Indonesisk kylling a la Tina (4-6 personer)
Denne ret har vi fået af vores gode ven og tidligere nabo Tina. Retten er nem at gå til, børnene kan nemt hjælpe med at snitte og piske, og den kan reguleres i smag alt efter om du er til stærk eller knap så stærk mad.
Ingredienser:
1 stor kogt kylling (ca. 1600g)
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
3 bananer
3-4 dl. piskefløde
1 fed knust hvidløg
2 tsk. karry
1 spsk. sambal oelek (chilipasta)
1 dl. mangochutney
salt
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 225 grader.
Fjern skin og ben fra den kogte kylling og del kødet i regelmæssige stykker (kyllingen kan sagtens koges dagen i forvejen, eller du kan bruge kyllingebryst).
Skær bananerne i skiver og peberfrugterne i strimler
Læg kylling, bananer og peber skiftevis i et smurt fad.
Pisk fløden til let skum og vend karry, hvidløg og mangochutney'en i (Chutney'en kan evt. blendes først, så der ikke er så store stykker i).
Smag til med sambal oelek og salt.
Fordel flødeskummet over kyllingen i fadet.
Stil retten midt i ovnen i ca. 20 min. (evt. lidt længere tid, ved lavere temperatur, hvis kyllingen har været på køl først) til alt er gennemvarmt.
Server med løse ris og salat eller groft brød
Find flere lækre opskrifter her