Harry Potters Suppe
Retten er inspireret af Harry Potters kogebog og er beregnet til 6 portioner. | |
Ingredienser:4 kyllingelår med knogler og skind, vasket og duppet tør 2 Spsk plante olie 1 finthakket løg 2 finthakkede stænger selleri 2 gulerødder skåret i tern 1,5 liter vand 1 syrligt æble, skrællet og skåret i tern 1 Spsk karrypulver 1 Spsk salt 1/2 Tsk frisk malet sort peber 2 kopper kogt langkornris Kokosmel |
Fremgangsmåde:
Varm olien i en gryde. Stej kyllingelårene 4 min. på hver side, ved høj temperatur til de er brune og sprøde.Tag lårene op af gryden og sæt dem til side.
Lad lidt af olien blive i gryden. Put løg, gulerødder og selleri i gryden. Rør i gryden i 3-5 min. ind til løgene er bløde. Tilsæt vand, æble, karrypulver, salt og peber.
Læg kyllingelårene tilbage i gryden. Lad suppen komme i kog og lad den derefter simre i 30 til 45 min. ind til kødet er mørt. Tag kyllingelårene op, fjern hud og knogler, skær kødet i mundrette stykker og hæld det tilbage i gryden. Med en stor ske skraber du nu fedtet af overfladen. Hæld de kogte ris i og server med groft brød.
Inden servering kan du hælde en lille smule kokosmel på suppen eller du kan sætte en skål kokosmel på bordet ved siden af suppen.
..
|