Annis bedste boller
Super nem opskrift på de lækreste, søde, velduftende og velsmagende boller - både til hverdag og fest.
Ingredienser:
2 pk. gær
1 tsk. salt
150 g. sukker
150 g. smør
2 1/2 dl. mælk
2 1/2 dl. vand
2 æg
ca. 1 kg. mel
Fremgangsmåde:
Gær, salt og sukker blandes i en skål. Lad det stå og "smelte" til gæren er helt flydende.
Smøret smeltes og blandes med mælk og vand. Blandingen skal have fingervarm temperatur, da gærens effekt ellers ødelægges.
Smørblandingen røres i gærblandingen og 2 æg tilsættes. Derefter kommes ca. 1 kg. hvedemel i og dejen æltes godt. Hæve 45 minutter.
Der bliver ca. 20-25 boller, som bages 8-12 minutter ved 200 grader alm ovn. De kan pensles med æg eller mælk, hvis du synes, at de så ser flottere ud.
Jeg har af og til forsøgt at udskifte hvedemelet med fx. grahamsmel, og det bliver også ok. Men bollerne er relativ søde, og grahamsmelet går ikke så godt i spænd med den søde smag.