Dagbog 2011 Dagbog 2010 Dagbog 2009 Dagbog 2008 Dagbog 2007 Dagbog 2006 Dagbog 2005 Dagbog 2004 Diverse billeder Feriebilleder 2004 Feriebilleder 2005 Bryllupsbilleder Other e-mail me


gen_97.1.gif

Dagbog 2010


 

. .

31.12.2010: Juledagene flyver afsted, og nu er det allerede nytår. Vi sat os tungt på de fleste kvadratmeter hos Lene og Bjarne, og pigerne får også leget med Nikoline. Til middage kører vi ud til Farfar for at spise nytårspølser, og hen på eftermiddagen kører vi på Helstrupvej, hvor vi fejrer nytårsaften med Malene, Morten, Villiam, Laura og Magnus og hele dyreparken.

29.12.2010: I dag er det Betina´s fødselsdag - Hurra, Hurra Hurra!!. Vi fejrer Betina´s fødselsdag i Jylland, hvor vi bor hos Lene og Bjarne. Vi har spist frokost på Jensens Bøfhus og i aften kommer hele familien på besøg.

28.12.2010: Juledagene på Sjælland er ovre, og vi er på vej mod Jylland. 2. juledag var der julefrokost hos Maria og Michael, hvor vi nødt alle julens madglæder og godt selskab. Pigerne har fået en masse ture på kælk efter Michael´s minicrosser.

Vi har boet i Michael´s sommerhus, som Georg og Linda havde brugt en masse energi på at gøre klar til os med julepynt og blomster. Det har vi nydt rigtig meget.

27.12.2010: LJ skulle mødes med de ´gamle´ kursuskammerater Jim og Peter. Peter som bor på Frederiksberg havde inviteret til julebrunch. Det havde han dog valgt at outsource til den nærliggende cafe, hvor vi nødt en super brunch. Peter havde også sørget for underholdning på gaden, hvor en mand gav en Ford Focus en lettere omgang snekast, da den stod parkeret foran hans port, så han ikke kunne få hans egen bil ud. Vi havde som sædvanlig nogen forrygende timer sammen, hvor der blev vendt mange vigtige emner, og jeg ser allerede frem til næste møde.

24.12.2010: Nu er det jul igen. Det meste af Europa er begravet I sne, så det er med lidt spænding på, at vi kører fra Basel mod Rødvig den 23/12 kl. 13.00. Vi skal holde jul hos Maria og Michael, men kan først komme afsted, da Signe har fri fra skole. Aftenen før har vi holdt familiejuleaften med flæskesteg, juletræ og lidt gaver.

De sidste par dage har vi hørt i radioen, at både Tyskland og Danmark er begravet i sne, men turen gennem Tyskland går uden de store problemer, men vi vælger dog at tage en overnatning i Hannover, da vi holder en del i kø. Første på eftermiddagen tager vi færgen til Rødby. Midt vejs over Lolland får vi den første trafikmæssige udfordring, da der pludselig sidder en stor gås i yderbanen på motervejen, men da vi allerede ved, at Maria har sat anden i ovnene vælger vi med en frisk undvige manøvre at køre uden om gåsen. Omkring Rødvig kommer vi ud på lidt småveje, hvor der ligger en del sne, men vi kommer sikkert frem, og fejre en rigtig hyggelig juleaften med Maria, Michael, Stense og Erik.

20.12.2010: Der er inviteret til morgenjulesang på Signe¨s skole. Betina skal med Rasmus og Anna i børnehave, så LJ tager med på skolen. Signe skal spille xylofon og klarer det rigtig fint. Der møder rigtig mange forældre op, så der må sættes ekstra stole ind.

19.12.2010: Vi bruger eftermiddagen på skøjtebanen med Tim, Emma, Birgitte og Savannah. Det går rigtig fint, og vi kommer hjem uden skader

12.12.2010: Så er vi halvvejs til jul og december har indtil nu været en travl men dejlig måned for os. Sidste fredag fik vi besøg af Jytte, Benjamin og Allan fra Danmark. De havde taget turen ned til os gennem tyskland torsdag nat, og ankom lidt trætte fredag formiddag. Lørdag var vi alle sammen i Basel for at se byen og vores julemarked. Vi fik gået rundt i det meste af byen, spist frokost på Joes og drukket glühwein på julemarkedet. Om aftenen hyggede vi os med masser af mad, vin og historier fra gamle dage.

