Drengetur til Italien
I maj 2015 var vi på Due Papaveri
6,30 går turen fra Basel mod Milano, hvor jeg skal mødes med Peter, Jim og Jan. Vi skal sammen på en drenge weekend tur, og vi har besluttet os for at besøge Due Papaveri, som ligger i nærheden af Bologna og Modena. Turen fra Milano tager ca 2,5 time, men vi har fyldt køletasken med lidt vådt og tørt, så vi ikke skal gøre holdt på vejen og midt på eftermiddagen er vi vel fremme.
Due Papaveri er en blanding af lille hotel med skønne unikke værelser, restaurant og en fantastik udsigt til det kuperede terræn. Vi bliver modtaget af Charlotte (som er dansk) og en hendes kæreste Luca. De driver sammen stedet som også omfatter Cashmere geder, en køkkenhave i overstørelse og et par dovne labrador hunde og en kat.
Vi får snakket lidt om hvem der snorker hvordan og hvornår, og lader det afgøre værelsesindelingen, så Peter og jeg ender med at dele himmelseng.
Vi bruger resten af eftermiddagen ved poolen, hvor snakken går lystigt, og det bliver også til et par svømmeture for de mest hærdede.
Mange af møblerner på gården er lavet af træ, som Charlotte selv har importeret hjem, og fra alle steder er der en smuk udsigt over dalen. Hun købte stedet for nogen år siden, hvor det var en ruin, men nu er alt smukt istandsat.
Middagen som er en 4 retters skøn italiensk middag spiser vi i restauranten, som ligger lige ved siden af køkkenet, så vi kan nå at få et kig på tilberedningen, da vi er de eneste på stedet.
Luca hjælper os med vinen, som sammen med alle råvarerne er lokal. Vi er dog nødt til at passe sengetiden, da næste dag byder på et program, der allerede starter 7,20
Næste morgen kører vi ca 5 km ned til det lokale mejeri, hvor der produceres parmasan ost. Vi ser hvordan mælken bliver hældt på store kar, og efter et par timer kan de "vippe" en stor ost op af karret, som nu er klar til modning.
Mejeriet er fyldt med store flotte parmasan oste af bedste kvalitet, og til morgenmaden får vi serveret en lækker kage og oste i forskellige aldre.
Mejeriet har været drevet af den samme familie i generationer, og det er far og søn, som står for produktionen. Det er tydeligt, at de mestre håndværket, og de behøver ikke at udveksle mange ord for at få tingene til at fungere.
Vi kører med Charlotte videre ned i byen for at se det lokale marked. Her finder man alt i lokale grøntsager og frugt, og specielt 2 ting imponere os. Priserne på grøntsager er absolut overkommelige - for eksempel koster en kasse gulerødder 1 EUR.
Det andet vi observerer er 3 meget aktive parkeringsvagter fuldt bevæbnet med pen, papir og pistol. På trods af det vælger vi at fuske lidt med p-skiven for en time er ikke nok til at opleve det hele.
Charlotte har fået en veninde til at komme forbi om eftermiddagen for at give massage, og da vi ikke vil komme for sent tager vi pizzer med tilbage, som vi nyder. Eftermiddagen går så med massage, løb på den meget stejle vi og afslapning i solen. Rundt omkring er der små sofagrupper, hvor vi sidder og snakker om stort og småt.
Kl. 20,00 er det tid til endnu en oplevelse med det italienske køkken, og vi får serveret mange af de ting, som vi købte på markedet om formiddagen.
Søndag morgen er det tid til afgang tilbage til virkeligheden efter 2 dage med velvære og skønne omgivelser fra øverste hylde. Jeg er sikker på, at vi alle en dag vender tilbage og nyder Charlottes og Lucas gode selskab og madoplevelser.