.2004: Betina og Signe har gået hjemme og pakket til vores tur til Køge. Det er nu udskiftningen af bilen rigtig skal stå sin prøve. Det går fint med at pakke - barnevogn, tøj, kat og det hele kan nemt være der. På vejen slår vi smut forbi Børkop, hvor Svend Aage fra Tytex holder fest for Tytex medarbejdere i anledning af han er blevet 60. Efter en del søgen på vejene mellem Vejle og Fredericia lykkes det at finde forsamlingshuset. Vi kommer lige mellem forret og hovedretten, og der bliver hurtigt lavet 2 ekstra pladser til os. Signe går på omgang mellem LJ's kollegaer - vist til stor fornøjelse for både barn og voksne. Kl. 20.30 går turen atter videre efter et par hyggelige timer.

 

28.02.2004: Efter den første nat på udebane byder dagen på lidt besøg. Dorte og Mathilde samt Ninna, Lasse og Ida kommer alle forbi Søndervangen. Maria, Jimmie og oldemor kom til aftensmad, og der blev kigget i gamle billeder for at se, hvem Signe i grunden ligner mest. Sidst på dagen viste hun lidt tegn på krise, så vi fortrak lidt for at slappe af. Det hjalp, og vi fik en god nats søvn.

 

29.02.2004: En god lang gåtur i Ølsemagle og omegn. Sidst på eftermiddagen kom Peter og Vibeke, Ulla og  Ivan, Bo og Lise, Maria og Jimmie forbi til en bid aftensmad. Igen blev der hygget og Bo fik taget lidt billeder, som vi glæder os til at se. Ivan og Ulla fik trænet lidt til rollen som bedsteforældre. Mikkel og Charlotte skal ha' en lille til august.

 

1.03.2004: Dagen startede med en tur på Køge kommune, hvor Stense holder til. Her blev Signe vist frem for den stolte mormors kollegaer. Turen gik også forbi Nordea på torvet, hvor vi lige hilste på nogen af Betina's gamle kollegaer. Herefter gik turen hjem til Lind - igen uden problemer. Alle 4 (Hr. Mis var jo også med) godt trætte vel hjemme, blev aftenen brugt på afslapning.

 

2.03.2004: Igen en stor dag med nye begivenheder. Signe skulle for første gang passes af "fremmede". Det gik ud over vores naboer Tina og Jakob. Vi var til generalforsamling i fodboldklubben, så Signe tilbragte et par timer i nr. 42.

 

3.03.2004: Lone og pigerne fra nr. 44 har været forbi et smut. Vi har desuden for indviet det nye legetæppe, hvor især koen ligner en vinder. Betina og Signe har været ude at gå sammen med Laura og Malene. De har dog ikke mødt hinanden endnu i vågen tilstand. Det kommer nok.

 

11.03.2004: Ja så er vi tilbage. Alle har haft en stille uge, hvilket har været dejligt. Betina er begyndt at amme en lille smule igen. Signe er nu vågen i nogen længere perioder, og vi har mere og mere kontakt med hende. Sundhedsplejersken har været forbi idag, og hun mener, at vi er under en uge fra at få et kontrolleret smil -:) Hun blev vejet igen, og vægten er nu 4.200 g og hun måler 57 cm. Det går fremad, men nogen baskettball spiller mener hun ikke vi får, men mon ikke meget kan ændre sig. Vi har været på indkøb idag, og købt en babystol, som vi kan sætte Signe i. Den kan  også bruges i bilen, men indtil videre bruger vi den på køkkenbordet osv. så hun kan være lidt med uden at skulle hænge på armen hele tiden.

 

18.03.2004: Faster Lene og onkel Punger  har passet Signe i aften. Det forløb vist fint. Hun blev madet, sked og sov i passende mængder.