Søndag morgen tog LJ mod Zurich for at flyve til USA. Vores gæster valgte heldigvis at blive et par dage ekstra, hvor de blandt andet fik en dag på ski i Feldberg. LJ skulle til Indianapolis for at møde nogen nye kollegaer. Det blev en rigtig fin tur bortset fra tirsdag formiddag. Mandag aften var vi på et rigtig lækkert steakhouse, hvor jeg fik en 16 Oz bøf (ca 500 g.) med masser af tilbehør. Det var vist lidt for meget, så tirsdag måtte jeg lige på toilettet et par gange mellem møderne for at hilse på min morgenmad, men bortset fra dette, var det en super uge.

Betina var til julefest i Anna's børnehave mandag aften, hvor de havde Benjamin med. Tirsdag kørte vores gæster nordpå igen, og fredag kom Stense og Erik så tilbage – man må virkelig sige, at de får prøvet den nye rute med EasyJet.

De havde lovet at passe vores børn lørdag, hvor vi var inviteret til suprice party. Vores nabo Birgitte havde inviteret til surprice party, for at fejre hendes mand Brendan har færdiggjort hans MBA. Festen var på det kendte sted Binninger Pub, hvor vi havde en rigtig sjov aften.

I dag har vi fået hentet juletræ, som er sat op i havestuen, og rundt omkring har vi fået hængt lidt julepynt op.

28.11.2010: I dag har vi fejret Anna's 4 års fødselsdag. Faktisk startede vi allerede igår, hvor Anna havde inviteret et par venner og veninder. Det blev en rigtig hyggelig eftermiddag, hvor også deres forældre var her. Fredag kom Stense og Erik herned med den nyåbnede rute fra Easyjet.

Selve dagen har vi fejret sammen med Anna. Formiddagen brugte vi¨på at samle hendes nye seng, og i eftermiddag har vi været inde i Basel til julemarked, hvor hende og Signe fik lov at prøve et par af karusellerne. Nu er alle børn puttet, og vi er spændte på, om Anna sover godt i hendes nye seng.

13.11.2010: Næsten 20 grader og blå himmel - ikke dårligt i november. Vi er en tur inde i byen, hvor der er ro-konkurrence på Rhinen med otter med styrmand. Om eftermiddagen spænder LJ løbeskoene ekstra hårdt og løber 10 km. Anna dækker et flor bord til aftensmaden, og Signe tager sig af opvasken. Anna når også at støvsuge efter Rasmus har spist ris - skønt at de laver lidt af det huslige.

9.11.2010: ....og den blev tid til endnu et besøg ved tandlægen. Da jeg i sommers gik med skinner og elastikker var det jo lidt svært at børste tænderne ordenligt. Desværre overlevede en af de bagerste kindtænder ikke det, så den skulle hives ud. Tandlægen gjorde det heldigvis godt, så det var ikke så slemt at få klaret, men synes at tanden var temmelig chokerende. Der hvor skinnen har siddet er tanden helt væk - på alle andre sider er den fin. Jeg har fået den med hjem som bevismateriale.

7.11.2010: Vi har besøgt Aqua Basalia idag. Det er et stort og rigtig flot badeland, som lige er blevet bygget udenfor Basel. Der var ikke så mange mennesker, da vi kom, så der var masser af mulighed for at prøve alle bassinerne.

3.11.2010: LJ er på rejse igen - første gang efter den store kæberasler. Turen er gået til England for at besøge kontoret i Shardlow for at deltage i nogen møder.

I weekenden var vi til Herbstmesse i Basel, hvor pigerne fik prøvet alt i karuseller og rutschebaner, og det blev også til 2 store lyserøde delfin balonner, som fylder det meste af stuen. Fredag havde Betina balut aften, og LJ og ungerne var i Oberwihl til lysfest med ´lille´Anna. Det var rigtig hyggeligt.

25.10.2010: Idag har vi været til morgensang på Signes skole. Alle forældre var inviteret ned til efterårskoncert, hvor 1-5 klasse og børnehaven var samlet for at synge efterårssange. Det var rigtig hyggeligt, og heldigvis mødte der mange op. Det virker til, at de fleste forældre støtter op omkring arrangementerne.

Det bør vel også nævnes, at LJ søndag løb over 5 km, så nu kan man vel tale om, at jeg har været på en løbetur??

16.10.2010: Der er fuld fart på, om vi er halvvejs i oktober. Igår var Betina med Birgitte og Jane ude at spise, så mændende havde hyggeaften hos Tim med hans hjemmelavede Curry og fredagsfilm.

Betina er begyndt til gymnastik igen onsdag aften sammen med Lone, og Anna og Signe er også startet til gymnastik igen - onsdag eftermiddag. Anna går alene på et hold, og klarer det rigtig flot. Anna er også begyndt at tale lidt tysk med Emma og Sophie, så mon ikke det snart kommer i børnehaven også. Hun er rigtig glad for at være begyndt 2 hele dage, hvor hun om eftermiddagen er sammen med de store børn.

