Varme Hveder

Læs her hvorfor vi spiser varme hveder dagen før Store Bededag

Ingredienser:

500 gram mel

1 dl sødmælk

1 dl vand

50 g smør

50 g gær

1 tsk fuld salt

1 tsk sukker

1 æg

2 tsk kardemomme

 

Fremgangsmåde:

Gæren opløses i den lunede mælk, der er tilsat  vandet og det smeltede smør. Tilsæt æg, mel, salt og sukker og ælt det godt samen. Lad det hæve tildækket i ca 30 minutter.

Ælt dejen godt igennem og del den i 12 boller.  Anbring bollerne i en bradepande, hvor de helst skal røre hinanden. Lad dem hæve i 20 minutter over en gryde med kogende vand - på komfuret (damp).

Pensl bollerne med mælk eller vand og bag dem ved 200 g i 15-20 minutter.

Hvis du har lavet hvederne dagen før: Bollerne flækkes og ristes inden de serveres med pålæg.

Bag dine egne varme hveder - 1

 
 
 
You are here: Home Mad Opskrifter Kager og Brød Varme Hveder