19.03.2004: Vi har været til 5 ugers undersøgelse ved lægen. Signe vejer nu 4.400 gram og har således taget 200 g på siden sidste uge. Det er vi fint tilfredse med. At hun så er krøbet 1 cm på en uge overrasker os lidt -:) Vi var desuden ved jordemoderen for at følge op på fødslen. Den sidste uge har budt på mange smil fra Signe.

30.03.2004: Mødregruppen var på besøg idag. Der er 5 børn/mødre med i gruppen, og besøgene foregår på skift.

01.04.2004: På fætter Thomas og "tante" Jeannett fødselsdag, har Signe været på sin første biograftur. Bio i Herning afholder Baby Bio, og mødregruppen var inde at se "Mona Lisa Smile". Mor og datter  tog turen til Herning på gåben og barnevogn - en tur på 40 minutter. Filmen var rigtig god, og alle de nye mødre tudede.

13.04.2004: Signe og Betina er begyndt til mor/barn - efterfødselsgymnastik. Det er rigtig hyggeligt og godt for Betina at blive strammet lidt op. Malene og Laura, Selina og Malthe og Annette og "lillebror" går også på holdet.

LJ er ude og rejse i denne her uge - og Betina synes det er lidt hårdt at være "alene-mor". Den ene aften var Signe og Betina inviteret op og spise hos Morten, Malene og Laura, men vi måtte køre hjem ret hurtigt, for Signe skreg, som vi aldrig har hørt det før. Hun skreg konstant fra kl. 19.30 til kl. 22.30 - men så sov hun også til kl. 7 næste morgen.

16.04.2004: Sundhedsplejersken var på besøg i dag. Signe vejer nu 5200g og måler 59 cm. Hun pludrer og "snakker" så vi næsten ikke kan få et ord indført. Derudover kommer der ofte lidt lyd på, når hun smiler/griner - hvilket hun gør meget. Hun kan nu næsten holde hovedet selv og "sidder" godt, hvis man bare støtter hende lidt i ryggen. Man skal ikke prøve på at ligge hende ned - så bliver hun hys - hun vil sidde op, så hun kan følge med i hvad der foregår omkring hende.

24.04.2004: I dag holdt vi det årlige Ståpels mesterskab i Partners. Signe var eksemplarisk og kom forholdsvist tidligt i seng. Når hun så vågnede, fordi hendes onkel punger råbte et glædesråb, så var Emma så sød at passe hende og putte hende i seng igen. Emma har helt klart arvet sin mors "baby-gen".

29.04.2004: Vi har haft besøg af præsten i forbindelse med Signe's dåb. Han var forbi i en times tid, hvor han "forkyndte", hvordan dåben kommer til at foregå. Han havde en fin plakat med til Signe, og han fortalte, at vi får en børnebibel skrevet af Johanns Møllehave. Han gav også lige LJ lidt sved på panden, da han sagde: "Ja, du kan jo selvfølgelig din trosbekendelse...?" LJ så lidt sjov ud og svarede: "Øhhhh..... ja, ja."

04.05.2004: Idag til gymnastik havde vi baby-massage. Alle børn nød det til fulde og der blev fuldstændig ro, da mødrene begyndte at massere. Den eneste, der blev ved med at pludre, det var Signe. Hun nød også massagen, men hun ku' bare ikke holde kæft imens. Gad vide, hvordan det bliver, når hun bliver ældre...!?

07.05.2004: Signe har haft sin første udenlandstur. Vi var i Mutter Poetz for at handle til dåben. Det gik udmærket med køreturen, bortset fra at hun sked helt vildt, så Betina nærmest måtte sidde inde under handskerummet for at skifte hende på forsædet, fordi det regnede. Vi havde både liften og autostolen med, og begge dele blev brugt op til flere gange. Damen kunne ikke rigtigt finde ud af om hun helst ville ligge ned eller sidde op. Og så ville hun i øvrigt gerne have lidt selskab omme på bagsædet. Det var en spændende forsmag på sommerferien :)