1.10.2010: Vi er alle tilbage i Basel igen efter en travl september. Vi har haft en dejlig tur til Danmark, hvor vi både besøgte den sjællandske og jydske del af familien.

26.09.2010: Rasmus bliver også fejret i Jylland, hvor hele familien er til morgenkaffe, som faster lægger hus til.

Annemette og Emma kigger også forbi til fødselsdagen.

21.09.2010: Rasmus bliver 1 år idag. Dagen bliver fejret i Rødvig hos Moster og Michael, hvor morfar, Jette, mommor, Erik og oldemor kommer på besøg

18.09.2010: Erik og Ann... nåh nej Stense skal giftes. Det bliver et flot kirkebryllup og en dejlig fest i Rødvig ferieby, med en fantastik bryllupskage og brudevals. Bemærk Eriks slips.

6.09.2010: I weekenden har vi prøvet noget nyt. Lørdag var vi på børneloppemarked - på sælgersiden. Pigerne har gennem længere tid fundt legetøj og bamser frem i massevis, som de ikke bruger mere. Det drog vi så noget spændte afsted med på Binningen børneloppemarked lørdag eftermiddag. Salget gik over alt forventning, og omsætningen blev gjort op til 65 Franc, hvilket vi synes er meget godt.

Signe arbejder hårdt med den anden rokketand. Det er nu et spørgsmål om timer inden, at hun taber den. Rasmus har taget de første skridt alene, men foretrækker stadig at kravle, når det skal gå stærkt - og det skal det tit.

30.08.2010:August er snart slut, og vi er kommet igang med hverdagen igen. Den er dog lidt anderledes end før ferien - mest fordi Signe nu er startet i skole. Indtil videre går det rigtig fint. Hun er glad for både skolen, læren og klassekammeraterne, og hun bruger meget tid på at lege skole med Anna herhjemme. Anna starter fra den 1/9 med 2 hele dage i Kindergarten, hvilket hun også glæder sig til.

I weekenden var vi til Romerfest i Augusta Raurica. Vi fik set flotte riddere på heste, prinsesser og en masse mennesker i udklædning. Pigerne fik også prøvet en ponyridetur så alt i alt en rigtig fin dag.

27.08.2010: Det er vores bryllupsdag idag - 5 år. Tim passer børnene, så vi har en aften i byen. Vi starter med at tage på Bar Rouge, som ligger på 31. etage af Basels højeset bygning. Vi nyder den flotte udsigt og får slukket tørsten. Vi finder en restaurant inde i byen, hvor vi spiser, og vi hygger os rigtig godt, inden vi kommer hjem og redder Tim.

03.08.2010: Ferien er nu veloverstået – næsten for pigerne starter først op i næste uge. Signe skal jo begynde i skolen, så det bliver utroligt spændende, hvordan hun vil opleve det. Hun skal heldigvis gå i klasse med en del fra hendes børnehave, og i sidste uge fik hun sommerpostkort fra hendes kommende lærer, så det tegner godt.

Vi havde i år kun 2 ugers ferie sammen, så vi kørte allerde fredag aften, da LJ fik fri. I løbet af ugen havde vi besøg af Janni, Mathilde og Nicoline, som havde taget toget ned til os for at holde lidt ferie. Det blev en rigtig hyggelig uge for både børn og voksne.

Som sagt kørte vi sydpå allerede fredag aften, og lørdag formiddag ankom vi til Las Dunas i Spanien, hvor vi fik vores mobilhome med det samme. Den blev vi rigtig glade for i løbet af ferien, og det er ikke sidste gang, at vi vælger den løsning. Vi havde bestemt os for en rolig ferie med masser afslapning, som det nu kan lade sig gøre, når der er 3 børn med. Det gik heldigvis rigtig fint, og der blev da også tid til et par mindre udflugter – en tur til Girona og en tur til Rosas, hvor vi valgte en tur med et lille turisttog, hvor vi fik set byen og bugten fra bjergene. En rigtig fin tur, og pigerne går nu rundt og synger ”Rosas Expreeesss” hele tiden.

På pladsen gik vi i mini clubben om formiddagen, hvor vi spillede og tegnede. Anna og Signe fik også nogen nye venner, som de brugte meget tid sammen med. Om eftermiddagen var vi poolen, og aftnerne gik med Mini Disco og LalaDu dans. Ninna, Lasse og Ida og Viktor kom også til Dunas, og vi havde et par gode eftermiddage ved poolen sammen, og vi fik også grillet sammne nogen gange.

Den 17. juli havde kæreste dag – det er 15 år siden, at vi mødtes første gang – i Spanien. Det fejrede vi med at lægge børnene tidligt i seng, og så grillede vi og fik snakket en helt masse. Det var rigtig dejligt.

