Langtidshævet brød
Et dejligt luftigt brød, som kan anvendes både som tilbehør til middagen eller til brunch.
Ingredienser:
6 dl vand
1 dl yoghurt
1 dl oliven olie
20 g gær
1 kg godt hvedemel
20 g havsalt
8-10 små tomater
Rosmarin
Fremgangsmåde:
Gæren opløses i vandet, og tilsæt olie og yoghurt.
Tilsæt mel og salt og ælt dejen rigtig godt.
Lad dejen hæve i ca 3 timer med et klæde over. Hæld dejen ud på en bradepande med bagepapir. Dejen kan evt deles i 2 mindre portioner. Lav små buler i dejen med fingrene og fordel de halverede tomater i brødet.
Pensel brødet med olie og pynt med rosmarin og drys til sidst med havsalt.
Lad dejen hæve yderligere ca 1/2 time.
Tænd ovnen på 220 grader og bag brødet i ca 25-30 minutter
Find flere lækre opskrifter her