09.05.2004: Vi er ikke så fligtige med opdateringer  af hjemmesiden i øjeblikket, men det er nu ikke fordi, at der ikke sker noget. Igår solgte vi Camp-letten til Charlotte's mor og far. Vi har besluttet,  at leje en campingvogn i stedet for,  så vi kan også overnatte i den på vej til Spanien. Nu skal vi bare ha' fundet et sted at leje den. De næste par uger står på klargøring til barnedåben. Vi har fået styr på mad mv. så nu skal vi lige ha' styr på de sidste praktiske ting.  Vi er også begyndt at male udvendigt - alt vores træværk skal grundes og males 2 gange - godt vi har et barn, der sover så meget, som hun gør.

10.05.2004: Så har vi været i mødregruppe igen - denne gang hos Gitte og Cirkeline. For en gangs skyld var Signe den mest vågne af børnene. Normalt sover hun under hele besøget, men denne gang var hun dejlig vågen og glad. Til gengæld blev hun "mobbet" for sin manglende hals, men den skal nu nok gro ud...

11.05.2004: Signe er idag blevet vaccineret (3-måneders Vaccinen). Vi var lidt spændte på, om hun ville få feber eller blive utilpas, men ingen af delene syntes at være tilfældet. Heldigvis.

14.05.2004: Så er dagen kommet, hvor Frederik og Mary får hinanden og vi skal selvfølgelig se det! Vi tager op til Morten og Malene, der har lavet "Royal frokost" for at se brylluppet. Det ender med at blive en ret hyggelig dag/aften, og klokken er næsten 1 om natten før vi er hjemme igen.

15.05.2004: Idag skal Signe passes af moster, mormor og morfar. Vi skal nemlig til halbal i Lind-Hallen (med musik af Inside the Whale). Signe var monster-sur lige da vi skulle af sted, så moren nåede at få strespletter og en puls på 200 inden vi kom afsted. Men kort efter at vi var gået, faldt hun til ro og opførte sig eksemplarisk resten af aftenen. Maria havde lovet at tage Signe om natten, men tror I måske ikke at ungen sov til kl. 07:15 næste morgen?! Hvorfor gør hun aldrig det, når det er hverdag??

18.05.2004: Idag skulle Signe og Betina igen have været til gymnastik, men da vi skal holde barnedåb på torsdag, og vi kun er halvt færdige til det, så synes Betina ikke lige at hun kunne overskue det. Signe er derimod flittig til at lave gymnastik, og hun kan nu stå på sine ben, selvfølgelig skal vi holde ved hende imens. Det varer dog kun et splitsekund, så får hun gummiben og skvatter sammen igen. Men hun synes, at det er evigt morsomt og hun flækker i tandkødssmil og glædeshyl hver gang benene retter sig ud.

19.05.2004: Dagen er gået med oprydning og rengøring inden den store dag i morgen. Mormor, Morfar, Maria og Jimmie dukkede op sidst på dagen og så fik vi dækket borde og strøjet tøj. Signe synes at være ganske upåvirket af postyret.

20.05.2004: Så er dagen kommet - Signe skal officielt have sit navn! Det starter ellers knap så godt, for da LJ og morfar kommer ned og skal hente maden hos slagteren er han ikke stået op endnu. Panikken er lige ved at brede sig, men endelig kommer han og maden er sikret. Da vi kommer ind i kirken, får Signe lidt at spise og efter et højlydt "reb" i dåbsrummet, er vi klar til at gå ind. På trods af høj musik og sang siger hun ikke et ord, men hun ligger jo også trygt på sin fars arm. Moderen bliver til gengæld rørt og begynder selvfølgelig at hyle. Da Signe havde fået vand i håret og fået sit navn (Signe Karen Amsted) kan hun jo lige så godt give sig til at sove, for nu er det jo ligesom overstået. Så hun sov resten af gudstjenesten igennem - nemt! Vel hjemme igen gik festen så igang. Det lykkedes "onkel Hans" at blive godt og vel fuld, men ellers var det en rigtig god dag for os alle. Og Signe blev selvfølgelig overdynget med gaver.

