Rundstykker

Ingredienser:

Dej

25g gær

100 g smør

3 dl mælk

1 æg

1 tsk sukker

1 tsk salt

ca. 500 g  mel

Fremgangsmåde:

Smelt smørret ved svag varme i en lille gryde. Tag gryden fra varmen, og tilsæt mælk. Hæld blandingen over i en stor skål, og lad den køle af, til den er lun.

Smuldr gæren i den lune smørblanding, og rør rundt, til den er opløst. Tilsæt sukker og salt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt godt, til dejen er blød og smidig.

Lad dejen hæve i skålen ved stuetemperatur i 1 time; skålen skal være tildækket.

Form ca 12 rundstykker og pensl dem med ægget. 

Hæld birkes på en tallerken og vend rundstykkerne i. Snit et kryds med en skarp kniv

Rundstykkerne skal nu hæve igen i ca 30 minutter

Bag rundstykkerne ved 200 i ca 12 minutter 

 

rundstykker 1   rundstykker 3

 

Find flere lækre opskrifter her

20151105_002
20170102_Risret1
20151025_001
20150119_001
rundstykker_4
20151105_003
rundstykker_1
20150905_002
20160221_001
20150102_004
20151121_001
20141230_001
20160229_001
Kartoffel_Muffin_1
20170102_Risret2
20160520_002
20160815_002
rundstykker_3
20150102_003
rundstykker_2
20160423_001
20141230_002
Buddah Kartoffel_1
20150119_003
20151221_001
20141024_002
20170110_Harry_Potter_Suppe
20160924_003
20150119_006
20140911_002
Buddah Kartoffel 2
Fried Rice_1
20140819_001
20150107_002
20141102_002
20160520_001
20160803_001
20160103_001
20150111_002
Kartoffel__Muffin_2
20140819_002
20150119_004
20160103_005
20160303_001
20141206_001
20160423_002
20150904_003
20151025_002
20180304_Tomatsuppe
20160229_002
Fried Rice_2
Fastelavnsboller
20150831_010
20160103_002
20160103_003
20150107_003
20170106_Harry_Potter
20141102_001
20140911_001
20140529_001
20160221_002
20160924_001
20150119_002
20151001_002
20151105_001
20151001_003
20151219_001
20150831_012
20160423_004
20141118_01
20150831_009
20150831_011
20160924_002
20141125_002
20151001_001
Pasta_All_In
20151025_003
20160303_002
20141125_003
20160103_004
20160423_003

You are here: Home Mad Opskrifter Kager og Brød Rundstykker