Lækre naan brød, der kan bruges som tilbehør til meget forskelligt mad
Ingredienser
25 gram Gær
2 dl. Sødmælk
1 Æg
1 dl. Yoghurt naturel
2 spsk. Olivenolie
1 tsk. Salt
2 tsk. Sukker
0.5 tsk. Bagepulver
600 gram Hvedemel
Her kan du finde flere lækre opskrifter på indisk mad
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i den lunkne mælk og tilsæt æg, yoghurt, olie, salt og sukker.
Bland bagepulveret i melet og tilsæt dette gærblandingen. Alt arbejdes sammen til en dej. Dæk dejen til og lad den hæve i ca. 1 time.
Dejen æltes hurtigt igennem, evt. tilsættes lidt mere mel, hvis den virker for klæbrig.
Del dejen i 6-8 stykker og rul dem ud til store, flade kager, som lægges to og to på smurte plader. Lad dem efterhæve 25 minutter,
Pensel brødene med olie tilsat evt presset hvidløg og basilikum.
Bag dem, en plade af gangen, ved 275 grader i en forvarmet ovn i ca. 8 minutter. Brødene skal have brune fregner, så slut evt. grillen til de sidste minutter af bagetiden.