Fastelavnsboller med mormors creme
Ingredienser:
Dej
25g gær
180 g smør
1,5 dl mælk
1 æg
3 spsk sukker
2 tsk vanilje sukker
1/2 tsk salt
450 g mel
Vaniljecreme
1 æg
2 spsk sukker
2 spsk mel
2,5 dl mælk
1/2 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde:
Smelt smørret ved svag varme i en lille gryde. Tag gryden fra varmen, og tilsæt mælk. Hæld blandingen over i en stor skål, og lad den køle af, til den er lun.
Smuldr gæren i den lune smørblanding, og rør rundt, til den er opløst. Tilsæt æg, sukker, salt og vaniljesukker. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt godt, til dejen er blød og smidig.
Lad dejen hæve i skålen ved stuetemperatur i 1 time; skålen skal være tildækket.
Rul dejen ud i en firkant i ca 0,5 cm tykkelse - der skal være plads til 12 firkanter.
Fordel en klat vaniljecreme på hver firkant og luk forsigtigt kanterne sammen.
Læg bollerne med samlingen nedad på en bageplade, og lad dem efterhæve i ca 30 minutter.
Penl bollerne med æg og bag dem ved 200 g i ca 15 minutter
Vaniljecreme - Mælk og vaniljesukker bringes i kog i en lille gryde. Æg, sukker og mel piskes godt sammen og hældes i dte opvarmede mælk. Det bringes i kog igen under piskning. Efter opkogning sættes cremen til afkølning.