Nemme og sunde knækbrød
Bag dit eget knækbrød. De er sunde og gode om morgnen, og er også lækre som snack i løbet af dagen.
Ingredienser:
200 g hvedemel
1 1/4 dl olie
2 dl vand
50 g havregryn
50 g græskarkerner
50 g hørfrø
50 g solsikkekerner
50 g sesamfrø
2 tsk bagepulver
1 1/2 tsk salt
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader.
Bland alle ingredienser godt sammen i en skål. Del dejen i 2 dele og rul den ud så tyndt som muligt. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir.
Opskriften passer til 2 bageplader.
Knækbrødet skal have ca 20 minutter i den varme ovn.
Und auf Deutsch:
200 g Weissenmehl
1 1/4 dl. Öl
ca. 2 dl. Wasser
50 g. Haferflocken
50 g. Kürbiskernen
50 g. Leinsamen
50 g. Sonnenblumenkernen
50 g. Sesamkernen
1 TL Backpulver
1 1/2 TL Salz
Misch alle Zutaten in eine Schüssel. Teil den Teig in 2 Teile auf, und roll jeden Teil flach zwischen 2 Backblechpapiren. Eine Hälfte passt etwa in ein Backblech. Ewtl mit Wasser pinseln und mit Mohn überstreuen.
Backzeit 20-25 Minuten, mitte in dem 200 Grad (Umluft 180 Grad) vorgeheisster Backofen.
Wenn es abgekült ist, kann man es in Stücke brechen. Oder vor dem Backen kann man den Rohteig mit einem Messer in Stücke schneiden.
Find flere lækre opskrifter her