23.05.2004: De sidste par dage er forløbet stille og roligt. Signe bliver stadig mere stabil på benene og kan nu stå i længere tid. Hun ligner godt nok sådan en "Elvis-figur", som man har i forruden på bilen, når hun "danser" med løse hofter og bløde knæ.

25.05.2004: Idag har vi været til gymnastik for sidste gang. Efter gymnastik tager Malene og Laura med os hjem. Vi lægger pigerne ved siden af hinanden og efter et stykke tid opdager vi, at de ligger med hinanden i hånden - sødt....! Signe har for alvor opdaget, hvad hun skal bruge sine hænder til. Hun griber nu bevidst ud efter  ting, der ligger foran hende eller hænger lige over hende. Når hun så har fået fat i tingen, skal den selvfølgelig lige smages på. Mange legeting er efterhånden savlet godt til, fordi hun skal smage på det.

28.05.2004: Betina og LJ har været til fødselsdag med Karin (Tytex) og hendes mand Jens. Signe blev passet med tilhørende overnatning hos Annemette. Det gik rigtig godt, og hvis ikke AML skulle have været til Rock I Herning, havde hun sikkert gemt Signe væk, så vi ikke havde fået hende med hjem.

14.06.2004:  Sundhedsplejersken har været forbi en tur. Hun var  tilfreds med Signe's udvikling. Hun blev målt og vejet - 63 cm / 6400g.

18.06.2004: Danmark - Italien - Den første kamp ved EM blev vist på storskærm i klubhuset. Signe var med, men blev lidt skræmt af alle de røde trøjer og hatte. Alle var heldigvis godt tilfredse med resultatet

25.06.2004: En lidt tidlig 5 mdr. undersøgelse er blevet arrangeret pga ferie. Hun blev trykket lidt her og der og fundet sund og rask. Hun fik en vacination og blev målt og vejet - 64 cm / 6700g.

29.06.2004: Signe har fået sit første måltid grød idag - eller måltid er vel så meget sagt. Det meste blev skubbet ud igen. Ikke fordi hun ikke kunne lide det (tror vi), men fordi hendes fastføde timing ikke helt er udviklet endnu. Vi vil fortsætte træningen, men vi må nok indstille os på, at hun skal ha' et par måltider pr. flaske endnu.

02.07.2004: I aften skal vi holde Lars Jakobs fødselsdag for hele familien. Signe har været enormt pylret og jeg har ikke kunne gå ret langt væk fra hende, før hun begyndte at græde. Hun er da heller ikke for lykkelig, da gæsterne kommer, og selvfølgelig gerne vil holde hende. Men mon ikke det er ret normalt, at det kun er mor og far, der duer...? I hvert fald i en periode.

03.07.2004: Idag er det Lars Jakob's fødselsdag, og vi tager til Sjælland. Lars Jakob skal rejse til Slovakiet d. 5.7 og så bliver Signe og Betina ovre i Køge, hvor vi rigtig bliver forkælet.

09.07.2004: Lars Jakob kommer hjem fra Slovakiet. Signe er med inde i lufthavnen og hente ham, og mens vi sidder og venter, charmer hun sig ind på ALT og ALLE, der er i nærheden.

10.07.2004: Der er sommerfest hos Lene og Hans på Fyn. Signe er da lige vågen og "hilser" på de andre gæster, men ellers sover hun det meste af dagen. Kun en lille fyr på et år (Thue) fanger hendes interesse. Da vi kører hjem ved 18-tiden, trænger vi også bare til at komme hjem og være en familie for os selv igen!

17.07.2004: Den lille familie har være på udflugt i København med Laura, Malene og Morten. Vi var blandt andet omkring Amalienborg, Rosenborg Have, Nyhavn og Christiania. Vi havde pragtfuldt vejr hele dagen, og pigerne (de små) tog udflugten med højt humør.

