Dyneløfterens kyllingefad

 

En lækker omskrivning af "indbagt kylling" - til 2 personer:

   

Ingredienser:

lidt olivenolie til stegning

350 g. kyllingbryst/filet

1 rødløg

1 gulerod (revet)

1/2 squash (revet)

1/2 rød peberfrugt

evt. lidt ristede champignons

Friskost eller pikantost (efter smag)

Salt og peber, evt. karry

1 portion butterdej

1 æg

 

 

 

 

Fremgangsmåde:

Kyllingen skæres i mundrette stykker og brunes kort på panden i olivenolie, salt, peber og karry.

Rødløg og rød peber skæres i tern. Gulerod og squash rives groft. Kyllingen og grøntsagerne kommes i et ildfast fad. Små portioner af friskost fordeles over kyllingen og grønsagerne.

Herefter dækkes retten til med en dyne af butterdej. Jeg klippede små krydser i dejen (mest for det visuelle) og penslede til sidst med æg.

Retten stilles på mellemste rille i en 180 grader varmluftsovn i 20-25 minutter - eller til når butterdejsdynen er gylden.

Serveres varm med salat og/eller groft brød til.

 

 

 

 

 
You are here: Home Mad Opskrifter Varme retter Dyneløfterens kyllingefad