Vel hjemme igen efter 2 dejlige uger har vi haft besøg. Først kom Signe, Ole og Andera forbi i et par dage. De blev afløst af Lene, Emil og Rasmus, som kørte ned til os. Drengene fik rigtig set nattelivet i Basel, og Rasmus lykkes med at svømme tværs over Rhinen – det var vidst lidt vildere end han havde regnet med. Ligenu har vi besøg af Maria, Michael og ???? og i den kommende weekende kommer Jette og Steen forbi, så der er travlhed i Casa Amsted.

3. juli 2010: Janni, Mathilde og Nicoline ankommer med toget fra Danmark. De skal holde en uges ferie hos os. Et af de første arrangementer er selvfølgelig at fejre LJ's fødselsdag, hvor vi også har inviteret Henrik, Peter, Bjørn, Sarah og Jane og Tim & og alle tilhørende børn. Det bliver en rigtig dejlg dag.

Janni og Betina bruger en af afterne på skønhedspleje

28. Juni 2010: En rigtig drenge weekend er gået. LJ har haft besøg af Peter og Jim fra Danmark. Vi har været på vintur i Alsace, drukket Chardoney på tagterassen i Basel og snakket og grinet meget. Vi fik også set en af semifinalenerne ved VM i fodbold.

5 Juni 2010: Vores dagbog beskriver jo mest de gode sider af vores daglige liv med børnenes udvikling, rejser og besøg fra Danmark. De seneste måneder har dog budt på nogen udfordringer, som jeg også synes skal nævnes, da vi også har uger med flere mandage.

Efter en dejlig påskeferie i Danmark er vi alle klar til et dejligt forår, efter at vinteren var lidt begrænset med aktiviter inden Rasmus rigtig blev mobil. Jeg skulle lige ha fjernet 3 visdomstænder, og så var listen med ting, som vi gerne ville gøre ellers klar, og der skulle rigtigt arbejdes på mit nye job efter at introduktionen var vel overstået. Sådan skulle det ikke helt gå.

Efter en fin operation, hvor de 3 tænder blev fjernet, begyndte problemerne at udvikle sig, og kulminationen var onsdag, hvor jeg blev nødt til at blive sat i en rullestol for at besøge en læge i en konsultation 30 meter fra den seng, hvor jeg lå. Det var første gang i 20 år, hvor jeg fældede en tåre.

På sygehuset skulle jeg igennem en operation, hvor 2x2 cm knogle fra hoften blev taget ud og sat ind i kæben. Det er så blevet fixeret med en lang titanskinde, som skal holde det hele på plads. Efterfølgende er jeg på en uges intravanøs penicilin kur, da der er gået betændelse i knoglen og måske i knoglemargen.

Jeg har en svaghed for kavalkade programmer som for eksempel året der gik osv. Og det har givet inspiration til en lille kavalkade af frustrende, dramatiske men også sjove øjeblikke fra de sidste par måneder. Ved at få dem skrevet ned håber vi, at vi over tid kan grine af dem alle, når vi alle er helt på toppen igen.

Efter en kanontur i Legoland Tyskland kom der en dramatisk uge, hvor først Betina kom på sygehuset og fik fjernet galdeblæren ved en akut operation. Da vi ankommer til skadestuen kl. 23. mandag d. 24. maj, er der godt fyldt op med blandt 2 motionsløbere, som ser ud til at være løbet ind i hinanden, da de har forbindinger på hver deres arm. Alle – på nær manden der kalder patienter ind – kan se, at Betina ikke ligefrem nyder situationen. Hun ligner mest en, der er godt på vej i fødsel, så jeg får en del hentydninger til, at vi bare skal gå foran i køen. Da det også går op for nummerfar, går tingene heldigvis hurtigt, saa kl. 1 natten til tirsdag bliver Betina opereret. Fredag ugen efter blev stingene fjernet og alt er nu fint hos Betina igen.

I min famøse tur i kørestolen efter operationen bliver jeg pludselig råbt an på gangen af en kvinde. Herr. Rasmussen råber hun. Hun siger: Jeg var med til din operation igår - kan du lave kyssemund til mig? Øh ja svarer jeg og gør mit bedste. Jeg bliver dog noget skuffet, da hun ikke giver mig et kys, og da jeg møder hende senere forklarer hun, at hun blot skulle teste om, jeg kunne styre min underlæbe. Øv.

