Sprød og dekorativ salat
Ingredienser:Til 2 personer, som salat til aftensmad: Friske spinatblade, ca. 100 g 1 håndfuld frisk basilikum 100 g. feta 100 g. saltristede græskarkerner 300 g. små tomater, langtidsbagte (kan gøres på forhånd)
|
.. |
Fremgangsmåde:
Denne salat er så enkel at den bare skal blandes! Dog er der lidt forarbejde ved de langtidsbagte tomater og de saltristede græskarkerner.
Langtidsbagte tomater:
1 dl. olivenolie blandes med 5-6 friske, finthakkede basilikumblade (eller 3-4 tsk tørret basilikum), 1 tsk sukker og 3 fed presset hvidløg.
300 g. daddeltomater eller andre små tomater (de må godt være lidt søde) skæres i halve og vendes i olieblandingen.
Tomaterne lægges på en bageplade med skæresiden opad. Herefter bages de i 2-3 timer ved 120-150 grader. Jeg brugte frisk basilikum, som efter 1 1/2 time begyndte at blive sort og lugte brændt, så næste gang vil jeg prøve den tørrede udgave af krydderiet. Jo længere tomaterne bager (ved lav temperatur) jo bedre smager de, men idag turde jeg ikke give dem længere. De var til gengæld også blevet rigtig lækre :)
Saltristede græskarkerner:
100 g. græskarkerner, olivenolie og 1 tsk groft salt ristes ca. 5 min. på en varm pande. Pas på det ikke får for lang tid, da det hurtigt kommer til at lugte og smage brændt (ligesom når man rister pinjekerner).
..
|