22.07.2004: I dag har vi været i svømmehallen i Herning med Signe for første gang. Efter lidt alvorlig mine og vurdering af  tingene de første par minutter,  nød hun turen i vandet. Betina var også i sauna med Signe. Bagefter fik drengene (LJ og Morten) pommes fritter i cafeteriet.

26.07.2004: Idag har vi mødregruppe herhjemme, og Signe kan nu næsten sidde uden støtte.

31.07.2004: I dag tager vi til Sjælland for at fejre Maria's fødselsdag og Stense's 25-års jubilæum. Det er ved at være sidste generalprøve på en lang køretur inden vi kører syd på. Men det går som sædvanligt godt. Signe er også ganske upåvirket af, at vi er ude og spise; vi lægger hende bare til at sove i liften bag ved vores bord og det går rimeligt nemt.

02.08.2004: Idag skal vi hente campingvognen, der skal være vores hjem de næste 2½ uge. Og vi glæder os...

03.08.2004: Så går turen til Spanien. Vi starter godt, Signe falder hurtigt i søvn, men vågner så omkring Brande og skriger helt til vi når til Give. Så vi bliver enige om lige at holde ind og finde ud af, hvad der er galt. Tøsen har selvfølgelig bare skidt i bukserne, så da det er klaret sover hun praktisk talt indtil vi når Spanien. Vi holder ind, når Signe er vågen og skal spise. Så benytter LJ lejligheden til at tage en slapper. Allerede nu har campingvognen været et hit!

I spanien: Signe nyder at vi begge er omkring hende hele tiden. Hun sidder nu ret sikkert, og sidder derfor tit og leger i gæstesengen, som vi har medbragt hjemmefra. Ca. en gang om dagen er vi i poolen, og Signe bliver med det samme genstand for megen opmærksomhed, både hos store og små! Vi har lånt en badering med bund i, så der sidder hun og troner, mens vi trækker hende igennem det virvar af mennesker, der lige skal se hende.

Da ferien er ved at være slut, kan vi konkludere dette: Har man små børn og gerne vil på ferie: GØR DET! Det var skønt for os alle 3.

19.08.2004: Så er vi hjemme igen, og køreturen hjem fra Spanien gik ligeså godt, som den gjorde på vej derned. Signe stiller med det samme om igen, og der er ingen problemer med at få hende til at sove i hendes egen seng.

21.08.2004: Idag skal vi til baby-svømning i Ikast svømmehal for første gang. Signe er jo ikke uvant med vandet, men vi er alligevel lidt spændte. Ude i svømmehallen møder vi flere af de børn som Signe og Betina lå på barselsgangen med; Janni og Mathilde, Stina og Ditlev og vores værelseskammerater Dorte og Karl-Emil, som er født 2 timer før Signe. Malene og Laura er der selvfølgelig også.

28.08.2004: LJ og Betina skal på kanotur idag, så Signe bliver skal passes hos Morten og Malene.  Det gik vist rigtig fint, Signe og Laura sov på skift, så Morten og Malene fik  ikke meget ro den dag. Signe havde kun en enkelt krise, da Bob begyndte at gø en halv meter fra hende. Den lyd er hun ikke vant til, så hun blev lidt forskrækket...!

04.09.2004: I week-enden har møfferne været på besøg, og de skulle selvfølgelig med til babysvømning. Morfar hoppede i vandet med Signe, og det var virkelig et ømt syn, at se ham synge "mariehønen evigglad" iført badeshorts. Den store mand og så det lille barn. Men de hyggede sig vist vældigt begge to.

02.10.2004: I denne weekend var vi i sommerhus med Ståpels. Det var også i denne week-end at Signe lærte at kravle og det er bare en kæmpe "lettelse", for hun har i den sidste måneds tid været frygtelig mor-syg (sundhedsplejersken kalder det seperations-angst). Vi har ikke kunnet forlade hende et øjeblik, selvom hun sad nok så fint og legede, gav hun sig til at græde. Nu kravler hun bare efter.