Fredag før min operation er panikken ved at melde sig. Hospitalet ringer og siger, at vores forsikring ikke har hørt noget om indlæggesen, så jeg skal tage CHF 20.000 med til depositum. Min tandlæge havde tirsdag lovet at ordne alle papirere, men han var taget til kongress i Munchen, så der var ikke meget hjælp at hente fra den kant. Vi tager et hurtigt ø-råd og et par dybe indåndninger, og får gjort depositummet klar. Heldigvis har lægen, der har overtaget sagen et total køligt overblik, og han kigger mig dybt i øjnene og siger, at alt nok skal komme på plads. Det har heldigvis også vist sig at holde stik, men det var dælme svært at følge tandlægen pædagogiske anbefaling om, at nu skulle jeg jo focusere på at blive rask i stedet for det finansielle, når det ikke var helt små regninger, som var under opsejling. Det var jo ligesom ikke Anni Fønsby, som skulle ha lavet nye patter og læber, men min kæbe, der så småt var i opløsning, så det var jo her, at forsikringen skulle slå til.

En anden lille festlighed vi oplevede i forbindelse med forsikringen var, at det sygehus, hvor jeg er blevet opereret ligger i Basel Stadt, og vi bor i Basel-Land, og man kan ikke bare skifte. Dr. Jaquiry var også her til en kæmpe hjælp. Som han sagde: Jeg kender ham som laver disse operationer i Basel-Land, så ham ringer jeg lige til og siger, at han har ikke tid til at operere dig.

På sygehuset har jeg ligget på en to-mands stue. Min roammate Hans-Peter har vist sig at være noget af en festlihed. Det første døgn tegnede dog ikke godt. Hun pruttede, bøvsede og snorkede, så selvom jeg lå med min I-Pod om natten på fuld styrke, så kunne jeg stadig høre ham. Det lærte jeg dog at leve med for han er temmelig sej. Dagens efter hans operation, hvor han fik fjernet nyren og en ondartet kræftknude stod han op og gik i bad. Jeg kunne ikke stave til is dagen efter min operation. Lørdag morgen kiggede han i TV programmet og jublede højlydt over, at de viser Asterix og Vikingerne i fjernsynet. Han er 64, mangler flere vitale involde, og han kan ikke høre. Lørdag eftermiddag spurgte ham mig pludselig om vi skulle ”Dusse”. Det misforstod jeg, da jeg troede han spurgte om vi skulle gå i bad sammen, hvilket nok ikke lige stod højt på min liste. Det var dog ikke lige det han mente, men om vi skulle være dus. Det er vi så nu, og vi får mange gode snakke om fodbold, og jeg har fået lov at vække ham om natten, hvis han snorker.

Ubevidst valgte vi nok en prioritering der hed, at børnene ikke måtte lide under denne process, men senere blev denne prioritering meget bevidst, og det måtte så koste på andre fronter, som hinanden, job, venner, familie, huslige pligter osv. Her er det dog meget vigtigt for os at sige, at vi er meget glade for den støtte mange har givet os – både hernede i Basel med forskellige praktiske ting, men også at vores familie og venner i Danmark har gidet tage telefonen og lytte til vores klagesange – det har været uundværgeligt at have et filter til dette.

Hvad har vi lært: Helbreddet er ikke noget, som vi bare har, men det skal tages seriøst, men heller ikke for seriøst. Selvfølgelig skal vores børn have lov til at kravle på de øverste grene i træet, men kan vi lære dem den rigtige faldteknik, når/hvis de falder ned, så har vi givet dem noget med til senere. Vi har også lært at tillid til de mennesker som skal behandle en er vigtigt. Den tillid kommer ikke automatisk af, hvor mange titler en læge har, men skabes ved de handlinger, som han udfører. Fejl kan have uoprettelige konsekvenser i modsætning til en sofa, som leveres i en forkert farve. Spørgsmålet er så, om man har mod og ressourcer til at sige fra, når man står med en person, som man ikke har tillid til, men med en akut ting, som skal laves????

Sundhedsvæsenet i Schweiz fungerer bare. Vi har generelt mødt en stor proffesionalisme og serviceminded og flexibelt personale, som har været hurtige til at reagere . Det skal siges, at det er heldigivis også vores erfaring fra Danmark.

31.05.2010: Jeg havde næsten ikke fået trykket "Opfrisk" på vores hjemmeside den 24/5 før vi fik lidt dramatik. Betina havde på vej hjem fra Legoland fået ondt i maven og mandag aften var det rigtig slemt. Vi talte med vagtlægen, som mente at det var galdesten, og inden det blev tirsdag morgen var hun kommet igennem en operation, hvor galdeblæren og en bunke sten blev fjernet. Betina blev på sygehuset indtil torsdag, og alt ser heldigvis ud til at forløbe fint.

