Varme Hveder
Læs her hvorfor vi spiser varme hveder dagen før Store Bededag
Ingredienser:
500 gram mel 1 dl sødmælk 1 dl vand 50 g smør 50 g gær 1 tsk fuld salt 1 tsk sukker 1 æg 2 tsk kardemomme |
Fremgangsmåde:
Gæren opløses i den lunede mælk, der er tilsat vandet og det smeltede smør. Tilsæt æg, mel, salt og sukker og ælt det godt samen. Lad det hæve tildækket i ca 30 minutter.
Ælt dejen godt igennem og del den i 12 boller. Anbring bollerne i en bradepande, hvor de helst skal røre hinanden. Lad dem hæve i 20 minutter over en gryde med kogende vand - på komfuret (damp).
Pensl bollerne med mælk eller vand og bag dem ved 200 g i 15-20 minutter.
Hvis du har lavet hvederne dagen før: Bollerne flækkes og ristes inden de serveres med pålæg.