04.10.2004: Betina er startet på arbejde igen, og Signe bliver nu passet af vores unge pige i huset, Katja. Det går vist rigtig fint. Betina har lavet en aftale med banken om, at hun holder fri hver onsdag, så mor og datter stadig har lidt hyggetid sammen.

06.10.2004: I dag har Signe fået sin første tand. Hun har ikke været pylret eller feberplaget, men tanden er nu igennem, så også det slap vi nemt over. (ja, ja vi er klar over, at der kommer flere tænder...)

12.10.2004: Signe har opdaget hr. mis. Når hun ser ham bliver hun helt vild, drøner efter ham og råber/spytter "ssss" (måske betyder det mis). Han er ret ligeglad med hende - hvis hun bare vil lade ham æde og sove i fred. Meeeen, af og til finder vi om morgenen de to sammen i dyb søvn inde i Signes seng. Hygge...

18.10.2004: Signe er nu så kvik til at kravle, st hun selv kravler op af de to trin op til stuen. Så nu skal vi virkelig passe på hende, for hun kan ikke finde ud af at komme ned - hun mosler bare ud over og ser ud som om hun tænker "Jamen, du griber mig da, gør du ikke?"

21.10.2004: I dag har vi måttet fyre vores unge pige i huset, så nu er vi mere på den end med på den. Pladsanvisningen har heldigvis været meget hjælpsomme, så vi har fået tilbudt en plads i Høgild fra d. 25.10.2004. Vi tager ud og snakker med dagplejemoderen i  morgen tidlig.

22.10.2004: Nu har vi besøgt dagplejemoderen, og hun er bare sød. Signe var tryg ved hende fra starten. Der er også et "kendt" og jævnaldrende ansigt - nemlig Cirkeline, som Signe og Betina går i mødregruppe med.

24.10.2004: Fra i dag går det løs i dagplejen. Da vi henter Signe, er hun godt beskidt og smadder træt - tøsen har virkelig fået "en på opleveren". Dette gentager sig tirsdag og onsdag og hun falder i søvn inden kl. 19 alle 3 aftener (og ja, hun sover til næste morgen, kl. 6.30).

26.10.2004: Da vi afleverede Signe i dagplejen i morges, var der kun en enkelt tand, der var kommet igennem. Men da vi hentede hende i eftermiddags opdagede vi, at der pludselig var kommet 3 mere igennem (hun bed Betina i fingeren). Dagplejemoderen sagde at hun ikke havde bemærket noget pyller fra Signe, men de var også i legestue idag, så Signe har nok haft for travlt med at kravle rundt, så hun har slet ikke opdaget, hvis det gjorde ondt.

06.12.2004: Så er tandsættet udvidet med yderligere et par tænder - vi er nu oppe på 6 stk.

22.12.2004: Signes dagplejemor har meddelt at hun er gravid og at hub derfor skal holde som dagplejemor midt i januar 2005. Lidt af en bet, når vi nu var kommet så godt ind i en rytme og Signe er glad for at være her. Så nu må vi se, hvad vi så skal. Heldigvis har Signe nemt ved at tilpasse sig et nyt sted. Hun er for det meste altid glad og pludrer og "snakker" konstant.

Julen 2004: I løbet af december besluttede vi at holde vores første familie jul sammen på Sjælland. Den 24. kørte vi mod Køge - Betina var bag rattet, da LJR havde været syg med influenza nogen dage. I Køge blev vi modtaget med andesteg, flæskesteg og kalkun samt mange andre gode sager. LJR vandt mandelgaven (3,9 kg. Quality Street). Signe oplevede ikke meget af sin første juleaften. 19.15 havde hun pakket 2 gaver op, og det var nok. Hun blev puttet og vi andre havde en hyggelig aften. 1. og 2. juledag blev brugt til at lege med Signe's julegaver.


 
gen_96.1.gif