Det samme kan man desværre ikke sige om min kæbe og tand situation. Denne opdatering bliver skrevet på sygehuset i Basel, hvor jeg i morgen tidlig skal have foretaget en operation i kæben. Kæben er ikke helet ordenlig efter bruddet i April, og der er gået betændelse i den. Det betyder 4-10 på sygehuset for at få klaret det.

Fredag aften ankom Stense og Erik, som er begyndt på deres sommerferie. Det bliver dog ikke til meget ferie de første dage, da der jo er en del at hjælpe med, da vi begge 2 ikke er 100% fit lige nu. Men dejligt at de kigger forbi og hygger sig med ungerne. De klarer de "gamles" problemer rigtig fint, og Signe er rigtig god til at hjælpe til. Der går ikke lang tid før Rasmus begynder at kravle - vi er lidt spændt på, om tingene bliver nemmere eller sværere af det. Det afhænger lidt af, hvor han kravler hen.

24.05.2010: Det har været pinseferie og helt perfekt vejr, så derfor besluttede vi os for en udflugt. Vi valgte at sætte næsen om Legoland i Tyskland, som ligger ca. 400 km i retning mod Munchen. Det har været en rigtig fin tur med 2 dage i parken, da vi valgte at tage en overnatning deroppe. Vi havde ikke fortalt noget til pigerne, men blot sagt til dem, at de skulle pakke deres ting. Parken viste sig at være et hit for Anna og Signe. Der var masser af ting, som de kunne prøve - dog var der lidt lange køer ved nogen af stederne den første dag. Parken har også flere rigtig gode legepladser, så mor og far også kunne slappe lidt af. Med 3 børn på tur har man næsten altid en på toilet eller sulten, så der er gang i den hele tiden.

Som sagt byder parken på en masse attraktioner, som kan prøve gratis. Nogen af forlystelserne er for børn ned til 3 år/ 90 cm, så både Anna og Signe fik lov at prøve nogen ting selv - det var et hit. De sejlede i kano og red på ridderheste. Vi havde dem alle 3 med på Lego Fabrikken, hvor vi så en lille film, om hvordan klodserne bliver til. Badetøjet kunne være blevet luftet, hvis vi havde haft det med, da flere af attraktionerne kunne indeholde en del vand.

Vi så også den "klassiske" del af parken med de fantastike modeller, og Signe gik rigtig meget op i alle detaljerne. Vi vil anbefale at tage et smut forbi parken, hvis i skulle finde på at holde ferie i det sydtyske.

På hotellet var der et fint legerum, hvor Anna og Signe legede. På et tidspunkt leger de gemmeleg, og Signe kan ikke finde Anna. LJ sidder og læser avis i receptioen og jeg hører Anna kalde "Faar". Jeg går indtil i legerummet for at kigge, hvor Signe leder efter Anna. Vi får pludselig meget travlt med at lede efter hende, og efter 5 minutter stikker jeg hovedet ind i Kinder-Kino, hvor Anna sidder og griner "Jeg gemmer mig for Signe". Ja, og nu er du fundet. Lidt høj puls. Turen frem og tilbage er lidt lang, men det har været turen værd synes vi alle.

01.05.2010: Rasmus er idag flyttet hjemmefra. Det vil sige ud af soveværelset og ind på hans eget værelse på øverste plan. Det er gået fint med at putte ham, så nu er vi spændte på, hvad den første nat byder på. I eftermiddage har været ude hos Kate og Claus i Arlesheim til kaffe (med sugerør). Det var rigtig hyggeligt og ungerne legede rigtig fint.

Et par børneguldkort skal vi også lige ha på idag i anledning af 1. maj. Signe til Betina "Mor nu bliver du nødt til at lyne din mund sammen, for vi kan ikke holde ud at høre på dig mere"

Signe og Betina diskutere, om det hedder Der eller Das Tisch. Først forklarer Signe, at det hedder Der Tisch, men det ændre hun senere til Das Tisch. Betina spørger om Signe nu har ændret mening, hvortil Signe svarer "Man kan sige alt muligt".

Anna siger "Her lugter så mærkeligt". Betina siger "Synes du det?" og Anna svarer "Det er nok bare mig, som har slået en fis"

Signe spørger "Hvad er pension"?, og Betina forklarer, at det er når man bliver gammel og ikke skal arbejde mere. Signe bliver meget sur over denne forklaring, da den slet ikke passer ind i hendes billede, hvilket vi finder ud af, da hun forklarer, at hun har set at Emil fra Lønneberg går på pension. Efter lidt snak frem og tilbage finder vi dog ud af, at han går på auktion.

