Pestosnegle med parmasan
Ingredienser:
60 g smør
2 dl mælk
30 g gær
1 æg
1 tsk sukker
1 tsk salt
500 g mel
oregano
Fyldet er grøn pesto og frisk revet parmasanost
Fremgangsmåde:
Smelt smørret ved svag varme i en lille gryde. Tag gryden fra varmen, og tilsæt mælk. Hæld blandingen over i en stor skål, og lad den køle af, til den er lun.
Smuldr gæren i den lune smørblanding, og rør rundt, til den er opløst. Tilsæt æg, sukker, salt og oregano. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt godt, til dejen er blød og smidig.
Lad dejen hæve i skålen ved stuetemperatur i 1 time; skålen skal være tildækket.
Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til en stor firkant, der måler ca. 45 x 30 cm. Smør pesto ud på dejen i et tyndt og jævnt lag. Drys hele overfladen med fintrevet parmesan.
Rul dejen sammen på den lange led som en roulade. Skær den ud i skiver i en passende størrelse.
Beklæd springformen med bagepapir, og fordel pestosneglene i formen med lidt afstand imellem. Dæk formen med et rent viskestykke, og lad sneglene efterhæve i 45 minutter. Tænd ovnen på 200°. Pensl pestosneglene med sammenpisket æg, og bag dem i den forvarmede ovn i 10 minutter. Skru herefter ovntemperaturen ned til 180°, og bag pestosneglene i yderligere ca 15 minutter, til de er gennembagte.