Rundstykker
Ingredienser:
Dej
25g gær
100 g smør
3 dl mælk
1 æg
1 tsk sukker
1 tsk salt
ca. 500 g mel
Fremgangsmåde:
Smelt smørret ved svag varme i en lille gryde. Tag gryden fra varmen, og tilsæt mælk. Hæld blandingen over i en stor skål, og lad den køle af, til den er lun.
Smuldr gæren i den lune smørblanding, og rør rundt, til den er opløst. Tilsæt sukker og salt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt godt, til dejen er blød og smidig.
Lad dejen hæve i skålen ved stuetemperatur i 1 time; skålen skal være tildækket.
Form ca 12 rundstykker og pensl dem med ægget.
Hæld birkes på en tallerken og vend rundstykkerne i. Snit et kryds med en skarp kniv
Rundstykkerne skal nu hæve igen i ca 30 minutter
Bag rundstykkerne ved 200 i ca 12 minutter