30.04.2010: 3 uger er gået siden LJ fik trukket visdomstænder ud. Status er, at jeg stadig er følelsesløs i underlæben og i tirsdags brækkede jeg så kæben. Først troede jeg, at det var en tand, som var knækket, så jeg kørte straks ind til tandlægen. Han kiggede på det, og fandt ud af, det var kæben, som det var galt med. Jeg blev fluks smidt i tandlægen stolen og monteret med elastikker i hele munden, så nu skal mad indtages gennem sugerør. Som de konstaterede idag - alt hvad er kan gå galt er gået galt for dig.

Vejrmæssigt har vi haft en dejlig uge, og pigerne har fået luftet badetøjet i haven et par gange. Rasmus er virkelig begyndt at bruge hans stemme, så der er gang i den, når vi spiser sammen - ja undtaget LJ, som ikke kan sige noget lige nu.

25.04.2010 Vi har været i Grün 80 og grille sammen med Jane og Tim. Det var en rigtig hyggelig eftermiddag, hvor vi rigtig hyggede os. Pigerne leger rigtig godt sammen, så vi havde tid til at nyde det gode vejr, de grillede pølser og en kold øl.

11.04.2010 Vi har fundet et nyt udflugtsmål ikke så langt væk - i Arlesheim. Det hedder Erimitagen, og der er masser af fine vandrestier og søer, og det hele er nyinstandsat. Der er også en gammel borg, som vi dog ikke kom helt op til denne gang.

09.04.2010: På alle måder en uge i tandens tegn. Rasnmus har taget tilløb til den første tand i nogen dage, og idag er den så kommet igennem. I den anden af skalaen har LJ så sat trumf på. I går fik han fjernet 3 visdomtænder. Selve operationen gik faktisk meget godt, men jeg har været noget groggi efterfølgende. Så lige nu står den på smertestillende, næsespray, mundskyl, dampbad og penicilin, hvilket gør, at Betina ligenu har 4 børn.

05.04.2010: Vel tilbage i Basel efter påskeferie i Danmark. På trods af en kort tur har vi fået klaret en del besøg. Onsdag aften kørte vi nordpå og landede i Rødvig torsdag morgen kl. 7.00 hos Maria og Michael. Efter en hyggelig og stille torsdag kørte vi fredag indtil Jim, hvor LJ skulle til påskefrokost. Betina kørte pigerne indtil mormor og Erik, som havde inviteret dem med i cirkus. Alle mand nød dagens indslag meget.

Lørdag var der påskefrokost hos Maria og Michael med hele familien, hvor vi også fik tid til at gå en tur ved stranden. Søndag kørte vi vestpå, hvor vi fik logi og stegt flæsk med persillesovs hos Malene og Morten. Om eftermiddagen nåede vi lige forbi Susanne og Allan for at se deres nyfødte søn. Mandag formiddag var vi til morgenkaffe ved farfar, hvorefter vi vendte næsen sydpå igen.

28.03.2010: I weekenden har vi været i Køln. Michael skulle spille stævne i kørestolsrugby i Køln, og da vi ikke rigtig havde fået planlagt nogen forårstur, tog vi en hurtig beslutning og kørte til Køln. LJ kunne så lige få planlagt et møde halvvejs derop, så det var helt perfekt. Lørdag formiddag gik vi tur i byen, og så selvfølgelig Domkirken. Vi gik en tur langs Rhinen og talte med pigerne om, at det er den samme flod, som løber gennem Basel. Lørdag eftermiddag tog vi ud i hallen og så Michael's hold spille et par kampe, og om aftenen spiste vi sammen alle sammen på en hyggelig restaurant.

08.03.2010: Jeg (LJ) er på vej til USA et smut, og det giver tid til at skrive lidt på vores dagbog. Jeg skal til Salt Lake City for at besøge en messe, hvor der er arrangeret nogen møder med IT leverandører.

I går var vi til Fastelavnsfest i den Danske Club i Basel. 30 voksne og 30 børn klædt festlig ud, gav en masse liv. Vi slog katten af tønden, spiste en masse kage og drak spandevis af kaffe. Det var rigtig hyggeligt, og vi snakket med en masse mennesker. Der må være noget godt vand i hanerne hernede, da det stadig vælter ud med børn – et par har dog taget førringen ved at få trillinger – pyha.

Signe var klædt ud som indianer og Anna skulle have været Pippi Langstrømpe, men valgte i stedet at skifte til prinsesse, så vi ligger nu inde med et ubrugt Pippi Langstrømpe gear. Begge piger hyggede sig fint, og Rasmus sad i barnevognen og grinded og så glad ud. Det gør han iøvrigt det meste af tiden.

22.02.2010: Vi har besøg af Jette og Steen, og mandag tager vi indtil byen for at se Fasnach paraden. Det er rigtig fint vejr, og vi står et par timer og ser den flotte parade. Pigerne får MASSER af slik fra de flotte vogne, som kører forbi. Om søndagen har vi prøvet vores vores nye bålsted på terassen og bagt-røget snobrød.

20.02.2010: Signe, Ole og Andrea er på besøg et par dage. Det er dejligt at se dem igen. Lørdag er Ole og LJ i Engelberg for at stå på ski. Det bliver til nogen gode timer på de stejle pister, og heldigvis kommer begge hjem uden skader.

Anna er ved at falde meget bedre til i børnehaven. Når vi aflevere hende giver hun de voksne et stort kram, og hun løber ind og begynder at lege med de andre børn. Hjemme har nu næsten smidt sutten – hun er flere gange gået i seng uden, men har dog bedt om den sener på aftenen. Rasmus er begyndt at få lidt grød, og om aftenen får en nu en flaske vælling, så han forhåbenlig sover natten igennem. Det lykkes dog ikke hver nat – endnu.

13.2.2010: Signe har venner og veninder på besøg til fødseldagsfest + 12 styks. Det forløber rigtig fint med dekoration af kroner, sanglege og skattejagt. Det er en rigtig hyggelig og travl eftermiddag. Om aftenen kører Maria og Michael mod Danmark igen, efter vi har haft et par dejlige dage sammen.

11.2.2010: Kindergarten skal gå Fasnatcht parade, og vi er alle sammen nede i byen for at se Signe. De er klædt ud som sommerfugle og er rigtig fine. Desværre ligger der en del sne, så de må ikke smide konfetti ud, men det er en fin parade med flotte udklædninger.

10.2.2010: Idag bliver Signe 6 år. Om formiddagen er vi alle sammen med i Kindergarten, hvor hun bliver fejret af alle kammeraterne. Til middag ankommer Maria og Michael og vi hygger os sammen om eftermiddagen. Signe får bla en ny cykel i fødselsdagsgave

31.1.2010: ...og der fløj så Januar afsted. Anna har fået mellemørebetændelse. Hun er heldigvis i bedring, men hendes favoritord ligenu er "Hvad?". Signe er begyndt i Kindergarten igen, hvor de er ved at forberede Fashnach kustumer. De skal være sommerfugle.

Idag har vi været til Disney on Ice i Jakobshalle. Det var rigtig hyggeligt og pigerne fulgte meget med under hele showet, som var bygget op om forskellige Disney prinsesser.

LJ har været en tur i England i løbet af ugen, så Betina havde hænderne fulde med syge børn - også om natten.

24.1.2010: Ugen har været præget af lidt sygdom. Pigerne har været hjemme fra børnehave fra onsdag til fredag, men nu er de vist klar til at komme afsted igen. Idag har vi været rundt og dele invitationer ud til Signe's fødseldag.

19.1.2010: Vi har været til den årlige forældresamtale i Signe's Kindergarten. Det gik RIGTIG fint - blandt andet var hun den, der havde flest rigtige svar i en stor test, som de har lavet. Hun blev rost over hele linien, og hun har udviklet sig rigtig flot siden sidste år - vi er meget stolte. Børnehaven mener også, at hun er klar til at starte i skolen fra sommerferien, så det kan vi nu begynde at forberede hende på - spændende.

17.1.2010: Vi har været i svømmehallen idag. For første gang havde vi Rasmus med i vandet. Det gik rigtig fint. Han så meget tilfreds ud og var ikke bange eller ked af det.

Vi er begyndt at kigge lidt på sommerferien 2010 - ligenu peger pilen mod Spanien, men det kan godt se ud som om, at den kan blive lidt svært at få logi.

10.1.2010: Vi har fået en del sne, så vi har været en tur på kælkebakken idag. Igår besøgte vi Ulla og Peter til julefrokost og en gåtur i deres område, hvor vi lige fik en sludder med politiet, som ledte efter en dame på 40 i en rød jakke.

Anna har spurgt, om vi ikke gå godt kan se det i fjernsynet, hvor dronningen læser op af en bog. Vi må desværre fortælle hende, at det afsnit kun vises en gang om året.

3.1.2010> Anna og Signe har haft besøg af Sophie og Emma Parker. De har leget sammen hele formiddagen. Vejret er omkring frysepunktet med høj flot sol, så i eftermiddag vil vi ud at gå en tur.

1.1.2010: Så blev det 2010. Vi har holdt nytårsaften i Basel. Vi havde en hyggelig aften med børnene, hvor vi spiste god mad og hyggede os. Signe og Anna havde pyntet fint op, og vi skød et par bordbomber af. Vi havde også lidt fyrværkeri, som vi skød af i haven.


gen_96.1.gif